Gość: mmm IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.03, 22:32 kto coś wie? ile trwa, jak najlepiej przygotowac dziecko, co wpływa na dokładnośc badania itd bardzo proszę o wszelkie możliwe informacje dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ww Re: EEG IP: *.bielsko.dialog.net.pl 14.07.03, 23:03 Trwa ok. 20 minut. Jesli dziecko jest male (niemowle) czeka Was nieprzespana noc: trzeba malucha obudzic w nocy (nam mowili nad ranem- ok. 4.00, ale wowczas moje dziecko zasnelo by dopiero ok. poludnia , wiec musialam ja obudzic ok. 2.00 w nocy) i nie pozwolic zasnac: musi zasnac dopiero podczas badania. Dziecko musi miec umyta glowe. Starsze dziecko, wspolpracujace, nie musi byc tak meczone. Jesli masz zlecone to badanie, to dokladnie wypytaj lekarza zlecajacego (neurologa) lub osobe, ktora bedzie wykonywala badanie, jak przygotowac dziecko. Umow sie na dokladna godzine, zeby odpowiednio wczesnie (a nie za wczesnie) obudzic dziecko i nie czekac z placzacym maluchem, ktoremu nie wolno zasnac, w poczekalni przez godzine... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: EEG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.03, 22:46 dziękuje idziemy jutro prywatnie po południu boję się.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: EEG IP: *.bielsko.dialog.net.pl 15.07.03, 22:49 Ale czego sie boisz? Badanie nie jest bolesne ani nieprzyjemne, nie jest niebezpieczne dla zycia ani zdrowia..Jedyne, czego mozna sie bac, to tego, ze dziecko nie bedzie wspolpracowac (nie zasnie), lub ewentualnie wyniku. Ale na to samo badanie wplywu i tak nie ma Trzymam kciuki za udane badanie i wynik negatywny (czyli - brak choroby!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: EEG IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.03, 22:42 zasnąć nie musiał - wprost przeciwnie przez 40m minut grzecznie wykonywał polecenia pani laborantki, po badaniu stwierdził że kosmonautą wcale juz nie chce być (naopowiadaliśmy o kosmicznym badaniu) i najważniejsze / najradośniejsze: wszystko jest ok. pani doktor neurolog powiedziała, że nie ma najmniejszych wątpliwości, wszystko jest prawidłowo !!! dziękuję jeszcze raz za wsparcie - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia Re: SUPER! IP: *.proxy.aol.com 17.07.03, 11:08 to ten malec co drgal w omdleniu po uderzeniu pilka w splot sloneczny? ciesze sie, ze znalazlas gabinet i nie musialas czekac do wrzesnia. zawszec to przyjemniejsze lato. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: SUPER! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.03, 14:27 ten sam, lekarze kazali sprawdzić i taką możliwość (tło nerologiczne), teraz tłumaczą tak: splot słoneczny - stres - wurzut cukru - drgawki. a gabinet oczywiście był prywatny i trochę wizyta i badanie były kosztowne, ale musiałam znać diazgnozę jak najszybciej - najgorsze jest oczekiwanie. państwowo miałam wyznaczony termin na koniec września i była to tylko wizyta u p.nerolog, która dopiero wtedy zleciłaby eeg. i pewnie znowu z miesiąc byśmy czekali. to nie na moje nerwy. bardzo bardzo bardzo się cieszę że udało nam się wszystko przyspieszyć i że wszystkie "fale" są prawidłowe. jeszcze raz za słowa otuchy dziękuję i życze żebyście nie musieli nigdy tak się stresowac mmm Odpowiedz Link Zgłoś