m.tarkowska 09.01.09, 13:11 Niedawno lekarz dal mojemu synowi diagnoze :" mini spodziectwo" .Wystawil skierowanie do chirurga. Co to za zabieg? Czy wasze dzieci mialy ten zabieg? Czy moga byc jakies powiklania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mdulniak Re: spodziectwo u 10-latka 11.01.09, 01:27 Witaj Spodziectwo jest chorobą którą leczy się operacyjnie. Z całą pewnością nie mozna nazwać tego leczenia zabiegiem. jest to operacja. Jeśli synek ma lekki stopień spodziectwa są duże szanse, że 1 operacja zakończy sprawę bez powikłań - czego wam życze. jeśli chciałabyś dowiedzić się więcej o samym spodzictwie oraz porozmawiac z rodzicami dzieci z ta wada odwiedź forum: www. uronef.pl. Skarbnica wiedzy o chorobach układu moczowego. Pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: spodziectwo u 10-latka 11.01.09, 10:24 Zasięgnik porady chirurga. Jest malo prawdopodobne, aby przez 10 lat żaden lekarz nie zauważył spodzuectwa, na ogół jest to latwo dostzregalne, a operacje wykonuje sie w pierwszych latach życia. Odpowiedz Link Zgłoś
gajmal Re: spodziectwo u 10-latka 11.01.09, 11:14 Zajrzyj na www.uronef.pl Operacja spodziectwa nie jest prosta. Najlepiej skonsultować się i operować w BIOS-ie w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
m.tarkowska Re: spodziectwo u 10-latka 12.01.09, 15:12 Dziękuję za informację. Zapisałam syna na konsultacje w BIOS- ie.Trochę przejrzałam podane linki. To chyba nie jest jakiś poważne spodziectwo , a wykrytae niedawno,żaden do tej pory lekarz z Warszawy nie zwrócił na to uwagi.Poszłam poprostu z synem do lekarza bo ostatnio zdarza mu się oblac spodnie gdy siusia. Powiedział: "mamo jakoś tak krzywo leci siku". Odpowiedz Link Zgłoś