vickydt 08.04.10, 08:38 ptactwa tego nie cierpie ale ponoc nawóz od tego czegos robi dobrze roślinkom balkonowym. Jesli tak, to gdzie nabywacie? (o ile nabywacie) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoma Re: nawóz...gołebi 08.04.10, 10:34 Nawóz ptasi, czyli guano, głównym produktem eksportowym Chile Osobiście balkon podlewam biohumusem na dżdżownicach... Odpowiedz Link
vickydt Re: nawóz...gołebi 08.04.10, 11:32 gdzies czytalam ze na golebim rosnie jak na drozdzach i z niczym tego sie nie da porownac. Za miasto jezdzic mi sie nie chce polowac na golebniki, dlatego pytam o jakis cywilizowanuy i malo zachodliwy sposob zakupu Odpowiedz Link
moonshana Re: nawóz...gołebi 08.04.10, 18:25 potwierdzam na gołębim wszystko rośnie wręcz szatańsko. trzeba go tylko wcześniej wymieszać z ziemią. a gdzie się kupuje - nie wiem. ja miałam od prywatnych gołębi prywatnego Ojca ps. posadziłam na gołębim jedną skrzynkę kwiatową i pomidorki w skrzyni. a ponieważ bałam się jak zadziała - w skrzynkę kwiatową poszły najgorsze sadzonki - aby mi nie było za smutno jak zdechną. nawóz dał im takiego kopa że zakasowały wszystko inne. Odpowiedz Link
moonshana Re: nawóz...gołebi 08.04.10, 18:26 > ps. posadziłam na gołębim jedną skrzynkę kwiatową aż tak rąbnięta roślinowo nie jestem skrzynki nie sadziłam sadziłam w skrzynce. Odpowiedz Link
vickydt Re: nawóz...gołebi 08.04.10, 18:51 spoko każdy (rabnięty) balkonowicz chyba zrozumie (a nie rabnietych tui pewnie nie ma D) Odpowiedz Link
obrobka_skrawaniem Re: a może kurzy jako erzatz? 09.04.10, 13:22 Golebi czy kurzy - jedno gowno. Trzeba tylko uwazac , zeby nie spalic roslin, bo to b. silnie dzialajacy nawoz. I zastanowic sie, czy sie nie boi np. ptasiej grypy, salmonelli i in. Nawoz ptasi na ogol sie rozpuszcza w wodzie i fermentuje. Znajdz sobie przepis (bylo o tym chyba na Fm "Ogrod i rosliny domowe"). Odpowiedz Link
vickydt Re: a może kurzy jako erzatz? 09.04.10, 23:37 grypy sie nie boi bo to pic na wodę fotomontaż. Rozpuszczac w wodzie nie bede bo to cuchnie, wole wymieszac z ziemia, ale dziekuje za ostrzezenia )) Odpowiedz Link
yoma Re: a może kurzy jako erzatz? 14.04.10, 12:41 Jest w sprzedaży wynalazek pt. Obornik, w wiaderkach 3 l i 5 l. Jest to kurzeniec właśnie, a nie żaden obornik, ale granulowany, więc nie capi tak strasznie. W ogrodzie używam i jakoś to rośni9e, na balkonie nie próbowałam. Odpowiedz Link
vickydt Re: a może kurzy jako erzatz? 14.04.10, 15:17 kupilam w worku, wali jak cholera Odpowiedz Link
kotfilemon3 Re: nawóz...gołebi 07.07.14, 21:22 Jak nie lubisz tych ptaków,to nie używaj tego nawozu. Odpowiedz Link