enancjo 03.07.02, 08:13 .. jeszcze nie wiem co zwycieży, ale wiem przed czym sie bronie ... Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m_ona Czy w Bawarii pijaja bawarke? 03.07.02, 08:40 Tylko aromatyczna jak egzotyczne przyprawy, mocna jak Atlas dzwigajacy niebosklon, goraca jak lawa wprost z krateru, czarna jak smola piekielna, swiezo zaparzona kawa pobudzi rankiem moje zmysly :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: Czy w Bawarii pijaja bawarke? IP: 2.4.STABLE* 03.07.02, 08:42 Kawka jak wyżej ale z mleczkiem:) Mniamciu, mniamciu....:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: Czy w Bawarii pijaja bawarke? 03.07.02, 08:45 .. jasne ze pija .. ale anglicy .. nie wiedziałas ? .. cze i milego dnia Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
m_ona Re: Czy w Bawarii pijaja bawarke? 03.07.02, 08:56 Wiedzialam ale oni pija prawie tylko to (to co my jest dla nich black tea). Zastanawialam sie tylko dlaczego bawarka? Take tam poranne rozwazania :) milego dzionka Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re:..byla bawarka i herbata czy czas na kawe ?.. 03.07.02, 12:43 .. dlaczego tyle zlopiemy tego paskudztwa .. taki zwyczaj czy jak ??? .. eeee teraz zrobie sobie zielona ... O !!! Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 04.07.02, 08:23 .. znow mam dylemat .. ( jeden dzien bez kawy .. marzenie !!!) .. milego dzionka Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 05.07.02, 08:23 .. wbrew suponowanym tekstom na tym forum pije bawarke .. i ZYJE .. na glodzie kawy ... .. zdesperowanym polecam herbatke jasminowa slomkowo-zielona .. TAK JAK PIJESZ TAK SIE CZUJESZ !!! Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: w uzepelnieniu ... 05.07.02, 08:47 .. bardzo lubie tzw 'zielone' herbatki .... Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: w uzepelnieniu ... 05.07.02, 09:07 a ja dzis mialam soczek z czarnej porzeczki na sniadanko. Odpowiedz Link Zgłoś
laelia Re: w uzepelnieniu ... 05.07.02, 09:19 zielona herbata jest wspaniała, ale trzeba umieć ją zaparzyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: w uzepelnieniu ... 05.07.02, 10:30 laelia napisał(a): > zielona herbata jest wspaniała, ale trzeba umieć ją zaparzyć :) .. nie wrztakiem ale goraca woda ( ca 1 - 2 minuty po ugotowaniu ) .. lisciaste parzyc 3 minutki torebki 4 minutki .. nie mieszac !!! Enancjo ( herbaciarz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka1 Re: w uzepelnieniu ... IP: 212.33.74.* 05.07.02, 10:52 kusil kusil i skusil:) siedze i pije zielona herbatke. Odpowiedz Link Zgłoś
laelia Re: w uzepelnieniu ... 05.07.02, 10:53 sancha wiosenna - coś wspaniałego, zielona herbata, jabłka i gruszki :) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: w uzepelnieniu ... 05.07.02, 11:03 laelia napisał(a): > sancha wiosenna - coś wspaniałego, zielona herbata, jabłka i gruszki :) a wieczorkiem sancha lesna laczka albo bancha .. a sniadanko dajerling .. .. ecch marzenie Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka1 Re: w uzepelnieniu ... IP: 212.33.74.* 05.07.02, 15:08 ja kategorycznie protestuje, ten watek budzi za duze pragnienie!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
laelia Re: w uzepelnieniu ... 05.07.02, 15:22 ale ile w nim smaków i aromatów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka1 Re: w uzepelnieniu ... IP: 212.33.74.* 05.07.02, 15:22 tak i ja przez niego ciagle pije a potem musze do lazienki latac:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: w uzepelnieniu ... 05.07.02, 18:28 enancjo napisał(a): > laelia napisał(a): > > > sancha wiosenna - coś wspaniałego, zielona herbata, jabłka i gruszki :) > > a wieczorkiem sancha lesna laczka albo bancha .. > a sniadanko dajerling .. > .. ecch marzenie > Enancjo Do podwieczorku zaś, oolong... Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 08.07.02, 08:12 .. dzis wygrało to .. przed czym .. nie musze sie bronic .. .. milego upalnego dzionka .. Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
fuego Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 08.07.02, 08:16 O rany!!! No ja sie wyrywam z plaży, bo mi juz niedobrze od tych ciągłych herbatek, ciasteczek i słodzenia, a tu proszę!!Takie porządne forum towarzyskie i to samo się dzieje!!!No ludzie!zlitujcie się!Gdzie ja mam iść?;)) Odpowiedz Link Zgłoś
fuego Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 08.07.02, 08:21 laelia...czy Ty mnie chcesz do końca wykończyć?;) Odpowiedz Link Zgłoś
saqqara Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 08.07.02, 08:34 ja chce Cie do konca wykonczyc:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
laelia Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 08.07.02, 08:36 próbuję Cię zasłodzić na śmierć, żeby nikt nie warzył się wrzucić cukru do kawy lub herbaty - to by była dopiero zbrodnia Odpowiedz Link Zgłoś
fuego Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 08.07.02, 08:37 Ty przebiegła flądro!;) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 09.07.02, 08:11 .. no no jak zobaczylem to FORUM ... nie mam watpliwosci co o tym myslec ... :(( .. chyba czas na migracje gdzie indziej ... .. milego dzionka Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_ona Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... IP: 217.153.4.* 09.07.02, 09:01 Witam sasiada z SamCity, smutno byloby... smacznego, eeee... no tego, napoju ;-) A na innym watku podano link do starego, cytuje saqqare www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511 wklej ten adres i witaj ponowinie, pozrawiam m_ona Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 09.07.02, 09:13 .. witam wspolmieszkanke SAMTOWN ... .. gdyby nie to wyswietlanie .. to juz sie ciut przyzwyczailem do tego nowego stylu ... .. milego wygrzewania Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
laelia Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 09.07.02, 09:27 kolorki takie dość ponure :) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 09.07.02, 09:57 .. moje herbatki maja ciekawsze odcienie ... .. artycha .. musial to tworzyc ... .. milego dzionka Enancjo laelia napisała: > kolorki takie dość ponure :) Odpowiedz Link Zgłoś
laelia Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 09.07.02, 10:10 miłego mam dziś herbatę z likierem czekoladowym, mniam :) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 09.07.02, 10:28 .. a u mnie.. .. klasyczna czarna herbatka z cytrynka + pyszczycho wysmarowane jagodami:)) Enancjo laelia napisała: > miłego > mam dziś herbatę z likierem czekoladowym, mniam :) Odpowiedz Link Zgłoś
laelia Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 09.07.02, 12:34 Na jagody Tuż nad Bugiem, z lewej strony, Stoi wielki bór zielony. Noc go kryje skrzydłem kruczem, Świt otwiera srebrnym kluczem, A zachodu łuna złota Zatrzaskuje jasne wrota. Nikt wam tego nie opowie, Moje panie i panowie, Jakie tam ogromne drzewa, Ile ptaszyn na nich śpiewa, Jakie kwiatków cudne rody, Jakie modre w strugach wody, Jak dąb w szumach z wichrem gada, Jakie bajki opowiada! Mało komu tam się uda Napatrzyć się na te cuda, Mało kto w wieczornej ciszy Tę borową baśń usłyszy, Mało kogo bór przypuści Do tajemnych swych czeluści, Gdzie się kryją jego dziwy: Świat jak z bajki – a prawdziwy!! Długo na to czekać trzeba, Aż się wicher ukoleba, Aż drożyny mech wygładzi, Aż nas dzięcioł poprowadzi, Aż się w dziuplach pośpią sowy, Aż zadrzemie dziad borowy, Aż obeschną w trawach rosy, Aż utkają dywan wrzosy. Wtedy – niech się co chce dzieje, Dalej, dzieci! Idźmy w knieje! Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 09.07.02, 14:06 .. hmm .. bardzo ladne .... ale na obiadek beda swieze kurki z patelni na masleku ... .. to moze na popoludnie .. cos w wersji NA GRZYBY !!! Enancjo laelia napisał(a): > Na jagody > > Tuż nad Bugiem, z lewej strony, > Stoi wielki bór zielony. > Noc go kryje skrzydłem kruczem, > Świt otwiera srebrnym kluczem, > A zachodu łuna złota > Zatrzaskuje jasne wrota. > Nikt wam tego nie opowie, > Moje panie i panowie, > Jakie tam ogromne drzewa, > Ile ptaszyn na nich śpiewa, > Jakie kwiatków cudne rody, > Jakie modre w strugach wody, > Jak dąb w szumach z wichrem gada, > Jakie bajki opowiada! > Mało komu tam się uda > Napatrzyć się na te cuda, > Mało kto w wieczornej ciszy > Tę borową baśń usłyszy, > Mało kogo bór przypuści > Do tajemnych swych czeluści, > Gdzie się kryją jego dziwy: > Świat jak z bajki – a prawdziwy!! > Długo na to czekać trzeba, > Aż się wicher ukoleba, > Aż drożyny mech wygładzi, > Aż nas dzięcioł poprowadzi, > Aż się w dziuplach pośpią sowy, > > Aż zadrzemie dziad borowy, > Aż obeschną w trawach rosy, > Aż utkają dywan wrzosy. > Wtedy – niech się co chce dzieje, > Dalej, dzieci! Idźmy w knieje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laelia Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... IP: 212.244.106.* 09.07.02, 14:42 specjalnie dla Ciebie :) Król Borowik Prawdziwy szedł lasem Postukując swym jedynym obcasem, A ze złości brunatny był cały, Bo go muchy okrutnie kąsały. Tedy siadł uroczyście pod dębem I rozkazał na alarm bić w bęben: "Hej, grzyby, grzyby, Przybywajcie do mojej siedziby, Przybywajcie orężnymi pułkami. Wyruszamy na wojnę z muchami!" Odezwały się pierwsze opieńki: "Opieniek jest maleńki, A tam trzeba skakać na sążeń, Gdzie nam, królu, do takich dążeń?!" Załkały surojadki: "My mamy maleńkie dziatki, Wolimy życie spokojne, Inne grzyby prowadˇ na wojnę." Zaszemrały modraczki: "Mamy całkiem zniszczone fraczki, Mamy buty wśród grzybów najstarsze, Nie dla nas wojenne marsze." Zastękały czubajki: "Wpierw musimy wypalić fajki, Wypalimy je, królu, do zimy, W zimie z tobą na wojnę ruszymy." A król siedzi niezmiennie pod dębem, Każe znowu na alarm bić w bęben: "Przybywajcie, pieczarki, maślaki, Trufle, gąski, purchawki, koˇlaki, Bedłki, rydze, bielaki i smardze, Przybywajcie, bo tchórzami pogardzę!" Ledwo rzekł to, wtem patrzy, a z boru Maszeruje pułk muchomorów: "Przychodzimy z muchami wojować, Ty nas, królu, na wojnę prowadˇ!" Wojowały grzybowe zuchy, Pokonały aż cztery muchy. Król Borowik winszował im szczerze I dał wszystkim po grzybowym orderze. Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 09.07.02, 15:44 .. az sie wstydze jeszcze prosic,ale moze moglabys cos stworzyc / zacytowac o zacnym chmielu spozywanym wieczorem i wzobgacanym "single maltowym" debowym kolorem ... .. pozostaje enancjowdziecznym za zaszczyt czytania ... Enancjo Gość portalu: laelia napisał(a): > specjalnie dla Ciebie :) > > > Król Borowik Prawdziwy szedł lasem > Postukując swym jedynym obcasem, > A ze złości brunatny był cały, > Bo go muchy okrutnie kąsały. > Tedy siadł uroczyście pod dębem > I rozkazał na alarm bić w bęben: > "Hej, grzyby, grzyby, > Przybywajcie do mojej siedziby, > Przybywajcie orężnymi pułkami. > Wyruszamy na wojnę z muchami!" > > Odezwały się pierwsze opieńki: > "Opieniek jest maleńki, > A tam trzeba skakać na sążeń, > Gdzie nam, królu, do takich dążeń?!" > > Załkały surojadki: > "My mamy maleńkie dziatki, > Wolimy życie spokojne, > Inne grzyby prowadˇ na wojnę." > > Zaszemrały modraczki: > "Mamy całkiem zniszczone fraczki, > Mamy buty wśród grzybów najstarsze, > Nie dla nas wojenne marsze." > > Zastękały czubajki: > "Wpierw musimy wypalić fajki, > Wypalimy je, królu, do zimy, > W zimie z tobą na wojnę ruszymy." > > A król siedzi niezmiennie pod dębem, > Każe znowu na alarm bić w bęben: > "Przybywajcie, pieczarki, maślaki, > Trufle, gąski, purchawki, koˇlaki, > Bedłki, rydze, bielaki i smardze, > Przybywajcie, bo tchórzami pogardzę!" > > Ledwo rzekł to, wtem patrzy, a z boru > Maszeruje pułk muchomorów: > "Przychodzimy z muchami wojować, > Ty nas, królu, na wojnę prowadˇ!" > > Wojowały grzybowe zuchy, > Pokonały aż cztery muchy. > Król Borowik winszował im szczerze > I dał wszystkim po grzybowym orderze. > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
laelia Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 09.07.02, 16:01 zagrasz w brydża? :) miłego wieczoru Ze Świnoujścia do Walvis Bay Droga nie była krótka, A po dwóch dobach - albo mniej Już się skończyła wódka. "Do brydża!" - krzyknął Siwy Flak I z miejsca rzekł "Dwa piki", A ochmistrz w telewizor wlał Nie byle jakie siki. Cztery piwka na stół, w popielniczkę pet, Jakąś damę roześmianą Król przytuli wnet. Gdzieś między palcami sennie płynie czas, "... czwarta ręka, Króla bije As ..." A w karcie tylko jeden As I nic poza tym nie ma, Ale nie powiem przecież: "pas", może zagrają Szlema! "Kontra" - mu rzekłem, taki bluff, By nieco spuścił z tonu, A Fred mu na to: "Cztery trefl!" Przywalił bez pardonu. Cztery piwka ... A "mój" - w paluchy obtarł nos, To znaczy: nie ma nic, I wtedy Flak, podnosząc głos, Powiedział: "Cztery pik!" I kiedy jeszcze cztery króle Pokazał mu "jak trza", To Fred z renonsem siedem pik - Powiedział: "Niech gra Flak!" Cztery piwka ... A ja mu "kontra", on mi "re", Ja czuję pełen luz, Bo widzę w moich kartach, że Jest atutowy tuz. Więc strzelam! Kiedy karty Fred Wyłożył mu na blat, To każdy mógł zobaczyć jak Siwego Flaka trafia szlak ... Cztery piwka ... Już nie pamiętam, ile dni W miesiące złożył czas, Morszczuki dosyć dobrze szły I grało się nie raz. Lecz nigdy więcej Siwy Flak, Klnę na jumprowe wszy, Choćbyś go prosił tak czy siak, Nie zasiadł już do gry! W popielniczkę pet, cztery piwka na stół, Już tej damy roześmianej nie przytuli Król. Gdzie nam się zapodział atutowy As, Tego Szlema z nami wygrał czas ... Odpowiedz Link Zgłoś
m_ona Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 10.07.02, 07:33 Witam w kolejny tropikalny dzionek, Od czego dzis zaczynamy? Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 10.07.02, 07:43 .. witam z SAMTOWN .... .. dzis .. herbatka .. musowo .. bo koi Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_ona Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... IP: 217.153.4.* 10.07.02, 07:59 Dzis to powinna orzezwiac raczej :-) szczegolnie tych, wsrod murow, ktorym tymczasowo nie grozi wyjazd nad pobliskie akweny :-( Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 10.07.02, 08:10 .. orzezwiac inaczej .. hmmm .. brzmi ciekawie masz jakies propozycje ???? Enancjo Gość portalu: m_ona napisał(a): > Dzis to powinna orzezwiac raczej :-) > szczegolnie tych, wsrod murow, ktorym tymczasowo nie grozi wyjazd nad pobliskie > > akweny :-( > Odpowiedz Link Zgłoś
laelia Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 10.07.02, 08:23 herbata miętowa może? hej :) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 10.07.02, 08:50 Hej ... tzw brydz byl intensywny ... i apropos Twoich wierszykow sa super ... niezle adaptacje .... Pewnie znasz ten stary dowcip .... apropos brydza - kochanie pojde na dwa roberki do kolegow ... - nie nie podjdziesz bo wrocisz calkowicie pijany .. - alez kochanie to tylko dwa roberki ... .. po dluzszej perswazji .. zgodzila sie ... .. jest 4 rano dzwonek do drzwi, ona otwiera, w drzwiach stoi kiwajac sie zapruty ON .. patrzy na nia i mowi ... - WYKRAKALAS !!!! .. no u mnie tak zle nie bylo .... ale coz robic w takie 'gorace nocki' ... :)) .. mieta .. moze byc .. ale wole zielona ... Enancjo laelia napisała: > herbata miętowa może? > hej :) Odpowiedz Link Zgłoś
laelia Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 10.07.02, 09:16 dzięki, ostatni wierszyk to piosenka :) i kocham wszelkie dowcipy brydżowe :))) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 10.07.02, 09:29 laelia napisała: > dzięki, ostatni wierszyk to piosenka :) > i kocham wszelkie dowcipy brydżowe :))) .. dlatego mowie adaptacje :)) .. a ja lubie dowcipy lotnicze ... np ... - CZY WIESZ ZE TYLKO DWOCH NIE PIJE W LOTNICTWIE ... - AUTOPILOT I TEN NA POMNIKU ... Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
laelia Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 10.07.02, 09:54 dobrze, że nie często latam :) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 10.07.02, 10:15 .. piloci mowia ze najwiekszym wariatem w tym biznesie sa ... pasazerowie .. taki KUPI BILET i MYSLI ZE DOLECI !!!! .. czas na druga tea !!!! Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
laelia Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 10.07.02, 10:50 a znasz to: spotyka się dwóch inżynierów i jeden mówi do drugiego "Wiesz stary, kiedy myślę o tym, jakim jestem inżynierem - boję się pójść do lekarza" a herbatę już sobie zrobiłam, w chińskiej porcelanie zresztą :) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 10.07.02, 11:40 .. albo taka sobie rymowanka .. IDIOTA ..(co to?) to cos na ksztalt kota .. co tu i tam sie miota i wcale nie dziwota ze kota ma idiota ... .. bez urazy dla kotolubnych Enancjo ( piesolubny ) laelia napisała: > a znasz to: spotyka się dwóch inżynierów i jeden mówi do drugiego "Wiesz stary, > kiedy myślę o tym, jakim jestem inżynierem - boję się pójść do lekarza" > a herbatę już sobie zrobiłam, w chińskiej porcelanie zresztą :) Odpowiedz Link Zgłoś
laelia Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 10.07.02, 11:50 A to klasyka: "Ptaszek idiota głupszy niż się zdaje nieprzyjaciel kota ojciec kilku jajek z których każde jajko pełne jest półgłówka przyparty do drzewa pierzem rudo-sinym toczy głośne swary z innym znów kretynem" masz psa? Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 10.07.02, 12:47 .. pieska .. mialem .. ale zgasl w tym roku majac ponad 13 latek, a byla to oczywiscie superinteligentna szczotka czyli jajnik szorstkowlosy .. imie LUCKY ... .. ale psiaki KOCHAM i nastepnego biore na wychow jesienia .. ma juz imie .. CHIPS ... bedzie chyba bawarczyk albo klsyczny niemiec ... .. rasy czysto polskie psow ( o dziwo ) sa zbyt lagodne i strasznie kochliwe :)) .. a Ty masz ciapka ? Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
laelia Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 10.07.02, 13:22 niestety nie mam i nie mogę mieć, ale też jestem psolubna, kotolubna zresztą też :) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 10.07.02, 14:51 .. tez nie mialbym serca trzymac psa wsrod betonow ... .. hmm ... kotki .. toleruje ... dopoki nie pokazuje charakterku ... i rozpoczynaja walke o dominacje ... .. z psiakiem jest lepiej ...dobrze ulozony najlepszym przyjacielem .. Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laelia Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... IP: 212.244.106.* 10.07.02, 15:16 przyjaciel musi mieć nieco charakteru :) Ale w psiaka zawsze można się wtulić ku pokrzepieniu serca, koty są większymi indywidualistami. Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 10.07.02, 15:37 .. kot ze indywidualista o Ok, ale ze przychodzi czas gdy ma wsio w powazaniu to nie jest OK ... .. koncze na dzis i znikam ... pozdrawiam / Enancjo Gość portalu: laelia napisał(a): > przyjaciel musi mieć nieco charakteru :) > Ale w psiaka zawsze można się wtulić ku pokrzepieniu serca, koty są większymi > indywidualistami. Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 11.07.02, 08:10 .. i znow pije to cos !!!!! .. tzw. pozadanych i zdrowych trunkow dzis ... Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
laelia Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 11.07.02, 08:20 a znasz piosenkę o herbacie Kabaretu Starszych Panów? Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 11.07.02, 08:33 .. nie nie slyszalem, albo tak mi sie wydaje .. Enancjo laelia napisał(a): > a znasz piosenkę o herbacie Kabaretu Starszych Panów? Odpowiedz Link Zgłoś
laelia Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 11.07.02, 08:59 "HERBATKA" słowa: J.Przybora wykonanie: Kabaret Starszych Panów "(...)O jakżeś bliska chwilko Jesienna. Pachną kwiaty A my pragniemy tylko, Już tylko tej herbaty. Za oknem deszczyk sypnął A rivederci lato, Gdy wtem drzwi cicho skrzypną I witaj nam herbato... Bo póki, póki ciebie nam pić, Póty jak w niebie, jak w niebie nam żyć Herbatko, herbatko, herbatko! Tak wdzięczni, że nas darzysz Pod koniec już sezonu O tobie będziem marzyć, Twój zapach czule chłonąć. Aż kiedyś syci woni Poprzestaniemy na tym, Bo doktor nam zabroni Picia mocnej herbaty Ach po co, po co, po co nam żyć, Kiedy nie będzie wolno nam pić Herbatki, herbatki" Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 11.07.02, 11:16 WROZAC Z FUSOW Moze z fusow dzis wyczaruje... bukiet i piekna roze ... i slonko poprzez chmurki zaswieci ... do parku wybiegna dzieci .. Swiat sie przeobrazi ... dobrze jest czasem pomarzyc ... Enancjo laelia napisał(a): > "HERBATKA" > słowa: J.Przybora > wykonanie: Kabaret Starszych Panów > "(...)O jakżeś bliska chwilko > Jesienna. Pachną kwiaty > A my pragniemy tylko, > Już tylko tej herbaty. > Za oknem deszczyk sypnął > A rivederci lato, > Gdy wtem drzwi cicho skrzypną > I witaj nam herbato... > Bo póki, póki ciebie nam pić, > Póty jak w niebie, jak w niebie > nam żyć > Herbatko, herbatko, herbatko! > Tak wdzięczni, że nas darzysz > Pod koniec już sezonu > O tobie będziem marzyć, > Twój zapach czule chłonąć. > Aż kiedyś syci woni > Poprzestaniemy na tym, > Bo doktor nam zabroni > Picia mocnej herbaty > Ach po co, po co, po co nam żyć, > Kiedy nie będzie wolno nam pić > Herbatki, herbatki" Odpowiedz Link Zgłoś
laelia Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 11.07.02, 12:05 Żeby coś się zdarzyło Żeby mogło się zdarzyć I zjawiła się miłość Trzeba marzyć Zamiast dmuchać na zimne Na gorącym się sparzyć Z deszczu pobiec pod rynnę Trzeba marzyć Gdy spadają jak liście Kartki dat z kalendarzy Kiedy szaro i mgliście Trzeba marzyć W chłodnej, pustej godzinie Na swój los się odważyć Nim twe szczęście cię minie Trzeba marzyć W rytmie wietrznej tęsknoty Wraca fala do plaży Ty pamiętaj wciąż o tym Trzeba marzyć Żeby coś się zdarzyło Żeby mogło się zdarzyć I zjawiła się miłość Trzeba marzyć Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 11.07.02, 13:37 .. ladne .. dzieki .. rewanz jak nizej i musze znikac az po poniedzialek .. gdzies w poblize WWY ... milego weekendu ... Enancjo ' To też ja ...' Obudzony ze snu w łzach złotej rosy zatopiony w myślach jak w bieli obłoków puszystych rozchwianych loków z łzami w oczach i myślami o rozstaniu szukam w myślach Twych oczu pięknych, piorunujących, złych i zadumanych o wszystkich barwach pąków w rozkwitaniu zwiastunach wiosny, czystości, szczerości i mądrości zaklęcia tego wszystkiego w jednym wyrazie uczucia ... miłości. +++++ Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 15.07.02, 08:29 .. deszczyck pada, znow pic sie chce .. znow te same wybory ... .. a moze to po prostu suszy nas ... .. milego poniedzialku Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
aroska Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 15.07.02, 08:33 ...mnie na pewno:))))...to kawę poproszę (czarną)...może postawi mnie na nogi... ...dzień dobry:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
laelia Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 15.07.02, 08:41 witajcie mam wiersz do kompletu z Twoim, Enancjo :) We wszystkich mowach i w języku duszy Nad wszystkie są dwa słowa, Jak w kroplach rosy po suszy, W nich skarb żywota się chowa. Jak dwie perełki w oceanie życia, Jak dwie gwiazdeczki na niebie, Świecą nam do powicia Dwa słowa - kocham ciebie. [J.I. Kraszewski] klasyka, nie ma co :) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 15.07.02, 10:59 .. kontynuujac .. tematycznie .. :)) ‘ Czekając o .... ’ Nie widzieć Cię to jakby pustką oddychać dotykać pragnieniami myślą muskając całować marzeniami dłońmi tonąc we włosach chłonąć umysłem Twe ciało słuchać myśli oddechu pulsu serca odbierać drżenie pod powiekami bezwstydne malować obrazy i czekać wciąż czekać cierpiąc w samotnym trwaniu na spokój Twej przy mnie naszej przystani. ++ Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laelia Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... IP: 212.244.106.* 15.07.02, 13:09 i dalej :) Posłuchaj: gdy los nam porzucić pozwoli Ten świat, gdzie tak duszą stygniemy powoli, Być może w krainie, gdzie kłamstwo nie znane, Ty będziesz aniołem, ja będę szatanem! Przysięgnij, że raju szczęśliwość porzucisz I że do dawnej kochanki powrócisz! Wygnaniec skazany przez los na zatratę, Niech będzie ci rajem, a ty mi wszechświatem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laelia Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... IP: 212.244.106.* 15.07.02, 13:09 i dalej :) Posłuchaj: gdy los nam porzucić pozwoli Ten świat, gdzie tak duszą stygniemy powoli, Być może w krainie, gdzie kłamstwo nie znane, Ty będziesz aniołem, ja będę szatanem! Przysięgnij, że raju szczęśliwość porzucisz I że do dawnej kochanki powrócisz! Wygnaniec skazany przez los na zatratę, Niech będzie ci rajem, a ty mi wszechświatem. Odpowiedz Link Zgłoś
arosek Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 15.07.02, 08:48 Ciebie na deser do tej kawusi biszkopciku pulchniutki :))) aroska napisała: > ...mnie na pewno:))))...to kawę poproszę (czarną)...może postawi mnie na nogi.. > . > ...dzień dobry:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
aroska Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 15.07.02, 08:58 ...mnie na deser??????...a czy ja mogę mieć coś do powiedzenia w tej kwestii???????... ...ciekawe czy to Ty... Odpowiedz Link Zgłoś
arosek Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 15.07.02, 09:08 aroska napisała: > ...mnie na deser??????...a czy ja mogę mieć coś do powiedzenia w tej > kwestii???????... po co ? zaczniesz znowu grymasić :) > > > > ...ciekawe czy to Ty... ciekawe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... IP: 2.4.STABLE* 15.07.02, 08:59 Na dzień dobry wybór jest tylko jeden!! A raczej nie ma wyboru. Mocna kawa ze śmietanką lub mleczkiem poprawia zdecydownaie nastrój i łagodzi poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..cze POM-kawa ... 15.07.02, 10:55 .. witam .. jak bylo gdy Cie nie bylo ???? pozdrowienia / Enancjo Gość portalu: Pom napisał(a): > Na dzień dobry wybór jest tylko jeden!! A raczej nie ma wyboru. > > Mocna kawa ze śmietanką lub mleczkiem poprawia zdecydownaie nastrój i łagodzi > poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: ..cze POM-kawa ... IP: 2.4.STABLE* 15.07.02, 12:00 Witaj... było dziwnie, nietypowo i gorąco!! Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..cze POM-kawa ... 15.07.02, 15:30 Gość portalu: Pom napisał(a): > Witaj... było dziwnie, nietypowo i gorąco!! .. hmm .. to zdaje sie TAK jak lubisz !!! Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 16.07.02, 08:00 .. zebym dzis mial wybor to bym wiedzial co chce ... .. dzien dobry i milego dzionka ... Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... IP: 2.4.STABLE* 16.07.02, 11:42 Czasem brak wyboru jest zbawienny... szczególnie jak jest to kawa-szatan.:) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 16.07.02, 12:21 Gość portalu: Pom napisał(a): > Czasem brak wyboru jest zbawienny... szczególnie jak jest to kawa-szatan.:) .. czarna polewka + szlenstwo + cyrograf .. czyzby instykt pierwotnie stabilizujacej sie ososbowosci ... Enancjo ( taki sobie .. analityk ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... IP: 2.4.STABLE* 16.07.02, 13:07 Przypisujesz mi genetyczną diabelskośc... w skórze anioła:) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 16.07.02, 13:36 Gość portalu: Pom napisał(a): > Przypisujesz mi genetyczną diabelskośc... w skórze anioła:) .. no i do tego zgodnie z wyksztalceniem :))!!! Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... IP: 2.4.STABLE* 16.07.02, 14:16 Stereotypy! Czy jestem zatem do końca przeklęta? :) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 16.07.02, 19:20 Gość portalu: Pom napisał(a): > Stereotypy! > Czy jestem zatem do końca przeklęta? :) .. no jak Ty - ksztalcona z wyboru i woli tak myslisz to musisz sie zastanowic czy na ta tzw. OBIECANA impreze srodkowo-pomorska zyczysz sobie biczyk czy pejczyk .. w prezencie oczywiscie .. :)) ..'it dont mean a thing if aint got that .. swing'.. .. stereotyp .. no coz .. a kto tu chce sie przeklinac i biczowac z powodu .. no wlasnie .. jakiego ... chyba stereotypu ... jednak .. Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina_tdi KAWIE MOWIMY STANOWCZE TAK I TO... 16.07.02, 12:24 ... ze swiezo wyciesnietym sokiem pomaranczowym :))) Mniam mniam mniam...!!! Dla odmiany wersja zmrozona ostra jak goralska siekierka z mieta, a wieczorem poprawiamy kawa z whiskaczem na korzysc tego ostatniego! Bawarke wylewamy do kibelka, no chyba ze zgodnie z zabobonami jestesmy matka karmiaca z widokiem na braki w zasobach!:) Chyba otworze kawiarnie! ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 17.07.02, 08:29 .. no nie wiem czym zapic ten upal z rana ... .. milego dzionka wsiem Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... IP: 2.4.STABLE* 17.07.02, 08:59 Kawą (tym razem instant) w mlekiem łaciatym 2%. A wracając do stereotypów... bywają gorsze... jeśli w ogóle są. Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 17.07.02, 09:10 Gość portalu: Pom napisał(a): > Kawą (tym razem instant) w mlekiem łaciatym 2%. > A wracając do stereotypów... bywają gorsze... jeśli w ogóle są. .. KAWY .. juz nie moge .. bo mi platki wiruja laciate przed oczkami :)) .. apropos .. apropos .. to hmm wybralas biczyk .. choc widzialbym Cie z pejczykiem ... (wyksztalcenie zobowiazuje .. hihi ) Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... IP: 2.4.STABLE* 17.07.02, 09:21 Dlaczego tak bardzo do wykształcenia nawiązujesz? Czy aż tak jest ono związane z osobowością, charakterem i podejściem do ludzi? Rozumiem, że jako fryzjerka miałabym je inne? Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 17.07.02, 11:51 .. a czyz wyksztalcenie nie jest dopelnieniem ososbowosci, i myslisz ze nie ma wplywu na twoj charakter i podejscie do ludzi ??? .. nie wiem jaka bylabys fryzjerka, ale kazdy jest po trochu Zeligiem !!! Enancjo Gość portalu: Pom napisał(a): > Dlaczego tak bardzo do wykształcenia nawiązujesz? Czy aż tak jest ono związane > z osobowością, charakterem i podejściem do ludzi? > Rozumiem, że jako fryzjerka miałabym je inne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... IP: 2.4.STABLE* 17.07.02, 11:56 Uleganie schematom... hehe. Kto bardziej? Nie lubie etykietek. Ale dobrze, że je nalepiasz... nalepiający też sie przez to obnaża! Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 17.07.02, 12:03 .. nie stac mnie na schematy ... ale czasmi miewam "MODE" pastwiacy sie ... I .. NIE JESTEM ZADEN OKAZICIEL ... ooooOOO !!!! EnancjO Gość portalu: Pom napisał(a): > Uleganie schematom... hehe. Kto bardziej? > Nie lubie etykietek. Ale dobrze, że je nalepiasz... nalepiający też sie przez to obnaża! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... IP: 2.4.STABLE* 17.07.02, 12:12 To może zmnień obiekt pastiwenia i spraw przykrość komu innemu? Tu juz efekt osiągnąłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... IP: 2.4.STABLE* 17.07.02, 12:12 To może zmnień obiekt pastwienia i spraw przykrość komu innemu? Tu juz efekt osiągnąłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 17.07.02, 12:18 .. zla interpretacja .. pastwienie bylo tzw pro-imprezowe ...:(( a reszta nie miala takiego celu .. srki .. Enancjo Gość portalu: Pom napisał(a): > To może zmnień obiekt pastwienia i spraw przykrość komu innemu? > Tu juz efekt osiągnąłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pom Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... IP: 2.4.STABLE* 17.07.02, 12:37 Przeczytałam jeszcze raz. Zdania nie zmieniam. Może przewrażliwienie a może brak urlopu. Życzę miłej zabawy... Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: ..herbata, bawarka czy kawa ... 17.07.02, 14:32 .. no to sie poddaje .. bo nic innego nie zostało... milego / Enancjo Gość portalu: Pom napisał(a): > Przeczytałam jeszcze raz. Zdania nie zmieniam. Może przewrażliwienie a może > brak urlopu. > Życzę miłej zabawy... Odpowiedz Link Zgłoś