Dodaj do ulubionych

Czy 3-latek musi jeść codziennie mięso?

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.03, 16:55
Może zabawne pytanie, ale nie mogę na nie znaleźć jednoznacznej odpowiedzi.
Nasza córka ma problemy z jedzeniem mięsa. Nawet najbardziej miękki kęs
potrfi żuć przez kilka minut (i nierz wypluć). Czy wystarczy jak taki maluch
będzie jadł mięso np. co drugi lub co trzeci dzień?
Obserwuj wątek
    • Gość: Iza2 Re: Czy 3-latek musi jeść codziennie mięso? IP: *.chello.pl 11.06.03, 17:23
      no pewnie. Dzieciaki tez lubia parowki albo szynke - latwiej sie gryzie, a to
      tez mieso. No i ryba. W Polsce zdecydowanie za malo je sie ryb, a sa duzo
      zdrowsze od miesa!
      • Gość: zmija10 Re: Czy 3-latek musi jeść codziennie mięso? IP: 195.92.39.* 12.06.03, 11:33
        No w życiu parówki nie są mięsem. Znaleźć tam można za to ścięgna, paznokcie i
        cały syf, który zostaje z mięsa, oczywiście wszysko zmielone i doprawione. Nie
        rozumiem, dlaczego dzieciom się je podaje.
        • corzano Re: Czy 3-latek musi jeść codziennie mięso? 12.06.03, 12:14
          Gość portalu: zmija10 napisał(a):

> No w życiu parówki nie są mięsem. Znaleźć tam można za to ścięgna, paznokcie

Paznokcie?! Niby czyje? smile
          Jestem całym sobą za rezygnacją z mięsa, ale proaszę, nie gadaj bzdur.
          • Gość: zmija10 Re: Czy 3-latek musi jeść codziennie mięso? IP: 195.92.39.* 12.06.03, 16:56
            No widzisz, ja z kolei lubię mieso i o parówkach piszę nie dlatego, ze nie
            lubie, ale wiem z pierwszej reki, czyli pracownika zakładów mięsnych. A
            paznokcie zwierzat oczywiście, tylko pewnie nie nazywają sie one paznokciami.
            trzymuje nadal,ze mięsa są w parówkach śladowe ilości (na co wskazuje równiez
            ich cena), no i oczywiscie dużo tłuszczu.

Chciałabym mówić bzdury, ale lepiej mieć świadomość, co sie je.
            • Gość: Iza Re: Czy 3-latek musi jeść codziennie mięso? IP: *.introl.pl 13.06.03, 08:36
              Na studiach miałam praktyki w przetwórni drobiu. Widziałam jak się zabija
              kurczaki i jak wyglądają odpady z nich, które lądują w parówkach: dzioby,
              nogi! Długo nie jadłam mięsa po tych atrakcjach (już mi minęło), ale parówek
              nadal nie jemy, bo faktycznie mięsa jest tam mały procent.
    • Gość: Doki nie musi IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 11.06.03, 17:24
      Gdyby mnie w kolko karmiono tym samym, pewnie tez
      zaczalbym pluc. Przynajmniej raz w tygodniu rybke, moze
      troche drobiu... Na pewno nie musisz codziennie dawac
      miesa. Sam zreszta (chyba?) tez tak nie jesz...
      • Gość: Monika Re: nie musi IP: *.137-202-24.mtl.mc.videotron.ca 11.06.03, 17:35
        Oczywiscie, ze nie musi. Np. ja jestem wegetarianka i kiedy bylam w ciazy
        jadlam po prostu rybki i produkty sojowe( vege burger albo parowki sojowe) i
        kiedy moja corka zaczela jesc pokarmy stale, zawsze protestowala, gdy dawalam
        jej mieso(do dzisiaj tak ma), dlatego jada duzo rybek i produkty sojowe takie
        jak wyzej wymienilam- zawieraja duzo bialka sojowego ktore doskonale zapobiega
        nowotworom, zawiera zelazo i witaminy z grupy B, dlatego nie musisz sie
        obawiac, ze corka nie otrzymuje przez to podstawowych skladnikow odzywczych. Na
        moim przykladzie mozna sie przekonac, ze mieso wcale nie jest takie konieczne-
        jestem okazem zdrowia, a przeciez nie jadam juz miesa od 11 lat.
        • Gość: agata_piegowata nie powinno IP: *.prodigy.net.mx 11.06.03, 17:53
          Moj kochany mezus pochodzi z rodziny wegetarianskiej i od urodzenia nie jadl
          miesa ... ma teraz 29 lat . Jest okazem zdrowia ! i baaardzo przystojnym
          mezczyzna !
          A teraz mamy 3 letniego synka ...i synek nigdy nie mial nawet kataru !

Ma swietne wyniki krwi . 105 cm i wazy 17 kg .
        • corzano W kwestii formalnej 12.06.03, 09:28
          Gość portalu: Monika napisał(a):

> Np. ja jestem wegetarianka i kiedy bylam w ciazy
          > jadlam po prostu rybki

Wycz mi proszę, że się wtrącam, ale skoro jesz ryby, to nie jesteś
          wegetarianką. Wegetarianie nie jedzą zwierząt.
          • Gość: Monika Re: W kwestii formalnej IP: *.137-202-24.mtl.mc.videotron.ca 12.06.03, 20:32
            Jadlam je w ciazy, teraz nie.
    • Gość: tempus Re: Czy 3-latek musi jeść codziennie mięso? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.03, 01:34
      Dziękuję wszytkim za odpowiedzi. Wszytkie sugestie wykorzystam przy karmieniu
      naszego niejadka. Ale tak naprawdę, to nadal nie wiem, czy codziennie trzeba
      małej pakować mięsko (lub rybkę którą chętniej je), czy np. co 2-3 dni smile.
      Pozdrawiam Forumowiczki i Forumowiczów!
      • Gość: Doki Re: Czy 3-latek musi jeść codziennie mięso? IP: *.5-200-80.adsl.skynet.be 12.06.03, 09:09
        No przeciez wszyscy pisza, ze nie trzeba. Czlowiek jest
        wszystkozerny. I nie ma tez reguly, ze co 2-3 dni musi
        byc miesko.
    • corzano Re: Czy 3-latek musi jeść codziennie mięso? 12.06.03, 09:24
      Zdecydowanie nie. Moja córka (blisko trzyletnia) nigdy nie jadła mięsa.
      Polecam strony:
      www.seva.sotiko.pl/vege/dz_wege.html
      www.seva.sotiko.pl/vege/tdziecko_pyt.html
      www.seva.sotiko.pl/vege/tdziecko_klema.html
      i anglojęzyczny:
      www.seva.sotiko.pl/vege/kids.htm
    • Gość: Iza Re: Czy 3-latek musi jeść codziennie mięso? IP: *.introl.pl 12.06.03, 09:40
      Pewnie, że nie musi. Córa je 3-4 razy w tygodniu mięsko przemycone w zupie (z
      samym mięskiem robi to co i Twoje dziecię, przeżuwa i wypluwa). Raz lub dwa w
      tygodniu daję jej paluszki rybne Frosty (z tego co wiem, wszystkie dzieciaki
      znajomych je uwielbiają, samej rybki nie chce i już), w pozostałe dni dostaje
      wędlinę i albo zje, albo nie.
    • Gość: tempus Re: Czy 3-latek musi jeść codziennie mięso? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.03, 10:18
      Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi. Teraz będę spokojniejszy gdy mała nie zje
      mięsa smile.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka