Dodaj do ulubionych

Piękny sen

13.11.15, 11:21
Macie chęć na małą zabawę?
Opiszcie jakiś swój piękny sen. Coś pozytywnego.

Mi się ostatnio śniło, że płynąłem z ojcem jakąś karawelą a la Santa Maria (Santa Maria wygląda tak) po płytkich słodkich wodach jakiegoś ciepłego zakątka ziemi.
Byliśmy we dwóch, wiatr od rufy - minimalny. Ciepło, żagle zwinięte prawie wszystkie, prędkość symboliczna.
Zapuszczaliśmy się w kolejne zatoczki, gadaliśmy i nurkowaliśmy. Woda była ciepła jak w wannie i kryształowo czysta. Dookoła zwierzaki niejadowite, jakieś rafy i wszystko upstrzone w promieniach słońca:).

Gdybym miał zamawiać Niebo, to mam gotowe zamówienie :). Nic bym nie dodał i nic bym nie odjął:).
Obserwuj wątek
    • cambria1.2 Re: Piękny sen 13.11.15, 11:40
      O bardzo podobnym śnie opowiadało mi kiedyś znajome dziecko. Nie było karaweli, ale było nurkowanie w takich ciepłych wodach, oddychanie pod wodą, wyścigi z delfinem. Po przebudzeniu - płacz, że to nie tu i nie teraz. Oraz pytanie, czy tak może wyglądać niebo :)
      • cambria1.2 Re: Piękny sen 13.11.15, 11:42
        I tak sobie myślę, że to chyba... "Topos - zajęcia praktyczne" ;)
    • czarny.onyks Re: Piękny sen 13.11.15, 11:52
      ...niebo...bez kobiet...?

....no nie wiem....
      • cambria1.2 Re: Piękny sen 13.11.15, 11:56
        A widzisz... Można? Można ;)
        • czarny.onyks Re: Piękny sen 13.11.15, 11:58
          ja bym jednak zabrała mężczyznę do nieba;)
          • cambria1.2 Re: Piękny sen 13.11.15, 12:01
            W każdej chwili możesz. Nawet bez nurkowania ;)
            • czarny.onyks Re: Piękny sen 13.11.15, 12:02
              wiem;)
      • robert.83 Re: Piękny sen 13.11.15, 12:37
        Czasem mam tych kobiet po prostu dość. Może naprawdę nie da się, nie warto itp. :).
        We śnie miałem poczucie, że moje kobity są w jakimś bezpiecznym miejscu zadowolone. To mi wystarczyło jakoś.
        • cambria1.2 Re: Piękny sen 13.11.15, 12:53
          O! Doświadczyłeś czegoś bardzo ważnego. To jak... spokój matki, że pod jej nieobecność dzieckiem opiekuje sie ktoś odpowiedzialny i godny zaufania.
          • robert.83 Re: Piękny sen 13.11.15, 13:29

Nom. To było przyjemne. Z resztą cały ten sen był fajny.

PS. Trochę czekam czy ktoś jeszcze swój sen opisze...
          • czarny.onyks Re: Piękny sen 13.11.15, 13:31
            a ja zupełnie inaczej odczytuję...

raczej jako zapętlenie......chęć oswobodzenia się z więzów.. ucieczki....
            • tdf-888 Re: Piękny sen 13.11.15, 15:05
              o. to tak jak ja odczytuje twoja wizje nieba jako gleboka tesknote za czyms czego brakuje ci na ziemi... :-D:-D:-D
              a roberta jestem w stanie zrozumiec - nie marzy sie o czyms czego ma sie pod dostatkiem ;-)
              • czarny.onyks Re: Piękny sen 13.11.15, 19:55
                Oj,Tadziulku.....myśl, co tam chcesz;)
                • carol-jordan Re: Piękny sen 13.11.15, 20:03
                  Czasem myślę, że myśli Tadzika dryfują po takich mieliznach....... :> :D
    • czarny.onyks Re: Piękny sen 13.11.15, 13:32
      mnie ostatnio albo nic się nie śni...albo nie pamiętam...albo sa to jakieś małe koszmarki;)
      • carol-jordan Re: Piękny sen 13.11.15, 20:05
        Czytam co tam piszeta i najbliżej mi do Ciebie. Ostatnie dwie noce obudziłam się zlana potem..... aż myślałam, że jakąś gorączkę mam.... ale nie... tylko mgliste wspomnienie jakichś pokręconych snów.... :/
        • tdf-888 Re: Piękny sen 13.11.15, 20:16
          uhum uhum...
          a moze to nie pot tylko cie sunia oslinila :-D:-D:-D
          • carol-jordan Re: Piękny sen 13.11.15, 21:14
            Ha ha ha :>
    • cambria1.2 Re: Piękny sen 13.11.15, 14:49
      Ostatni piękny to bieganie po ciepłym piasku, przebieganie przez drewniany mostek. I wielka lekkość. I radość :)
    • kama265 Re: Piękny sen 13.11.15, 15:04
      mi ostatnio śni się albo wojna (mało przyjemne, ciągle uciekam) albo moje psy (jeden jest chory i się przejmuję). Niestety, żadnych ciepłych piasków i ciepłych wód. w ogóle tak serio, to pamiętam tylko te mało przyjemne sny - albo tylko takie miewam
    • jovian Re: Piękny sen 13.11.15, 19:09
      Siedziałem z psem w bazie księżycowej i obserwowałem zagładę ludzkości (duży meteoryt pierdyknął)
      Widoki były niezwykłe i ta świadomość, że wszelkie problemy właśnie zniknęły (było opóźnienie w wyrobieniu planu wydobycia Helu-3) - bezcenne. :)
      • witamina_b12 Re: Piękny sen 13.11.15, 20:39
        :D:D:D
        a mi się śniło, że jestem tym meteorytem ;)
        • jovian Re: Piękny sen 13.11.15, 23:46
          Świetlisty anioł zagłady niosący płacz, zgryzotę i śmierć grzesznikom, występujący dla niepoznaki pod postacią dość dużego kamulca z kosmosu. :)
    • szarlotka_ja Re: Piękny sen 13.11.15, 20:48
      Łeee, ostatnio mi się nic pięknego nie śniło :>
      Jeno, że żulerstwo uprawiam i w ośrodkach dla bezdomnych nocuję. Nic w tym pięknego :P
      • witamina_b12 Re: Piękny sen 13.11.15, 20:54
        widocznie to Twoje marzenia ;)
        • szarlotka_ja Re: Piękny sen 13.11.15, 21:07
          Podświadome chyba jakieś, bo świadomie to mi się nie marzy :P
          • witamina_b12 Re: Piękny sen 13.11.15, 21:12
            otwórz się na swoją podświadomość... nie duś tego w sobie :>
          • jovian Re: Piękny sen 13.11.15, 23:39
            szarlotka_ja napisała:

> Podświadome chyba jakieś, bo świadomie to mi się nie marzy :P

Taaa.. :)

https://www.glosywmojejglowie.pl/comics/2011-05-19-Marzenia.jpg
      • z-e-u-s Re: Piękny sen 13.11.15, 22:00
        Może to po naszej rozmowie o menelach:)
        • szarlotka_ja Re: Piękny sen 13.11.15, 22:18
          Łee, ale żeby tak długo trzymało? ;p
          • z-e-u-s Re: Piękny sen 13.11.15, 22:21
            Wiesz, marzenie o prawdziwej wolności może trzymać całe życie. Tak że może być ciężko:P
            • szarlotka_ja Re: Piękny sen 13.11.15, 22:31
              Tylko, że ja wciąż nie jestem do końca przekonana czy menelstwo daje prawdziwą wolność :P
              • z-e-u-s Re: Piękny sen 13.11.15, 22:37
                Nawet po tym śnie? Szkoda:) Pośnij jeszcze parę nocy, może się rozsmakujesz w takim życiu. Na razie to może być dla Ciebie szok:D
                • szarlotka_ja Re: Piękny sen 13.11.15, 22:42
                  Nie chce mi się śnić o menelach, wolałabym jakiś przyjemniejszy sen :P
                  • z-e-u-s Re: Piękny sen 13.11.15, 22:45
                    Pomijając meneli, z tego co pisałaś, masz chyba ogólnie mało przyjemne sny.
                    • szarlotka_ja Re: Piękny sen 13.11.15, 22:47
                      Nom, przyjemne sny to rzadkość :P
                      • z-e-u-s Re: Piękny sen 13.11.15, 22:50
                        U mnie też. A o ile przyjemniejsze byłoby życie, gdyby jego jedną trzecia można było spędzić w miły sposób. Ale widać nie po to są sny.
                        • szarlotka_ja Re: Piękny sen 13.11.15, 23:00
                          Życie jest brutalne :P
                          Idę spać, dobranoc :D
                          • z-e-u-s Re: Piękny sen 13.11.15, 23:03
                            Dobranoc:) Ciekawe swoją droga, czy szczęśliwi ludzie mają pogodne sny, a nieszczęśliwi ponure i straszne. Są tu jacyś szczęśliwi?
    • tdf-888 Re: Piękny sen 26.11.15, 12:31
      i ja miałem w końcu piękny sen...
      spotkałem się z basią kurdej - szatan; było to w szpitalu, ja tam przyszedłęm w odwiedziny, do niej, a ona była pielęgniarką :) acz zadekowaliśmy się w jakimś pokoiku i próbowałem jakoś to poprowadzić, by znaleźć się z nią razem na leżance, to przeszkadzała świadomość, że gdzieś tam kręci się jej mąż (wiecie jak to we śnie, gdzieś na tym poziomie było też ich mieszkanie ;/) oraz wścipska oddziałowa ;/ mimo wszystko było miło, bo wiedziałem, że woli mnie :D a uśmiechała się do mnie tak uroczo, jak w reklamie... :)
      potem udało nam się jeszcze złapać gdzieś na terenie pustego sklepu społem :P wracała do mnie ze trzy razy, a ja się dziś nie wyspałem :D
      • szarlotka_ja Re: Piękny sen 26.11.15, 20:19
        A mi się całą noc Antonio Maciarewicz śnił....... :> buuuu :(
        • maruda2 Re: Piękny sen 27.11.15, 16:41
          Szarlotka co Ty robisz, że cięgle śnią Ci się jakieś koszmary ? Nieodpowiednia lektura przed snem, czy co ? :->
          • szarlotka_ja Re: Piękny sen 27.11.15, 21:42
            Zazwyczaj przed snem podręczniki czytam :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka