Dodaj do ulubionych

Edzioszka!

05.07.03, 13:17
No gdzie się szlajasz? Wracaj! :-)))
Obserwuj wątek
    • edzioszka Re: Edzioszka! 05.07.03, 13:35
      Nie mam zamiaru pchać się tam, gdzie nie jestem mile widziana.
      Amen.
      • miltonia Re: Edzioszka! 05.07.03, 14:07
        A na jakiej podstawie tak twierdzisz? Przyklady prosze!
        • edzioszka Re: Edzioszka! 05.07.03, 14:20
          podstawy się mi zachwiały nieco..;)
          • miltonia Re: Edzioszka! 05.07.03, 14:33
            Trzeba je uzbroic, zalac betonem i beda nie do ruszenia! A ja sie uzbrajam w
            cierpliwosc. I zapewniam Cie, ze Gitman nigdy swiadomie nie zrobilby Ci
            przykrosci. Jest na to za delikatny, wiem co pisze, bo na tyle zdazylam juz go
            poznac.
            • edzioszka Re: Edzioszka! 05.07.03, 14:37
              Nie wiem jak to jest z tą jego delikatnością - ale jak coś nieraz klepnie - to
              aż laczki spadają..;)
              • gitman Re: Edzioszka! 06.07.03, 11:29
                raz bije a raz glaszcze (no co?).;))))
            • gitman Re: Edzioszka! 06.07.03, 11:29
              chyba wpadne w samouwielbienie przez ciebie miltoniu i kogo to bedzie wina
              co? :))))
              • edzioszka Re: Edzioszka! 06.07.03, 11:43
                Nie obawiaj się Słonko, ja Cię sprowadzę na ziemię..;)

PS.witam Pana w samo południe..;)
                • gitman Re: Edzioszka! 06.07.03, 11:51
                  nie dasz mi pobujac w oblokach?
                  • edzioszka Re: Edzioszka! 06.07.03, 11:52
                    a potem niebo mi spadnie na głowę?..;)
                    • gitman Re: Edzioszka! 06.07.03, 12:13
                      niebo w gebie bys miala. :P
                      • edzioszka Re: Edzioszka! 06.07.03, 12:30
                        jakbym Cię ugryzła w rękę czy jakbym sobie sama wzieła buziaka?..;)
      • edzioszka Re: Edzioszka! 05.07.03, 14:09
        Wczoraj dla "rozrywki" weszłam na czata na WP i to mi sie dopiero rozmówca
        trafił...ponoć umówił się ze swą sympatią z netu w zimie, że jej zostawi
        prezencik w "magicznym miejscu" bo miała akurat urodziny, potem podglądał przez
        lornetkę jak się biedna dziewczynina zachowa...najpierw dostała kilkanaście
        balonów <pękających na siarczystym mrozie>, a potem ów jegomość poszedł do
        mięsnego i kupił skrzydełka z kurczaka, pisząc jej, żeby je sobie przymocowała
        jak Dedal bo zbytnią realistką jest <ponoć pierwowzorem był Dali> - dawno się
        nie zetknęłam z podobnym "romantyzmem"...ale jak jeszcze wymalował mi obrazek
        swych fascynacji Beksińskim, filmem "Głupcy", wiarą, że jedynym bóstwem i
        Drzewem Poznania Dobra i Zła jest nasze sumienie, a przede wszystkim, że to
        wariaci są normalni, a nie my...cóż - co do tej normalności to bym
        polemizowała, zwłaszcza, że oni są zniewoleni przez własne wyobrażenia...z
        wolnością bardziej kojarzy mi się obrazek przedstawiony w filmie "Forest Gump" -
        on nie uzależnia się ani od rzeczy ani od ludzi i co najważniejsze potrafi
        kochać bezinteresownie np. swoją Jenny czy przyjaciela z Wietnamu - a co do
        jego opóźnienia umysłowego - może proste ale ludzkie za to...a co do Dalego to
        jego twórczość raczej jest powodem ciarek na mym grzbiecie niż zachwytu...ale
        przynajmniej wiem już skąd się wzięły "Głowy Lenina znad pianina" śpiewane
        przez Kubę Sienkiewicza..;)
        • miltonia Re: Edzioszka! 05.07.03, 14:30
          Edzioszka, ale ten z czata to nie Gitman przeciez!
          W necie rozwichrzonych osobowosci niemalo. Sama nie oceniam, czy ktos ma rowno
          pod sufitem czy niekoniecznie, bo w zasadzie mi to nie przeszkadza, do momentu
          gdy daje upust chorym emocjom, zaczyna bluzgac czy lzyc innych. Wtedy zazwyczaj
          omijam takiego osobnika szerokim lukiem.
          Forest Gump dla mnie byl filmem nie tyle o wolnosci ile o relatywizmie. O tym,
          jak to, co uwazamy za opoznienie umyslowe moze byc rownie dobrze odczytane jako
          przejaw genialnosci. I takie odczytywanie dziela mozna przeniesc na sztuke w
          ogole. To co dla jednych jest wybitne, dla innych stanowi smiec.
          Dali mnie nie przeraza, podziwiam jego hmmm, pomyslowosc i sprawny warsztat.
          Generalnie surrealizm nie jest moim ulubionym kierunkiem w malarstwie.
          Abstrakcja, najczesciej geometryczna, to to za czym przepadam. Ten kierunek,
          jak zaden inny daje swiadectwo talentowi. Tutaj autor nie schowa sie za
          warsztatem, nie zamydli nam oczu trescia.

• mmpm Re: Edzioszka! 05.07.03, 14:38
            A Beksiński był genialnym tłumaczem. Zwłaszcza Monty Pythona. I tyle.
            • edzioszka Re: Edzioszka! 05.07.03, 14:42
              ale chyba mimo wszystko nie tęsknię za tym by dostać zamiast kwiatów kawałka
              mięcha od rzeźnika - nie wiem co bym sobie pomyślała o facecie, który
              wręcza "delikatnej" i "wrażliwej" kobietce jakieś szczątki zwłok
              kurczaka..hehe..;)
              • edzioszka Re: Edzioszka! 05.07.03, 14:46
                A co do Gitmana - przeprosiny zostały przyjęte i już się na niego nie
                gniewam..;)
            • miltonia Re: Edzioszka! 05.07.03, 15:00
              mmpm napisał:

> A Beksiński był genialnym tłumaczem. Zwłaszcza Monty Pythona. I tyle.

A jego ojciec ciekawym jest malarzem. Wprawdzie te kosciotrupy, cmentarze,
              widma wszelkiego rodzaju sa troche na granicy kiczu, ale kiedys widzialam obraz
              z jego wczesniejszego okresu i byl piekny. Mroczny, tajemniczy ale bez tych
              wszystkich rekwizytow, tak dla Beksinskiego obecnie charakterystycznych.W tej
              chwili jest w kolekcji jednego z najwybitniejszych amerykanskich aktorow.
              • czarnajagoda Re: Edzioszka! 17.07.03, 10:18
                może i jego obrazy są na granicy kiczu - na sztuce to ja sie za dobrze nie znam
                i nie mnie sądzić co kiczem jast a co nie - ale lubię te wszystkie kościotrupy
                i cmentarze... klimatem są bliższe moim gustom niż cokolwiek innego... i lubię
                też jego najnowsze grafiki komputerowe...
                • miltonia Re: Edzioszka! 24.07.03, 00:27
                  To byla moja, subiektywna ocena. Na sztuce nie trzeba sie znac, chyba, ze sie
                  chce zostac handlarzem dziel sztuki, he, he. Wielu ludziom Beksinski bardzo sie
                  podoba (mnie w zasadzie tez, chociaz bez jakichs szczegolnych uniesien). Dobrze
                  sie sprzedaje nie tylko w Polsce, czyli cos musi byc w jego obrazach, co ludzi
                  przyciaga.
          • edzioszka Re: Edzioszka! 05.07.03, 15:56
            Niedawno oglądałam na HBO "Stowarzyszenie Umarłych Poetów"...po raz pierwszy
            widziałam ten film podajże na wycieczce klasowej w 8 podstawówki...wtedy
            pamietam, że się poryczałam na całego..a i do tej pory czasem się łezka w oku
            zakręci i tesknota niejaka za tym, że się nie miało w szkolnych latach swego
            Kapitana...Poza tym lubię ogromnie Robina Williamsa, mimowolnie coś w nim
            naiwnego i dziecięcego dostrzegam,a jednocześnie ciepełko i wrażliwość..:)
        • edzioszka Re: Edzioszka! 10.07.03, 12:32
          Nie wiem czemu napisałam Beksiński, myśląc o Hasiorze...;)
    • edzioszka Re: Edzioszka! 23.07.03, 12:49
      Mmpm - a Ty gdzie żeś polozł???...;)
      • mmpm Re: Edzioszka! 24.07.03, 09:11
        Nie ma mnie. Od jutra do odwołania.
        • edzioszka Re: Edzioszka! 24.07.03, 09:30
          to Ci dobrze - ja będę do końca wakacji zasilać liczbowo ludność miast...:(
          • edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 17:38
            Mmpm!!!...;)
            • mmpm Re: Edzioszka! 12.08.03, 17:58
              Nie ma mnie wciąż. Jestem zdezorientowny. Nie wiem, co myśleć.
              • aniela Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:00
                aha.dokonaj reasumpcji i przyjdz po pokute a bedzie zbawiona dusza Twoja
                • edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:04
                  tylko po drodze do Piekieł wstąp - za czarne żaluzje...;)
                  • mmpm Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:06
                    Stanę pośrodku i w tym wypadku nie opowiem sie za żadną ze stron. (Nie dostałem
                    żadnej koperty.)
                    • edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:07
                      ja nie znajduję w nim winy, także umywam ręce i sumienie do życia przywracam
                      <po przeterminowaniu>...;)
                      • edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:10
                        jeśli jednak oko Twe jest powodem ku grzechowi - wyłup je...;)
                    • aniela Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:14
                      aha nikt nie wymaga zebys sie opowiadal. siadz po swojej stronie i mow (znaczy
                      opowiadaj hyhy)
                      • mmpm Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:15
                        Znaczy co mam mówić? I czy na pewno chcesz to usłyszeć?
                      • edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:15
                        ciężko jest się opowiedzieć, więc dla ułatwienia lepiej coś opowiedzieć o
                        sobie...;)
                        • aniela Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:16
                          aha chcemy to slyszec Eda? no chyab tak, jestesmy wscibskie jak wszystkie
                          baby ;)
                          • mmpm Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:19
                            Ale konkretnie co?
                            • edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:28
                              sama nie wiem, o co zapytać, więc może pierwsze pytanie pomińmy...;)
                        • edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:19
                          a jak nie masz siły dysputy prowadzić, to lepiej torsem rzeźbionym, dopieroż co
                          z wakacji przywiezionym błyśnij...;)
                          • mmpm Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:28
                            Nie mam żadnej opalenizny. W przerwach miedzy wystawaniem pod posredniakiem
                            byczyłem sie dokumentnie, bo było za gorąco, zeby cokolwiek robić.
                            • aniela Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:29
                              aaaawlasnie. zlozyles papiery do tego ukaesu jak kazala misiania?
                              • mmpm Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:34
                                Aha, nie dostałem. Za dobry byłem. ;-(
                                • aniela Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:35
                                  aha to byl pierwszy kot za płot.
                                  • mmpm Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:38
                                    E tam. Nie potzrebują takich jak ja. Nigdzie. Do d... to wszystko. Nawet upić
                                    mi sie nie chce.
                                  • edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:38
                                    odpowiedź na pytanie jak sobie radzić ze stresem jest jedna ɛ-wyrazowa> -
                                    elastyczność, ekstrawertyzm i asertywność...;)
                                    • edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:41
                                      a jak pić - to nigdy w kulawkach, gdyż zmuszają do wykonania manewru "do
                                      dna"...;)
                                    • mmpm Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:43
                                      edzioszka napisała:

> odpowiedź na pytanie jak sobie radzić ze stresem jest jedna ɛ-wyrazowa>
                                      > -
                                      > elastyczność, ekstrawertyzm i asertywność...;)
                                      >

Ja znam 4-literową - ch..
                                      • edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:47
                                        a pies? - zawsze można obarczyć winą psa...;)
                                        • aniela Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:49
                                          aha a kiedy beda nowe etaty?
                                          • edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:50
                                            znudziła Cię finansjera Anielciu?...;)
                                          • mmpm Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:50
                                            Najwcześniej od Nowego Roku.
                                        • mmpm Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:50
                                          Psy to mądre, myslące istoty. Tylko ludzie to sk...ny.
                                          • aniela Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:54
                                            e-e lubie byc finansowana :)
                                            Mmpm a probowales dowiadywac sie w kancelariach?
                                            • edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:57
                                              mam wrażenie, że to równie zwarta klika jak w przypadku sportu...;)
                                            • mmpm Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:59
                                              Na razie nie.
                                              • edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:01
                                                nie masz jakiego wujka?...bo rozpity smirnoff raczej nie wystarczy...;)
                                                • aniela Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:02
                                                  aha to podzwon popytac no.
                                                  • edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:04
                                                    najlepiej chyba udać się osobiście, nie ma to jak informacja z pierwszej ręki,
                                                    od pani Zosi z kadr...;)
                                                  • mmpm Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:04
                                                    Nie mam znajomości, układów, etc. :-(
                                                  • aniela Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:06
                                                    aha Eda ma racje, najskuteczniej pojsc osobiscie, ale latwiej zadzwonic.
                                                    sprobuj na poczatek bez znajomosci. nic nie tracisz, najwyzejs ie nieuda
                                                  • edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:20
                                                    zawsze osobiście - to lepszy skutek niż z ogłoszenia czy biura pośrednictwa, a
                                                    nóż widelec coś znajdziesz przypadkiem?...pośredniak to kicha, znajomych trza
                                                    popytać, ale przede wszystkim połazić i pstukać kołatką gdzie się da...nie
                                                    tylko w branży - najważniejsze załapać się gdziekolwiek,a potem szukać dalej aż
                                                    do pełnego usatysfakcjonowania efektem - nie proponuję marketu ale tyle jest
                                                    firm przecie...;)
                                                  • mmpm Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:23
                                                    Nie mam znajomości.
                                                    2 tyg. chodziłem i stukałem.
                                                    G...

Chyba w końcu skończę tak, że wyjadę do rajchu domy wznosić albo płytki
                                                    układać...
                                                  • aniela Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:24
                                                    eh. :(
                                                  • mmpm Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:26
                                                    Aha, dokładnie tak. Bo nawet żeby szorować gary w kanjpie w usa szanse mam
                                                    niewielkie...
                                                  • aniela Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:27
                                                    a na uniwerku?
                                                  • mmpm Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:31
                                                    aniela napisała:

> a na uniwerku?

Tu co najmniej dwie literki przed nazwiskiem trzeba mieć, a mi jeszcze od
                                                    trzech nieco brakuje...
                                                  • gitman Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:28
                                                    wiesz powiem ci cos. najszlachetniejszym zawsze wiatr w oczy...
                                                  • edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:30
                                                    a co to są 2 tygodnie - nie myśl, że praca przychodzi dziś ot tak, raczej wręcz
                                                    przeciwnie - nieźle się trzeba za nią pouganiać i poobracać
                                                    jezorkiem...najgrosza rzecz z możliwych to się poddać - nawet jakiś dureń na
                                                    wstępniaku wyczuje, że nie jesteś pewny swego - weź Ty się Chopie w garść i nie
                                                    mazać mi się tutaj!...;)
                                                  • mmpm Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:32
                                                    Aha, poddaję się.

Uzyskam status najlepiej wykształconego bezrobotnego w swoim mieście.
                                                    Fecetki z up ze śmiechu z krzeseł pospadaja.
                                                  • edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:36
                                                    nie wiem jak u Ciebie, a stołycy największa rzesza bezrobotnych ma wyższe
                                                    wykształcenie - powód - nie potrafią się przekwalifikować...:(
                                                  • mmpm Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:37
                                                    Ma 2 kierunki. Aplikację. I coś tam jeszcze. I nie zamierzam się jeszcze
                                                    przekwalifikowywać. Bo w sumie na co???
                                                  • edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:41
                                                    mmpm napisał:

> Ma 2 kierunki. Aplikację. I coś tam jeszcze. I nie zamierzam się jeszcze
                                                    > przekwalifikowywać. Bo w sumie na co???

niestety takie czasy, że modne jest z braku funduszy elastyczne
                                                    wielozawodowstwo - choć ja mam 3 zawody...a nie powiem, żeby były
                                                    poszukiwane...:(
                                                  • edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:37
                                                    najlepiej położyć się na środku drogi szybkiego ruchu i czekać aż przyjdzie
                                                    przeznaczenie...:P
                                                  • mmpm Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:38
                                                    Kładę się. Tory podobno skuteczniejsze. Zostają tylko puzzle...
                                                  • edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:43
                                                    położę się obok - we dwoje zawsze cieplej i raźniej...;)
                                                  • edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 19:45
                                                    albo żyły roztworzę - ta metoda jest przynajmniej efektowna...;)
                                                  • miltonia Re: Edzioszka! 12.08.03, 22:29
                                                    Blizny potem zostaja malo estetyczne. najlepiej zaczac krecic jakis maly ale
                                                    wlasny biznesik.
                                                  • edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 22:31
                                                    z bliźnim się można zabliźnić...;)
                            • edzioszka Re: Edzioszka! 12.08.03, 18:30
                              robić cokolwiek, a co dopiero jeszcze myśleć przy tem - ten upał miał działanie
                              odmóżdżająco-destrukcyjno-brakodoczegokolwiekchęciowe...;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka