Dodaj do ulubionych

Egzamin techniczny

13.01.13, 20:47
Co wasze dzieci grają na tym egzaminie technicznym -skrzypce 2 klasa.Moja gra etiudę dwudżwiekową gamę i pasaże.Ta etiuda trudna mi się wydaje.A jak jest u was?Myślałam że łatwiejsze będą te egzaminy bardziej takie zapoznanie się że jest coś takiego jak egzamin.Dzieci od razu oceniane są ostro chociaż może to lepiej sama nie wiem czego się spodziewałam.Skrzypce są trudnym instrumentem.
Obserwuj wątek
    • mama_dorota Re: Egzamin techniczny 14.01.13, 09:07
      Małgosia jest w 4. klasie. Na półrocze II klasy grała "Strumyk" Garści i gamę z pasażem. Etiuda dwudźwiękowa też była w I semestrze II klasy, ale nie na egzaminie. Zaraz po nim "Łoś Patataj" Obijalskiej, doskonały na dwudźwięki, aż się chce je grać.
      • jarkotowa1 Re: Egzamin techniczny 14.01.13, 12:02
        Takie są wymagania programowe w 2 kl - dwudźwięki, gama, pasaż.
        Mój syn grał gamę, dwa pasaże, etiudę w 3 pozycji i etiudę dwudźwiękową.
        Dwudźwięki grał tak jak Małgosia, w 1 klasie, ale nikt tego nie wymagał na egzaminie.
    • mama_dorota Re: Egzamin techniczny 14.01.13, 12:23
      Skrzypce są najtrudniejsze na początku. Później może nie jest łatwo, ale jak się przebrnie początki (aparat, intonacja), to już nie jest aż tak ciężko. W tych początkach też najwięcej dzieci rezygnuje lub zmienia instrument.
      • 4nana Re: Egzamin techniczny 14.01.13, 20:02
        do jarkotowa a jaką grał etiudę na 3 pozycję u mnie nie gra na egzaminie ale grała fajną na 3 pozycję wohlfahrta op.45 nr34 na początku ciężko jej szło ale teraz nawet lubi czasem do niej wracac.Fajna jest nawet.Na egzaminie gramy jedną etiudę
        • jarkotowa1 Re: Egzamin techniczny 15.01.13, 08:12
          To jakaś etiuda Komarowskiego, ale nie wiem jaka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka