kalamburxxl 17.11.06, 18:39 A co myślicie o honorze radnego-elekta p.HJ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kore_k Re: Honor radnego 17.11.06, 21:23 To on ma honor? Trzeba by spytać ochronęz LIDLA! Odpowiedz Link Zgłoś
cycleteam Re: Honor radnego 17.11.06, 22:03 Dołonczcie do nas na forum www.wabrzezno.bee.pl --> www.wabrzezno.bee.pl/forum . Odpowiedz Link Zgłoś
kalamburxxl Re: Honor radnego 17.11.06, 23:57 Po co? Nic się tam nie dzieje. ps. popracuj nad ortografią Odpowiedz Link Zgłoś
cycleteam Re: Honor radnego 18.11.06, 12:18 Ehh Pracuje (Dysortografia) No to może jak dojdziecie to się będzie coś działo :) Odpowiedz Link Zgłoś
briesen_fan Re: Honor radnego 19.11.06, 20:16 cycleteam napisał: > Ehh Pracuje (Dysortografia) No to może jak dojdziecie to się będzie coś działo > :) Przyłączam się do przedmówcy: po co? Słaba strona, jeszcze słabsze forum. Sam się lepiej przyłącz tutaj do dyskusji, a nie spamuj te durne zachęty w każdym wątku;) I popracujcie trochę nad layoutem (górny banerek wręcz boski na miarę www.wabrzezno.com;)<- może warto zrobić coś samemu a nie "rżnąć" z gotowych templetów? trochę nauki a efekt i zadowolenie hoho... a co to za radny H.J. i co ma wspólnego z Lidlem? siedzi tam na kasie? może ktoś kto nie pracuje w instutucjach publicznych i nie robi zakupów u rzeźnika na rynku też by liznął trochę administracyjnych plotek?;) Odpowiedz Link Zgłoś
olkazizi Re: Honor radnego 19.11.06, 20:07 No coz Takich radnych wybrali mieszkancy Takiego burmistrza jakiego niestety mamy i takich radnych Przeciez to spoleczenstwo Wąbrzezna wybrało pana HJ na radnego A teraz co?? ze honoru nie ma itd? No a nie ma, ale trzeba bylo pomyslec zanim wybralo sie go na radnego Nie wiedziec czemu mieszkancy Wąbrzezna dokonuja złych wyborow i nie potrafia wyciągnąć z tego zadnych konsekwencji a szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
briesen_fan Re: Honor radnego 19.11.06, 20:17 olkazizi napisała: > No coz Takich radnych wybrali mieszkancy Takiego burmistrza jakiego niestety > mamy i takich radnych Przeciez to spoleczenstwo Wąbrzezna wybrało pana HJ na > radnego A teraz co?? ze honoru nie ma itd? No a nie ma, ale trzeba bylo > pomyslec zanim wybralo sie go na radnego Nie wiedziec czemu mieszkancy > Wąbrzezna dokonuja złych wyborow i nie potrafia wyciągnąć z tego zadnych > konsekwencji a szkoda no dobrze, ale o co w tym wszystkim chodzi:))) przecież to jakieś kółko żywego różańa jest;) naprawdę wszyscy kupujecie u tego samego rzeźnika? Odpowiedz Link Zgłoś
olkazizi Re: Honor radnego 19.11.06, 20:26 Naprawde nie rozumiesz? CHodzi tylko o jedną logiczną i bardzo prostą rzecz A mianowicie jesli sie dokonuje wyborow jakich sie dokonuje to trzeba ponosic tego konsekwencje i nie dziwic sie pozniej. Proste Odpowiedz Link Zgłoś
briesen_fan Re: Honor radnego 19.11.06, 20:29 olkazizi napisała: > Naprawde nie rozumiesz? CHodzi tylko o jedną logiczną i bardzo prostą rzecz A > mianowicie jesli sie dokonuje wyborow jakich sie dokonuje to trzeba ponosic > tego konsekwencje i nie dziwic sie pozniej. Proste mi chodzi jedynie o fakt!!! co robi lub robił radnych HJ w Lidlu i jakie to ma znaczenie w kontekście "esli sie dokonuje wyborow jakich sie dokonuje to trzeba ponosic tego konsekwencje i nie dziwic sie pozniej" ????? zawinął paczkę herbaty saga, puszkę żarci dla psów Chapi czy normalnie dostał robotę przy wykładaniu chemii????? Odpowiedz Link Zgłoś
olkazizi Re: Honor radnego 19.11.06, 20:43 Wiesz co nie obchodzi mnie co robil ten pan w lidlu Wiem tylko tyle ze nie oddalabym mu swojego glosu na radnego Jakos tak intuicyjnie Odpowiedz Link Zgłoś
briesen_fan Re: Honor radnego 19.11.06, 20:55 olkazizi napisała: > Wiesz co nie obchodzi mnie co robil ten pan w lidlu Wiem tylko tyle ze nie > oddalabym mu swojego glosu na radnego Jakos tak intuicyjnie o rany! tłumaczę już 4 raz, że nawet nie wiem o kogo chodzi, a Ty wiesz i z kontekstu wypowiedzi wynika, że wiesz co się wydarzyło więc może się znajdzie w końcu jakiś na tyle "odważny", że napisze o co chodzi z radnym i Lidlem (może rzecznik prasowy Lidla wytłumaczy sprawę). Strzelam: zakosił wózek bo zrobił tyle zakupów, że nie mógł załadować do siatek? Odpowiedz Link Zgłoś
kore_k Re: Honor radnego 19.11.06, 23:01 rzecznikiem LIDLA nie jestem, ale wiem, że radny HJ dzień lub dwa przed wyborami został złapany w tym sklepie na kradzieży; nie przeszkodziło to ludziom wybrać go jako swojego reprezentanta do Rady Miasta; zastanawiam się, kto tu jest bardziej chory - HJ czy jego wyborcy? Odpowiedz Link Zgłoś
briesen_fan Re: Honor radnego 19.11.06, 23:16 kore_k napisał: > zastanawiam się, > kto tu jest bardziej chory - HJ czy jego wyborcy? nooo nareszcie:) błędne rozumowanie, chory jest kierownik Lidla: jeśli mają koncesje na procenty to teraz kiepsko to widze:) a i straż miejska brud pod sklepem zobaczy (a śniegu tylko patrzeć) o czym nie omieszka z dumą poinformować w wiadomościach (przeca robić coś musi:) Odpowiedz Link Zgłoś
kalamburxxl Re: Honor radnego 20.11.06, 20:17 www.nowosci.com.pl/look/nowosci/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=6&NrIssue=354&NrSection=1&NrArticle=48982&IdTag=38 www.nowosci.com.pl/look/nowosci/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=6&NrIssue=354&NrSection=1&NrArticle=48977&IdTag=38 Odpowiedz Link Zgłoś
briesen_fan Re: Honor radnego 20.11.06, 22:16 hehe koszmar:) fakt chyba kleje co to za gość,zastanawiać się należy co to za kontrkandydaci w okręgu byli:))) "- Koszuta może w Wąbrzeźnie dużo, ale funkcji pozbawić mnie nie zdoła. Najwyżej przejdę do opozycji." to jest najlepsze :))) Odpowiedz Link Zgłoś
cycleteam Re: Honor radnego 20.11.06, 08:23 Czy Ci coś na coś padło hehe? TAM NIE MA NIC Z INNEJ STRONY;] Odpowiedz Link Zgłoś
briesen_fan Re: Honor radnego 20.11.06, 22:21 cycleteam napisał: > Czy Ci coś na coś padło hehe? TAM NIE MA NIC Z INNEJ STRONY;] a szkoda;) forum też żeście "sami" zmajstrowali??? (php masters:) przyczepiłem się bardziej do layoutu (szablon, wzorzec, stały układ kompozycyjny) i porównałem go z przepięknym www.wabrzezno.com:) to wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
kalamburxxl Koledzy radnego z Rady powinni uważać na zegarki! 22.11.06, 10:10 Pan Radny, jednak z tych "co kulom się nie kłania", i mimo wszystko dziś złoży ślubowanie.O tempora! o mores! Odpowiedz Link Zgłoś
briesen_fan Re: Koledzy radnego z Rady powinni uważać na zega 23.11.06, 14:22 kalamburxxl napisał: > Pan Radny, jednak z tych "co kulom się nie kłania", i mimo wszystko dziś złoży > ślubowanie.O tempora! o mores! > to dobrze, w końcu ludzie mu zaufali;) Odpowiedz Link Zgłoś
nin15 Re: Koledzy radnego z Rady powinni uważać na zega 23.11.06, 17:59 nieskładając przysięgi zawiódłby swoich wyborcow ale ludzie to do wszystkiego potrafią się przyczepić Odpowiedz Link Zgłoś
briesen_fan Re: Koledzy radnego z Rady powinni uważać na zega 23.11.06, 18:17 nin15 napisał: > ale ludzie to do wszystkiego potrafią się przyczepić jasne zaraz pojawiły by się głosy, że z okazji zaprzysiężenia zorganizowano wystawny bankiet (oczywiście ze składek radnych) i była obawa coby pół świni nie zniknęło w niejasnych okolicznościach... Odpowiedz Link Zgłoś
olkazizi Re: Koledzy radnego z Rady powinni uważać na zega 23.11.06, 20:24 rozczarowalby swoich wyborcow? Co wy mowicie Ludzie a ktos pomyslal ze rozczarowal ich swoim delikatnie mowiac "niestosownym" zachowaniem Odpowiedz Link Zgłoś
nin15 Re: Koledzy radnego z Rady powinni uważać na zega 23.11.06, 21:05 o kim wogóle jest ten wątek? Odpowiedz Link Zgłoś
briesen_fan Re: Koledzy radnego z Rady powinni uważać na zega 23.11.06, 22:38 nin15 napisał: > o kim wogóle jest ten wątek? koleś uwolnił społeczeństwo narażając swój autorytet od chińskiej tandety, a tu jeszcze piszą, że zachował się niestosownie, Skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
figo15 Re: Koledzy radnego z Rady powinni uważać na zega 29.11.06, 23:01 i nie mówi się pół świni tylko pół maciory.... Odpowiedz Link Zgłoś
figo15 Honor???????? 14.12.06, 22:57 Ostatnio czytałem, że przewodniczący rady miasta oraz jego zastępca wybrani zostali jednogłośnie - 15 głosami każdy. Skoro jest 15 radnych, czy to oznacza, że głosują sami na siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
nin15 Re: re 15.12.06, 20:12 a dlaczego nie mieliby głosować? tylko dlatego że uchwala o powołaniu na stanowisko dotyczy ich osobiście? wyobraźmy sobie taka hipotetyczną sytuację: radni głosują nad uchwalą o zmianie planu zagospodarowania przestrzennego i zamiany łąki gdzie wesoło kumkają sobie żabki w teren pod budownictwo jednorodzinne dla burżujów. ale nagle część radnych zaczyna mieć dylematy natury moralnej bo sprawa bezpośrednio ich dotyczy: - radny X ma firmę budowlaną i pewnie trafi mu się robota przy budowie, - radny Y dzierżawi łąkę i pasa na niej swojego konia, - radny Z uzbierał trochę kasy , jako lepszemu nie wypada mu mieszkać z badziewiem w blokowisku i planuje zamieszkać w nowej dzielnicy willowej, - jeszcze paru radnych jako pacholęta biegało boso po łące, przez co czują do łąki pewien rodzaj sentymentu. Postanawiają, że nie będą glosować! toż w ten sposób ni jakiej uchwały by nie podjęli. radni w takiej mieścinie z każdą sprawą w jakiej podejmują decyzję są związani emocjonalnie a już na pewno materialnie inaczej nie opłacałoby się im sprawować tych zaszczytnych funkcji Odpowiedz Link Zgłoś
figo15 Re: re 12.03.07, 22:59 I jak tam honor radnego? Sprawa przyschła a radny kaskę kosi. Może ktoś mu przypomni? Odpowiedz Link Zgłoś
kalamburxxl Obawiam się, że 12.03.07, 23:31 na to forum nie zagląda. Inna sprawa, od dziś miałby już szansę na sąd 24 godziny. I w telewizji by powiedzieli... Odpowiedz Link Zgłoś
nin15 Re: Obawiam się, że 13.03.07, 22:08 Jednoaktówka. Występują: Radny X i Radny HJ. Czas, miejsce: Sesja Rady Miejskiej. W-no. Radny X: Panie Radny HJ niech Pan nie robi zgorszenia! Niech Pan złoży mandat! Radny HJ: Nie złożę! Przenigdy nie złożę! Radny X - w desperacji cytując Nitzschego: Panie radny! Niech Pan pamięta, że kto uważa ludzi za stado i ciagle przed nimi ucieka, ten musi się liczyć z tym, że kiedyś to stado dogoni go i weźmie na rogi. Radny HJ: A niech mnie ch... biorą na rogi. Ja ich p... (za inspirację do napisanie tej jednoaktowki dziekuję pośmiertnie Tomaszowi B. "Opowieści z krypty") Odpowiedz Link Zgłoś
figo15 Re: Obawiam się, że 28.03.07, 19:56 A tak z innej beczki. Ostatnio ktoś mi powiedział, że dyrektor naszego gimnazjum wygrażał jakiejś pani z rady gminy Książki. Podobno nawet w Nowościach o tym pisali. A nie wygląda na agresywnego. Teraz w akcie desperacji zabronił noszenia w szkole bluz z kapturem. Boi się Robin Hooda. Słyszeliście coś? Odpowiedz Link Zgłoś
kalamburxxl Re: Obawiam się, że 29.03.07, 12:49 www.nowosci.com.pl/look/nowosci/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=6&NrIssue=407&NrSection=1&NrArticle=55291&IdTag=38 Odpowiedz Link Zgłoś
nin15 Re: Obawiam się, że 29.03.07, 20:45 Figo jak zwykle nie na czasie po dwóch miesiącach albo i więcej od wydarzenia zaczaił artykuł już w archiwum pozostaje tylko przekaz słowny uczestników tamtych wydarzeń odsylam do radnych z bliskim twemu sercu Książek Odpowiedz Link Zgłoś
figo15 Re: Obawiam się, że 02.04.07, 23:04 Oj tam zaczaił. Przy okazji bluz się dowiedziałem. Zbytnio nie jestem w zorientowany w tematach politycznych naszego miasta. Ale lepiej późno niż wcale. Przynajmniej wiem kogo unikać. Jeszcze mi oko wydłubie jak się krzywo na niego spojrzę. A tak jestem przygotowany.... Odpowiedz Link Zgłoś