kanna 25.06.02, 16:42 Mój mąż będzie ojcem chrzestnym swojej bratanicy - dziewczynka ma 2 miesiące. Czy macie pomysł, co możemy kupić na prezent? Rodzice nie przyjmą pieniedzy. Chrzest odbędzie sie w środowisku małomiasteczkowo-wiejskim. Dzięki za wszystkie pomysły Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: frisky2 Re: Prezent na chrzest IP: 62.233.139.* 25.06.02, 16:48 Skoro nie przyjma pieniedzy, to mozecie kupic cokolwiek. Zapytajcie czy potrzebuja jakiegos praktycznego prezentu. Jesli tez nie, to np. album na zdjecia i po klopocie. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Prezent na chrzest 25.06.02, 16:57 jezeli ubranko - to na rozmiar 6 mies jezeli zabawke ,to typu rozwojowego - wielkiego pluszaka do siadania na nim, wspinania sie lancuszek polise ubezpieczeniowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Prezent na chrzest IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.06.02, 20:24 ZŁoty łańcuszek ( moja córka nosi taki prezent od kiedy skończyła półtora roku) Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 Re: Prezent na chrzest 26.06.02, 08:14 W sklepach jubilerskich są srebrne łyżeczki, już pomyślane jako prezent na chrzciny. Na rączce jest miejsce na wygrawerowanie daty i godziny urodzenia, przy czym godzinę można przedstawic na tarczy zegarowej, bo są tez i takie łyżeczki. Może to być bardzo symboliczny i niebanalny prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Insomnia Re: Prezent na chrzest IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 28.06.02, 10:27 Moja córeczka dostała między innymi 'Ilustrowaną Biblię dla Najmłodszych'. Kiedy do niej dorosła była nią zachwycona, przez jakieś 4 miesiące kazała ją sobie czytać codziennie przed spaniem (zadawała przy tym mnóstwo pytań). Do dzisiaj (a ma już 5 lat) wraca do niej od czasu do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Re: Prezent na chrzest IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.06.02, 22:21 Wydaje mi się, że w środowisku małomiasteczkowym najlepiej przyjętym prezentem będzie jakaś biżuteria złota, np. łancuszek z medalikiem lub innym wisiorkiem, kolczyki dla dziewczynki itd. Tylko lepiej nie dawać krzyżyka ("bo to krzyż na całe życie" - w niek. regionach są takie przesądy) Odpowiedz Link Zgłoś