04.11.05, 19:31
W poniedziałek, ale oczywiście o 23.15 TV1 pokaże Angelusa - jeden z
najlepszych filmów o Śląsku - magiczny, ociepkowy, saturniany i ogólnie
niezwykły. Kto będzie mieć siłę siedzieć do 1.05 - serdecznie zapraszam przed
odbiorniki. Lektura obowiązkowa.
Obserwuj wątek
    • braineater Re: Angelus! 04.11.05, 20:09
      dorzucam się do polecanki, dodając jedynie, że tak plastycznie obłędnego filmu,
      z kadrami zywcem z obrazów pana Teofila przeniesionymi, jeszcze nigdy w Polsce
      nie było. Uwaga jedna - polecam pod ręka trzymac słownik gwary ślaskiej, bo
      cąły film jest w gwarze i mam nadzieję, że pójdzie bez napisów.

P:)
      • brunosch Re: Angelus! 04.11.05, 20:13
        a scena epifanii bożej na dworcu kolejowym jest przecudna!
        Oglądejcie, noc se zarwiecie, trocha sie Wom bydzie chcioło spać, ale warto!
        • mamarcela Re: Angelus! 04.11.05, 20:15
          mamarcela nie zarywa nocy (przynajmniej nie dla telepudła). mamarcela ma
          walizkę. :-))
          • brunosch Re: Angelus! 04.11.05, 20:22
            Mamarcelo, warto odstawić walizkę w kąt, jak również papierzaki i zasiąść przed
            telepudłem, aby oczy Angelusem nacieszyć.
            Między nami - nieprędko powtórzą. Film jest za dobry i dlatego czają się z nim
            po nocach. W stolicznych kinach Angelusa wyświetlano przez 3 (trzy) dni w jednym
            kinie! Poluj, zarywaj noc i daj się zaczarować!
            • mamarcela Re: Angelus! 04.11.05, 20:29
              Nie zrozumiałeś mnie Waćpan. O walizce srebrnej z filmami juz było - nie
              uważałeś na lekcji. mamarcela telewizji nie ogląda programowo w czasie emisji,
              ale dzięki cudom techniki wybrane rzeczy przenoszą się do walizki i tam zostają
              do czasu aż będzie mood odpowiedni do obejrzenia. Tak że Angelus obejrzany
              będzie musowo, ale niekoniecznie z całą niedospaną resztą świata.
              Pozdrawiam
              mamarcela kochająca anioły pod każdą postacią , a nienawidząca TV
              • brunosch czapką do ziemi się kłaniam, 04.11.05, 20:32
                jako że moja Walizka przestała pełnic przypisanej jej roli i stanowi tylko
                przycisk do papierów (od dołu) i szafkę na barachło (od góry). Tak więc nie
                zajarzyło mi się.
    • mamarcela Re: Angelus! 04.11.05, 20:31
      A ten Teofil to miał na nazwisko Ociepka? Bo coś mi się tak majaczy po łebie?
      • brunosch Teofil Ociepka on-że właśnie! 04.11.05, 20:34
        wyznawca Saturna, głosiciel Prawdy i wogóle.
        • daria13 Re: Majewski 05.11.05, 01:05
          Skoro wielbiciele twórczości Majewskiego się ozwali, to pozwalam sobie
          przypomnieć mój dawny apel-prośbę-pytanie: czy ktoś z tu obecnych miał
          kiedykolwiek styczność z operą tegoż pod tytułem Pokój saren. Bo ja w formie
          telewizyjnego spektaklu teatralnego i płyty z muzyką Józefa Skrzeka. Nawet
          bardzo, ale to bardzo, ale czasami zda mi się, że tylko ja tudzież moja była
          przyjaciółka, dzięki której weszłam w posiadanie płyty, bo dość niedostępna ona
          była dla przeciętnego słuchacza. A w ogóle, czy ktoś z tego zacnego grona z
          panem Skrzekiem miał przyjemność, bo to kawałek historii naszej muzyki rodzimej
          przecież jest. A może się mylę? Nie to,żebym specjanlą entuzjastką była, ale
          porozmawiac można, nieprawdaż?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka