Dodaj do ulubionych

Osiedle rezydencjalne w Markach-czy wiecie gdzie?

IP: *.braun.de 09.05.02, 14:50
Czy wiecie gdzie to będzie?
Z Pulsu Biznesu (kwiecien 2002):
Poznańskie Przedsiębiorstwo Budowlano-Inwestycyjne Danter zamierza wybudować
osiedle rezydencjalne w podwarszawskich Markach - czytamy w artykule Barbary
Kwiecińskiej-Kielczyk. Na 11,5 ha zalesionego gruntu powstaną 43 działki
budowlane z domami o powierzchni 450-480 mkw. Koszt inwestycji wynosi 60 mln
zł. Sprzedaż rozpocznie się w czerwcu. Za działkę trzeba będzie zapłacić około
400 tys zł., a za dom od 900 do ponad 1 mln zł. Od 1997 r. Danter wybudował
około 1700 mieszkań. Ostatnio wszedł również w rynek powierzchni biurowych.
Obserwuj wątek
    • Gość: Raffix To jeszcze link IP: *.braun.de 09.05.02, 14:51
      www.polandproperty.pl/pn/monit_abstract_oln.asp?ID=16564&dzial=Inwestycje
    • Gość: Jola Re: Osiedle rezydencjalne w Markach-czy wiecie gdzie? IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.46.* 10.05.02, 17:31
      Pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że nie będzie to w "lasku granicznym"?! Żal
      by było tych bażantów, kuropatw, zajęcy...
      Rafi, byłam wczoraj na budowie, wcale nie chciało mi się wracać do tego
      huczącego i ryczącego Centrum.
    • Gość: Raffix Niestety... IP: *.braun.de 04.09.02, 13:56
      Gość portalu: Raffix napisał(a):
      > Poznańskie Przedsiębiorstwo Budowlano-Inwestycyjne Danter zamierza wybudować
      > osiedle rezydencjalne w podwarszawskich Markach - czytamy w artykule Barbary
      > Kwiecińskiej-Kielczyk. Na 11,5 ha zalesionego gruntu powstaną 43 działki
      > budowlane z domami o powierzchni 450-480 mkw. Koszt inwestycji wynosi 60 mln
      > zł. Sprzedaż rozpocznie się w czerwcu. Za działkę trzeba będzie zapłacić
      > około 400 tys zł., a za dom od 900 do ponad 1 mln zł. Od 1997 r. Danter
      > wybudował około 1700 mieszkań. Ostatnio wszedł również w rynek powierzchni
      > biurowych.
      Niestety wlasnie sie dowiedzialem, ze firma Danter wycofala sie z inwestycji.
      Osiedle mialo byc w obszarze wyznaczonym przez ulice Pilsudskiego, Legionowa i
      Zielona. Obecnie Danter chce sprzedac ten grunt.
      • Gość: y2k Re: Niestety... IP: *.citicorp.com 06.09.02, 12:55
        ostatnio slyszlem, ze w lasku miedzy graniczna i dolna beda wytyczac dzialki
        lesne. jest tego pewien plus: buractwo nie bedze wyrzucac tam smieci. jakos w
        lipcu w czynie spolecznym(!) sprzatalismy ten lasek, a ostatnio znow jest
        smietnik.
        • Gość: Raffix Re: Niestety... IP: *.braun.de 06.09.02, 13:02
          Gość portalu: y2k napisał(a):
          > ostatnio slyszlem, ze w lasku miedzy graniczna i dolna beda wytyczac dzialki
          > lesne. jest tego pewien plus: buractwo nie bedze wyrzucac tam smieci. jakos w
          > lipcu w czynie spolecznym(!) sprzatalismy ten lasek, a ostatnio znow jest
          > smietnik.
          No wlasnie - sprzatanie bylo tez w maju w okolicach Srodkowej, Szopena, byli
          tez ponoc przedstawiciele z Dolnej (moze wlasnie Ty?) - jest o tym news na
          marki.net.pl. Podobno smieci znowu przybywa...
          • Gość: y2k Re: Niestety... IP: *.citicorp.com 06.09.02, 13:26

> No wlasnie - sprzatanie bylo tez w maju w okolicach Srodkowej, Szopena, byli
            > tez ponoc przedstawiciele z Dolnej (moze wlasnie Ty?) - jest o tym news na
            > marki.net.pl. Podobno smieci znowu przybywa...

mnie tam nie bylo ;( ja tylko kolo domku. o smieciach i ich wlascicielach
            szkoda gadac... plaga!
            • Gość: Raffix Re: Niestety... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.02, 23:55
              Gość portalu: y2k napisał(a):
              > mnie tam nie bylo ;( ja tylko kolo domku. o smieciach i ich wlascicielach
              > szkoda gadac... plaga!
              Mnie się wydaje, że trzeba o tym gadać. "Od gadania do działania" :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka