20.03.02, 13:44
Witajcie był tu kiedyś wątek dotyczący bakterii COLI. Moja córka miała bakterię
(miała wtedy dwa tygodnie) i mam wrażenie, że wraz z żoną przesadzamy
kontrolując mocz co dwa tygodnie i częściej. Jak to u Was wyglądało i czy
mieliście przypadki, że bakteria pojawiła się znowu. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • roseanne Re: E COLI 20.03.02, 15:49
      mialam podobnie, choc moja corka byla wtedy jeszcze mlodsza. Bakterie byly w
      moczu, leczono nieodpowiednim antybiotykiem. W badaniu USG drog moczowych -
      wszystko bylo prawidlowe a bakterie prawdopodobnie przeniosly sie w ciazy - mam
      klopoty z nerkami.
      Po miesiacu wszystko wrocilo do normy.
      • m-gosha Re: E COLI 23.03.02, 17:56
        Moja córka miała E COLI w wieku 8 miesięcy. Po wyleczeniu przez ok. 2 lata
        kontrolowałam mocz w miarę regularnie /co miesiąc/. Bakteria już się nie
        pojawiła. Ostrożności nigdy za wiele.
      • exploited Re: E COLI 26.03.02, 14:41
        Dzieki za odpowiedz. Mam nadzieje, że u nas bakteria także się nie
        pojawi.Pozdrawiam
        • redorek Re: E COLI 28.03.02, 08:15
          Ja tez zmagam się z b.cpli u dziecka. Czy ktoś mógłby mi polecic dobrego
          nefrolog? Bardzo mi na tym zależy, bo na konsultację w szpitalu na Litewskiej
          kazano mi czekac prawie 3 m-ce. Nie moge tak długo czekać!
    • 54fajka01 Re: E COLI 04.04.02, 13:24
      Gdyby nie fakt, że dziecko mojej siostry z tego powodu siusiało do lat
      kilkunastu i sama próbowałam jej pomóc /skutecznie/ nie wiedziałabym jaki to
      problem. Widziałam bowiem setki o ile nie tysiące dzieci z matkami, czekającymi
      pod róznymi drzwiami poradni, szpitali - bez skutku.
      Nam się udało, że znaleźliśmy panią doktor nauk medycznych /pediatrę/, która
      zaangażowała całą siebie - także w niedziele, święta w okresie wakacji i
      urlopów była dla nas dostępna i konsultowała wszystko na bieżąco nawet
      telefonicznie o ile taka była potrzeba. To był lekarz z prawdziwego zdarzenia a
      E Coli tego wymaga jeśli sprawa jest z czyjejkolwiek winy zaniedbana. Uważam,
      że dobrze robicie kontrolując mocz. Nie należy jednak dziecku podawać
      antybiotyku byle jak, ale zrobić posiew moczu i podawać ściśle wg antybiogramu.
      Jeśli trzeba podawać leki na odkażanie dróg moczowych.
      Ponadto po przeleczeniu dziecka można podać szczepionkę przeciw E Coli - jest
      to lek którego producentem jest Francja. Przykro mi ale nie wiem czy prowadzą
      go już polskie apteki. Na pewno o nowinkach można się dowiedzieć /przynajmniej
      powinno być to możliwe / w katedrach Akademii Medycznych w całym kraju. Ja tak
      zrobiłam i udało się. Pewne jest jedno kontrolę należy prowadzić bo w moim -i
      nie tylko- przypadku choroba trwała wiele lat. Nie muszę mówić jaki to był
      stres dla dziecka i jakie ograniczenia dla niego choćby przy wyjazdach i
      moczeniach nocnych. Proszę tego nie bagatelizować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka