kwarantyna 29.04.07, 17:55 Ponieważ Kubu w swoim wątku idzie w nieco innym kierunku, zakładam wątek osobny. Wstawiajcie coś, co was zachwyciło:)Zaczynam: www.youtube.com/watch?v=7KTr8nr-tsE&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3promile Re: Doskonałości-rozmaitości 29.04.07, 19:08 Flatley'ów jest całkiem sporo na YT: tinyurl.com/2y8ag7 Profesjonalne do bólu, więc dla kontrastu: tinyurl.com/3yvo98 Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Doskonałości-rozmaitości 30.04.07, 13:20 Sorry, Kwar. Jeszcze trochę się poprzyczepiam, bo taniec był swego czasu moja podstawową pasją. Chodzi mi o to, że Flatleyowi wyrobnicy są niczym rumuńskie gimnastyczki: 1% talentu, 99% pracy. I w tej orce nie ma już miejsca na to, co najważniejsze - na zwyczajną, rudymentalną rolę tańca - radość. I nie chodzi o to, że irlandzki tap wymusza nienaturalnie sztywną tzw. ramę. I nie chodzi o to, że żeby mieć w sobie tę radość, trzeba być Nigga vel Afroamerykaninem, jak Sammy Davis Jr, bracia Nicholas, Gregory Hines czy Savion Glover - exemplum: tinyurl.com/285t6q Odpowiedz Link Zgłoś
kwarantyna Re: Doskonałości-rozmaitości 30.04.07, 13:54 Może masz rację. Chyba na pewno masz rację, ale... Zachwyciła mnie właśnie perfekcja wykonania. Jeśli natomiast chodzi o spontan, to niezmiennie wzrusza mnie to: youtube.com/watch?v=4udA1En4_s4&mode=related&search= Jamie Bell to zupełny jakiś odjazd, własnie ze względu na sponatniczność, jakąś dzikość. p.s. nie znam się na tańcu w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Doskonałości-rozmaitości 30.04.07, 15:00 ;) No to zupełnie z innej beczki - starszy pan w (masakrycznie niepoprawnych) czerwonych skarpetkach: tinyurl.com/2xulbc Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Doskonałości-rozmaitości 30.04.07, 15:09 PS. Ale żeby nie było - zachwyt promilny niejedno ma imię: tinyurl.com/2bvf89 tinyurl.com/25wgqr tinyurl.com/yqt4d3 Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Doskonałości-rozmaitości 30.04.07, 16:13 po pierwsze nie bardzo wiem w jakim ja ide kierunku :) po drugie jezeli nawet, to nie ide sam, ino grupowo :) a po trzecie to o ile uwielbiam taniec w niemalze kazdej postaci, to jednak taniec irlandzki niezmiernie mnie smieszy. dla mnie to taki taneczny odpowiednik muzyki country. chodzi o to, ze za kazdym razem jak to slysze/widze to od razu zapala mi sie w glowie neon z pytaniem NAPRAWDE TO KOGOS KRECI? TAK NA SERIO???? doceniam wysilek w drobieniu kroczkow, ale kompletnie nie kupuje tej konwencji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kwarantyna Re: Doskonałości-rozmaitości 30.04.07, 16:31 No popacz Pan, jaki ten świat jest dziwny. Jednemu podoba się to, innemu owo. p.s. ten wątek nie jest o guście ino doskonałości, technicznej stronie wykonania Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Doskonałości-rozmaitości 30.04.07, 16:33 ale zawsze mozna go przerobic na watek "jak zachwyca, skoro nie zachwyca?" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kwarantyna Re: Doskonałości-rozmaitości 30.04.07, 16:35 Czepiasz się Pan kobiety. To pachnie dyskryminacją. Odpowiedz Link Zgłoś
3promile Re: Doskonałości-rozmaitości 30.04.07, 16:37 Kubu to jest znany w określonych kręgach brutal. Kubu Rozpruwacz... Odpowiedz Link Zgłoś