Dodaj do ulubionych

Ile piją?

02.10.04, 17:48
Czy możecie powiedzieć ile Wasze Szkraby piją w ciągu dnia? NIe chodzi mi o
mleczko mamy czy zastępcze ale - wodę, soki, napoje itepe.
Kaczor przeważnie pije ok.400ml
Obserwuj wątek
    • renik.w Re: Ile piją? 02.10.04, 19:09
      Igor wypija 2-3 butelki soczku dziennie:)
      • jasma76 Re: Ile piją? 02.10.04, 21:38
        Mój synek wypija ok 500 ml soczków/herbatki w dzień, w nocy zwykle 250 herbatki
        + na noc i na dzień dobry mleko 2x po ok. 150 ml, czasem więcej (pije zwykłe
        kartonowe Łaciate dosładzane miodem - uwielbia!). Ostatnio zaczął pić więcej,
        bo dopóki był na cycu to prawie nie pił nic poza mleczkiem ode mnie. Po
        odstawieniu od cyca odmówił przełknięcia jakiegokolwiek modyfikowanego
        świństewka, więc pijemy po dorosłemu - mleczko zwykłe.
        pozdrawiam
        jasma i Jaś (29.06.2003)
        • laura03 Re: Ile piją? 07.11.04, 09:18
          Laura jak odeszła od cyca zaczeła pić sporo tzn.różne smaki herbatki hipa +
          soczki ale teraz mając 14 miesięcy wypija z 0,5l a czasami więcej to dużo w
          porównaniu do Waszych Maluchów pa pa
    • lch74 Re: Ile piją? 03.10.04, 09:51
      Własnie miałam zadać to samo pytanie:-) Martwię się, że Rysiaczek za mało pije:-( I faktycznie z tego co piszecie, to Wasze szkraby piją o wiele więcej... Rysiaczek wypija ok. 150ml herbatki (wody) dziennie, nieraz 200ml w porywach:-( Z kubeczka niekapka nie chce pić soków ale akurat przy sokach się nie upieram. Ze szklanki pije chętniej ale więcej wylewa niż wypija;-) Zastanawiam się właśnie nad kubeczkiem z rurką, bo może kubek niekapek mu nie odpowiada a przez rurkę będzie pił więcej. Czy któraś z Was daje maluchowi pić przez rurkę? Czy możecie polecić jakiś kubeczek z rurką?
      Pozdrówki:-)
      • renik.w Re: bidon z rurką :) 03.10.04, 10:19
        Hej
        Kupiłam taki bidonik bo Igor nie umiał sam pić z niekapka (nie umiał przechylić
        kubka żeby się napić i zawsze musiałam mu niekapek trzymać ). Mamy bidon nuby -
        Igorek dość szybko załapał o co chodzi i teraz sam drepcze po mieszkaniu i
        pije :))
    • daaisy1 Re: Ile piją? 03.10.04, 13:03
      OLo pije 5 x 150 ml, czyli ok 750 ml:) a od dziś z kubka niekapka, bo do tej
      pory jakoś nie mogłam go do niego przekonać:)
      pozdrawiam
      Edyta
    • planetta Re: Ile piją i co piją? 03.10.04, 14:32
      mój Oski wypija ok. 600 ml. plus jeden soczek, rano przeważnie pije wodę z
      glukozą, potem rozcieńczoną (na słomkowo)zwykłą herbatę, potem herbatki
      granulowane, czasem dostaje herbatę z dzikiej róży lub rumiankową z torebki,
      ale sporadycznie, bo nie wiem, czy może? słyszałam, że te herbatki granulowane
      wcale nie są takie wskazane, bo są sztuczne, dosładzane i mają niewiele
      wspólnego z herbatą!!! no tak, ale co w zamian? co dajecie swoim szkrabom?
      • renik.w Re: Ile piją i co piją? 03.10.04, 18:59
        Igor pije głównie soczki i wodę - żadnych herbatek (jak miał gorączkę to
        dawałam mu malinową na rozgrzanie )
    • daaisy1 Re: Ile piją? 03.10.04, 21:28
      Olo pije głównie soki z herbapolu - te do rozcieńczania, ablo te herbatki z
      hippa, któe nie zawierając cukru, albo soczki typowe dla dzieci z gerbara lub
      bobo vity. aha wracając do soków z herbapolu - rozcieńczam mu tak, że jest
      jeudynie lekki kolor i posmak - mi to nie smakuje - pprawie sama woda..ale Olo
      pije..czyli jest ok:)
      pozdrawiam
      Edyta
    • lch74 Re: Ile piją? 03.10.04, 22:48
      A czy któraś z Was wie ile mniej więcej maluch w tym wieku powinien pić płynów oprócz mleka?
    • olab1 Re: Ile piją? 04.10.04, 08:24
      Maja Mała pije zwykła słabiutką czarną herbatkę z miodem i cytryną. Uwielbia
      takie kwaśne napije. Soków absolutnie nie, jedyny, który toleruje to jabłkowy.
      Poza tym miętę i owocowe - taż słabe. W porównaniu do Waszych szkrabó pije
      mało, ok. 1 szklankę, ale nie jestem pewna, może i więcej - do każdego posiłu
      daję jej coś nowego do picia - lubie ciepłe napoje. Najchętniej pije z łyżeczki
      lub sama ze szkanki. Od początku nie toleruje smoczka na butelce.
      Pozdrawiam.

Oto i Ona.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=16233954&a=16233954
    • mamaszyma Re: Ile piją? 04.10.04, 09:48
      No to mnie załamałyście! szymek od jakiegos miesiąca wogóle cokolwiek pije bo
      wcześniej to w porywach może z 10 ml, a teraz jak zaszaleje to nawet 150ml.
      Pije herbatki, czasem soczki (ale niezbyt chetnie) no i wodę. Oprócz tego przez
      pół nocy Cyca. Ale odwodniony nie jest, więc może tyle mu wystracza?
      • gonianna Re: Ile piją? 04.10.04, 13:11
        Krzyś od kiedy pije z butelki (soczki rozcieńczone wodą) wypija ok 150ml
        dziennie. Czasem, b.rzadko!, zdarza się, ze 50-100ml więcej.
        Dzisiaj dostał ciepłą herbatę w niekapku (pierwszy raz chciał w ogóle z niego
        pić:-)), to wypił na raz coś około 80-100ml!!! Moze o to chodziło, że ma byc
        ciepłe?! Leżał sobie w wózku na spacerze, trzymał SAM (pierwszy raz od dawna)
        niekapek i dudkał sobie i rozglądał się po świecie...
    • lch74 Re: Ile piją? 06.11.04, 17:46
      Do niedawna jak pisałam Rysiaczek pił mało ok.150ml dziennie z kubeczka niekapka... ale zaryzykowałam i kupiłam bidonik z rurką i nastąpiła wielka odmiana:-) Rysiaczek wypija teraz ok.500ml (słaba herbatka ziołowa Bobovity i rozcieńczony soczek):-) Sam bierze bidonik i sobie popija (nie musi przechylać tak jak niekapka żeby sie napić a to był główny problem). Jest super:-)
      • cz.wrona Re: Ile piją? 07.11.04, 00:34
        ooooooooo Vicky- extra pomysł z tą rurką!!!
    • minia76 Re: Ile piją? 07.11.04, 17:59
      No to moja córeczka jest rekordzistką. Pije do ok. 1 litra !!! słabiutkiej
      herbatki Hippa lub rozwodnionych(bardzo) soczków plus ok. 300 ml mleka
      modyfikowanego.Niestety wciąż z butelki. Z niekapkiem jej nie wychodzi. Może
      pomyślimy o tym bidoniku z rurką.
      Pozdrawiam, Minia
      • elmira_k Re: Ile piją? 09.11.04, 09:40
        Prawie cały czas pije.....a jak się skończy to drze się : picia!!!!!
        Daję jej wodę albo bardzo słabą herbatkę Hippa. Niestety z butelki, z niekapka
        nie chce pić choć umie. Myślę ,że wypija około 800 ml
    • a.chudziak Re: Ile piją? 09.11.04, 10:26
      Po tym co przeczytałam jestem w szoku!
      Kuba prawie wcale nie pije...parę łyżek wody, wibowit tez z niewielką ilością
      wody,je za to zupke, deser i kaszkęx2,no i cyca od wieczora do rana.
      Nie zauważyłam jakichś niepokojących następstw braku napojow w jego diecie,
      przybiera prawidłowo, na 13,5 m-ca miał 12130g i 85 cm.
      Pozdrawiam
      • lch74 Re: Ile piją? 15.11.04, 17:00
        Zapotrzebowanie na płyny zaspokaja najpewniej mleczkiem z cycusia:-) Rysiaczek niestety zajada się zagęszczonym Nutramigenem a cycuś prawie pół roku temu poszedł w odstawkę, więc pić musi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka