Dodaj do ulubionych

Pomocy!!!! jak się pozbyć z domu.....

02.08.05, 10:50
cholernych wszędzie wędrujących i zatruwających mi zycie mrówek faraonek?????
Już na 3 forum to zamieszczam, bo liczę, że może jednak są jakieś bezpieczne
sposoby....
Obserwuj wątek
    • magda985 Re: Pomocy!!!! jak się pozbyć z domu..... 02.08.05, 10:51
      Połażą i pójdą dalej... ;)
      • mamba30 Re: Pomocy!!!! jak się pozbyć z domu..... 02.08.05, 10:56
        nic z tego, to trwa już dłuuuuugi czas, tyle, że wcześniej nie były aż tak
        uciążliwe. Rozmnozyły się totalnie, ręce opadają
        • magda985 Re: Pomocy!!!! jak się pozbyć z domu..... 02.08.05, 10:57
          Malutkie i takie brązowe?
          • mamba30 Re: Pomocy!!!! jak się pozbyć z domu..... 02.08.05, 11:01
            dokładnie takie
            • magda985 Re: Pomocy!!!! jak się pozbyć z domu..... 02.08.05, 11:03
              Powiem Ci,że ja takowe "posiadam"ale tylko w okresie letnim i to też nie co
              roku. Nie tępie ich w jakiś specyficzny sposób,ot wędrują w ilościach skąpych a
              potem nagle znikają. :)
              • mamba30 Re: Pomocy!!!! jak się pozbyć z domu..... 02.08.05, 11:07
                u mnie są wszędzie, w kuchni, łazienkach, salonie i do diaska nawet w
                sypialniach, w pralce, w pojemniku na proszek, pod kubeczkiem do mycia zębów,
                na uszczelce od lodówki, bo chcą się dostać do żarcia, w zamkniętej fabrycznie
                paczce makaronu, nawet w niedzielę znalazłam gniazdo w opakowaniu z metalowymi
                czyścikami....
                • magda985 Re: Pomocy!!!! jak się pozbyć z domu..... 02.08.05, 11:09
                  To widzę,że masz poprostu inwazje tych mrówek,a czy pytalas sąsiadow jak u nich
                  z tymi mrowkami? Czy też są tak dokuczliwe jak u Ciebie?
                  • mamba30 Re: Pomocy!!!! jak się pozbyć z domu..... 02.08.05, 11:12
                    jeszcze nie, ale jakieś 2 lata temu sąsiadka z góry mnie się pytała, czy mam to
                    ścierwo. Wtedy jeszcze nie miałam, ale dzisiaj już koszmar. Popytam się wśród
                    sąsiadów. Qrcze, ale skąd to??? Mieszkam w nowym bloku, ma zaledwie 4 lata, u
                    mnie na klatce są tylko 2 mieszkania na pietrze, więc nie jest to jakaś
                    komuna....
                    • magda985 Re: Pomocy!!!! jak się pozbyć z domu..... 02.08.05, 11:18
                      Może ktoś je "przyniósł",chociaż mrowki lubią zadomawiac się w nowych
                      blokach..i z tym jest klopot.Wiem np,że karaluchy to skubane idą od dołu bloku
                      di gory,nigdy odwrotnie. Może jakoś wspolnymi silami z sasiadami uda wam sie
                      pozbyc tego zbednego dodatku w domu. Pamiętaj o tym żeby nie zostawiac nawet
                      malenkiego kawalaka jedzenia,chybaże w zlewozmywaku na noc,a rano kiedy to
                      paskudztwo tam się kotłować zalej je wrzątkiem! Ja tak robiłam,może to nie
                      wybije wszystkich ale chociaż troszke ;)
    • mgliscie Re: Pomocy!!!! jak się pozbyć z domu..... 02.08.05, 11:00
      faraonki to nic choc pewnie mniej widoczne; moze mi ktos podpowie jak sie pozbyc
      błąkajacych sie od czasu do czasu prusaków??? na zawsze???przecież sie z nimi
      nie zaprzyjaznie :)
      • neita33 Re: Pomocy!!!! jak się pozbyć z domu..... 02.08.05, 11:04
        Ja kiedyś zapomniałam zakręcić słoik ze śmietanką do kawy i tak został na
        noc.Rano był wypełniony po brzegi mrówkami,oczywiście leżącymi kopytami do
        góry:D
        Od tej pory kupuje mleko
        • mamba30 Re: Pomocy!!!! jak się pozbyć z domu..... 02.08.05, 11:07
          i co z tym mlekiem??? mam nalać w jakieś naczynie i pozostawić na wierzchu na
          wabia???
          • neita33 Re: Pomocy!!!! jak się pozbyć z domu..... 02.08.05, 11:11
            to była śmietanka w proszku,ale nie wiem czy to u Ciebie zadziała
            Znajomi stosowali faratox-b czy jakoś tak,z dobrym efektem
            • mamba30 Re: Pomocy!!!! jak się pozbyć z domu..... 02.08.05, 11:13
              a nie wiesz czy ten faratox jest bezpieczny w stosowaniu?? Poza nami są jeszcze
              dzieci i kot...
              • neita33 Re: Pomocy!!!! jak się pozbyć z domu..... 02.08.05, 11:18
                troche tego dużo;)

Preparat FARATOX B jest bardzo atrakcyjny dla mrówek faraona nawet w obecności
                produktów spożywczych. Robotnice które miały kontakt z preparatem przenoszą
                trutkę do gniazd karmiąc królową i larwy. Ze śmiercią królowej ginie całe
                gniazdo. Daje to znacznie większą efektywność niż w przypadku powszechnie
                stosowanych środków do zwalczania mrówek faraona. Należy pamiętać, że 90%
                mrówek faraona pozostaje w gnieździe, dlatego aby uniknąć tych niemiłych gości,
                powinniśmy zniszczyć przede wszystkim gniazda, które znajdują się zazwyczaj w
                miejscach niedostępnych dla człowieka.

Zalety preparatu:

· 100% skuteczności w ciągu 2 tygodni od wyłożenia karmników.

· Zwalcza wszystkie stadia rozwojowe mrówek faraona.

· Precyzyjny i dyskretny zabieg.

· Całkowicie bezpieczny, brak bezpośredniego kontaktu z preparatem
                owadobójczym (trutka w osłonie plastikowej).

· Jest bezzapachowy, atrakcyjny dla mrówek.

Jak stosować FARATOX B?

Wyjmujemy z opakowania karmniki.
                Każdy z karmników otwieramy, odcinając nożyczkami jego górną część wzdłuż
                zaznaczonej linii. W tylnej część karmnika odsłaniamy klej zdejmując folię
                zabezpieczającą.
                Przyklejamy karmniki na trasie wędrówek owadów lub innych w miejscach gdzie
                zaobserwowano mrówki.
                Trutka pokarmowa dla mrówek faraona, która jest wnoszona przez mrówki do
                gniazda. Do stosowania w mieszkaniach oraz obiektach użyteczności publicznej,
                również w obiektach Służby Zdrowia. Środek praktycznie nieszkodliwy
                • mamba30 Neita33 02.08.05, 11:22
                  jesteś boska, teraz tylko musze się zorientować, gdzie to cudo nabyc :)))
                  • neita33 Re: Neita33 02.08.05, 11:25
                    u mnie np takie rzeczy są w sklepach ogrodniczych,ale jest też do kupienia na
                    allegro chyba ok.9zł:)
                  • kati1973 Re: Neita33 02.08.05, 11:25
                    ja tez mam :(
                    ale faratox nie przyniosl poprawy

u nie pomaga kratka odstraszajaca owady
                    zmienia sie ja raz na trzy miesiace
                    ale niestety nie zabija po trzech miesiacg to cholerstwo wraca :)
                    • mamba30 Re: Neita33 02.08.05, 11:26
                      jaka kratka??? i gdzie można kupić ten faratox?? Jestem z Wa-wy, może polecisz
                      jakiś sklep, a może po prostu w ogrodniczych...
                      • kati1973 Re: Neita33 02.08.05, 11:34
                        ja kupowalam w obi
                        • mamba30 Re: Neita33 02.08.05, 11:39
                          dzieki, wybiorę sie tam :))
    • irish76 Re: Pomocy!!!! jak się pozbyć z domu..... 02.08.05, 11:40
      uuuu mrowek faraonek to ciezko sie pozbyc
      generalnie:
      1. trzeba szczelnie pakowac i chowac jedzenie, owoce itp. przedewszystkim
      slodkie rzeczy.
      2. sprawdzic sciezki ich przemarszu (powaznie) i na tych sciezkach umieszczac
      jakeis tam trutki czy odstraszacze
    • irish76 Re: Pomocy!!!! jak się pozbyć z domu..... 02.08.05, 11:43
      aa i jeszcze taki paten ala babcia dobra rada

nalej na talerzy miodu (tak tylko zeby przykryc dno talerzyka lub jakiej
      podstawi i postaw tak zeby one mogly do niego wchodzic. Jak wejda to juz nie
      wyjda. Moze je tak w koncu zabijesz bo je miod jak slodkosc bardzo przyciaga.
      Podobnie jak wiekszosc kobiet. ale one tak latwo sie nie przyklejaja :)
      • mamba30 Re: Pomocy!!!! jak się pozbyć z domu..... 02.08.05, 11:51
        będę próbowała wszystkiego, wczoraj wykopałam topór wojenny :))
    • agnesea77 Re: Pomocy!!!! jak się pozbyć z domu..... 02.08.05, 11:46
      czyżbyś mieszkała na warszawskim ursynowie? :P
      • mamba30 Re: Pomocy!!!! jak się pozbyć z domu..... 02.08.05, 11:50
        nie, ale blisko - Mokotów, ponoć górny :)))
        • agnesea77 Re: Pomocy!!!! jak się pozbyć z domu..... 02.08.05, 11:59
          ha, kiedyś tylko ursynów słynął z mrówek, teraz widać przelazły na mokotów :P
          współczuję :(((
          • mamba30 Re: Pomocy!!!! jak się pozbyć z domu..... 02.08.05, 12:00
            nawet nie wiesz, jak ja sama sobie współczuję....
            • agnesea77 Re: Pomocy!!!! jak się pozbyć z domu..... 02.08.05, 12:02
              moja znajoma powiedziała kiedyś: walczyłam z tym cholerstwem, ale w końcu
              poległam i przyzwyczaiłam się
              może tobie się uda znaleźć skuteczny środek :)))
              • mamba30 Re: Pomocy!!!! jak się pozbyć z domu..... 02.08.05, 12:04
                mam nadzieję, bo wiem, że przyzwyczajenie nie wchodzi w grę :)
                • agnesea77 Re: Pomocy!!!! jak się pozbyć z domu..... 02.08.05, 12:05
                  trzymam kciuki powodzenia :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka