sugarbox 27.07.06, 00:28 Kiedyś doczytałam się, że każdy znak ma przypisane jemu miasta...ponoć dla naszego znaku jest to m.in. Nowy York... i Jerozolima:) Czy ktoś słyszał już o tym? Ot taka ciekawostka... Pozdrawiam, Sugar Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tatianna1 Re: miasta przychylne 27.07.06, 09:21 podobno rowniez państwa - np wlochy to bliznieta Odpowiedz Link Zgłoś
imlardis2 Re: miasta przychylne 27.07.06, 12:03 Pierwsze słyszę! I ciekawe, co z tego wynika? Że w NY, czy Jerozolimie mamy wyjątkowe szczęście? To ja jadę! :) Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: miasta przychylne 28.07.06, 08:57 imlardis2 napisała: > Pierwsze słyszę! > I ciekawe, co z tego wynika? Że w NY, czy Jerozolimie mamy wyjątkowe szczęście? > Nie wiem spod jakiego znaku sa wyzej wymienione miasta, ale nie chodzi tu o szczescie, tylko dobre samopoczucie (tez dobry powod by tam pojechac). Miasto sprzyjajace Blizniakom to miasto, w ktorym latwo sie poruszac, bo sa dobre ciagi komunikacyjne. Zatem Blizniak gdyby mial wybor wybralby cos z metrem, kawalkami autostrad w srodku miasta, dobra siecia komunikacyjna. W takim miescie musza byc bardzo zroznicowane rozrywki, wiec miescina, gdzie jedyna atrakcja jest stary kosciolek, to nie miejsce dla Blizniaka; tu musza byc kina, teatry, kregielnie, bieznie, parki, wystawy, i nie wiem co jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardo43 Re: miasta przychylne 28.07.06, 09:15 Tak ,tak !!!Miejscowości nie mogą ,być nudne dla Bliźniaka,bo będzie je zmieniać. I to jest z pewnościa warunek, jaka miejscowość jest dla Bliźniaka ,jak napisała anahella. Każde miasto coś w sobie ma ,jak i każde "zadupie",ale musi być "Bliźniacze". Rico. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: miasta przychylne 28.07.06, 18:53 ryszardo43 napisał: > Tak ,tak !!!Miejscowości nie mogą ,być nudne dla Bliźniaka,bo będzie je > zmieniać. To moze nudne miejscowosci powinny wybierac na burmistrzow ludzi z Waszego znaku? :) Zmienicie je w tetniace zyciem osrodki kultury i rozrywki:) Hm... chyba sie zagalopowalam... poprzedni prezydent Warszawy a obecny Polski jest spod Blizniat;) Odpowiedz Link Zgłoś
sugarbox Re: miasta przychylne 28.07.06, 14:23 Oczywiście zgadza się pod tym względem!!!:)) tylko,że to o czym pisałam chyba było, że miasto przychylne Bliźniakom to jest miejsce ze specyficznym układem planet etc. Sprzyjające po prostu naszemu znakowi astralnie... Może znajdzie się ktoś, kto o tym słyszał. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tatianna1 Re: miasta przychylne 28.07.06, 15:32 a moze im nadano prawa miejskie w maju albo w czerwcu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: miasta przychylne 28.07.06, 18:58 sugarbox napisała: > tylko,że to o czym pisałam chyba było, że miasto przychylne Bliźniakom to jest > miejsce ze specyficznym układem planet etc. Sprzyjające po prostu naszemu > znakowi astralnie... Widzisz, problem z miastami jest taki, ze co prawda w wielu archiwach sa dokumentu nadajace prawa miejskie z dniem, miesiacem i rokiem, ale brak godziny, i dokladnego kosmogramu wyrysowac nie mozna. Czasem jest tak, ze patrzymy na kogos i widzimy w nim cechy jakiegos znaku, a potem ze zdziwieniem dowiadujemy sie, ze jest spod zupelnie innego. Dzieje sie to dlatego, ze niektorzy nie eksponuja swojego Slonca (Slonce w znaku to ten "nasz znak") tylko inne elementy: Ascendent, polozenie w znaku wladcy Ascendntu, Descendent lub Ksiezyc. Ciekawa jestem jak postrzegacie Warszawe - moim zdaniem jest ona Rybia do bolu. Daty przyznania praw miejskich - niestety nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś