Dodaj do ulubionych

Logopeda we Wrocławiu dla malucha

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.02, 14:14
Szukam logopedy dla trzylatka, mającego ogromne problemy z wymową wielu
głosek. Obecna pani każe "jeszcze poczekać"-dla mnie mało profesjonalne
podejście, bo mały widząc, że go nie rozumiemy zacina się i przestaje mówić w
ogóle... Pomóżcie
Kinga
Obserwuj wątek
    • Gość: MonikaK Re: Logopeda we Wrocławiu dla malucha IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.02, 14:23
      W przedszkolu językowym ENTE pracuje miła pani logopeda.Polecam...
    • Gość: anma Re: Logopeda we Wrocławiu dla malucha IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.02, 20:06
      Mam również problem z mową mojego 3-latka i też chciałabym znaleźć dobrego
      logopedę. Korzystałam z porad logopedy na pl. Św. Macieja we Wrocławiu, ale
      zarówno pół roku temu jak i 2 m-ce temu usłyszałam ze należy poczekać. Czekam
      i niewiele to daje, dalej mowa nie postępuje, a w każdym razie postępuje
      bardzo powoli. No to ile mam czekać? Aż powiedzą:"czemu tak późno pani
      przyszła?".
      Słyszałam o dobrej poradni na Podwalu, ale jeszcze nie udało mi się namierzyć
      co to za poradnia.
      Czy możesz powiedziec, gdzie "urzęduje" logopeda, u którego byłaś? Może będę
      wiedziała gdzie nie iść?
      Pozdrawiam
      • Gość: Kingus Re: Logopeda we Wrocławiu dla malucha IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.02, 09:58
        Nie wiem, czy Cię zainteresują najnowsze moje doniesienia-w każdym razie
        znalazłam panią, która delikatnie dała mi do zrozumienia, co myśli
        o "przeczekiwaniu". Podobno w wieku naszych dzieci każdy dzień jest ważny, bo
        złe nawyki wynikające np. ze złego oddychania lub słabych wiązadeł(mam
        nadzieję, że nie pomyliłam) są z czasem coraz trudniejsze do wyplenienia.
        Umówiłam się na czwartek, zaraz po wizycie podzielę się wrażeniami... Gdybyś
        chciała to kontakt: Gabinet ABC, tel. 342 82 58. Koszt wizyty-40 zł. Pozdrawiam
        Kinga
        • Gość: anma Re: Logopeda we Wrocławiu dla malucha IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.02, 10:09
          Dzięki! Oczywiście zadzwonię tam.
          Pozdrawiam
        • Gość: anma Re: Logopeda we Wrocławiu dla malucha IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.02, 10:11
          Wiesz, na razie tam zgłasza się automat. Możesz powiedzieć gdzie mieści się
          ten gabinet?
          • Gość: Kingus Re: Logopeda we Wrocławiu dla malucha-do anma IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.02, 10:15
            Byłam i zgodnie z obietnicą streszczam... Pani bardzo konkretna, nieco oschła,
            ale nie w sposób rażąco-odpychający. wydaje mi się, że z niezłym podejściem do
            dzieci, bo mój z zasady nieśmiały Konrad dał się namówić na współpracę. Gabinet
            to pokój w prywatnym mieszkaniu, dużo pomocy dostosowanych do różnego wieku
            dzieci. Byliśmy tam godzinę, moja obecność ograniczyła się do odpowiedzi na
            kilka pytań, większość czasu Pani poświęciła młodemu, więc całkiem dużo jego
            błędów wyłapała sama. Dostaliśmy pierwszą porcję ćwiczeń, zalecenia "różne". W
            każdym razie absolutnie nie kazano mi jeszcze czekać... Wyszłam znacznie
            mądrzejsza, po dotychczasowych doświadczeniach mogę ten gabinet polecić, to
            pierwsze miejsce, gdzie nie potraktowano mnie jak przewrażliwioną mamuśkę-
            wariatkę. Pozdrawiam
            Kinga

P.S. Gabinet mieści się przy ul. Wysokiej-boczna Grabiszyńskiej, trzebo dzwonić
            wcześnie-mi udało się przed 9 rano.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka