Dodaj do ulubionych

Sonda dla Konfraterni

02.03.06, 19:26
Byłem długi czas stowarzyszony w Konfraterni. Pewnie już zawsze będę związany
z nią emocjonalnie, zatem postanowiłem coś sprawdzić. Przeprowadzić sondę na
tym Forum i przekonać się, co sądzą na jej temat piszący na tym Forum, a także
ewentualnie inni goście czatów, którzy zechcą się tu wypowiedzieć.
Chcę poznać Wasze zdanie, w kwestii wpływu Konfraterni i jej działań na czat,
na ich rozwój. Czy działania jej są korzystne w końcowym efekcie, czy
przeważają pozytywne strony nad negatywnymi przy istnieniu takich miejsc w
Internecie? Miejsc związanych z czatem i traktujących o czacie? Chciałem taką
sondę przeprowadzić już na Interii, kiedy tam działaliśmy, jednakże nie
umiałem wtedy tego projektu przeforsować.
Zatem otworzę dwa wątki, niejako bliźniacze. Obydwa wątki przykleję, tak, że
będą przez jakiś czas na górze. Zadam w nich pytania:
1) Czy uważasz, że działanie Konfraterni sprzyja rozwojowi czatów, służy
pozytywnie ich gościom, skłania do myślenia i ma walory edukacyjne? (TAK dla
Konfraterni)
2) Czy uważasz, że działanie Konfraterni prowadzi jedynie do destrukcji czata,
nie daje żadnego alternatywnego i spójnego rozwiązania dla czata? (NIE dla
Konfraterni)
Będą to dwa pytania w dwóch wątkach. Wpisanie się pod którymś z wątków, gdzie
będzie można wpisać cokolwiek, choćby uzasadnienie dla swego zdania, będzie
oznaczać TAK lub NIE dla Konfraterni i tak zatytułuję wątki. Czyli zwykłe
oddanie głosu. Oczywiste jest też to, że ja będę liczyć, jako istotne, tylko
głosy osób znanych z forów, czatów, czy blogów. Nie będę brać pod uwagę
jednorazowych loginów, utworzonych tylko po to, by oddać głos. Ale to sami
będziecie mogli sobie określić i zinterpretować. Przecież mamy różne grona
znajomych.
Zostawiam też ten wątek, by tu wyjaśniać ewentualne nieścisłości. Pytań
sondażowych jeszcze nie daję, by wysłuchać Waszych sugestii, co do ogólnej
koncepcji, jak i co do treści pytań zawartych w sondażu.
Obserwuj wątek
    • sarkusia Re: Sonda dla Konfraterni 02.03.06, 20:02
      Ty chyba doszczętnie zidiociałeś, Procuniu. Najpierw nam pomnik ufundowałeś,
      kilka razy w tygodniu wieńce pod nim zmieniasz, a teraz sondę będziesz
      przeprowadzać, czy warci byliśmy pomnika?;)
      • proces7 Re: Sonda dla Konfraterni 02.03.06, 20:06
        Robię to dla siebie, sarko. Nie dla Ciebie. Czy pytania mogą być tak postawione?
        Mam nadzieję, że zagłosujesz dokładnie tak, jak przewiduję.
        • sarkusia Re: Sonda dla Konfraterni 02.03.06, 21:08
          Dla siebie? Bank, w którym kredyt zaciągnąłeś na nasz pomnik kwitów dodatkowych
          zarządał? Jak Ci pomóc, Procuniu? Zrzutkę wśród starych kamratów organizować na
          spłatę kredytu, czy jakieś autoreklamy na blogu szarma walnąć, by naszą
          atrakcyjność zwiększyć? Powiedz, my też sentymentalni. Pomożymy.:)
          • nadziejkaa Re: Sonda dla Konfraterni 02.03.06, 21:26
            sarkusia napisał:

> Dla siebie? Bank, w którym kredyt zaciągnąłeś na nasz pomnik kwitów
            dodatkowych zarządał?

zaŻądał*
            • gryzellda Re: Sonda dla Konfraterni 02.03.06, 21:37
              buhahahhaaaaaaaaa... Powiem Ci trywialnie Sarko: Elyta d..y dała.
              • proces7 Re: Sonda dla Konfraterni 02.03.06, 22:05
                Może wypowiesz się jakoś konstruktywnie, co do mego projektu, ha? Wygląda to
                tak, jakbyś tylko czyhała na coś takiego sensacyjnego. Dyżurujecie z mężem na
                zmianę? Czy olałaś palanta?
                • gryzellda Re: Sonda dla Konfraterni 02.03.06, 22:20
                  Nie. Nie wypowiem się konstruktywnie bo mi to jest obojętne :). Olałam to
                  ciebie :).
                  • proces7 Re: Sonda dla Konfraterni 03.03.06, 01:57
                    Naprawdę rzadko mi sie zdarza spotkać w necie taką kobietę jak Ty. Pełną
                    nienawiści i kipiącej złości. Jadowitą i podłą. Przykro mi Michalino.
                    • gryzellda Re: Sonda dla Konfraterni 03.03.06, 08:54
                      Proces mnie nie jest przykro. Było (!!) ale już nie jest.
            • sarkusia Re: Sonda dla Konfraterni 02.03.06, 21:56
              dziękuję Nadziejko i proszę o wybaczenie.:)))))
              żądać, żądać, żądać, żądać, żądać, żądać, żądać, żądać, żądać, żądać, żądać,
              żądać.................żądać /w kajecie na piechotę napisałam 100x, obiecuję
              robić to przez tydzień:)/
              • sarkusia Re: Sonda dla Konfraterni 02.03.06, 22:00
                ups, to wyżej miało być do Nadziejki.:)
                A Ty, Gryzeldo, dobra kobieto, idź opowiedz mą wpadkę mężowi. Może pozwoli Ci
                na to nasikać.;)
                • proces7 Re: Sonda dla Konfraterni 03.03.06, 01:59
                  sarkusia napisał:

> Może pozwoli Ci
                  > na to nasikać.;)

A może Ty wypowiesz się merytorycznie choć raz, co? Raz w życiu na temat, dasz radę?
                  • sarkusia Re: Sonda dla Konfraterni 03.03.06, 10:07
                    Próbowałam, ale z ortograficzną wpadką.:( Przepisać całość bez błędu, czy
                    wystarczy końcowe pytanko: "Jak Ci pomóc, Procu?" No jak?;)
                • gryzellda Re: Sonda dla Konfraterni 03.03.06, 08:49
                  Sarko. To był przykład dworowania w stylu Konfraterni. Powinnaś dostać - bana
                  ortograma <rotfl>. Nieprawdaż!!
                  • sarkusia Re: Sonda dla Konfraterni 03.03.06, 10:05
                    nie, Gryziu. To nie był przykład naszego dworowania. Czy kiedykolwiek słyszałaś
                    w naszym wydaniu tak kretyński śmiech?;)
                    Nie mam więc i nadziei, że moja wpadka pozwoli Ci na rozumne prześledzenie jak
                    kulturalny człowiek powinien zareagować na wytkniętego mu ortografa. Mimo
                    wszystko cieszę się, że są już jakieś efekty naszej żmudnej pracy nad Tobą i
                    czystość języka polskiego przestała Ci być obojętna.;)
                    • yetq Re: Sonda dla Konfraterni 03.03.06, 10:17
                      Saruniu, wywołałaś wilka z ociemniałego lasu?;)
                      • gryzellda Re: Sonda dla Konfraterni 03.03.06, 10:22
                        Yetko - czyli Ciebie.:)
                        • yetq Re: Sonda dla Konfraterni 03.03.06, 12:59
                          Gryziu, jak Ty słodko piszesz do mnie, ciekawe jaki masz w tym interes?;)
                          • gryzellda Re: Sonda dla Konfraterni 04.03.06, 20:42
                            Hm, interes... może tylko taki aby nie przyszło Ci do głowy mnie golić:))
                      • magdajeden Re: Sonda dla Konfraterni 04.03.06, 11:20
                        yetq napisała:

> Saruniu, wywołałaś wilka z ociemniałego lasu?;)

czy jest ktoś kto może mi wytłumaczyć tę głęboką metaforę???
                        co to, do cholery, jest ociemniały las???
                        czy las może nie być ociemniały?
                        a głuchoniemy las też się może zdarzyć?
                    • gryzellda Re: Sonda dla Konfraterni 03.03.06, 10:17
                      Nie przypisuj sobie tej zasługi :). Zrobiła to moja nauczycielka (jeszcze) w
                      liceum (klasa o profilu humanistycznym).

Słyszałam coś durniejszego niż "buahhaha" np.: ihahaihahahaih :).
                      • sarkusia Re: Sonda dla Konfraterni 03.03.06, 11:11
                        Tak, Gryzeldo, nie wątpię, że słyszałaś. Przypomnnę może tylko, że nie w naszym
                        wydaniu.;)
                        Pozdrowienia dla pani nauczycielki. Ale nie umniejszaj naszej roli. Jeszcze
                        niedawno twierdziłaś, że w trakcie zabawy poprawne pisanie nie obowiązuje.;)
                        • gryzellda Re: Sonda dla Konfraterni 03.03.06, 12:08
                          Niestety Sarkusiu, ale właśnie w waszym wydaniu słyszałam „Ihahahhaa”, może nie
                          na blogu.. ale to była jedna z pań od was.
                          Ja tak twierdziłam? Proszę o przykład. W którym miejscu użyłam
                          sformułowania: „w trakcie zabawy poprawne pisanie nie obowiązuje”.
                          Ja tylko twierdziłam, że nie wytyka się błędów ortograficznych innym, bo jest
                          to niekulturalne i nie jest żadnym argumentem w dyskusji na dany temat. A to
                          jest zasadnicza różnica :) i zresztą podtrzymuje to zdanie:).

• miia1 Re: Sonda dla Konfraterni 03.03.06, 12:20
                            Cóż, nie uważam, aby wytykanie błędów było objawem braku kultury. Wytknąć można
                            wszystko, kwestia formy. Nadziejka zrobiła to rzeczowo i bez emocjonalnego
                            ładunku, Sarkusia okazała jej wdzięczność. I to jest świetny przykład na to jak
                            powinno się te błędy wytykać i jak na nie reagować.
                            A w kwestii tematu - cóż, wielkie TAK dla Konfraterni za dbałość o poprawność
                            języka polskiego.
                            • gryzellda Re: Sonda dla Konfraterni 03.03.06, 13:29
                              Miia - a ja uważam:).
                              Miia nie musisz mi rozpisywać emocji zawartych w wypowiedzi Nadziejki i Sarki.
                              Bo nie o to chodziło - a raczej o to, jaki los bywa złośliwy. A oto wypowiedź
                              Sarki bodajże dwa dni wcześniej.

"A bawiłyście się tak na privach? Przystojny brunet: pogadasz? Mnie aż skręca
                              od potrzeby pogadania wreszcie z kimś kto nie tylko potrafi, a i sam się
                              zgłasza, ale niezłomnie, wbrew wszelkim chuciom odpowiadam: chętnie, ale do
                              pierwszego ortografa. I bruneta nie ma.:(
                              Czy poprawiać? Wszystkich jak leci, to mi się nie chce. Ale mam niestety
                              nieprzepartą chęć czepiać się z uporem maniaka każdego, kto, kalecząc na każdym
                              kroku język polski, sadząc te ortografy, które dla mnie osobiście są
                              największym bodaj wulgaryzmem, próbuje mi udowodnić brak taktu, kultury,
                              dobrych mianier itp.itd. A jeszcze jak taki debil, choć go wcale o to nie
                              pytasz, robi z siebie jeśli nie doktora prawa to przedsiębiorcę, to idę w
                              zaparte.
                              Więc i tu nie odmówię sobie przyjemności i napiszę:
                              Japko, musisz się WZIĄŚĆ w garść i nad sobą pracować. CO RAZ więcej byków
                              sadzisz. Tak być nie może!;)

