aktoreczka_ze_spalonego_teatru 13.08.03, 21:34 na cienkiej nóżce przejdzie między nami i chce się śpiewać, chce się wyć ze szczęścia, które właśnie mamy...;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ka_27 Czasem kieliszek z wódką czystą 14.08.03, 07:55 Śpiewać w piękny dzień razem zawsze jest przyjemnie zwłaszcza gdy powód znamienity mamy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
diabliczka_przedmiejska Re: Czasem kieliszek z wódką czystą 14.08.03, 08:35 po przeczytaniu z samego porańca paru artykułów we Wprost, obniżyłam stężenie radości w moim organiźmie do niebezpiecznie rzec by można niskiego poziomu, do wódeczki pasowałaby rybka ale jakiś tam rekin czy tuńczyk z metylortęciową wkładką nawet się nie prześlizgnie - mimo iż lubi pływać...;) Odpowiedz Link Zgłoś
diabliczka_przedmiejska Re: Czasem kieliszek z wódką czystą 14.08.03, 08:40 doczytałam <właśnie> o perturbacjach w dziedzinie Sztuk Ciała...i tak kolczyki nosił nawet gość o ksywce Juliusz Cezar chcąc dorównać urodą Kleopatrze - w starożytnym Egipcie kolczyk w pępku świadczył o przynależności do rodzinki królewskiej, rzymscy centuriowie nawet brodawki sutkowe sobie przekłuwali <kretynizm wysokiej klasy>...najstarszy tatuaż powstał 4 tys. lat temu na ciele egipskiej kapłanki i przedstawiał Boga Słońca...te rysuneczki na skórce wykonywano nakłuwając ją ostrym kawałkiem kości uderzanym kamieniem, powstawał wówczas odgłos tatu-tatu <stąd prawdopodobnie nazwa tatuażu>...celtyccy wojownicy używali ich do odstraszania wroga...Indianie nakłuwali skórkę cierniami i wcierali w nią sok z jagód, a Eskmosi wciągali pod nią kawałki pokrytego sadzą sznurka <bardzo pomysłowo, sterylnie się to zapewne odbywało>...w Średniowieczu Kościół potępił ów proceder, także rysuneczki powróciły dopiero w XVII w. na muskuły marynarzy, a w XIX wraz z modą na japońszczyznę...wtedy to właśnie w Nowym Jorku Samuel O'Reilly wynalazł elektryczną maszynkę do tatuowania...;) PS. ale to, że np. sam car Mikołaj II miał tatuaż jest dość trudne do uwierzenia - co innego jakiś dzikus, teraz to już się nie dziwię nawet, dlaczego przedstawiciele innych nacji patrzyli na mordy carów aż tak karcącym oczkiem - taka perwerka na dworze...;) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Czasem kieliszek z wódką czystą 14.08.03, 08:42 Tatuaż i elementy nakłute w różnych miejscach ciała, to jakby "upiększanie" tego, co piękne - czyli tak naprawdę odebranie dobrego smaku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Czasem kieliszek z wódką czystą 14.08.03, 08:56 Tiaaa, ino ze lonskiego roku albo ze dwa ten monarchiczno-artystowsko-przestepny obyczaj zawital pod strzechy z wielkiej plyty i teraz nie na zadnym carze ale na kobietonie nakldajcym ziemniaki do wora w warzywniaku zoczy czel celtyckie emblematy albo i chinskie smoki. Jakos sie we mnie odyzwa wapno, zgredyzm, zafrancajozefatesknizm i takie tam. Witam wsiech, u mnie sie ochlodilo i pierwszy deszcz o trzech tygodni w nocy lunal wiec jest cool :-0 Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Czasem kieliszek z wódką czystą 14.08.03, 09:05 Brezluś, coś po ślunzacku zaciungasz...w drodze na Mordownię wpadłam do Ciotki Bramowskiej i spotkałam Maryśkę jak wcinała pomarańczki...cały balet zepsuli nam Kowboje w granatowych mundurkach bo do Pororoka zabrać chcieli...;) Odpowiedz Link Zgłoś
diabliczka_przedmiejska Re: Czasem kieliszek z wódką czystą 14.08.03, 10:52 namiętne bójki z chłopakami piękący w sercu ból przegranej podbite oko, wstydu łza dramaty mych szczenięcych lat...;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Czasem kieliszek z wódką czystą 14.08.03, 10:59 fascynują mnie zwłaszcza te namiętne bójki z chłopakami... to zapasy były, czy jak??? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Czasem kieliszek z wódką czystą 14.08.03, 11:01 ja im w szczene piórnikiem albo ekierką, ewentualnie co tam pod ręką, a oni mnie ziemią z placu budowy - aż się łezka w oku krunci na samo wspomnienie...;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Czasem kieliszek z wódką czystą 14.08.03, 11:03 i gdzie tu ta namiętność o której wspominałaś??? ;)) czy też namiętność była po bójce??? Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Czasem kieliszek z wódką czystą 14.08.03, 11:07 potem następowała niekończąca się faza przepraszalna, taka z jabłkami krągłemi i pachnącymi wielokształtnymi gumkami w ramach rehabilitacji...;) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Czasem kieliszek z wódką czystą 14.08.03, 11:08 A potem i tak od nowa, by nie zapomnieć :-P Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Czasem kieliszek z wódką czystą 14.08.03, 11:12 e urok tego skłonna jestem dostrzec, ale namiętność??? - niekoniecznie ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Czasem kieliszek z wódką czystą 14.08.03, 11:26 z namiętnością, werwą i weną twórczą działałam nieodmiennie...;) PS. mówi się włożyć w robotę serce, a wcale nie oznacza to ociekającego krwią mięśnia poprzecznieprążkowanego walającego się między papierzyskami...;) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Czasem kieliszek z wódką czystą 14.08.03, 11:29 Namiętność, werwa, wena twórcza to prawie siła lokomotoryczna pchająca twardo do przodu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Czasem kieliszek z wódką czystą 14.08.03, 11:41 człowiek to jednostka złożona z Psyche i Cielesności - więc raczej psychomotoryczna czyli całościowa - dla osiągnięcia homeostatycznej przyjemności...;) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Czasem kieliszek z wódką czystą 14.08.03, 11:52 Człowiek to natura skomplikowana :-) I działa różnorako, w zależności od modelu :-) A modeli jest jakieś trzy i pół miliarda :-P Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Czasem kieliszek z wódką czystą 14.08.03, 14:25 dlatego nie chadza się po szrotach jedynie wybiera modele luksusowe, prosto z salonu i trendy przy tym - wzbogacone o wszelkie nowinki techniczne, nowoczesne i dające komfort przede wszystkim...;) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Czasem kieliszek z wódką czystą 14.08.03, 22:32 Na taki model to trzeba sobie zasłużyć ... Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Czasem kieliszek z wódką czystą 15.08.03, 11:05 dlatego właśnie sięgam jedynie po to co wolne i bezinteresowne, na resztę szkoda mi cennego czasu...;) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Czasem kieliszek z wódką czystą 15.08.03, 12:24 A czasem drogocenny czas, dobrze spożytkowany, daje efekty ... Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka Re: Czasem kieliszek z wódką czystą 15.08.03, 16:04 dlatego też warto go spożytkować realnie, a nie na wirtualnych mżonkach...:P Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Czasem kieliszek z wódką czystą 15.08.03, 18:43 dokładnie ... wirtualne mRZonki są tylko ulotne ... Odpowiedz Link Zgłoś
diabliczka_przedmiejska Re: Czasem kieliszek z wódką czystą 15.08.03, 18:59 czy zdanie okrągłe wypowiesz, czy księgę mądrą napiszesz, zawsze będziesz mieć w głowie tylko tę pustkę i ciszę...;) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_27 Bez słów 15.08.03, 20:03 Nie mogę już pisać - wypaliłam się Na mą rękę opadł cień Nie mam już w środku słów ukrytych Nie mam żadnych myśli w sercu wyrytych Został tylko bezkres nicości Czas na ziemskie spotkania, przyjmowanie gości Cisza panuje dziś w mojej głowie Ni jednego słowa długopis nie wyskrobie Lecz czemu piszę Cóż się to dzieje Że nagle dłoń zerwała się, mdleje... Piszę i skrobię Skrobię i piszę Odegnałam gdzieś w kąt tej pustki ciszę... Odpowiedz Link Zgłoś