Dodaj do ulubionych

Honor radnego

17.11.06, 18:39
A co myślicie o honorze radnego-elekta p.HJ?
Obserwuj wątek
    • kore_k Re: Honor radnego 17.11.06, 21:23
      To on ma honor? Trzeba by spytać ochronęz LIDLA!
    • cycleteam Re: Honor radnego 17.11.06, 22:03
      Dołonczcie do nas na forum www.wabrzezno.bee.pl --> www.wabrzezno.bee.pl/forum .
      • kalamburxxl Re: Honor radnego 17.11.06, 23:57
        Po co?
        Nic się tam nie dzieje.
        ps. popracuj nad ortografią
      • cycleteam Re: Honor radnego 18.11.06, 12:18
        Ehh Pracuje (Dysortografia) No to może jak dojdziecie to się będzie coś działo :)
        • briesen_fan Re: Honor radnego 19.11.06, 20:16
          cycleteam napisał:

> Ehh Pracuje (Dysortografia) No to może jak dojdziecie to się będzie coś działo
          > :)

Przyłączam się do przedmówcy: po co? Słaba strona, jeszcze słabsze forum. Sam
          się lepiej przyłącz tutaj do dyskusji, a nie spamuj te durne zachęty w każdym
          wątku;) I popracujcie trochę nad layoutem (górny banerek wręcz boski na miarę
          www.wabrzezno.com;)<- może warto zrobić coś samemu a nie "rżnąć" z gotowych
          templetów? trochę nauki a efekt i zadowolenie hoho...

a co to za radny H.J. i co ma wspólnego z Lidlem? siedzi tam na kasie? może ktoś
          kto nie pracuje w instutucjach publicznych i nie robi zakupów u rzeźnika na
          rynku też by liznął trochę administracyjnych plotek?;)
    • olkazizi Re: Honor radnego 19.11.06, 20:07
      No coz Takich radnych wybrali mieszkancy Takiego burmistrza jakiego niestety
      mamy i takich radnych Przeciez to spoleczenstwo Wąbrzezna wybrało pana HJ na
      radnego A teraz co?? ze honoru nie ma itd? No a nie ma, ale trzeba bylo
      pomyslec zanim wybralo sie go na radnego Nie wiedziec czemu mieszkancy
      Wąbrzezna dokonuja złych wyborow i nie potrafia wyciągnąć z tego zadnych
      konsekwencji a szkoda
      • briesen_fan Re: Honor radnego 19.11.06, 20:17
        olkazizi napisała:

> No coz Takich radnych wybrali mieszkancy Takiego burmistrza jakiego niestety
        > mamy i takich radnych Przeciez to spoleczenstwo Wąbrzezna wybrało pana HJ na
        > radnego A teraz co?? ze honoru nie ma itd? No a nie ma, ale trzeba bylo
        > pomyslec zanim wybralo sie go na radnego Nie wiedziec czemu mieszkancy
        > Wąbrzezna dokonuja złych wyborow i nie potrafia wyciągnąć z tego zadnych
        > konsekwencji a szkoda

no dobrze, ale o co w tym wszystkim chodzi:))) przecież to jakieś kółko żywego
        różańa jest;) naprawdę wszyscy kupujecie u tego samego rzeźnika?
        • olkazizi Re: Honor radnego 19.11.06, 20:26
          Naprawde nie rozumiesz? CHodzi tylko o jedną logiczną i bardzo prostą rzecz A
          mianowicie jesli sie dokonuje wyborow jakich sie dokonuje to trzeba ponosic
          tego konsekwencje i nie dziwic sie pozniej. Proste
          • briesen_fan Re: Honor radnego 19.11.06, 20:29
            olkazizi napisała:

> Naprawde nie rozumiesz? CHodzi tylko o jedną logiczną i bardzo prostą rzecz A
            > mianowicie jesli sie dokonuje wyborow jakich sie dokonuje to trzeba ponosic
            > tego konsekwencje i nie dziwic sie pozniej. Proste

mi chodzi jedynie o fakt!!! co robi lub robił radnych HJ w Lidlu i jakie to ma
            znaczenie w kontekście "esli sie dokonuje wyborow jakich sie dokonuje to trzeba
            ponosic tego konsekwencje i nie dziwic sie pozniej" ?????
            zawinął paczkę herbaty saga, puszkę żarci dla psów Chapi czy normalnie dostał
            robotę przy wykładaniu chemii?????
            • olkazizi Re: Honor radnego 19.11.06, 20:43
              Wiesz co nie obchodzi mnie co robil ten pan w lidlu Wiem tylko tyle ze nie
              oddalabym mu swojego glosu na radnego Jakos tak intuicyjnie
              • briesen_fan Re: Honor radnego 19.11.06, 20:55
                olkazizi napisała:

> Wiesz co nie obchodzi mnie co robil ten pan w lidlu Wiem tylko tyle ze nie
                > oddalabym mu swojego glosu na radnego Jakos tak intuicyjnie

o rany! tłumaczę już 4 raz, że nawet nie wiem o kogo chodzi, a Ty wiesz i z
                kontekstu wypowiedzi wynika, że wiesz co się wydarzyło więc może się znajdzie w
                końcu jakiś na tyle "odważny", że napisze o co chodzi z radnym i Lidlem (może
                rzecznik prasowy Lidla wytłumaczy sprawę). Strzelam: zakosił wózek bo zrobił
                tyle zakupów, że nie mógł załadować do siatek?
                • kore_k Re: Honor radnego 19.11.06, 23:01
                  rzecznikiem LIDLA nie jestem, ale wiem, że radny HJ dzień lub dwa przed
                  wyborami został złapany w tym sklepie na kradzieży; nie przeszkodziło to
                  ludziom wybrać go jako swojego reprezentanta do Rady Miasta; zastanawiam się,
                  kto tu jest bardziej chory - HJ czy jego wyborcy?
                  • briesen_fan Re: Honor radnego 19.11.06, 23:16
                    kore_k napisał:

> zastanawiam się,
                    > kto tu jest bardziej chory - HJ czy jego wyborcy?

nooo nareszcie:) błędne rozumowanie, chory jest kierownik Lidla: jeśli mają
                    koncesje na procenty to teraz kiepsko to widze:) a i straż miejska brud pod
                    sklepem zobaczy (a śniegu tylko patrzeć) o czym nie omieszka z dumą poinformować
                    w wiadomościach (przeca robić coś musi:)
                • kalamburxxl Re: Honor radnego 20.11.06, 20:17
                  www.nowosci.com.pl/look/nowosci/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=6&NrIssue=354&NrSection=1&NrArticle=48982&IdTag=38
                  www.nowosci.com.pl/look/nowosci/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=6&NrIssue=354&NrSection=1&NrArticle=48977&IdTag=38
                  • briesen_fan Re: Honor radnego 20.11.06, 22:16
                    hehe koszmar:)
                    fakt chyba kleje co to za gość,zastanawiać się należy co to za kontrkandydaci w
                    okręgu byli:)))
                    "- Koszuta może w Wąbrzeźnie dużo, ale funkcji pozbawić mnie nie zdoła. Najwyżej
                    przejdę do opozycji." to jest najlepsze :)))
    • cycleteam Re: Honor radnego 20.11.06, 08:23
      Czy Ci coś na coś padło hehe? TAM NIE MA NIC Z INNEJ STRONY;]
      • briesen_fan Re: Honor radnego 20.11.06, 22:21
        cycleteam napisał:

> Czy Ci coś na coś padło hehe? TAM NIE MA NIC Z INNEJ STRONY;]

a szkoda;)
        forum też żeście "sami" zmajstrowali??? (php masters:)
        przyczepiłem się bardziej do layoutu (szablon, wzorzec, stały układ
        kompozycyjny) i porównałem go z przepięknym www.wabrzezno.com:) to wszystko...
    • kalamburxxl Koledzy radnego z Rady powinni uważać na zegarki! 22.11.06, 10:10
      Pan Radny, jednak z tych "co kulom się nie kłania", i mimo wszystko dziś złoży
      ślubowanie.O tempora! o mores!

• briesen_fan Re: Koledzy radnego z Rady powinni uważać na zega 23.11.06, 14:22
        kalamburxxl napisał:

> Pan Radny, jednak z tych "co kulom się nie kłania", i mimo wszystko dziś złoży
        > ślubowanie.O tempora! o mores!
        >

to dobrze, w końcu ludzie mu zaufali;)
        • nin15 Re: Koledzy radnego z Rady powinni uważać na zega 23.11.06, 17:59
          nieskładając przysięgi zawiódłby swoich wyborcow
          ale ludzie to do wszystkiego potrafią się przyczepić
          • briesen_fan Re: Koledzy radnego z Rady powinni uważać na zega 23.11.06, 18:17
            nin15 napisał:

> ale ludzie to do wszystkiego potrafią się przyczepić

jasne zaraz pojawiły by się głosy, że z okazji zaprzysiężenia zorganizowano
            wystawny bankiet (oczywiście ze składek radnych) i była obawa coby pół świni nie
            zniknęło w niejasnych okolicznościach...
            • olkazizi Re: Koledzy radnego z Rady powinni uważać na zega 23.11.06, 20:24
              rozczarowalby swoich wyborcow? Co wy mowicie Ludzie a ktos pomyslal ze
              rozczarowal ich swoim delikatnie mowiac "niestosownym" zachowaniem
              • nin15 Re: Koledzy radnego z Rady powinni uważać na zega 23.11.06, 21:05
                o kim wogóle jest ten wątek?
                • briesen_fan Re: Koledzy radnego z Rady powinni uważać na zega 23.11.06, 22:38
                  nin15 napisał:

> o kim wogóle jest ten wątek?

koleś uwolnił społeczeństwo narażając swój autorytet od chińskiej tandety, a tu
                  jeszcze piszą, że zachował się niestosownie, Skandal!
                  • figo15 Re: Koledzy radnego z Rady powinni uważać na zega 29.11.06, 23:01
                    i nie mówi się pół świni tylko pół maciory....
                    • figo15 Honor???????? 14.12.06, 22:57
                      Ostatnio czytałem, że przewodniczący rady miasta oraz jego zastępca wybrani
                      zostali jednogłośnie - 15 głosami każdy. Skoro jest 15 radnych, czy to oznacza,
                      że głosują sami na siebie?
                      • kalamburxxl re 14.12.06, 23:11
                        tak, bo są przecież najlepsi.
                        • nin15 Re: re 15.12.06, 20:12
                          a dlaczego nie mieliby głosować? tylko dlatego że uchwala o powołaniu na
                          stanowisko dotyczy ich osobiście?
                          wyobraźmy sobie taka hipotetyczną sytuację:
                          radni głosują nad uchwalą o zmianie planu zagospodarowania przestrzennego i
                          zamiany łąki gdzie wesoło kumkają sobie żabki w teren pod budownictwo
                          jednorodzinne dla burżujów.
                          ale nagle część radnych zaczyna mieć dylematy natury moralnej bo sprawa
                          bezpośrednio ich dotyczy:
                          - radny X ma firmę budowlaną i pewnie trafi mu się robota przy budowie,
                          - radny Y dzierżawi łąkę i pasa na niej swojego konia,
                          - radny Z uzbierał trochę kasy , jako lepszemu nie wypada mu mieszkać z
                          badziewiem w blokowisku i planuje zamieszkać w nowej dzielnicy willowej,
                          - jeszcze paru radnych jako pacholęta biegało boso po łące, przez co czują do
                          łąki pewien rodzaj sentymentu.
                          Postanawiają, że nie będą glosować!
                          toż w ten sposób ni jakiej uchwały by nie podjęli.
                          radni w takiej mieścinie z każdą sprawą w jakiej podejmują decyzję są związani
                          emocjonalnie a już na pewno materialnie
                          inaczej nie opłacałoby się im sprawować tych zaszczytnych funkcji
                          • figo15 Re: re 12.03.07, 22:59
                            I jak tam honor radnego? Sprawa przyschła a radny kaskę kosi. Może ktoś mu
                            przypomni?
                            • kalamburxxl Obawiam się, że 12.03.07, 23:31
                              na to forum nie zagląda. Inna sprawa, od dziś miałby już szansę na sąd 24
                              godziny. I w telewizji by powiedzieli...
                              • nin15 Re: Obawiam się, że 13.03.07, 22:08
                                Jednoaktówka. Występują: Radny X i Radny HJ. Czas, miejsce: Sesja Rady
                                Miejskiej. W-no.

Radny X: Panie Radny HJ niech Pan nie robi zgorszenia! Niech Pan złoży mandat!
                                Radny HJ: Nie złożę! Przenigdy nie złożę!
                                Radny X - w desperacji cytując Nitzschego: Panie radny! Niech Pan pamięta, że
                                kto uważa ludzi za stado i ciagle przed nimi ucieka, ten musi się liczyć z tym,
                                że kiedyś to stado dogoni go i weźmie na rogi.
                                Radny HJ: A niech mnie ch... biorą na rogi. Ja ich p...

(za inspirację do napisanie tej jednoaktowki dziekuję pośmiertnie Tomaszowi
                                B. "Opowieści z krypty")
                                • figo15 Re: Obawiam się, że 28.03.07, 19:53
                                  NIN, ty już nie żyjesz?
                                  • figo15 Re: Obawiam się, że 28.03.07, 19:56
                                    A tak z innej beczki. Ostatnio ktoś mi powiedział, że dyrektor naszego
                                    gimnazjum wygrażał jakiejś pani z rady gminy Książki. Podobno nawet w
                                    Nowościach o tym pisali. A nie wygląda na agresywnego. Teraz w akcie desperacji
                                    zabronił noszenia w szkole bluz z kapturem. Boi się Robin Hooda.
                                    Słyszeliście coś?
                                    • kalamburxxl Re: Obawiam się, że 29.03.07, 12:49
                                      www.nowosci.com.pl/look/nowosci/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=6&NrIssue=407&NrSection=1&NrArticle=55291&IdTag=38
                                      • nin15 Re: Obawiam się, że 29.03.07, 20:45
                                        Figo jak zwykle nie na czasie
                                        po dwóch miesiącach albo i więcej od wydarzenia zaczaił
                                        artykuł już w archiwum
                                        pozostaje tylko przekaz słowny uczestników tamtych wydarzeń
                                        odsylam do radnych z bliskim twemu sercu Książek

• figo15 Re: Obawiam się, że 02.04.07, 23:04
                                          Oj tam zaczaił. Przy okazji bluz się dowiedziałem. Zbytnio nie jestem w
                                          zorientowany w tematach politycznych naszego miasta. Ale lepiej późno niż
                                          wcale. Przynajmniej wiem kogo unikać. Jeszcze mi oko wydłubie jak się krzywo na
                                          niego spojrzę. A tak jestem przygotowany....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka