ramje 29.03.10, 13:25 Zastanawiam się, czy odczuwasz juz jakieś objawy? Jestem tym bardziej ciekawa, bo mam termin równo 2 tygodnie po Tobie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
juleg Re: Juleg, jak się czujesz? 29.03.10, 14:07 O jak miło Dzisiaj spać nie mogłam, teraz się snuję obudziłam się o 4 i znowu miałam takie mokre majtki, jak na podobnym etapie przy drugim synku, pewnie znowu się powtórzy akcja przeciekanie, ale teraz jest spokój. Skurcze miewam, ale nic ostrego a co u Ciebie? Z kim rodzisz? Odpowiedz Link
ramje Re: Juleg, jak się czujesz? 29.03.10, 19:59 Jestem z Poznania i rodzę z położną, która się oficjalnie jeszcze nie ujawnia może wkrotce będę mogła podziękować jej otwarcie... mam nadzieję, że wpasuję się w jej grafik i wszystko pójdzie dobrze, no i że wytrwam do soboty- ukończony 37tc. Odpowiedz Link
hab_ek Re: Juleg, jak się czujesz? 29.03.10, 21:05 Trzymam kciuki. Mam nadzieję, że wszystko dobrze pójdzie Informuj na bieżąco pozdrawiam Odpowiedz Link
juleg Re: Juleg, jak się czujesz? 30.03.10, 08:40 Już wiem, że w sobotę i w niedzielę rodzić nie mogę, bo moja położna ma dyżur, więc albo przed weekendem albo po Odpowiedz Link
kawo-szka Re: Juleg, jak się czujesz? 30.03.10, 09:58 Ja też mocno trzymam kciuki - i za właściwy termin i za cudowne przeżycie wspaniałego porodu w domowych pieleszach Odpowiedz Link
ramje Re: Juleg, jak się czujesz? 30.03.10, 20:22 Chyba bezpieczniej będzie po, bo co jak zacznie się w jeszcze w piątek, a skończy w sobotę Ja mam dość częste twardnienia brzucha i miękka szyjkę, więc staram się teraz nie nadwyrężać, ale jak znam życie, to może minie termin a dalej będę czekać.... Odpowiedz Link
juleg Re: Juleg, jak się czujesz? 01.04.10, 14:55 Ja też skurczyki co chwilę, na dłuższych dystansach, to już w ogóle przez skurcze chodzę jak słoń a Jeremi waży już ponoć 3648, także chyba pora wychodzić? Odpowiedz Link
ramje Re: Juleg, jak się czujesz? 06.04.10, 11:43 No tak, słuszna waga. Moja 1 ważyła 3090 i fajnie, jakby teraz Mały też nie był zbyt ciężki, choć już teraz waży podobnie. Marzy mi się, że urodzę za tydzien- w 39 tyg... Odpowiedz Link
juleg Re: Juleg, jak się czujesz? 07.04.10, 07:35 No właśnie wpadam z wiadomością do Ciebie, że zaczął mi odchodzić czop śluzowy, ciekawe kiedy się zacznie Odpowiedz Link
ramje Re: Juleg, jak się czujesz? 07.04.10, 10:53 Życzę, żeby szybciutko... A jesteś wyspana? Odpowiedz Link
monicus Re: Juleg, jak się czujesz? 07.04.10, 10:55 uuu daj znak kiedy mamy zaczac grupowo oddychac Odpowiedz Link
kaczkastrofa Re: Juleg, jak się czujesz? 07.04.10, 11:41 oddychać i kołysać biodrami Trzymam kciuki za rychły poród. Odpowiedz Link
gos85 Re: Juleg, jak się czujesz? 07.04.10, 15:36 łałałą!!! adrnalinka mi skoczyła! Dawaj znać! Odpowiedz Link
juleg Re: Juleg, jak się czujesz? 07.04.10, 20:03 skurcze się wyciszyły, ale fajnie, bo moja położna jest w miarę wolna na dniach, także czuję się w miarę bezpiecznie Będę się meldować. Odpowiedz Link
ramje Re: Juleg, jak się czujesz? 08.04.10, 12:33 Taki komfort psychiczny jest jak dar niebios. Ja będę miała tak od niedzieli popołudnia. Nie mogę rodzic w sobotę - bardzo mnie to stresuje, bo mam bóle podbrzusza i czasem skurcze przepowiadające. Ciekawe, czy mozna powstrzymać proces narodzin- staram się dużo leżeć i wypoczywać, żeby nie pobudzać skuczy. A co u Ciebie dziś? Odpowiedz Link
juleg Jeremi jest od 12oo:D 08.04.10, 16:48 Skurcze miałam zupełnie inne, od tych Iguankowych, bolesne i krótkie, także nie spodziewałam się wymarzonych cm a tu niespodzianka, przyjechała Maria o 11oo i po badaniu myślałam, że padnę, 6 cm!!!!!!!! Za godzinę od jej przyjazdu, Jeremiś urodził się całkiem lightowo w porównaniu z porodem Iguanki, skurcze krótkie, ale za to baaardzo intensywne i robiące dobrą robotę, urodziłam prawie bez parcia, siłą skurczu tak jak chciałam, w prawdzie bolało bardzo, bo główka spora, ale jakoś lepiej sobie radziłam w porównaniu z Ignacem, Maria jest cudowna! Wszystko dzięki niej szło do przodu jak w szwajcarskim zegarku, zdjęcia jeszcze potem wrzucę, teraz trzymajcie kciuki, żeby wyniki krwi Jeremiego były ok, w domu brałam antybiotyk, bo miałam streptokoka, najpierw o 5rano potem o 9oo, także zdążyłam, ale niepokój zawsze jest w oczekiwaniu na wyniki, Jeremiś słodki i pachnący oczywiście Największy bohater akcji bo aż 3900, jego bracia mieli 3550 i 3680 Odpowiedz Link
sugarxxx Re: Jeremi jest od 12oo:D 08.04.10, 17:15 A to dopiero news! Oczywiście gratuluję sporej rodzinki Odpowiedz Link
gos85 Re: Jeremi jest od 12oo:D 08.04.10, 17:44 O RANYY!!! BRAWOOOO!!!! Gratulecje ogromne Odpowiedz Link
marcy_83 Re: Jeremi jest od 12oo:D 08.04.10, 17:49 Gratulacje!!! Czekam z niecierpliwością na zdjęcia maluszka Odpowiedz Link
monicus Re: Jeremi jest od 12oo:D 08.04.10, 18:22 juhuuuu! super porod marzen chyba co? Odpowiedz Link
ramje Re: Jeremi jest od 12oo:D 08.04.10, 18:41 Wielkie i serdeczne gratulacje!!!!! Trzymam kciuki zeby Malutki był zdrowy. Odpowiedz Link
annairam Re: Jeremi jest od 12oo:D 08.04.10, 19:18 O! Gratulacje! Trzymam kciuki za wyniki. Odpowiedz Link
irazone Re: Jeremi jest od 12oo:D 08.04.10, 20:24 gratuluję Wam serdecznie serdecznie całuję i ściskam Odpowiedz Link
marianna0077 Re: Jeremi jest od 12oo:D 08.04.10, 21:46 I ja gratuluję serdecznie Duzo zdrowia i radości życzę. Odpowiedz Link
edytadk Re: Jeremi jest od 12oo:D 09.04.10, 07:48 Cudownie! Serdecznie gratuluję i trzymam kciuki za wyniki! Odpowiedz Link
joannapoznan Re: Jeremi jest od 12oo:D 09.04.10, 09:36 Gratulacje!!! słuszna waga, piękne imię Odpowiedz Link
kaczkastrofa Re: Jeremi jest od 12oo:D 09.04.10, 10:22 gratuluję. Super poród, no i maluch cały i zdrowy. teraz cieszcie się wspólnymi chwilami. Chociaż przy trójce to już tylko proza życia pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
kaakaa Re: Jeremi jest od 12oo:D 09.04.10, 15:34 Gratulacje!!! I niech się chowa na pociechę rodzicom i braciom Odpowiedz Link
nisiabu Re: Jeremi jest od 12oo:D 09.04.10, 22:41 Gratualcje serdeczne! Piekny porod. Zycze duzo zdrowia, radosci, spokoju i odpoczynku . Odpowiedz Link
kropkaa Re: Jeremi jest od 12oo:D 10.04.10, 01:40 Gratulacje!!! Żeby zdrowo rósł i był uwielbiany przez braci Odpowiedz Link
juleg Re: Jeremi jest od 12oo:D 16.04.10, 19:00 Hej Wyniki super, także antybol zadziałał a ja wzięłam go w najlepszym momencie, ale miałam nosa i jednak zaufałam intuicji, cieszę się bardzo. Jeremik żółty był jeszcze kilka dni temu jak chińczyk, ale na szczęście do połowy ciałka, także przeszłam na dietę dobrą dla wątroby, piłam zioła od położnej, wystawiałam go na słoneczko przez szybę i dzisiaj już naprawdę tej żółtaczki jest ślad. A poza tym Jeremiutek cały czas pije mleko i robi kupy, jest przesłodki i pachnie najcudniej na świecie Jejku w ogóle jestem wariatką, bo będąc w ciąży obiecałam sobie, że to już ostatni raz i że jest ciężko i mam dosyć i moja trójeczka to max a teraz tak mi jakoś przykro, że już nigdy w ciąży mam nie być i nie mieć porodu domowego a dodatkowo ten trzeci był taki genialny, to dopiero jaki były czwarty? Odpowiedz Link
hab_ek Re: Juleg, jak się czujesz? 09.04.10, 21:45 Serdecznie gratuluję!!! Śliczne imię wybraliście. Wszystkiego najlepszego dla całej rodzinki! Odpowiedz Link
oldzinka Re: Juleg, jak się czujesz? 12.04.10, 14:05 I ja się dołączam do gratulacji. Miło tak na pierwszym badaniu usłyszeć 6 cm! Godzinka pracy i po sprawie. Oby dziecię zdrowo rosło. Odpowiedz Link
kawo-szka Re: Juleg, jak się czujesz? 23.04.10, 20:55 Juleg, kochana, ależ mi głupio!!! Przegapiłam TAKI moment?! Toż to cudowne wieści, tak wspaniale, tak pięknie, tak.. ach.. Tak właśnie powinno być Ściskam Cię tak mocno Cieszę się, że tak pięknie udał Ci się ten poród buziaki Odpowiedz Link
kawo-szka Re: Juleg, jak się czujesz? 17.05.10, 23:36 Zmęczona jestem i zakręcona z lekka, ale czy Ty aby, moja Droga, nie miałaś opisać nam swojego porodu? Ja wciąż czekam na Twoją opowieść Odpowiedz Link
juleg Re: Juleg, jak się czujesz? 22.05.10, 15:41 Kochana dzięki za pamięć ciągle mam to zrobić, ale tyle jest rzeczy ważniejszych... postaram się ogarnąć w przyszłym tygodniu Odpowiedz Link
juleg Re: Juleg, jak się czujesz? 22.05.10, 15:42 Póki co wklejam swoją trójeczkę kochaną Odpowiedz Link
ramje Re: Juleg, jak się czujesz? 23.05.10, 21:29 Śliczne dzieciaki! Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link