to_ja_pisze Re: Zjawiska paranormalne 30.01.15, 00:07 Jak wytłumaczyć zjawiska niewytłumaczalne w naukowy sposób. Dajmy na to jasnowidzenie jest dowodem na to, że istnieje życie po śmierci, czy jest zwykłym zjawiskiem natury tak jak chociażby echolokacja (u ludzi podobno niewidomi potrafią z tego korzystać). Tak tak, wiem, że to nie jest najlepszy temat na piąteczek. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.83 Re: Zjawiska paranormalne 30.01.15, 09:15 > Tak tak, wiem, że to nie jest najlepszy temat na piąteczek. No frekwencja zdaje się potwierdzać Twoje estymacje... Może następnym razem... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_pisze Re: Zjawiska paranormalne 30.01.15, 10:00 No cóż. Chciałam się odmłodzić i pogadać o mało przyziemnych rzeczach, natomiast zdaję sobie sprawę, że taki temat to wieczorem na spokojnie, a nie teraz :) Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: Zjawiska paranormalne 30.01.15, 09:44 ja myślę, że to są wytwory mózgu, coś jak błędy w kompie Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: Zjawiska paranormalne 30.01.15, 10:34 w ogóle uważam, że nasz mózg ma moc w takim zakresie, o jakim nam się nie śniło :) i w całym tym życiu chodzi o przejście na kolejny level energii :) Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_pisze Re: Zjawiska paranormalne 30.01.15, 10:55 To potem czym będziemy twoim zdaniem? Samą energią? No a jak nie potrafimy przejść na wyższy poziom to kaput? Odpowiedz Link Zgłoś
kama265 Re: Zjawiska paranormalne 30.01.15, 11:05 nie znasz prawa zachowania energii? ;) energia we wszechświecie jest ta sama, zmienia tylko swój "stan skupienia" i "właściciela" Myślę, że nie znamy wszystkich wymiarów jeszcze. Czytałaś coś o teorii strunowej? to fascynujące Odpowiedz Link Zgłoś
carol-jordan Re: Zjawiska paranormalne 30.01.15, 11:46 Zgadzam się. Fascynuje ale i przeraża w pewnym stopniu. Bo pomyśleć, że jesteśmy jeszcze mniejszym robaczkiem niż nam się wydaje...... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_pisze Re: Zjawiska paranormalne 30.01.15, 14:52 Bo w końcu czym jesteśmy wobec tajemnicy wszechświata....Życie nasze tylko krótkim mgnieniem w obliczu nieskończoności. BTW –jestem tak potwornie chora, że ledwo zipię przy monitorze (wokół tona leków i chusteczek). Wobec powyższego odnoszę wrażenie, iż za chwilę zacznę lewitować, przeniosę się w inny stan świadomości i doznam objawienia prawdy absolutnej. Jakby co to się z wami podzielę Odpowiedz Link Zgłoś
carol-jordan Re: Zjawiska paranormalne 30.01.15, 15:57 Ileż można czekać w napięciu? :D Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_pisze Re: Zjawiska paranormalne 30.01.15, 16:44 Ty byś tak od razu chciała wszystko niecierpliwa pani :) To nie ma tak od razu. Tu jest potrzebny dłuższy proces. Może jakieś zioła bo antybiotyk działa tak sobie. Wiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
carol-jordan Re: Zjawiska paranormalne 30.01.15, 18:22 Nie wiem. :D Mój działa jak trzeba. Tzn. ma te działania uboczne, co trzeba. :D Odpowiedz Link Zgłoś
carol-jordan Re: Zjawiska paranormalne 30.01.15, 18:30 Znasz taki stary przebój? "Karuzela, karuzela......" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_pisze Re: Zjawiska paranormalne 30.01.15, 18:36 Kto nie zna? Chyba gimnazjaliści. Odpowiedz Link Zgłoś
jovian Re: Zjawiska paranormalne 30.01.15, 20:15 to_ja_pisze napisała: > Może jakieś zioła bo antybiotyk działa tak sobie. Odpowiednie zioła rzeczywiście mogą dać efekt znajomości prawdy absolutnej. :> Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_pisze Re: Zjawiska paranormalne 30.01.15, 20:21 Pisał o tym Carlos Castaneda i ten proces trwał naprawdę długo :) Trzeba palić regularnie przez długi okres czasu, a wizje musi ukierunkować szaman. Odpowiedz Link Zgłoś
jovian Re: Zjawiska paranormalne 30.01.15, 20:36 Chyba mam zadatki bo kiedyś ujrzałem prawdę absolutną, tylko że jak się wyspałem to ją zapomniałem. Może rzeczywiście zabrakło szamana. :) Odpowiedz Link Zgłoś