ela_tuptus 07.11.08, 09:59 Witam prośba o podpowiedź, które klocki magnetyczne warto kupić dla chłopców w wieku 8-10 lat Czy tylko GEOMAGi? Przy 3 urwisach kwota robi sie ... ( ela Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pamama Re: czas prezentów - klocki magnetyczne 07.11.08, 13:14 W zeszłym roku kupiłam w Realu klocki magnetyczne MAGNET PLUS firmy KFK TRADE. Młody miał 8 lat i prezent był super trafiony (dostał również zestaw elektryczny który jest jego ulubioną zabawką). Klocki magnetyczne zawierają 356 elementów i tablicę magnetyczną, są fajnie wykonane i kosztowały niecałe 100 zł Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: czas prezentów - klocki magnetyczne 07.11.08, 14:33 sa naprawde supr fajne, my mamy juz kilka zestawow razem pomieszanych. u nas najczesciej uzywane klocki, dla mojego 7,5 latka i mojej 3 latki tez polecam, fajnie wybrac duzy zestaw (kulki sa konieczne, ale wchodza w sklad "liczebny" zestawu, dlatego np 100- to wcale nie tak wiele elementow) Odpowiedz Link Zgłoś
83julotnia alternatywa dla chińszczyzny 07.11.08, 15:05 Witam, Alternatywą dla klocków magnetycznych mogą byc konstrukcyjne zabawki drewniane. Kupiłam je mojemu siostrzeńcowi (ma 10 lat)i bardzo mu się podobały. Zabawka nazywa się Eccolo (kupiłam na allegro, ale firma ma też swoją str.www. Nie pamiętam dokładnie ale chyba www.eccolo.pl albo www.ecco-art.pl) i jest produktem polskim (i wykonana jest z drewna, nie ze sklejki!). Na co ostatnio mocno zwracam uwagę po akcjach związanych z zabawkami chińskimi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: alternatywa dla chińszczyzny 07.11.08, 15:08 Geomagi nie są chińszczyzną - wymyślono jest w Szwajcarii i tam się je produkuje. Miałam okazję sprawdzić działanie Magneticsów (chyba tak się te klocki nazywały) - jakosc zdecydowanie gorsza, niz Geomagów. Odpowiedz Link Zgłoś
kagrami Re: alternatywa dla chińszczyzny 09.11.08, 23:25 Są jeszcze Bornimago - wyglądają bardzo dobrze! Sugeruję sprawdzić reklamy i informacje w necie. Są dużo tańsze niż Geomag. Niestety nie miałam okazji się nimi "pobawić", więc nic więcej o nich nie powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr magnastix 13.11.08, 11:23 są du zo tańsze i tyle samo gorsze. mamy Geomagi i te "podróbki", Magnatkixy mają dużo słabszy magnes, patyczek utrzymuje tylko 2 kulki (Geomag 6!), są lżejsze i jakieś takie rachityczne. Co prawda dziecko stwierdziło, że tak samo się bawi ale konstrukcje są mniej trwałe po prostu. Ja innych niż Geomagi już nie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
ela_tuptus Re: czas prezentów - klocki magnetyczne 10.11.08, 10:59 A czy ktoś z Was bawił się X-Mag'ami? Odpowiedz Link Zgłoś