Dodaj do ulubionych

Czy można nadal głosować na Burmistrza-Nie........

10.11.14, 22:07
Burmistrz Werczyński startuje z KW Mazowiecka Wspólnota Samorządowa. Burmistrz juz ponad rok lansuje się, że należy do Stowarzyszenia czy też Partii Republikańskiej założonej przez posła Przemysława Wiplera.
Wipler, w marcu nawiązuje przymierze z Nowa Prawica Korwina Mikke
W marcu też Burmistrz 2014 zostaje pełnomocnikiem powiatu Wołomin, Polska Razem Jarosława Gowina.
Kogo naprawdę reprezentuje, czy KW MWS to Nowa Prawica Korwina Mikke.
Ostatnie spotkanie z Korwinem Mikke w Markach o tym świadczy- poniżej..
Koło KNP Marki serdecznie zaprasza na spotkanie otwarte z europosłem Nowej Prawicy - Janusz Korwin-Mikke. Odbędzie się ono 18 października 2014 o godzinie 17:30 w w Szkole Podstawowej nr. 3 w Markach, ul. Pomnikowa 21.
Tematem wykładu będą funkcje, kompetencje oraz możliwości samorządu terytorialnego w różnych krajach Europy, oraz w Polsce, a także wyzwania stojące przed Kongres Nowej Prawicy w tym zakresie. Odbędzie się również krótka prezentacja kandydata na burmistrza Wołomina - Rafała Pazio, oraz kandydatów KNP Marki do Rady Miasta Marki z ramienia Mazowieckiej Wspólnoty Samorządowej. Na końcu wykładu nasz gość udzieli odpowiedzi na pytania nurtujące publiczność.
Może to wielka polityka jest celem Burmistrza Werczyńskiego a samorząd to tylko odskocznia.
Co się dzieje? Że tak wiele osób nadal ufa i chce nieświadomie na burmistrza głosować. Jak przemówić do ludzi że nie wolno popierać takich dziwadeł politycznych jak Janusz Korwin Mikre ani jego partii, a także tych którzy promują takie dziwadła.
Co znaczą te skoki polityczne. A może tym razem to Burmistrz tylko dlatego startuje w wyborach żeby nie wypaść z polityki i za rok startować do sejmu z tej czy z tamtej partii. Teraz musi tworzyć, grupę poparcia oszukanych lub zagubionych politycznie ludzi, którzy będą na niego głosować.
Sympatyzowanie czy nawet tak jawne udzielenie poparcia człowiekowi tak dziwacznemu , pełnemu nienawiści do Kościoła, Unii Europejskiej, do osób niepełnosprawnych, który twierdzi kobiety do garów, odebrać kobietom prawa wyborcze, dzieci niepełnosprawne nie mogą się uczyć ze sprawnymi i inne obrzydliwe cytaty poniżej zamieszczone, daje nam pytanie.
Czy można nadal takiemu człowiekowi ufać i głosować na niego?
Jest takie piękne słowo „ Szacunek” ale nie teraz.
Poniżej niektóre poglądy Janusza Korwina Mikke
Wydaje mi się, że należy go wyeliminować z życia publicznego" - powiedziała na antenie dziennikarka Radia Zet Monika Olejnik.
Czemu ludzie promują i popierają takich dziwolągów?
Kontrowersyjny polityk napisał kilka dni temu na swoim blogu: "(...) w społeczeństwie obowiązuje zasada: 'z kim przestajesz, takim się stajesz', więc i oglądanie - godnych podziwu skądinąd - wysiłków para-sportowców może przynieść - przejściowe, na szczęście - zaburzenia w motoryce!. Jeśli chcemy, by ludzkość się rozwijała, w telewizji powinniśmy oglądać ludzi zdrowych, pięknych, silnych, uczciwych, mądrych - a nie zboczeńców, morderców, słabeuszy, nieudaczników, kiepskich, idiotów - i inwalidów, niestety".
"Każdy ma prawo uprawiać dowolne ćwiczenie fizyczne i urządzać dowolne zawody. Można się tylko cieszyć, że inwalidzi też organizują zawody. Ze sportem nie ma to jednak wiele wspólnego – równie dobrze można by organizować zawody w szachy dla debili" - napisał Korwin-Mikke.
natemat.pl/29939,janusz-korwin-mikke-atakuje-paraolimpijczykow-powinnismy-ogladac-zdrowych-pieknych-a-nie-zboczencow-i-inwalidow
Polityk znany jest ze swoich kontrowersyjnych wypowiedzi. Kilka lat temu utrzymywał, że dzieci z porażeniem mózgowym nie powinny uczyć się w tym samych klasach, co "zdrowie" dzieci.
Nie zmieniam swoich poglądów. Kobiety nadal nie powinny mieć prawa głosu – stanowczo ucina temat Korwin-Mikke.
www.prawy.pl/z-kraju/5864-kontrowersyjne-poglady-niespodziewanego-zwyciezcy-eurowyborow
Wpis stał się głośny, komentowali go dziennikarze o politycy. "Nie będziemy dzisiaj rozmawiać na pewno o Januszu Korwinie-Mikke, który jest faszystą i obraża niepełnosprawnych. Wydaje mi się, że należy go wyeliminować z życia publicznego" - powiedziała na antenie dziennikarka Radia Zet Monika Olejnik.
To było za mocne?
Jestem liberałem. Mnie w ogóle inwalidzi nie interesują. Nie mam najmniejszego zamiaru posyłać ich do gazu, nie mam zamiaru zakazać ich leczenia czy zakazywać im się szczepić.

Obserwuj wątek
    • k-skorpion Re: Czy można nadal głosować na Burmistrza-Nie... 11.11.14, 01:15
      Na JNPJW nie należy już głosować, ale nie z powodów które prawdoPOdobnie członek jedynie słusznej partii tu przytacza. A jeżeli czytam, że dla niego wzorem są słowa i zapytania tej czerwonej małpy z TVN to zbiera mi się na wymioty. Sługusom mówimy nie bardziej niż przemalowańcom.
      • zombi_123 Re: TYLKO Arkadiusz Werelich 11.11.14, 17:43
        W obliczu tego kto sprawuje rządy w Kraju , najbardziej sensownym posunięciem jest oddanie głosu na kandydata PO . Tylko wówczas mamy szansę na pozyskanie dodatkowych srodków finansowych na budowę dróg i infrastruktury , jest też szansa że dzięki temu do Marek będą chcieli przeprowadzić się nowi mieszkańcy . W innym przypadku dalej pozostaniemy miastem zaściankowym z którego wszyscy sąsiedzi robią sobie żarty i bez żadnych perspektyw na przyszłość .
        • paralaksa7 Re: TAK dla Jacka ORYCHA 11.11.14, 21:40
          W obliczu tego kto sprawuje rządy w Kraju i kto sprawował wcześniej...
          Czas na prawdziwych samorządowców, takich jak bezpartyjny Jacek Orych!
          Partie w samorządach już się skończyły.
        • sas101 Re: TYLKO Arkadiusz Werelich 11.11.14, 21:53
          To może jakieś konkrety??? Które drogi będą budowane i jaka infrastruktura??? A gdzie pomieścimy dzieci które wcześniej rozpoczynają obowiązek szkolny i przedszkolny??? Dziś ze skrzynki wyciągnąłem pokaźną ilość ulotek. Poczytałem i jakoś nikt mnie nie przekonał do głosowania na swoją osobę.
    • mati9957 Re: Czy można nadal głosować na Burmistrza-Nie... 11.11.14, 22:57
      forum.gazeta.pl/forum/w,23456,155373766,155373766,TAK_a_moze_NIE_dla_naszego_Radnego_Bezradnego.html
      • bojkot1970 Re: Czy można nadal głosować na Burmistrza-Nie... 12.11.14, 12:46
        Szanowny mirekzmarek,
        Może poczytasz sobie Kurier Marecki i taśmy prawdy ?
        Nie jestem zwolennikiem JW ale i Pan Piotrowski ma sporo za uszami.
        Szukajmy kandydatów nieuwalonych przeszłością

• mirekzmarek Re: Czy można nadal głosować na Burmistrza-Nie... 12.11.14, 11:17
      Jest tylko jeden kandydat który bije wszystkich na głowę, a w czym zapytacie? umiejętność rozmowy z ludźmi, społecznik, wykształcenie, inni też tym się chwalą. Tylko Marcin Piotrowski posiada wiedzę jak zdobyć fundusze na rozwój dla Marek. Nikt z konkurentów nie dorówna mu w wiedzy pozyskiwania funduszy, kredytów. Marki potrzebują się rozwijać i bez umiejętności dobrego kierowania naszym budżetem, naszymi potrzebami i umiejętności pozyskiwania funduszy z Unii, od Państwa czy też od fundacji i sponsorów, Marki nie będą się tak rozwijać jak My mieszkańcy Marek oczekujemy.. To jeden z atutów Marcina Piotrowskiego który z powolnego dreptania przez ostatnie 18 lat naszego miasta, wprowadzi Marki w szybki rozwój.
      Głosujmy na Marcina Piotrowskiego a przekonacie się, że warto było.
      • akon82 Re: Czy można nadal głosować na Burmistrza-Nie... 12.11.14, 13:41
        do mirekzmarek - nie wymieniłeś innych atutów Marcina Piotrowskiego.

Czy kandydat na burmistrza Marcin Piotrowski już się wytłumaczył z plagiatu, jaki popełnił w poprzednich wyborach samorządowych? Nic mi o tym nie wiadomo, nie powiedział nawet "przepraszam". Startował wtedy z innej listy - MSG nie miało chyba powodów do dumy.

Zaczynamy od początku! (mojszaprawda 14.11.10, 21:37)
        Re: List otwarty do kandydatów MSG (tomek_97114 19.11.10, 23:59)

_
      • mirekzmarek Re: Czy można nadal głosować na Burmistrza-Nie... 12.11.14, 14:00
        Ja już myślę tylko o przyszłości, za dużo życia straciłem na pokonywanie różnych barier, Burmistrz wygłupia się kandydując nadal.
        • rudy529 Re: Czy można nadal głosować na Burmistrza-Nie... 12.11.14, 19:15
          Panie Mirosławie, to nie ładnie mówić na kogo głosować, może Pan mówić że Pan będzie głosował na niego ale proszę nie wpływać i mówić ludziom na kogo mają głosować bo to nie Pana sprawa. Jestem mieszkańcem tego miasta i od was kandydatów mogę wymagać ale wy nie możecie wymagać mojego głosu na was i właśnie z tego powodu nie będę głosował na wasz cyrk. Gazeta powstała dla wyborów, wasza aktywność jest dla wyborów nie dla mieszkańców, to jest moje zdanie. A Pan potrafi tylko innych oczerniać a swoich chwalić to świadczy o Panu wiele złego. Na siłę sobie wrogów robicie a jak wejdzie od was ktokolwiek do rady to będzie wrogiem numer jeden dla radnych i jego pomysły nie zyskają poparcia, o to wam chodzi? Myślicie że zdobędziecie większość w radzie? powodzenia, jak na razie robicie spore pośmiewisko z siebie i nawet o tym pojęcia nie macie. Wybory pokażą kto jest kim a po wyborach wyjdą wszelkie brudy ....
          • mirekzmarek Re: Czy można nadal głosować na Burmistrza-Nie... 12.11.14, 20:19
            Mogę się z panem rudy529 zgodzić, wiem co to jest kultura, ale czara goryczy się przelała, jak można ufać komuś kto promuje Nową Prawicę Korwina Mikke w Markach, to już szczyt, nie powiem czego...
      • beata0910 Re: Czy można nadal głosować na Burmistrza-Nie... 12.11.14, 21:54
        Chyba trudno sobie wyobrazic wieksze zlo dla tego miasta niz piotrowski...pierwszy lepszy żul wzbudza wieksze zaufanie.
        • rudy529 Re: Czy można nadal głosować na Burmistrza-Nie... 12.11.14, 22:51
          Aż Panią polubiłem :D
          • zombi_123 Re: Czy można nadal głosować na Burmistrza-Nie... 12.11.14, 23:51
            Ja oddam głos na Arkadiusza Werelicha bo uważam że to jedyny dobry kandydat , jeżeli wygra na pewno za cztery lata nie będzie wstydu .Jestem przekonany że tylko kandydat PO może zdobyć większe środki finansowe i zainteresowanie przedsiębiorców aby inwestowali w nowe miejsca pracy co przyczyni się do rozwoju , przyciągnie więcej nowych mieszkańców przez co zwiększy się podaż działek i nowych domów . Nie jestem zainteresowany kadydatami którzy widzą tylko własny interes . Polecam zapoznanie się z programem wyborczym Arkadiusza Werelicha na Burmistrza oraz Andrzeja Nadolskiego Kandydata na Radnego w okręgu nr 14.
            • bojkot1970 Re: Czy można nadal głosować na Burmistrza-Nie... 13.11.14, 12:20
              Ludzie,
              Przez 15 lat Markami rządziły ugrupowania lokalne. Naprawdę w pewnych sprawach o większym znaczeniu brak łączności z władzą rządzącą wyżej ma znaczenie. Dlatego jednak popieram Kandydata PO - głównie ze względu na fakt braku zarzucenia Mu uczestniczenia w jakiś aferach mareckich. Czy naprawdę powstała by obwodnica gdyby nie decyzja PO na szczytach włądzy ? Droben ugrupowania będa się skupiać na swoich osobistych przepychankach a nie walczyć wyżej o pieniądze np. z Unii lub z budżetu centralnego. Znowu będzie 4 lata kanalizacji i kilka odwonionych ulic . i nic więcej.
              • zombi_123 Re: Najlepszy Kandydat to A. Werelicha 13.11.14, 20:40
                Popieram i rekomenduję w 100 % kandydata PO na Burmistrza Marek Arkadiusza Werelicha , to jedyny i najlepszy wybór . Pozdrawiam wszystkich wyborców
                • zielu52 Re: Najlepszy Kandydat to A. Werelicha 13.11.14, 23:56
                  Ja nie POpieram Pana Werelicha. Właśnie dlatego, że jest z PO. Gdyby nie był widziałbym taki duet
                  Burmistrz Piotrowski
                  Wice Werelich
                  a tak to wolę piękną Panią Sylwię na Wice.

Numer 1 to Marcin Piotrowski
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka