Od kilku tygodniu moj syn pracowal nad swoim nowym blogiem. Wersja jest juz prawie ukonczona, troche to trwalo, bo chcielismy wrzucic jego stare kompozycje. Adam bedzie ukaktualnial blog przynajmniej 1 w tygodniu - taki jest plan.
Jako dziecko uczone w domu, to tez dla niego lekcja pisania

Choc musze powiedziec, ze bardzo dobrze pisze (wszystkie oryginalne angielskie posty sa jego)
Umiescilam tam tez wersje po polsku (czesc blogu tylko bedzie tlumaczona) z dwoch powodow:
1. polski to dla mojego syna niestety drugi jezyk i o ile mowi i czyta dobrze, to z pisaniem ma duze problemy. Jesli bedzie musial tlumaczyc na polski, nawet z bledami, to mam nadzieje, ze z czasem nabierze wprawy.
2. polska wersja jest dla naszych znajomych muzycznych dzieci forumowych

) w Polsce, nie bedzie to wersja idealna, pewnie bedzie w niej duzo bledow, wiec z gory przepraszam. Duzo rzeczy poprawilam Adamowi, troche wyprostowalam, ale nie chce pisac zupelnie za niego, bo mijaloby sie to z celem. Ja zupelnie nie znam terminologii muzycznej, nie znam sie na muzyce, wiec moje tlumaczenia tez nie bylyby wiele lepsze niz Adama.
Ogolnym celem blogu jest rowniez propagowanie muzyki mojego syna - jest opcja gdzie mozna pobrac gotowe nuty. Aby to zrobic, trzeba podac swoje dane - email i imie. Mozna tez wspomoc edukacje Adama, ale nie jest to konieczne, zeby otrzymac nuty. Jesli Wam lub Waszym dzieciom sie cos podoba, zachecam do pobrania nut i grania w szkole lub na jakims wystepie

)
Dzieki wielkie za niektore sugestie co do g-moll

, i takich tam, co nieco poprawilam, ale wzbudzilo to jeszcze wiekszy chaos w mojej glowie i chyba w przyszlosci bedziemy stosowac angielska terminologie do oznaczenia klucza - jeszcze nie jestem pewna.
W blogu jest sekcja Composition Tools - jeszcze jest nie gotowa, ale tu moj syn bedzie pisal o programach, ksiazkach, pomocach, ktore uzywa, o swoich nowych CD, czy muzycznych DVD itd.
Zapraszam do czytania, komentowania i przesylania dalej bloga do innych muzycznych dzieci,
Pozdr,
Magda