marimagxxx 12.06.11, 12:55 Tak sobie pomyślałam żeby założyć ten wątek , bo czasem wiele godzin upłynie zanim człowiek coś znajdzie (albo i nie znajdzie ) Może wpisujmy tu to co posiadamy a potem będziemy się do siebie uśmiechać Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marimagxxx Re: Akompaniamenty fortepianowe - nasze zbior 12.06.11, 13:01 ..albo żeby było lepiej piszmy co potrzebujemy w temacie a w treści- adres e-mail . Tak będzie o wiele czytelniej i nie trzeba będzie specjalnie przekopywać całego wątku Co Wy na to??? Odpowiedz Link
mama_dorota Re: Akompaniamenty fortepianowe - nasze zbior 12.06.11, 20:39 Dobry, bardzo dobry pomysł. To ja się od razu uśmiecham do skaroliny i bb12, żeby wątek przykleiły u góry, aby nie trzeba było go szukać co kilka tygodni. Odpowiedz Link
mama_dorota skrzypce 13.06.11, 09:25 Zakładam podwątek, żeby łatwiej było znaleźć. Mam: 1. kilka akompaniamentów do utworów Garści, z tej książki, co "Leśny strumyczek", "Pociąg", "Perpetuum mobile". 2. "Łosia Patataja" Obijalskiej 3. "Koncertino G-dur" Komarowskiego 4. Kilka utworów z "Małej szkoły melodii" Dancli nuty grane przez dzieci zbieram od początku, ale o akompaniamentach pomyślałam dopiero niedawno. Odpowiedz Link
jarkotowa1 Re: skrzypce 14.11.11, 12:12 A gdzie kupujecie akompaniamenty? Mój młody dopiero zaczyna, ale chciałam się rozeznać w temacie. Odpowiedz Link
mama_dorota Re: skrzypce 14.11.11, 19:46 Dostajemy od nauczycieli, a jako podkłady do samego grania, czyli audio kupowałam na tej stronie: www.wariacja.com/ Odpowiedz Link
jarkotowa1 Re: skrzypce 24.03.12, 18:17 Poszukuję akompaniamentu do zbiorku Cofalika/Twardowskiego "W zoo". Mam nuty na skrzypce, ale nie mam do akompaniamentu. A jednak zdecydowanie przyjemniej się gra (słucha) gdy skrzypce są z "tłem". Potrzebuję do wszystkich 15 utworów, ale na początek piny jest "Kangur". Niestety znajomi nie mają. Jedni może mają, ale to "może" jest na drugim końcu Polski i ciężko im sprawdzić. Odpowiedz Link