anna_sla 21.06.07, 22:54 Jak sprawdzić z kim ma się do czynienia poznając nową osobę? Czy okazanie komuś słabości to dobry sposób? Czy życie obok wroga ma jakieś zalety? Czy Wy w ogóle sprawdzacie czy czekacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pyzka34 Re: w ogóle 21.06.07, 23:05 Nie ma w ogole... To sa dwa rozne swiaty... W realu czekam, w necie szukam w wyszukiwarce :DDD:PPP Okazanie slabosci... Trzeba uwazac, bo mozna w dupe dostac... Życie obok wroga ma mase zalet, stajesz sie silniejsza, np. Odpowiedz Link Zgłoś
elunia77 Re: Sposoby sprawdzenia 21.06.07, 23:27 o matko Aniu ale pytanie-trudne.Tak do końca nie da sie sprawdzic drugiej osoby bo nie ktorzy doskonale sie kamufluja,jesli chodzi o moich znajomych to zawsze trafiałm jak kolą w płot i to ja byłm wykorzystywana i gdzies na boku stałam- bolało mnie to ale jakos nie umiałam tego przeciąć albo sie wybić a teraz jest mi to obojętne odkąd mam rodzinę to dla nich jestem ta najwazniejsza..Jesli moge wtrącic to moj M.ma doskonałą intuicje jesli chodzi o ludzi wystarczy ze pobędzie z kimś,porozmawia a wie mniej wiejec czy dana osoba jest godna zaufani.Kiedyś moj M.zapytał mi się ze jak ja dogaduje sie z moja najlepszą kolezanką no bo to dwa bieguny i ze jak ona pozna kogos normalnego to pujde w odstawkę i jego słowa sie sprawdziły.Dobra byłm jak trzabyło żale wylać lub pocieszyć jak ją faceci zucali a teraz gdy ma własna rodzine nawet nie zadzwoni (milczy 3miechy)tłumaczy sie tym ze nie ma czsu,a do pomocy ma cały sztab ludzi (rodzice,rodzeństwo),najbardziej zabolało jak urodziła synka i dopiero po miesiącu dała mi znać co i jak.Lepiej nie okazywac słabosci bo mają cie za nikogo i łatwo taka osobe zdominować a z wrogami lepiej nie mieć doczynienia bo nie wiadomo co w nich siedzi,porzytek taki ze przy wrogu człowiek musi być ostrozny cały czas.Teraz to ja sie zdaje na intuicje mojego M.a jego to trochę irytuje bo mowi ze powinnam mieć własne zdanie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
e-dziunia Re: Sposoby sprawdzenia 22.06.07, 08:19 Nie ma sprawdzonych sposobów, ani gotowych przepisów na sprawdzenie drugiej osoby. Trzeba po prostu zaryzykować. Najpierw ostrożnie, z dystansem a potem coraz śmielej. nie wiem, czy dobrze mieć wroga koło siebie, bo nie wiem, czy takowy koło mnie się kręci - nie ujawnił się jeszcze ;P Odpowiedz Link Zgłoś
tri_ola Re: Sposoby sprawdzenia 22.06.07, 08:17 czasami wydaje sie, ze znasz czlowieka, a tu po wielu latach znajomosci, w jakiejs szczegolnej sytuacji, poznajesz jego drugie oblicze chociaz generalnie trzeba ludziom ufac, ale tylka nie nadstawiac be potrzeby ;) Odpowiedz Link Zgłoś
slicznotkaa Re: Sposoby sprawdzenia 22.06.07, 12:38 Ja często niestety sprawdzam pokazując słabość. Jak druga osoba się wtedy nie odsuwa, to wiadomo. Ale jak się zaczyna dystansować, to pozostaje jakiś niesmak w Tobie, że ta druga osoba coś wie o Tobie i myślisz sobie, że to o czym powiedziałaś nie jest ok i jest nieakceptowane. Ale innego sposobu nie widzę, a to chyba nie jest dobry sposób. Zycie obok wroga - powoduje frustracje i stresy. Bo wróg to ktoś kto robi, zrobił Ci przykrość. I częste towarzystwo wroga przypomina Ci o tym, i powoduje w Tobie chęć zemsty. Odpowiedz Link Zgłoś
witaminka29 Re: Sposoby sprawdzenia 22.06.07, 20:01 nie ma takiego testera co pozwoliłby sprawdzić człowieka bo maskowanie się ludzi to fantastyczna gra.... Odpowiedz Link Zgłoś