Dodaj do ulubionych

Prezent dla 9 / 10 latki

01.12.11, 16:28
Prosze o podpowiedzi.
Na pewno odpadaja:
lalki MONSTER HIGH
pet shopy i inne
ksiazki
komplety poscieli i reczniki
MP 4 i sluchawki
xbox i gry do niej
gry planszowe i PC
aparat fotograficzny i telefon
rolki i lyzwy
Wszystko to ma i tu jest problem
dodam ze dostala ostatnio zestaw do robienia bizuterii i kolczykow na urodziny
PROSZE O PODPOWIEDZI
Obserwuj wątek
    • mama_kotula Re: Prezent dla 9 / 10 latki 01.12.11, 16:43
      Cytat
      > Na pewno odpadaja:
      (...)
      > ksiazki
      (...)
      > gry planszowe i PC
      (...)
      > Wszystko to ma i tu jest problem

- Co mam kupić Zdzichowi na urodziny?
      - Może książkę?
      - Eee, nie. Zdzich książkę już ma.

Zapytaj zainteresowaną, co by chciała dostać - tak będzie najprościej.
    • kamilkka30 Re: Prezent dla 9 / 10 latki 01.12.11, 17:14
      Mój dzieć z tych wszystko mających, wybierał prezent dla swojego przyjaciela na urodziny jeszcze więcej mającego. Wszystkie moje pomysły za 50 zł typu lego, gry, samochody odpadały. Wybrał mu breloczek za 4 zł z napisem Siłacz... (...bo Bartek, jest silny....) i piłkę skarbonkę za 5 zł (bo lubi grać w piłkę). Radość obdarowanego - bezcenna smile
    • beatulek Re: Prezent dla 9 / 10 latki 01.12.11, 17:24
      joanna7901 napisała:

> Wszystko to ma i tu jest problem
      > dodam ze dostala ostatnio zestaw do robienia bizuterii i kolczykow na urodziny
      > PROSZE O PODPOWIEDZI

No jest problem. I naprawdę nie ma już żadnych marzeń? Ciekawe co wyrośnie z tych dzieci, które mają wszystko sad. Może coś niematerialnego jeśli to Twoja córka? karnet na basen, kino czy co tam lubi, wycieczka w jakieś blisko położone ciekawe miejsce (zamek w Malborku, park rozrywki w Chorzowie no nie wiem gdzie mieszkacie) ale ogólnie sugeruję, żeby zamiast kolejnego prezentu, (skoro go nawet wymarzyć sobie nie potrafi) po prostu poświęcić jej trochę czasu. Nawet rodzinne wyjście na wspólne lody jest czymś zupełnie innym niż danie dziecku pieniędzy na loda. Z materialnych rzeczy to może kosmetyki Hanny Montany, markowe ubrania ( o ile o jakiś takich marzy ), może coś do jej pokoju.....no ale jeśli ma to pozostaje jacht na Karaibach, żeby miała gdzie na wakacje jeździć
      • andaba Re: Prezent dla 9 / 10 latki 01.12.11, 18:43
        Biżuteria? Takie rzeczy większość dziewczynek cieszy, jak ma przekłute uszy to kolczyki, jak nie to pierścionek lub łańcuszek z fajnym wisiorkiem.
      • joanna7901 Re: Prezent dla 9 / 10 latki 01.12.11, 19:34
        Corka sporo czasu z nami spedza gdyz ja siedze w domu a maz wraca po 14 wiec cale popoludnie jestesmy w domu a w soboty co tydzien basen razem.Teraz doszlo jeszcze lodowisko
    • kubona Re: Prezent dla 9 / 10 latki 01.12.11, 20:13
      książek nigdy za wiele. wszystkich na pewno nie ma. podobnie z puzzlami, grami i bajkami.
      czym się interesuje?
      co lubi?
      może worek sako? moje dzieciaki (11 i 6 lat) "wszystkomające" oszalałyby ze szczęścia, chyba dostaną pod choinkę.

zabierz córke do miasta, na spacer po sklepach i patrz co ogląda, w co się bawi z koleżankami, może jakiś zestaw do eksperymentów, jakas hodowla kryształów....
      albo podarujcie jej bilet na jakiś fajny film czy spektakl teatralny, lub opłacone lekcje jazdy konnej na przykład, albo baletu, tańca towarzyskiego, hip hopa, garncarstwa
      jakiś zestaw do malowania bardziej profesjonalny, z podobraziem, dobrej jakości kredki, pastele, farby, węgle ołówki.

nieważne co dziecko ma, ważne czym się interesuje, niech to będzie 20 książka o dinozaurach, mój syn i tak przekona że jest mu niezbędna. ma wszystko, a i tak wciąż twierdzi, że to coś jest mu potrzebne.
      dla dziewczynki: akcesoria do tych wszystkich lalek,petshopów i innych koników, jakieś fajne ochraniacze na te rolki i łyzwy, odjechany ciuch, plecak, torebka, cos na włosy, cos z bizuterii, nowy wystrój pokoju, książka o idolu, lub jakis bon prezentowy do empiku na przykład, skarbonka, kubek, akcesoria do telefonu, jakaś skarpetka z idolem na przykład. napisz więcej o córce, co lubi, jakak jest, będzie nam łatwiej podpowiedzięć.
      moja starsza na przykłąd chciałaby deskorolkę i zdalnie sterowany helikopter....
      • azjaodkuchni Re: Prezent dla 9 / 10 latki 02.12.11, 04:41
        Może voucher do kina lub teatru...lub potraktuj jak nastolatkę i kup panienece w Sephora kupon na 50 zł niech idzie i sama wyda na co chce. smile
        • fogito Re: Prezent dla 9 / 10 latki 02.12.11, 06:53
          to może lepiej za 100 zł, bo za 50 to niewiele tam można kupić wink
          A swoją drogą to dziwię się, ze nie wiesz co własnemu dziecku kupić. Ja mam takie problemy kupując dla cudzych dzieci, bo ich nie znam.
          • agni71 Re: Prezent dla 9 / 10 latki 02.12.11, 08:49
            > A swoją drogą to dziwię się, ze nie wiesz co własnemu dziecku kupić.

Przyznam, ze tez sie dziwię, choc dzieci, które nie maja jakichs konkretnych zainteresowań i ciężko im utrafić z prezentem (np. moja srednia córka). Są tez dzieci, które mają bardzo duzo zabawek po starszym rodzeństwie (np. moja najmłodsza) i też czasem ciężko juz cos wymyślić. Jednak dla najstarszej córki (właśnie w wieku ponad 9 lat) mam zawsze duzo pomysłów, za dużo wink

Nawet jesli dziecko "książkę juz ma" wink to np. ostatnio wyszły dwie kolejne z ulubionej serii, jesli ma juz pet shopy, to i tak ucieszy sie z kolejnych. Jak ma konsolę czy komputer, to ucieszą nowe gry. Zestawów "Zrób to sam" tez nigdy za wiele, czy klocków Lego.... Nie sądze równiez by jakiekolwiek dziecko mialo wszystkie ciekawe gry planszowe...
    • joanna7901 Re: Prezent dla 9 / 10 latki 02.12.11, 09:15
      A wiec czym sie interesuje '
      uwiielbia basen ,3 razy w tyg ma zajecia z koszykowki<uwielbia chodzic na treningi>i 1 w tyg Hajdasz-czyli wszystkie sportowe zajecia,dodam ze uwielbia chodzic na zbiorki zuchowe.Sporo lubi prac plastycznych typu -ja robie cos do pracy<dekoracja>corka robi swoja na wzor mojej.Uwielbia grac w xboxa <kinect tylko>w gry sportowe i muzyczne <posiada
      DANCE CENTRAL 1 i 2, DANCE EVOLUTION,Kinect Sports 1 i 2 ,>Wiosna rower i WAVEBOARD hulajnoga,rolki.Ogolnie uwielbia wszystko gdzie mozna sie ruszac a zabawki w kacie leza,ksiazki lubi czytac czasem ale tylko wypozyczane z biblioteki bo jest konkurs kto prezeczyta najwiecej wiec tylko te czyta <dodam ze bibliotekarka wyrywkowo sprawdza czy dzieci czytaja czy tylko wypozyczaja>
      • agni71 Re: Prezent dla 9 / 10 latki 02.12.11, 11:19
        Jak lubi zajęcia ruchowe, to może z czegos wyrosła? Wtedy mozna kupić: rower, rolki, deskorolkę, butorolki wink , łyżwy, narty, deske snowboardową, kask rowerowy, kask narciarski...
        Lub: rakietki do badmintona, grę Twister, piłke do kosza (jesli miałaby gdzie grać), skakankę?

Jesli nalezy do zuchów, to moze cos co przyda sie na rajdach, biwakach? Moze kompas? Może nowy (bo pewnie jeden juz ma) zegarek?

Może jakis film na DVD? Audiobook do słuchania np. w samochodzie?

Na zajęcia sportowe może jakies nowe ubrania, buty? Tylko 10-latki chyba jeszcze sie z ciuchów, nawet wypasionych, nie cieszą....

A może cos z bizuterii? Kolczyki, jesli nosi, moze bransoletka charms, moze naszyjniczek?

Jak lubi prace plastyczne, to cos z tej dziedziny - może podobrazie, sztalugi, farby, paletę i pędzle, jesli jeszcze nie ma? Zestaw do malowania na szkle? Minikrosno?
      • kubona Re: Prezent dla 9 / 10 latki 02.12.11, 22:58
        strój kapielowy, torba na basen, wypasione okulary do pływania, maska do nurkowania, piłka do kosza, plecak na dresy czy w czym tam ćwiczy, plecak an zuchowe wycieczki, kompas, bidon na picie, album z opisem, trasą wycieczek które można zorganizować, kronike do uzupełniania i wpisywania/wklejania sukcesów sportowych, buty sportowe do którejkolwiek dyscypliny, ochraniacze na rolki/łyżwy, karnety na wszelkie sportowe zajęcia - jak wyżej jazda konna, balet, lekkoatletyka, piłka nożna, cos na tańce, dobre buty na przykład.
        z plastycznych rzeczy jest masa. sama gdyby ktos mi zaproponował prezent w postaci artykułów plastycznych nie umiałabym się zdecydować. zwykłe kredki derwentu chyba w ilości ponad 60 sztuk, cudne kolory to wydatek rzędu 200 zł w maleńkim sklepiku plastycznym w moim mieście. pastele, farby akrylowe, akwarele,podobrazie, koraliki, zestaw do haftowania,

zapytaj może co by chciała, moze zaskoczy cię czymś niespodziewanym?
        • jusytka Re: Prezent dla 9 / 10 latki 04.12.11, 00:03
          Ja miałam podobny problem z 10-latkiem. Wymienił mi tylko, czego by nie chciał, a sporo tego było: ciuchy, sportowe rzeczy, zabawki, książki, a nawet gry komputerowe! Co więc zostało? Wpisałam na Allegro, jakie zabawki są najczęściej kupowane dla dzieci powyżej 10 lat i pojawił się fajny mikroskop elektroniczny, może i ją to zainteresuje?
          allegro.pl/totalna-nowosc-mikroskop-lcd-multiurzadzenie-10w1-i1941416338.html
      • mama303 Re: Prezent dla 9 / 10 latki 03.12.11, 08:53
        Sa takie fajne zestawy/szablony z serii "top model" do ubierania, do meblowanie, kolorowania. Moja 9 latke wciągnęło to ostatnio.
    • marecka.1 Re: Prezent dla 9 / 10 latki 16.12.11, 12:37
      to może przenośną konsolkę do gier jeśli ma "stacjonarne"? Polecam (bo sama kupiłam) Nintendo 3DS wraz z grą Zelda Ocarina of time. Śwetna zabawa razem z dzieckiem, ponieważ gra ma dużo zagadek, także przy tych nieco trudniejszych można "dyskretnie" podpowiadać pocieszce wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka