Dodaj do ulubionych

Blog Adama - zapraszam do czytania

24.01.14, 15:33
Od kilku tygodniu moj syn pracowal nad swoim nowym blogiem. Wersja jest juz prawie ukonczona, troche to trwalo, bo chcielismy wrzucic jego stare kompozycje. Adam bedzie ukaktualnial blog przynajmniej 1 w tygodniu - taki jest plan.

Jako dziecko uczone w domu, to tez dla niego lekcja pisania wink Choc musze powiedziec, ze bardzo dobrze pisze (wszystkie oryginalne angielskie posty sa jego)

Umiescilam tam tez wersje po polsku (czesc blogu tylko bedzie tlumaczona) z dwoch powodow:
1. polski to dla mojego syna niestety drugi jezyk i o ile mowi i czyta dobrze, to z pisaniem ma duze problemy. Jesli bedzie musial tlumaczyc na polski, nawet z bledami, to mam nadzieje, ze z czasem nabierze wprawy.
2. polska wersja jest dla naszych znajomych muzycznych dzieci forumowych wink) w Polsce, nie bedzie to wersja idealna, pewnie bedzie w niej duzo bledow, wiec z gory przepraszam. Duzo rzeczy poprawilam Adamowi, troche wyprostowalam, ale nie chce pisac zupelnie za niego, bo mijaloby sie to z celem. Ja zupelnie nie znam terminologii muzycznej, nie znam sie na muzyce, wiec moje tlumaczenia tez nie bylyby wiele lepsze niz Adama.

Ogolnym celem blogu jest rowniez propagowanie muzyki mojego syna - jest opcja gdzie mozna pobrac gotowe nuty. Aby to zrobic, trzeba podac swoje dane - email i imie. Mozna tez wspomoc edukacje Adama, ale nie jest to konieczne, zeby otrzymac nuty. Jesli Wam lub Waszym dzieciom sie cos podoba, zachecam do pobrania nut i grania w szkole lub na jakims wystepie wink)
Dzieki wielkie za niektore sugestie co do g-moll wink, i takich tam, co nieco poprawilam, ale wzbudzilo to jeszcze wiekszy chaos w mojej glowie i chyba w przyszlosci bedziemy stosowac angielska terminologie do oznaczenia klucza - jeszcze nie jestem pewna.

W blogu jest sekcja Composition Tools - jeszcze jest nie gotowa, ale tu moj syn bedzie pisal o programach, ksiazkach, pomocach, ktore uzywa, o swoich nowych CD, czy muzycznych DVD itd.

Zapraszam do czytania, komentowania i przesylania dalej bloga do innych muzycznych dzieci,

Pozdr,
Magda
Obserwuj wątek
    • kulju link 24.01.14, 15:34
      No tak gapa, a gdzie link wink)
      www.youngtunesmith.com/
      • tijgertje Re: link 25.01.14, 09:37
        Link mi sie nie otwiera sad
      • agatjap Re: link 25.01.14, 23:17
        Fajny pomysł smile Super. Jutro pokażę moim dziewczynkom. Będziemy czytać, gratulacje dla Adama smile
    • tinaga Re: Blog Adama - zapraszam do czytania 26.01.14, 11:48
      Brawo Adam!
      Maks już się u Ciebie rozgościł i jest zachwycony, świetnie opisany każdy utwór. Mega inspiracja dla mojego synka. Od wczoraj nie można go oderwać od Twojego bloga i pianina smile Będziemy z każdym postem. Gratuluje i wytrwałości życzymy smile
    • iwwik Re: Blog Adama - zapraszam do czytania 27.01.14, 08:17
      Jestem pod wrażeniem po przeczytaniu wpisów angielskich, brawo! Widzę, że Adam szczególnie upodobał sobie tonacje molowe. Na spokojnie przeczytam jeszcze polskie tłumaczenia, no i życzę wytrwałości w prowadzeniu bloga, to też będzie świetna pamiątka kiedyś, jak już Adam będzie uznanym kompozytorem wink
    • kulju Re: Blog Adama - zapraszam do czytania 17.02.14, 05:01
      Dodalismy nowe utwory:
      www.youngtunesmith.com/
      teraz juz wiem jak to jest z tymi nazwami dur i moll wink Radze czytac jednak angielska wersje.
      Dzieki za podpowiedzi i mile oceny. Dzieki dla Maksa za wpisy i poparcie,
      Pozdr,
      Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka