Dodaj do ulubionych

II etap SM

07.05.13, 12:10
Witam,
moja córka zdaje do SM, jutro drugi etap rekrutacji. W związku z tym prosiłabym o informację na czym polega - jak wygląda ten etap. Jakiego rodzaju ćwiczenia dzieci mogą mieć do wykonania. Z góry dziękuję za wyjaśnienia!
Pozdrawiam,
Kasia
Obserwuj wątek
    • mama_dorota Re: II etap SM 08.05.13, 08:29
      Pewnie mało czasu już wam zostało, ale na takie pytanie trudno nam odpowiedzieć, bo w każdej szkole jest inaczej. U mojej córki nie było żadnego drugiego etapu, tylko ze 2 tygodnie przez właściwym egzaminem dzieci miały pogadankę z panią psycholog, a potem jedno spotkanie z komisją muzyczną i koniec. Poszukaj na forum. Może coś na temat waszej szkoły już zostało napisane. Regularnie w kwietniu/maju powstają tu nowe wątki związane z rekrutacją.
      • mf719 Re: II etap SM 11.05.13, 16:55
        Najkrócej mówiąc będzie to rozmowa wstępna. Ktoś z komisji będzie siedział pewnie przy fortepianie/pianinie. Najpierw będzie próba głosu, będzie trzeba powtórzyć dźwięki zagrane przez egzaminatora. Posobnie będzie z wystukiwaniem rytmu. Na koniec będą sprawdzane predyspozycje fizyczne ja np. chciałem isć na trąbkę ale zaproponowao mi puzon bo byłem wysoki i miałem długioe ręce wink
        www.instytutmuzyki.apsl.edu.pl/index.php/rekrutacja_2013/kurs_przygotowawczy
        www.instytutmuzyki.apsl.edu.pl/index.php/rekrutacja_2013

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka