Dodaj do ulubionych

Mam ochotę na chwileczkę zapomnienia...

03.01.06, 22:38
Czasami ogarnia mnie taka nagła ochota, żeby wyłączyć telefony, spakować
walizkę i gdzieś pojechać.Tak po prostu..sama.Zabarykadować się w jakimś
hotelu w fajnym mieście i łazić..tu i tam..
A na automatycznej sekretarce zostawić wiadomość "czasami jestem poza
zasięgiem, całego świata, ludzkich spraw" iść przed siebie i spiewać dalszy
ciąg " wtedy naprawdę wiem, po co żyję i tylko cisza przy mnie jest" ;):) :)
Obserwuj wątek
    • hedonista.oswiecony Re: Mam ochotę na chwileczkę zapomnienia... 04.01.06, 07:51
      to jeszcze tylko powiedz, że lubisz łazić po wielkich miastach, gdzie oczy
      poniosą, do późna w nocy, a potem powrót taksówką do hotelu czy gdzie tam i
      długi, długi sen :)
      • sereni Re: Mam ochotę na chwileczkę zapomnienia... 04.01.06, 08:56
        Tak, właśnie tak lubię :-)
        • hedonista.oswiecony Re: Mam ochotę na chwileczkę zapomnienia... 04.01.06, 22:22
          no to ślicznie :), a sen tak długi, że aż się człowiek budzi wieczorem i znów
          wyrusza na miasto... Aż tu nagle pora wracać z urlopu. A jakie miasto Cię
          najmocniej energetycznie i pozytywnie nakręciło? Bo mnie Sewilla. A jak innych
          kolegów i koleżanki?
          HO
          • sereni Re: Mam ochotę na chwileczkę zapomnienia... 04.01.06, 22:48
            Mnie zawsze nakreca to miejsce,gdzie ostatnio byłam :-) Więc Havana :)
            • hedonista.oswiecony Havana? 04.01.06, 22:49
              wow, nie byłem tam, co tam Ci się podobało?
              • sereni Re: Havana? 04.01.06, 22:54
                La Habana na mówia Kubańczycy.I to oni zrobili na mnie największe wrażenie i
                salsa, rafy koralowe, jaskinie podwodne, smak rumu i upał połaczony z
                wilgocia.Byłam w czerwcu, więc w porze deszczeowej i nigdy nie zapomne zapachu
                stechlizny po wyjsciu z lotniska w Hawanie. Ich czerwona ziemia ma taki zapach.
                Czas jak by zatrzymał się w miejscu..samochody z lat 60 -tych, usmiechniete
                kubanki proszace o mydło, puste półki w sklepach, i piekne kolonilane do bólu
                zaniednabe miasto - Hawana.
                • hedonista.oswiecony Re: Havana? 04.01.06, 23:21
                  postkolonialne miasto zaniedbane i te stare samochody, ale jednak kolory żywe
                  robią wrażenie na fotografiach, ekstra czytać, że Ci tak wielką radość to
                  sprawiło :)
                  • sereni Re: Havana? 04.01.06, 23:31
                    największa radość to chyba była muzyka, bezustanna, od rana do nocy.
                    ..ballady ..coamndanate CHE GUEVARA ..:) echh...:)
                    • hedonista.oswiecony Re: Havana? 05.01.06, 08:48
                      muzykę i zapachy takich miejsc pamięta się najlepiej :)
          • sereni Re: Mam ochotę na chwileczkę zapomnienia... 04.01.06, 23:17
            opowiedz o Sewilli , ładnie proszę :)
    • neita33 Re: Mam ochotę na chwileczkę zapomnienia... 04.01.06, 08:23
      Wyrwać choć jeden tydzień z wielu podobnych do siebie miesięcy,
      zostawić za sobą wszystkie przyziemne sprawy...iść przed siebie
      poznawać to co do tej pory niepoznane.
      Chociaż przez chwilę czuć prawdziwą,niczym nieograniczoną wolność...:))
      • sereni Re: Mam ochotę na chwileczkę zapomnienia... 04.01.06, 08:56
        O to, to:):) :)
        • trzpiot_1 Re: Mam ochotę na chwileczkę zapomnienia... 04.01.06, 20:30
          Ale takie podróże w zimie? Eeee, zimno, ciemno, chlapowato... Nie warto to
          poczekać przynajmniej do wiosny? :)
          • sereni Re: Mam ochotę na chwileczkę zapomnienia... 04.01.06, 20:33
            Bez różnicy czy słońce czy śnieg, ważne ze wiosna byłaby wtedy w duszy :)
            • trzpiot_1 Re: Mam ochotę na chwileczkę zapomnienia... 04.01.06, 20:34
              No nie wiem, mnie tam za 5 minut chciałoby sie z powrotem do domu, z wiosną, czy
              bez :)
              • sereni Re: Mam ochotę na chwileczkę zapomnienia... 04.01.06, 20:55
                Widocznie masz do kogo wracać ;-)
                • trzpiot_1 Re: Mam ochotę na chwileczkę zapomnienia... 04.01.06, 21:01
                  A mnie się zawsze zdawało, że to najzwyklejsze wygodnictwo. Pamiętam, że jako
                  mała dziewczynka, gdy dostawałam jakąś poważniejszą burę od rodziców, robiłam z
                  mojej ulubionej chuseczki na głowę w różowe kropki węzełek podrózny, taki do
                  zawieszenia na kiju, i obmyślałam ucieczkę. Nigdy do niej nie doszło, bo jak
                  sobie wyobraziłam, że miałabym spć gdzies tam pod mostem, cierpieć głód i chłód,
                  zaraz mi przechodziło.
                  • sereni Re: Mam ochotę na chwileczkę zapomnienia... 04.01.06, 21:06
                    A wiesz jakie kochane i przytulne wydaje się mieszkanko po powrocie z takich
                    szalonych eskapad ? Gdy wracam to najprzyjemniejszą rzecza jest położyc się do
                    swojego łóżeczka,obudzić się i i wypić kawe ze swojej ulubionej filiżnaki :) :-)
    • hedonista.oswiecony plan wypadu 04.01.06, 22:26
      mieszkam już kilka lat w Wawie i rzadko się zdarza, że mam jakiś interes na
      mieście w środku dnia, bo z reguły siedzę w biurze lub ew. u klienta. Wyruszam
      na miasto i nagle widzę, że to zupełnie inne miasto niż to jakie je znam jadąc
      do/z pracy i na/z spotkań. Pomyślałem, żeby się wybrać w jeden dzień roboczy na
      taką eskapadę po moim mieście gdzie mnie oczy poniosą. Uzbroić się w jakiś
      aparat, żeby parę rzeczy uwiecznić, jakiś długopis coby czasem coś zapisać i
      wyruszyć bez planu gdzie mnie oczy poniosą, wchodzić do nieznanych barów, gadać
      z nieznanymi ludźmi, posmakować czegoś nowego...
      jak się zapatrujecie?
      HO:)
      • sereni Re: plan wypadu 04.01.06, 22:49
        O własnie, właśnie..to miałam na myśli :)
        • hedonista.oswiecony Re: plan wypadu 04.01.06, 22:52
          to przyjeżdżaj do Wawy i idziemy razem :)
    • skrzydlate Re: Mam ochotę na chwileczkę zapomnienia... 05.01.06, 09:55
      ja tak robie, barykaduje sie, wylaczam telefoy i znikam ;)
      • sereni Re: Mam ochotę na chwileczkę zapomnienia... 05.01.06, 10:29
        A tak w ogóle, to witaj skrzydlate w naszej Hedonii :-)
        Chyba Hedonista mnie nie pacnie za słowo "naszej" ale coż zrobić, skoro mi tu
        dobrze :)
        • hedonista.oswiecony Re: Mam ochotę na chwileczkę zapomnienia... 05.01.06, 10:40
          no bój się Boga Sereni, oczywiście, że nie pacnie, jesteś dobrym duchem tego
          miejsca i bardzo lubię Twoją aktywność :) Czy widziałaś cokolwiek dobrego i
          fajnego co zrobił w całości tylko jeden człowiek? Współpraca - czy nie
          pamiętasz, że to moje ulubione słowo :)
          pozdrawiam
          HO:)
          • sereni Re: Mam ochotę na chwileczkę zapomnienia... 05.01.06, 10:52
            Kamień spadł mi z serca ;)
            Bo czasem mam wrażenie,że się panoszę , hi hi :)
            Lubię te nasze rozmowy na Hedonii, zawsze gdy odpisuje to z uśmiechem na
            ustach :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka