Czy ktoś z was ma lub zna dziecko z wydziału rytmiki na II stopniu? Miałabym kilka pytań, gdyż córka poważnie rozważa zmianę kierunku w SM od II stopnia. Fortepian ma na razie tylko dodatkowy, jednak od kilku tygodni pracuje więcej, niż w ramach dodatkowego, aby się podciągnąć do ewentualnego egzaminu wstępnego.
A może ktoś z nauczycieli choćby innego przedmiotu mi odpowie.
Interesuje mnie przede wszystkim zaangażowanie czasowe w domu i w szkole oraz wymagania od strony fortepianu. Co do tego drugiego spotykam się z informacjami niejako wykluczającymi się wzajemnie, bo z jednej strony niby wymagania zbliżone jak po I stopniu fortepianu głównego, a z drugiej strony słyszę, że jak się przyłoży, to się przygotuje. Jak to w końcu jest z tymi wymaganiami? Ktoś zna wytyczne? Na dodatkowym do czasu tego pomysłu z rytmiką ćwiczyła po 15 minut TYGODNIOWO i pani była bardzo zadowolona

, nie byłam pewna, czy córka mówi mi prawdę, ale poszłam osobiście do pani i pani potwierdziła. Powiedziałam w czym rzecz, poprosiłam o większe wymagania i teraz ćwiczy m/w 15 minut dziennie, co tydzień dostaje nowe utwory.
Nauczycielka uczy dzieci z dodatkowego i z głównego, ale na wymaganiach na rytmikę się nie zna. Postaram się dowiedzieć więcej w szkole, ale nie chcę robić zbyt dużego szumu w tej sprawie, gdyż zależy mi, aby córka podjęła decyzję za rok, najlepiej jak zda normalnie egzamin ze swojego instrumentu i dodatkowo na rytmikę, a potem wybierze.