Dodaj do ulubionych

Szacunek??

08.06.07, 00:30
Czego tak naprawdę oczekują mężczyźni od kobiet?? Jeżeli kobieta jest im
uległa, są zdolni do najgorszych czynów: zdrada, fizyczne znęcanie. Wywyższają
się przypisując sobie miano Pana i Władcy.. Jeżeli kobieta jest sprytna i
twarda psychicznie również im to nie pasuje, bo kobieta dominuje, a oni często
czują się pantoflarzami. Rzekomo chcą partnerstwa, ale lubią w tym
partnerstwie narzucać własne zdanie, kobieta zmyślna, pokieruje mężczyzną tak
by nie wiedział, że jego zdaniem pokierowała kobieta i całe zasługi przypisuje
sobie. Lubi mieć władzę wykonawczą.. Co tak naprawdę, jaka kobieta zadowala
mężczyznę?? Czego oczekuje mężczyzna od kobiety?? I jak powinno wyglądać
partnerstwo??
Obserwuj wątek
    • rene-76 Re: Szacunek?? 08.06.07, 10:10
      czy ja jestem uległa?Czy ktoś kto stara się o dom,o rodzinę,o dzieci a na końcu
      o siebie-jest uległy słaby? niestety trafiłam na kogoś kto to bardzo brzydko
      wykorzystał,komu bycie dobrym kojarzy się z byciem głupim:(Walczyłam z tym
      długo starałam się jeszcze bardziej na wiele rzeczy przymykałam oko-teraz już
      mi się nie chce-szukam wyjścia:(
      • tri_ola Re: Szacunek?? 08.06.07, 10:17
        rene, nie wiem co sie u ciebie dzieje, ale nigdy sie poddawaj!

wydaje mi sie, ze duzo zalezy od drugiego czlowieka, czasami trzeba wiedziec,
        czy nalezy do grupy tych, ktorym jak podasz palec, to zlapia cala reke...
        wydaje mi sie, ze wlasnie szacunek, troche tolerancji dla ludzkich slabosci i
        humorow sa bardzo wazne...

moja babcia zawsze mowi, ze aby zwiazek byl udany, to kobieta musi chociaz
        troche kochac mezczyzne, a mezczyzna chociaz troche rozumiec kobiete
        mysle, ze rzeczywiscie to podstawa

ale to temat rzeka i nawet za bardzo nie mam czasu sie nad tym zastanawiac
        • wustyle Re: Szacunek?? 08.06.07, 10:28
          a ja zawsze oddaje zonie 2 x tyle co od niej dostane
          dlatego tak fajnie sie uzupelniamy i zawsze panuje (prawie) rownowaga
          kluczem do partnerstwa jest odgadywanie i zaspakajanie potrzeb partnerow, umiejetnosc sluchania
          drugiej strony i oczywiscie kompromis, kompromis, kompromis
          • rene-76 Re: Szacunek?? 08.06.07, 10:33
            bardzo ładnie:))))
            • wustyle Re: Szacunek?? 08.06.07, 10:43
              bardzo ladnie i nie ma lekko - trzeba mocno pracowac zeby kazdy dzien byl taki sam, a calkiem inny od
              poprzedniego
          • anna_sla interesują mnie takie zjawiska :))) 08.06.07, 10:42
            jak np. mój wujek. Miał wspaniałą kobietę, która o partnerstwie wie chyba więcej
            jak większość młodych ludzi, ciepła, oddana, moim zdaniem najlepsza partia na
            żonę. Byli ze sobą 3 lata a jednak wystraszył się ożenku z nią. Kiedy poznał
            babkę żywiołową, dynamiczną, twardą "zakochał się" od pierwszego wejrzenia i po
            3-ch m-cach się jej oświadczył, a ona pokazał mu pazurki i zrobiła z niego wraka
            człowieka.. Dlaczego bał się tej, która by go nie skrzywdziła???

Albo takie:

Moja koleżanka do niedawna była taką bardzo uległą dziewczyną, tzn. np. na
            pytania "co dziś robimy" odpowiada "na co tylko masz ochotę", "może pójdziemy
            tu?" - "dobrze". Mój brat nazwał ją ciepłe kluchy bez własnego zdania.. Dlaczego
            mężczyźni nie lubią takich kobiet? Była odrzucana niejednokrotnie za swój
            charakter. Wyszła za mąż za faceta, który miał dość poniewierania przez kobiety
            i teraz mogłabym rzec, że ona dojrzała i ma własne zdanie w niejednej sprawie.
            Moim zdaniem dużo stracili Ci co ją odrzucili, bo to wspaniała kobieta jest.
            Dlaczego była odrzucana??

Czy to jest tak, że ciągnie nas do mocnych, twardych i poniewierających nas
            charakterów? I dopiero jak ktoś zostanie już mocno kopnięty szuka ugodowych ludzi??
            • wustyle Re: interesują mnie takie zjawiska :))) 08.06.07, 10:55
              a cala recepta to po prostu wiedziec kiedy byc cieplymi kluchami a kiedy pokazywac pazury
              i juz
          • blizniaki14 Re: Szacunek?? 08.06.07, 11:58
            zgadzam się podstawa to rozmowa i kompromis
            u nas jest partnerstwo przez duże P i bardzo mnie to cieszy, pracowaliśmy na to
            9 lat, mąż ?(wcześniej chłopak) od początku traktował mnie partnersko, ja go też
            i to zaprocentowało, wiele długich przepłakanych wieczorów, rozmów... czego od
            siebie oczekujemy
            u nas zmywa, sprząta, gotuje, zajmuje się dziećmi ten kto ma czas, bez
            niepotrzebnych pretensji, bez uwag typu to męskie czy niemęskie zajęcie,
    • witaminka29 Re: Szacunek?? 08.06.07, 11:13
      dla mnie najważniejszy jest kompromis
      raz ja raz mój mąż bo przecież każdy ma prawo do swojego zdanie i ja to
      szanuję...(nie zawsze we wszystkim musimy się zgadzać bo nasze życie stało by
      się nudne)
      po drugie wydaje mi się że tak jak napisał Wu trzeba wiedzieć kiedy i jak...
      szanować swoje przekonania ale i umieć uszanować przekonania drugiej osoby a
      przede wszystkim nie być samolubem i tyle...potrafić dostrzec drugą osobę...
      • wustyle Re: Szacunek?? 08.06.07, 11:28
        no powiedzcie ze choc kawal chuja ze mnie to madry jestem '-)))))
        • anna_sla nigdy w to nie wątpiłam ;) 08.06.07, 11:37
          ale wiesz jaka jest praktyczna różnica pomiędzy mądrością a inteligencją??
          Mądrość to wiedza nabyta, a inteligentny to ten co umie ową mądrość wykorzystać
          pozytywnie w sposobnej okazji ;P

Ja już kiedyś spotkałam bardzo mądrą osobę, bardzo dużo wiedziała, ale była tak
          głupia, że szok hihihihi
      • anna_sla generalnie tak 08.06.07, 11:30
        ale nie każdy od razu potrafi iść na kompromisy, czasem czy raczej często trzeba
        do tego dojrzeć, ale takiej osobie trzeba dać na to szansę. Generalnie brutali w
        jakiś sposób trzeba okiełznać, a tym uległym dać sposobność sprawdzenia się..
        Pytanie tylko jak, skoro często bardziej w życiu kierujemy się dyskryminacją.
        Poza tym co zrobić z tymi brutalami.. zostawić samych sobie? Czy w jakiś sposób
        próbować z nimi walczyć o ich zdrowy rozsądek??
        • wustyle Re: generalnie tak 08.06.07, 11:32
          a to zalezy jak bardzo ci na takim brutalu zalezy
          jesli tak to mozna walczyc
          • witaminka29 No Wu szczera prawda :) mądry jesteś choć mają ... 08.06.07, 11:35
            Cię za drania :)))
            • wustyle Re: No Wu szczera prawda :) mądry jesteś choć maj 08.06.07, 11:36
              juz taki jestem, zimny dran
              i dobrze mi z tym, bez dwoch zdan:))))
              czasem mysle, ze gdybym urodzil sie w usa to bylbym kims w rodzaju larry'ego flynta albo howarda
              sterna
            • rene-76 Re: No Wu szczera prawda :) mądry jesteś choć maj 08.06.07, 11:37
              niektórzy...
              • wustyle Re: No Wu szczera prawda :) mądry jesteś choć maj 08.06.07, 11:38
                Ty Rene nie, prawda?
                • witaminka29 Między mądrość a inteligencję można wiele wetknąć 08.06.07, 11:41

• wustyle Re: Między mądrość a inteligencję można wiele wet 08.06.07, 11:46
                    no ja duzy jestem:)
                    to sie wtykam miedzy to i to;)
                    • witaminka29 Re: Między mądrość a inteligencję można wiele wet 08.06.07, 11:50
                      hmmm wiesz ja myślałam o czymś wielkości słonia :)))
                      • wustyle Re: Między mądrość a inteligencję można wiele wet 08.06.07, 11:52
                        190 cm i 95 kg toprawie slon:))))))))))
                        • witaminka29 Re: Między mądrość a inteligencję można wiele wet 08.06.07, 11:53
                          Słonik :)
                        • rene-76 Re: Między mądrość a inteligencję można wiele wet 08.06.07, 11:53
                          mały słoń
                          • wustyle Re: Między mądrość a inteligencję można wiele wet 08.06.07, 12:02
                            slonik jumbo;)
                            • witaminka29 Wu a masz takie duuuużeeee uszy jak jumbo?? 08.06.07, 12:03

• anna_sla ja tu o szacunku a Wy się od słoni wyzywacie, haha 08.06.07, 12:02

• wustyle Re: ja tu o szacunku a Wy się od słoni wyzywacie, 08.06.07, 12:05
                              hehehehehehe
    • anna_sla to jak resocjalizować tych brutali? 10.06.07, 09:41
      Tylko metodami brutalnymi? Zostawiać, zostawiać, zostawiać, wzywać policję?? Czy
      to ma mu pomóc się zresocjalizować?? Czy w ogóle to nasz problem, to my mamy być
      odpowiedzialni za takiego? A jeśli nie my (partnerki) to kto??
      • astronia Re: to jak resocjalizować tych brutali? 10.06.07, 10:13
        cholera nie wiem jak z ta resocjalizacja sama nie wiem czy dalabym drugą szansę

u mnie jest bardzo duzo kompromisów ... poprosty rzecz dogadania kochania itd :D
    • anna_sla up ;)) 11.06.07, 22:32

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka