mmpm 05.07.03, 13:17 No gdzie się szlajasz? Wracaj! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edzioszka Re: Edzioszka! 05.07.03, 13:35 Nie mam zamiaru pchać się tam, gdzie nie jestem mile widziana. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Edzioszka! 05.07.03, 14:07 A na jakiej podstawie tak twierdzisz? Przyklady prosze! Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Edzioszka! 05.07.03, 14:33 Trzeba je uzbroic, zalac betonem i beda nie do ruszenia! A ja sie uzbrajam w cierpliwosc. I zapewniam Cie, ze Gitman nigdy swiadomie nie zrobilby Ci przykrosci. Jest na to za delikatny, wiem co pisze, bo na tyle zdazylam juz go poznac. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Edzioszka! 05.07.03, 14:37 Nie wiem jak to jest z tą jego delikatnością - ale jak coś nieraz klepnie - to aż laczki spadają..;) Odpowiedz Link Zgłoś
gitman Re: Edzioszka! 06.07.03, 11:29 chyba wpadne w samouwielbienie przez ciebie miltoniu i kogo to bedzie wina co? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Edzioszka! 06.07.03, 11:43 Nie obawiaj się Słonko, ja Cię sprowadzę na ziemię..;) PS.witam Pana w samo południe..;) Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Edzioszka! 06.07.03, 12:30 jakbym Cię ugryzła w rękę czy jakbym sobie sama wzieła buziaka?..;) Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Edzioszka! 05.07.03, 14:09 Wczoraj dla "rozrywki" weszłam na czata na WP i to mi sie dopiero rozmówca trafił...ponoć umówił się ze swą sympatią z netu w zimie, że jej zostawi prezencik w "magicznym miejscu" bo miała akurat urodziny, potem podglądał przez lornetkę jak się biedna dziewczynina zachowa...najpierw dostała kilkanaście balonów <pękających na siarczystym mrozie>, a potem ów jegomość poszedł do mięsnego i kupił skrzydełka z kurczaka, pisząc jej, żeby je sobie przymocowała jak Dedal bo zbytnią realistką jest <ponoć pierwowzorem był Dali> - dawno się nie zetknęłam z podobnym "romantyzmem"...ale jak jeszcze wymalował mi obrazek swych fascynacji Beksińskim, filmem "Głupcy", wiarą, że jedynym bóstwem i Drzewem Poznania Dobra i Zła jest nasze sumienie, a przede wszystkim, że to wariaci są normalni, a nie my...cóż - co do tej normalności to bym polemizowała, zwłaszcza, że oni są zniewoleni przez własne wyobrażenia...z wolnością bardziej kojarzy mi się obrazek przedstawiony w filmie "Forest Gump" - on nie uzależnia się ani od rzeczy ani od ludzi i co najważniejsze potrafi kochać bezinteresownie np. swoją Jenny czy przyjaciela z Wietnamu - a co do jego opóźnienia umysłowego - może proste ale ludzkie za to...a co do Dalego to jego twórczość raczej jest powodem ciarek na mym grzbiecie niż zachwytu...ale przynajmniej wiem już skąd się wzięły "Głowy Lenina znad pianina" śpiewane przez Kubę Sienkiewicza..;) Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Edzioszka! 05.07.03, 14:30 Edzioszka, ale ten z czata to nie Gitman przeciez! W necie rozwichrzonych osobowosci niemalo. Sama nie oceniam, czy ktos ma rowno pod sufitem czy niekoniecznie, bo w zasadzie mi to nie przeszkadza, do momentu gdy daje upust chorym emocjom, zaczyna bluzgac czy lzyc innych. Wtedy zazwyczaj omijam takiego osobnika szerokim lukiem. Forest Gump dla mnie byl filmem nie tyle o wolnosci ile o relatywizmie. O tym, jak to, co uwazamy za opoznienie umyslowe moze byc rownie dobrze odczytane jako przejaw genialnosci. I takie odczytywanie dziela mozna przeniesc na sztuke w ogole. To co dla jednych jest wybitne, dla innych stanowi smiec. Dali mnie nie przeraza, podziwiam jego hmmm, pomyslowosc i sprawny warsztat. Generalnie surrealizm nie jest moim ulubionym kierunkiem w malarstwie. Abstrakcja, najczesciej geometryczna, to to za czym przepadam. Ten kierunek, jak zaden inny daje swiadectwo talentowi. Tutaj autor nie schowa sie za warsztatem, nie zamydli nam oczu trescia. Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: Edzioszka! 05.07.03, 14:38 A Beksiński był genialnym tłumaczem. Zwłaszcza Monty Pythona. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Edzioszka! 05.07.03, 14:42 ale chyba mimo wszystko nie tęsknię za tym by dostać zamiast kwiatów kawałka mięcha od rzeźnika - nie wiem co bym sobie pomyślała o facecie, który wręcza "delikatnej" i "wrażliwej" kobietce jakieś szczątki zwłok kurczaka..hehe..;) Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Edzioszka! 05.07.03, 14:46 A co do Gitmana - przeprosiny zostały przyjęte i już się na niego nie gniewam..;) Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Edzioszka! 05.07.03, 15:00 mmpm napisał: > A Beksiński był genialnym tłumaczem. Zwłaszcza Monty Pythona. I tyle. A jego ojciec ciekawym jest malarzem. Wprawdzie te kosciotrupy, cmentarze, widma wszelkiego rodzaju sa troche na granicy kiczu, ale kiedys widzialam obraz z jego wczesniejszego okresu i byl piekny. Mroczny, tajemniczy ale bez tych wszystkich rekwizytow, tak dla Beksinskiego obecnie charakterystycznych.W tej chwili jest w kolekcji jednego z najwybitniejszych amerykanskich aktorow. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Edzioszka! 17.07.03, 10:18 może i jego obrazy są na granicy kiczu - na sztuce to ja sie za dobrze nie znam i nie mnie sądzić co kiczem jast a co nie - ale lubię te wszystkie kościotrupy i cmentarze... klimatem są bliższe moim gustom niż cokolwiek innego... i lubię też jego najnowsze grafiki komputerowe... Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Edzioszka! 24.07.03, 00:27 To byla moja, subiektywna ocena. Na sztuce nie trzeba sie znac, chyba, ze sie chce zostac handlarzem dziel sztuki, he, he. Wielu ludziom Beksinski bardzo sie podoba (mnie w zasadzie tez, chociaz bez jakichs szczegolnych uniesien). Dobrze sie sprzedaje nie tylko w Polsce, czyli cos musi byc w jego obrazach, co ludzi przyciaga. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Edzioszka! 05.07.03, 15:56 Niedawno oglądałam na HBO "Stowarzyszenie Umarłych Poetów"...po raz pierwszy widziałam ten film podajże na wycieczce klasowej w 8 podstawówki...wtedy pamietam, że się poryczałam na całego..a i do tej pory czasem się łezka w oku zakręci i tesknota niejaka za tym, że się nie miało w szkolnych latach swego Kapitana...Poza tym lubię ogromnie Robina Williamsa, mimowolnie coś w nim naiwnego i dziecięcego dostrzegam,a jednocześnie ciepełko i wrażliwość..:) Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Edzioszka! 10.07.03, 12:32 Nie wiem czemu napisałam Beksiński, myśląc o Hasiorze...;) Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Edzioszka! 24.07.03, 09:30 to Ci dobrze - ja będę do końca wakacji zasilać liczbowo ludność miast...:( Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: Edzioszka! 12.08.03, 17:58 Nie ma mnie wciąż. Jestem zdezorientowny. Nie wiem, co myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:00 aha.dokonaj reasumpcji i przyjdz po pokute a bedzie zbawiona dusza Twoja Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:04 tylko po drodze do Piekieł wstąp - za czarne żaluzje...;) Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:06 Stanę pośrodku i w tym wypadku nie opowiem sie za żadną ze stron. (Nie dostałem żadnej koperty.) Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:07 ja nie znajduję w nim winy, także umywam ręce i sumienie do życia przywracam <po przeterminowaniu>...;) Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:10 jeśli jednak oko Twe jest powodem ku grzechowi - wyłup je...;) Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:14 aha nikt nie wymaga zebys sie opowiadal. siadz po swojej stronie i mow (znaczy opowiadaj hyhy) Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:15 Znaczy co mam mówić? I czy na pewno chcesz to usłyszeć? Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:15 ciężko jest się opowiedzieć, więc dla ułatwienia lepiej coś opowiedzieć o sobie...;) Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:16 aha chcemy to slyszec Eda? no chyab tak, jestesmy wscibskie jak wszystkie baby ;) Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:28 sama nie wiem, o co zapytać, więc może pierwsze pytanie pomińmy...;) Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:19 a jak nie masz siły dysputy prowadzić, to lepiej torsem rzeźbionym, dopieroż co z wakacji przywiezionym błyśnij...;) Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:28 Nie mam żadnej opalenizny. W przerwach miedzy wystawaniem pod posredniakiem byczyłem sie dokumentnie, bo było za gorąco, zeby cokolwiek robić. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:29 aaaawlasnie. zlozyles papiery do tego ukaesu jak kazala misiania? Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:38 E tam. Nie potzrebują takich jak ja. Nigdzie. Do d... to wszystko. Nawet upić mi sie nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:38 odpowiedź na pytanie jak sobie radzić ze stresem jest jedna ɛ-wyrazowa> - elastyczność, ekstrawertyzm i asertywność...;) Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:41 a jak pić - to nigdy w kulawkach, gdyż zmuszają do wykonania manewru "do dna"...;) Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:43 edzioszka napisała: > odpowiedź na pytanie jak sobie radzić ze stresem jest jedna ɛ-wyrazowa> > - > elastyczność, ekstrawertyzm i asertywność...;) > Ja znam 4-literową - ch.. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:47 a pies? - zawsze można obarczyć winą psa...;) Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:50 Psy to mądre, myslące istoty. Tylko ludzie to sk...ny. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:54 e-e lubie byc finansowana :) Mmpm a probowales dowiadywac sie w kancelariach? Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:57 mam wrażenie, że to równie zwarta klika jak w przypadku sportu...;) Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:01 nie masz jakiego wujka?...bo rozpity smirnoff raczej nie wystarczy...;) Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:04 najlepiej chyba udać się osobiście, nie ma to jak informacja z pierwszej ręki, od pani Zosi z kadr...;) Odpowiedz Link Zgłoś
aniela Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:06 aha Eda ma racje, najskuteczniej pojsc osobiscie, ale latwiej zadzwonic. sprobuj na poczatek bez znajomosci. nic nie tracisz, najwyzejs ie nieuda Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:20 zawsze osobiście - to lepszy skutek niż z ogłoszenia czy biura pośrednictwa, a nóż widelec coś znajdziesz przypadkiem?...pośredniak to kicha, znajomych trza popytać, ale przede wszystkim połazić i pstukać kołatką gdzie się da...nie tylko w branży - najważniejsze załapać się gdziekolwiek,a potem szukać dalej aż do pełnego usatysfakcjonowania efektem - nie proponuję marketu ale tyle jest firm przecie...;) Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:23 Nie mam znajomości. 2 tyg. chodziłem i stukałem. G... Chyba w końcu skończę tak, że wyjadę do rajchu domy wznosić albo płytki układać... Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:26 Aha, dokładnie tak. Bo nawet żeby szorować gary w kanjpie w usa szanse mam niewielkie... Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:31 aniela napisała: > a na uniwerku? Tu co najmniej dwie literki przed nazwiskiem trzeba mieć, a mi jeszcze od trzech nieco brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
gitman Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:28 wiesz powiem ci cos. najszlachetniejszym zawsze wiatr w oczy... Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:30 a co to są 2 tygodnie - nie myśl, że praca przychodzi dziś ot tak, raczej wręcz przeciwnie - nieźle się trzeba za nią pouganiać i poobracać jezorkiem...najgrosza rzecz z możliwych to się poddać - nawet jakiś dureń na wstępniaku wyczuje, że nie jesteś pewny swego - weź Ty się Chopie w garść i nie mazać mi się tutaj!...;) Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:32 Aha, poddaję się. Uzyskam status najlepiej wykształconego bezrobotnego w swoim mieście. Fecetki z up ze śmiechu z krzeseł pospadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:36 nie wiem jak u Ciebie, a stołycy największa rzesza bezrobotnych ma wyższe wykształcenie - powód - nie potrafią się przekwalifikować...:( Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:37 Ma 2 kierunki. Aplikację. I coś tam jeszcze. I nie zamierzam się jeszcze przekwalifikowywać. Bo w sumie na co??? Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:41 mmpm napisał: > Ma 2 kierunki. Aplikację. I coś tam jeszcze. I nie zamierzam się jeszcze > przekwalifikowywać. Bo w sumie na co??? niestety takie czasy, że modne jest z braku funduszy elastyczne wielozawodowstwo - choć ja mam 3 zawody...a nie powiem, żeby były poszukiwane...:( Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:37 najlepiej położyć się na środku drogi szybkiego ruchu i czekać aż przyjdzie przeznaczenie...:P Odpowiedz Link Zgłoś
mmpm Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:38 Kładę się. Tory podobno skuteczniejsze. Zostają tylko puzzle... Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:43 położę się obok - we dwoje zawsze cieplej i raźniej...;) Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:45 albo żyły roztworzę - ta metoda jest przynajmniej efektowna...;) Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Edzioszka! 12.08.03, 22:29 Blizny potem zostaja malo estetyczne. najlepiej zaczac krecic jakis maly ale wlasny biznesik. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:30 robić cokolwiek, a co dopiero jeszcze myśleć przy tem - ten upał miał działanie odmóżdżająco-destrukcyjno-brakodoczegokolwiekchęciowe...;) Odpowiedz Link Zgłoś