Comment by sarka — February 28, 2006 @ 8:13 am "

Przepraszam Mii, nie widzę aby w tej wypowiedzi była zachowana forma na wysokim
                              poziomie:). Była to raczej eskalacja negatywnych emocji ze strony:) autorki.
                              A paradoksem jest to, że ona też jest omylna!!!!!
                              Dobrze, że zamiast Nadziejki nie była to Sarka (czyli odwrócona sytuacja) – bo
                              ta nieszczęsna osoba, która zrobiłaby ów błąd mogłaby usłyszeć kilka przykrych
                              słów ( „te ortografy, które dla mnie osobiście są największym bodaj
                              wulgaryzmem” – słowa Sarki). Na tyle, na ile miałam przyjemność poznać osoby z
                              bloga szarma – można było by spodziewać się epitetów w stylu: kreton, głupek,
                              głupia, itd. To może Sarka tez jest głupia skoro zrobiła błąd ortograficzny.
                              A poza tym odsyłam do źródła rozważań lingwistycznych szarmitów:

szarm.art.superhost.pl/blogowisko/?p=389#comments
                              Może to, niektórym pozwoli wyrobić sobie opinię:)). Na temat podejścia osób z
                              K. do innych uczestników czata i w ogóle netu.
                              Osobiście mam pytanie do szarmitów: czy zanim zwrócicie uwagę komuś, ze zrobił
                              błąd ortograficzny, pytacie się czy jest dyslektykiem?

• proces7 Re: Sonda dla Konfraterni 03.03.06, 14:14
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33883&w=37787061
                              To jeszcze nie jest sonda, miia. Wpisanie się pod wątkiem TAK, będzie oznaczać
                              głos ZA Konfrą. W wątku na NIE- PRZECIW. Założę te wątki niebawem.
                          • woow2306 Re: Sonda dla Konfraterni 03.03.06, 13:23
                            gryzzelda napisała:"Ja tylko twierdziłam, że nie wytyka się błędów
                            ortograficznych innym, bo jest
                            to niekulturalne i nie jest żadnym argumentem w dyskusji na dany temat. A to
                            jest zasadnicza różnica :) i zresztą podtrzymuje to zdanie:)."
                            A ja mam pytanie, czy dyskusję z kimś kto okazuje się totalnym ignorantem w
                            kwestii stylistyczno-gramatyczno-ortograficznej mozna traktować poważnie? Czy
                            mam z góry załozyć, że ten ktoś jest ignorantem również w wielu innych
                            dziedzinach i podejmowanie jakiejkolwiek dysputy raczej sensu jest pozbawione?
                            • woow2306 Re: Sonda dla Konfraterni 03.03.06, 13:27
                              Aha... głos (plus)na Konfraternię za nieustającą walkę z nijakością i
                              bylejakością...
                              • proces7 Re: Sonda dla Konfraterni 03.03.06, 14:13
                                "Zatem otworzę dwa wątki, niejako bliźniacze. Obydwa wątki przykleję, tak, że
                                będą przez jakiś czas na górze. Zadam w nich pytania:
                                1) Czy uważasz, że działanie Konfraterni sprzyja rozwojowi czatów, służy
                                pozytywnie ich gościom, skłania do myślenia i ma walory edukacyjne? (TAK dla
                                Konfraterni)
                                2) Czy uważasz, że działanie Konfraterni prowadzi jedynie do destrukcji czata,
                                nie daje żadnego alternatywnego i spójnego rozwiązania dla czata? (NIE dla
                                Konfraterni)
                                Będą to dwa pytania w dwóch wątkach. Wpisanie się pod którymś z wątków, gdzie
                                będzie można wpisać cokolwiek, choćby uzasadnienie dla swego zdania, będzie
                                oznaczać TAK lub NIE dla Konfraterni i tak zatytułuję wątki"

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33883&w=37787061
                                To jeszcze nie jest sonda, woow. Wpisanie się pod wątkiem TAK, będzie oznaczać
                                głos ZA Konfrą. W wątku na NIE- PRZECIW. Założę te wątki niebawem.
                            • gryzellda Re: Sonda dla Konfraterni 03.03.06, 13:48
                              Woow tak (<rotfl>) jeden błąd ortograficzny czyni osobę, z którą
                              rozmawiasz: "totalnym ignorantem w kwestii stylistyczno-gramatyczno-
                              ortograficznej". Pomyśl.
                              Druga sprawa jeżeli, ktoś robi nagminnie błędy - może to dyslektyk! :P.
                              Woowka Ty nic nie musisz zakładać, możesz nie pisać z taką osobą jak cię razi
                              jego pisownia:))). I po sprawie
                              Nie musisz go również np.: wyzywać od debili i udowadniać jego niższość
                              względem innych – a to metoda nauczania szarmitów. Jest takie przysłowie
                              czego: "Jaś się nie nauczył tego Jan nie będzie wiedział" - ortografia to
                              poziom podstawówki:)
                              • woow2306 Re: Sonda dla Konfraterni 03.03.06, 14:26
                                gryzzeldo... za odpowiedź dziękuję choć nie wniosła niczego,wyjasniła jedynie
                                Twoje stanowisko w kwestii błędów. Na przyszłość buduj swoje wypowiedzi tak,
                                żeby jasne było dla wszystkich co miałaś na myśli. Brak precyzji w wypowedzi
                                zmusza do interpreatcji... dowolnej.
                                • gryzellda Re: Sonda dla Konfraterni 03.03.06, 14:35
                                  Raczej wszystko jest jasne w mojej wypowiedzi. Jak czegoś nie zrozumiałaś to
                                  zapytaj, chętnie wyjaśnię. Postaw konkretne pytanie, taki sposób rozmowy
                                  (choćby pisanej) - nazywa się dyskusją:).
                                  • woow2306 Re: Sonda dla Konfraterni 03.03.06, 16:30
                                    "...nie wytyka się błędów ortograficznych innym, bo jest
                                    to niekulturalne..."

Proszę o rozwinięcie myśli i wyjaśnienie co autor miał na myśli. Bo nawet na
                                    przykładzie tegoż wątku, nie zauwazyłam nietaktu czy niekulturalnego zachowania
                                    ze strony nadziejki ani, tym bardziej, nie zauważyłam ,żeby sarka poczuła się
                                    urażona powyższym...
                                    Więc chyba jednak chodzi li tylko o to komu i w jaki sposób uwagę zwracamy...
                                    • gryzellda Re: Sonda dla Konfraterni 04.03.06, 20:39
                                      Jeżeli chodzi o Nadziejkę i Sarkę nie będę rozwijać tematu, bo go nie ma: jedna
                                      zwróciła uwagę drugiej, ta odpowiedziała i temat zakończony. Dokonało się.

Dlaczego (??) uważam, że nie wytyka się błędów ortograficznych bo:
                                      1. tak mnie wychowano.
                                      2. bo w kręgach, w których się obracałam i obracam taka teza jest normą.
                                      3. bo wynika to ze mnie, z moich przemyśleń i doświadczenia życiowego.
                                      Rozwinę troszkę, aby nie było zbyt wielu wątpliwości, zwrócenie komuś
                                      publicznie uwagi, że zrobił błąd ortograficzny nie ma na celu nauczenia go
                                      czegokolwiek, a raczej w moim przekonaniu ma na celu ośmieszenie rozmówcy.
                                      Wytknięcie pomyłki nie wnosi niczego konstruktywnego do dyskusji, chyba, że
                                      jest to rozmowa na temat poprawności ortograficznej. Równie dobrze taką uwagę
                                      danej osobie można przekazać na osobności.
                                      Jak dla mnie osoba zwracająca uwagę innej osobie (publicznie) popełnia nietakt,
                                      gafę i wystawia sobie opinię a nie temu komu zwróciła uwagę. Jest to jak
                                      przysłowiowy głośny "bąk" puszczony w szerszym (nieznanym) towarzystwie.
                                      Oczywiście ta zasada nie dotyczy np.: w relacjach dzieci - rodzice, nauczyciel -
                                      uczeń, bo te osoby od tego są, aby uczyć i wychowywać.
                                • proces7 Re: Sonda dla Konfraterni 03.03.06, 16:21
                                  Tak schrzanionego wątku, to tu jeszcze nie było. Mało tego, nikt nie przeczytał,
                                  o co mi właściwie chodzi.
                                  • woow2306 Re: Sonda dla Konfraterni 03.03.06, 16:51
                                    proc... to są efekty uboczne demokracji i wolności słowa;)
                                • magdajeden Re: Sonda dla Konfraterni 04.03.06, 11:26
                                  woow to ty musisz strasznie nienawidzić "kaczuszki lady" (za procesem) - yeti,
                                  prawda?
                                  ona jest totalnie niegramotna językowo i ortograficznie - powiedziałaś jej o
                                  swoim do niej stosunku czy udajesz przyjaciółkę a w głębi serca gardzisz nią za
                                  jej blędy??
                                  • woow2306 Re: Sonda dla Konfraterni 04.03.06, 13:01
                                    magdo, pojęcie nienawiści jest mi obce, piana na ustach to raczej domena
                                    cylońska, ja co najwyżej mogę z politowaniem większym czy mniejszym obserwować
                                    proces powolnego samounicestwiania się moich (samozwańczych)adwersarzy...

I wiesz, nawet przestały mnie bawić Twoje próby pogrążania niektórych osób w
                                    sposób conajmniej niesmaczny... i czekam, kiedy zauważysz, że każdy Twój cios
                                    wraca do Ciebie ze zdwojoną siłą... kiedyś zginiesz od własnej kuli... a
                                    pretensje z tego powodu będziesz miała do wszystkich tylko nie do siebie...
                                    • magdajeden Re: Sonda dla Konfraterni 04.03.06, 13:22
                                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33883&w=37787061&a=37831568
                                      mhmmm
                                      "... słowa na wiatr wyfruwają łatwo tak..."

punkt widzenia zależy od punktu siedzenia - i to najbardziej mnie śmieszy
                                      w "adwersarzach". nie muszę sie obawiać o rykoszet - jednakowo traktuję i K. i
                                      C. i calą resztę (litera alfabetu dowolna) - to jest tzw indywidualne
                                      podejscie, nie ma związku z przynależnoscią do jakiejkolwiek grupy
                                      • woow2306 Re: Sonda dla Konfraterni 07.03.06, 19:28
                                        to ja się spytam tak: a'propos czego tego link?
                                        bo jeśli pianę tu gdzieś widzisz, malutka, to wyobraźni gratuluję;)
                                        • magdajeden Re: Sonda dla Konfraterni 07.03.06, 22:36
                                          a) nie malutka.
                                          b) a widzę.
                                          c) mam wyobraźnię, nie narzekam. ale do tego nie potrzeba wyobraźni
                                          • woow2306 Re: Sonda dla Konfraterni 08.03.06, 00:23
                                            to gratuluję i tym samym ucinam dyskusję...dalsza jest bezcelowa
                                            • magdajeden Re: Sonda dla Konfraterni 08.03.06, 00:29
                                              od początku była bezcelowa. nie widziałaś tego wczesniej?
    • proces7 Re: Sonda dla Konfraterni 04.03.06, 10:02
      Sonda ruszyła. Będzie wisieć dotąd, aż uznamy, że juz wisieć powinna przestać.
      Dla mnie samego interesująca jest frekwencja, nie wynik sondy. Byłem długo w
      Konfrze i jest to istotny test dla mnie.
      Cylońskich głosów oddanych na ich Forum, ani w ich suterenie nie biorę pod
      uwagę. Nie widze najmniejszego powodu, by nie mieli tu oddać głosów, ja tam
      piszę. Mogą sobie zrobić swoją sondę, a nie wciąż zrzynać i przepisywać tematy
      od nas.
      • magdajeden Re: Sonda dla Konfraterni 04.03.06, 11:27
        heheh, ten co nie zrzyna
        • proces7 Re: Sonda dla Konfraterni 04.03.06, 11:57
          Podaj mi jeden (słownie jeden) przykład Twojego projektu w Internecie, który
          wnosiłby coś dla innych.
          • magdajeden Re: Sonda dla Konfraterni 04.03.06, 12:46
            Podaj mi jeden (słownie jeden) przykład Twojego projektu w Internecie, który
            > wnosiłby coś dla innych.

no podaj.

ja nie mam tak rozbudowanych ambicji netowych - pisałam wyżej - nie mam duszy
            altruistki - jestem egoistką i myślę o tym co jest dobre dla mnie
            • proces7 Re: Sonda dla Konfraterni 04.03.06, 14:12
              magdajeden napisała:

> ja nie mam tak rozbudowanych ambicji netowych

Ja mam

> - nie mam duszy
              > altruistki

Ja mam.
              • magdajeden Re: Sonda dla Konfraterni 04.03.06, 21:44
                tylko współczuć
    • proces7 Re: Sonda dla Konfraterni 05.03.06, 02:15
      Sonda ruszyła pełną parą. Nic tu nie pomogą cylońskie piski. Społeczeństwo czata
      i forum jest dojrzale i umie zadbać o swe lokalne zakątki wirtualne. Nie będę
      komentował wyników, ale wnioski przecież nasuwają się same.
      • proces7 Re: Sonda dla Konfraterni 07.03.06, 06:03
        Przypominam o głosowaniu w sondzie. Chcę powiesić następną. Cylony też niech
        sobie zagłosują, bo potem bedą narzekać, ze nie wziąłem ich nieoddanych głosów
        pod uwagę. Ich Forum nikt nie czyta, więc jakoś chyba trzeba się dostosować, prawda?
        Te jednorazowe "cylonowy" i "boommer cylon" się nie liczą, ale to już chyba
        wiecie, bo o tym pisałem.
        • magdajeden Re: Sonda dla Konfraterni 07.03.06, 22:38
          hehehe, nikt nie czyta ;) myslalby kto, dzień zaczynasz od tamtego forum a
          dopiero potem przychodzisz tutaj :P

a ja "cylonowego" i "boomer cylona" widziałam już wielokrotnie wczesniej -
          dlaczego nie bierzesz ich pod uwagę? manipulacja?
          a dlaczego nie uznasz, że proces7 to jednorazowy link?
          • proces7 Re: Sonda dla Konfraterni 08.03.06, 02:20
            magdajeden napisała:

> hehehe, nikt nie czyta ;)

Istotnie, czytam. Pisałem gdzieś, że czytają Konfraternia, sami Cyloni i ja.
            Dzięki, faktycznie wyraziłem się nieprecyzyjnie.

> a ja "cylonowego" i "boomer cylona" widziałam już wielokrotnie wczesniej -
            > dlaczego nie bierzesz ich pod uwagę? manipulacja?

Ty możesz brać, ja nie biorę. Napisali po trzy posty na forum gazeta.pl, a na
            czatach ich nie widziałem.

> a dlaczego nie uznasz, że proces7 to jednorazowy link?

Jaki link? Co Ty opowiadasz?
    • proces7 Zakończenie sondy 09.03.06, 08:58
      Kończę sondę na temat Konfraterni i jej wpływu na życie czata.
      Wyniki:
      Konfraternia NIE - 7 głosów (36,8%)
      Konfraternia NEUTRALNIE – 1 głos (5,3%)
      Konfraternia TAK- 11 głosów (57,9%)

Frekwencja- 19 głosów oddanych, ważnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka