ceper_pepper 28.06.04, 13:58 Prawdę mówiąc nie znoszę truskawek (samych w sobie), ale jestem wielkim "fanem" przetworów. Pierogi z truskawkami... mniam... naleśniki z nadzieniem serowym z polewą ze śmietaną i truskawek... mniam... co jeszcze?? mniam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gatta13 Re: [Ściągnięte] Truskawki 28.06.04, 22:23 Mmmm, te naleśniki brzmią apetycznie... Dorzucam do nich koktajl z truskawek i śmietany/mleka/jogurtu. I sernik na zimno z serków homogenizowanych i truskawek. I tort truskawkowy: bita smietana, mleko, utarte z cukrem żółtka, żelatyna, podzielić na dwie części, do jednej truskawki pokrojone, a do drugiej zmiksowane. Pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
krasnowo Re: [Ściągnięte] Truskawki 29.06.04, 13:33 Polecam - koktajl z jogurtu, truskawek i banana - leniwe z sosem ze zmiksowanych truskawek i cukru - tartę z kremem śmietankowym a na wierzch galaretka ze zmiksowanych truskawek, cukru i żelatyny oczywiście. - gorący sernik podany z sosem ze zmiksowanych truskawek i cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
ceper_pepper Re: [Ściągnięte] Truskawki 30.06.04, 20:50 Może jakies przepisy?? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
m_alina Re: [Ściągnięte] Truskawki 16.10.04, 21:07 Październik, deszcz za oknem, o truskawkach tylko pomarzyć. A jeszcze tak niedawno było ich wszędzie pełno....mmm, żeby choc jedna na świezo, taka cieplutka od słońca rumiana i prosto z krzaczka:) Odpowiedz Link Zgłoś
ceper_pepper Re: [Ściągnięte] Truskawki 17.10.04, 14:00 Mimo tego, że nie jestem milośniiem truskawek tęsknię za nimi... Chociażby dlatego, że kiedy są świeże truskawki, za oknem jest dużo cieplej... Odpowiedz Link Zgłoś
m_alina Re: [Ściągnięte] Truskawki 17.10.04, 15:53 ceper_pepper napisał: > kiedy są świeże truskawki, za oknem jest dużo cieplej... I to już wystarczający powód, aby lubić truskawki;) Odpowiedz Link Zgłoś
ceper_pepper Re: [Ściągnięte] Truskawki 17.10.04, 17:51 W porządku. Lubię truskawki. Lubię je tak bardzo, że bluźnierstwem byłoby gdybym je jadł. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Można poszaleć wreszcie, szczegolniTruskawki 06.06.05, 16:16 No wreszcie są! Można poszaleć. Szczególnie polecane PANOM, świetne afrodyzjaki i bardzo skuteczne. Wszystko stoi na baczność, nawet rzęsy! Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
pep-per Re: Można poszaleć wreszcie, szczegolniTruskawk 07.06.05, 16:08 O proszę. O tym nie wiedziałem. Nie przepadam za truskawkami więc może po prostu nie potrzebuję afrodyzjaków ;). Jeśli chodzi o truskawki, lubię w postaci nadzienia pierożków, dżemów albo wymieszanych ze śmietanką. Mniam :] Odpowiedz Link Zgłoś
m_alina Re: [Ściągnięte] Truskawki 14.06.05, 11:40 Sezon truskawkowy dopiero z mozołem rozkręca się. Na szczęście coraz ich więcej i ceny lecą dół na łeb na szyję, można zajadać:) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: [Ściągnięte] Truskawki 19.06.05, 18:44 A jak powiem, że po obfitym z łakomstwa zeżarciu ponad kg truskawek zatrułam się nimi i odchorowałam to uwierzycie? Ostrożnie! Tak pryskają przed pleśnią, ze dziwnie język kołczał mi w gębusi od nich...ale jadłam bez umiaru i myślałam, że "Jaś nie doczeka". Booooże ... na wszystkie boki mnie brało, widziało się, że słodko i "pachnąco" także zdechnę...hehe i boję się ich do ust wziąść. Nie tylko mnie się to przydarzyło... No to smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
m_alina Re: [Ściągnięte] Truskawki 20.06.05, 15:38 Wspólczuję boleści zadanych kilogramem truskawek. Rzeczywiście, po czymś takim można je skutecznie znielubić. Truskawki (i nie tylko) warto kupować z zaufanego źródła. Są jeszcze małe, kameralne sklepiki-warzywniaki prowadzone przez osoby dbające o klienta. Tam kupujący są rozpoznawani od progu i witani jak znajomi, a sprzedawca stara się zapamiętać preferencje klienta. Raczej nie wcisną lipnego towaru, bo dobrze znają źródło jego pochodzenia, a i na dobrej opinii im zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
pep-per Re: [Ściągnięte] Truskawki 22.06.05, 15:35 ciupazka napisała: > A jak powiem, że po obfitym z łakomstwa zeżarciu ponad kg truskawek > zatrułam się nimi i odchorowałam to uwierzycie? Ostrożnie! Tak pryskają > przed pleśnią, ze dziwnie język kołczał mi w gębusi od nich...ale jadłam > > bez umiaru i myślałam, że "Jaś nie doczeka". Booooże ... na wszystkie > boki mnie brało, widziało się, że słodko i "pachnąco" także > zdechnę...hehe i boję się ich do ust wziąść. Nie tylko mnie się to > przydarzyło... No to smacznego! Mam podobny problem. Zatrułem się w dzieciństwie i do dzisiaj odrzuca mnie od truskawek. Jeśłi jem, to jednorazowo jedną, góra dwie truskawki. Oczywiście tylko z działki rodziców lub znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: [Ściągnięte] Truskawki 07.06.06, 15:19 Temat aktualny, zaraz po nie pójdę i zrobię tort z truskawkami. Pewnie macie ochotę? Tak? No to do roboty! Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś