Dodaj do ulubionych

Inhalacje Nebbud u 2,5 latka

22.03.20, 20:49
Witam. Mam pytanie do mam, które może przechodziły/przechodzą to samo co my. Od dłuższego czasu inhaluje dziecko nebbudem, po odstawieniu inhalacji dziecko mocno kaszle aż nieraz mały wymiotuje z wysiłku. Gdy tylko idziemy na kontrole do lekarza, to przepisują nam znowu nebbud i każą się zgłosić do pulmonologa.... Ktoś ma podobny problem? Dlaczego tak dziecko kaszle i kaszle i nie widać poprawy uncertain
Obserwuj wątek
    • vinca Re: Inhalacje Nebbud u 2,5 latka 01.04.20, 22:49
      Nikt Ci nie powie dlaczego. Moge napisac jak bylo u nas: corka potrafila kaszlec miesiacami. Ma AZS, jest na pewno alergikiem ale nie wiem na co bo alergia u niej ujawnia sie po paru dniach dopiero. Byl okres, ze nie tolerowala glutenu (zaparcia) , zauwazylam ze po infekcjach nie toleruje mleka (bole brzucha) ale potrm wraca do normy. To co ja zrobilam - znalazlam bardzo dobra pediatre/alergologa. Ta na stale przepisala Flixotide, przy zaostrzeniach dochodzila Promonta. Zero syropow. Skonczylo sie faszerowanie dziecka antybiotykami. Jak corka skonczyla 4 lata bardzo sie poprawilo i od niemal roku(ma 5 lat) lekow nie bierze. Duzo lzej znosi infekcje, po prostu wyrosla. Dodam, ze zaliczylismy odrobaczanie ( okazalo sie ze miala lamblie), testy alergiczne (nic nie wykazaly choc na pewno jest alergikiem), rtg pluc (raz miala bezobjawowe zapalenie pluc jak miala 1,5 roku). Bardzo pomaga niska temp do spania (18 stopni w pokoju na noc).
    • memphis90 Re: Inhalacje Nebbud u 2,5 latka 21.06.20, 10:17
      Szczepiony na krztusiec?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka