Dodaj do ulubionych

dyskopatia

04.04.07, 22:46
Właśnie mam wynik rezonansu magnetycznego mojego cudownego kręgosłupa...na
wysokości kręgów L4 L5 11 mm przepuklina międzykręgowa..podobno to dużo, czy
ktoś ma podobny przypadek...błagam pomóżcie, poradźcie czy zdecydować się na
operację??
Obserwuj wątek
    • k.anaid Re: dyskopatia 30.07.13, 23:46
      Pewnie trochę po czasie, ale wiem że specjalizują się w tym w klinice CKR w Konstancinie
    • arteventy Re: dyskopatia 01.11.13, 08:34
      Najlepiej uwierz w anioły te z białymi skrzydłami bo wierz mi że te mają moc cię postawić na nogi bez operacji. Ja sam cierpiałem katusze z powodu dyskopatii przez wiele długich lat. Ból, brak możliwości zrobienie tego i tamtego, zwykłych spacerów, zwykłej pracy it. DUUUUUUŻO bólu i niesłychane nieprzyjemne chwile z powodu bólu kręgosłupa. U ilu ortopedów byłem to nie dar rady zliczyć i nikt z nich nic mądrego tak naprawę nie powiedział. Kiedy szedłem do następnego to już mogłem przewidzieć co powie i jak będzie mnie badał. Ból czasem miałem taki ,że ani siedzieć anie leżeć, ani chodzić nie szło. W końcu jeden mądrzejszy ortopeda ( po tym jak inni mówili ze bez operacji się nie obejdzie i już prawie myślałem ze się zgodzę) powiedział że mam iść na siłownię i z trenerem porozmawiać by pokazał mi ćwiczenie na wzmocnienie mięśni kręgosłupa i tyłeczka :) Po jakimś krótkim czasie na siłowni przestałem mieć problemy z kręgosłupem!!! I nie mam ich do dziś przez kilka lat. Oczywiście muszą uważać żeby nie dźwigać, lub bardzo ostrożnie, a także jak mi się dysk wysunął to byłem u rehabilitanta który delikatnie mną kręcąc w jedną i drugą stronę pomógł dyskowi wejść z powrotem. Lekarze sugerowali mi już różne operacje także z kolanem, łokciem i obyło się bez. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka