debeks 17.08.03, 18:56 Chcę kupić monitor bezdechu, ale nie bardzo wiem który, choć nie ma ich chyba zbyt wiele rodzajów. Podpowiedzcie doświadczeni rodzice Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meme1 Re: Monitor bezd...aki kupić? 17.08.03, 23:03 czesc uzywam takiego od 10 mies.napisz na priv to postaram sie odszukac namiary.mozna tez wypozyczyc...podr,ania Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Monitor bezd...aki kupić? 18.08.03, 11:39 Myśmy też mieli wypozyczony to przez internet. www.tenor.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: judytka Re: Monitor bezd...aki kupić? IP: 62.148.79.* 18.08.03, 15:49 Ja swego czasu wypożyczałam, monitor był polskiej produlcji, prywatna firma w Warszawie, nie pamiętam, jak się nazywał,przychodzi mi na myśl APNEAL, ale może to nie to??? Namiar dostałam w szpitalu na Litewskiej. Zresztą takie same używali wtedy w szpitalach też. Chyba nie opłaca się kupować, raczej używa się to przez pół roku, może trochę dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Monitor bezd...aki kupić? IP: *.introl.pl 18.08.03, 16:46 Moi znajomi wypożyczyli taki aparat na rok. Podaję poniżej namiary gdzie: LABELMED tel. +22 / 629-87-80 Koszt wypożyczenia w 2001 roku: stary Abneal 200,-zł + 200,-zł kaucja nowy 350,-zł + 150,-zł kaucja Ryzyko śmierci łóżeczkowej jest podobno do roku (największe pomiędzy 2 a 4 miesiącem życia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Monitor bezd...aki kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.03, 10:11 Cześć Ja miałam kupiony Angelcare i byłam bardzo zadowolona. Koszt zakupu jest porównywalny lub NAWET NIŻSZY niż koszt wypożyczenia, ponieważ monitor powinno się używać prawie przez ROK. Ja wolę takie urządzenie nowe i na gwarancji, przy wypożyczeniu nigdy nie wiadomo jak było użytkowane poprzednio.... W szpitalach w Małopolsce używają Angelcare. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
debeks Re: Monitor bezd...aki kupić? 21.08.03, 19:12 Dzieki za rady! Wydaje mi się że kupie nowy. Zawsze to lepiej mieć własny a i koszt ten sam, ok.500-600 zł zależnie od firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wicio Re: Monitor bezd...aki kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 14:10 Chore ceny wypożyczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Monitor bezd...aki kupić? IP: *.introl.pl 22.08.03, 16:35 Około 15,-czy 30,-zł na miesiąc to chyba nie jest jakaś straszna kwota za spokój matki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wicio Re: Monitor bezd...aki kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.03, 01:29 My to olaliśmy, ale gdybym miał zapewnić sobie spokój to raczej bym taki monitor kupił, a potem sprzedał - taniej by wyszło niż wypożyczać, no i miałbym nowy z gwarancją, a nie używany. Z drugiej strony, ciekawe co mi da gwarancja, jak się toto zepsuje a dziecko udusi??? Odpowiedz Link Zgłoś