Dodaj do ulubionych

[Ściągnięte] Truskawki

28.06.04, 13:58
Prawdę mówiąc nie znoszę truskawek (samych w sobie), ale jestem
wielkim "fanem" przetworów. Pierogi z truskawkami... mniam... naleśniki z
nadzieniem serowym z polewą ze śmietaną i truskawek... mniam...
co jeszcze??
mniam
Obserwuj wątek
    • gatta13 Re: [Ściągnięte] Truskawki 28.06.04, 22:23
      Mmmm, te naleśniki brzmią apetycznie... Dorzucam do nich koktajl z truskawek i
      śmietany/mleka/jogurtu. I sernik na zimno z serków homogenizowanych i truskawek.
      I tort truskawkowy: bita smietana, mleko, utarte z cukrem żółtka, żelatyna,
      podzielić na dwie części, do jednej truskawki pokrojone, a do drugiej
      zmiksowane. Pycha!
    • krasnowo Re: [Ściągnięte] Truskawki 29.06.04, 13:33
      Polecam
      - koktajl z jogurtu, truskawek i banana
      - leniwe z sosem ze zmiksowanych truskawek i cukru
      - tartę z kremem śmietankowym a na wierzch galaretka ze zmiksowanych truskawek,
      cukru i żelatyny oczywiście.
      - gorący sernik podany z sosem ze zmiksowanych truskawek i cukru.
      • ceper_pepper Re: [Ściągnięte] Truskawki 30.06.04, 20:50
        Może jakies przepisy?? ;)
    • m_alina Re: [Ściągnięte] Truskawki 16.10.04, 21:07
      Październik, deszcz za oknem, o truskawkach tylko pomarzyć. A jeszcze tak
      niedawno było ich wszędzie pełno....mmm, żeby choc jedna na świezo, taka
      cieplutka od słońca rumiana i prosto z krzaczka:)
      • ceper_pepper Re: [Ściągnięte] Truskawki 17.10.04, 14:00
        Mimo tego, że nie jestem milośniiem truskawek tęsknię za nimi... Chociażby
        dlatego, że kiedy są świeże truskawki, za oknem jest dużo cieplej...
        • m_alina Re: [Ściągnięte] Truskawki 17.10.04, 15:53
          ceper_pepper napisał:

> kiedy są świeże truskawki, za oknem jest dużo cieplej...

I to już wystarczający powód, aby lubić truskawki;)
          • ceper_pepper Re: [Ściągnięte] Truskawki 17.10.04, 17:51
            W porządku. Lubię truskawki. Lubię je tak bardzo, że bluźnierstwem byłoby
            gdybym je jadł.
            • pep-per Re: [Ściągnięte] Truskawki 08.05.05, 17:24
              To już niedługo :]
              • ciupazka Re: Można poszaleć wreszcie, szczegolniTruskawki 06.06.05, 16:16
                No wreszcie są! Można poszaleć. Szczególnie polecane PANOM, świetne
                afrodyzjaki i bardzo skuteczne. Wszystko stoi na baczność, nawet
                rzęsy! Smacznego!
                • pep-per Re: Można poszaleć wreszcie, szczegolniTruskawk 07.06.05, 16:08
                  O proszę. O tym nie wiedziałem. Nie przepadam za truskawkami więc może po prostu
                  nie potrzebuję afrodyzjaków ;). Jeśli chodzi o truskawki, lubię w postaci
                  nadzienia pierożków, dżemów albo wymieszanych ze śmietanką. Mniam :]
            • m_alina Re: [Ściągnięte] Truskawki 14.06.05, 11:40
              Sezon truskawkowy dopiero z mozołem rozkręca się.
              Na szczęście coraz ich więcej i ceny lecą dół na łeb na szyję, można zajadać:)
              • ciupazka Re: [Ściągnięte] Truskawki 19.06.05, 18:44
                A jak powiem, że po obfitym z łakomstwa zeżarciu ponad kg truskawek
                zatrułam się nimi i odchorowałam to uwierzycie? Ostrożnie! Tak pryskają
                przed pleśnią, ze dziwnie język kołczał mi w gębusi od nich...ale jadłam
                bez umiaru i myślałam, że "Jaś nie doczeka". Booooże ... na wszystkie
                boki mnie brało, widziało się, że słodko i "pachnąco" także
                zdechnę...hehe i boję się ich do ust wziąść. Nie tylko mnie się to
                przydarzyło... No to smacznego!
                • m_alina Re: [Ściągnięte] Truskawki 20.06.05, 15:38
                  Wspólczuję boleści zadanych kilogramem truskawek. Rzeczywiście, po czymś takim
                  można je skutecznie znielubić.

Truskawki (i nie tylko) warto kupować z zaufanego źródła.
                  Są jeszcze małe, kameralne sklepiki-warzywniaki prowadzone przez osoby dbające
                  o klienta.
                  Tam kupujący są rozpoznawani od progu i witani jak znajomi, a sprzedawca stara
                  się zapamiętać preferencje klienta. Raczej nie wcisną lipnego towaru, bo dobrze
                  znają źródło jego pochodzenia, a i na dobrej opinii im zależy.
                • pep-per Re: [Ściągnięte] Truskawki 22.06.05, 15:35
                  ciupazka napisała:

> A jak powiem, że po obfitym z łakomstwa zeżarciu ponad kg truskawek
                  > zatrułam się nimi i odchorowałam to uwierzycie? Ostrożnie! Tak pryskają
                  > przed pleśnią, ze dziwnie język kołczał mi w gębusi od nich...ale jadłam
                  >
                  > bez umiaru i myślałam, że "Jaś nie doczeka". Booooże ... na wszystkie
                  > boki mnie brało, widziało się, że słodko i "pachnąco" także
                  > zdechnę...hehe i boję się ich do ust wziąść. Nie tylko mnie się to
                  > przydarzyło... No to smacznego!

Mam podobny problem. Zatrułem się w dzieciństwie i do dzisiaj odrzuca mnie od
                  truskawek. Jeśłi jem, to jednorazowo jedną, góra dwie truskawki. Oczywiście
                  tylko z działki rodziców lub znajomych.
                  • ciupazka Re: [Ściągnięte] Truskawki 07.06.06, 15:19
                    Temat aktualny, zaraz po nie pójdę i zrobię tort z truskawkami. Pewnie
                    macie ochotę? Tak? No to do roboty!
                    Telo.Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka