Dodaj do ulubionych

zabezpieczenie schodów - doradźcie, pomóżcie

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 17:31
Obserwuj wątek
    • Gość: mary_ann Re: zabezpieczenie schodów - doradźcie, pomóżcie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 17:37
      Gość portalu: mary_ann napisał(a):
      Kochani, mam 6 mies. raczkującą córkę, a w domu w sumie 3 poziomy
      (taka "muminkowa wieża" smile) - od biedy mogę zabezpieczyć tylko jeden, ale to i
      tak wymaga 2 bramek (bo schody dwubiegowe - chyba tak to się nazywa), oglądalam w
      IKEI, ale sa za sto kilkadziesiąt złotych szt, a to przecież na parę miesięcy, no
      może rok. Nie bardzo mam ochotę i możliwość tyle inwestować. Czy macie/ew.
      słyszeliście o kimś, kto ma tego typu zabezpieczenia "second hand" na zbyciu za
      rozsądną cenę? I powiedzcie, czy każde da się wszędzie zamontować, czy są różne
      szerokości itp. PILNE!!!!

• inka_sama zrób to sam 26.01.02, 00:08
        A nie masz w śród rodziny kogos ze starym łóżeczkiem dla dzieci?
        Rozmontowane "boczki" przycięte na właściwą szerokość - dokupić zawiaski i
        zameczek - to DUŻO tańsze...
        • mary_ann Re: zrób to sam 26.01.02, 22:04
          Dzięki, w ostateczności sprobuję tak!
          • Gość: dodo Re: zrób to sam IP: 209.226.65.* 29.01.02, 20:49
            to nie jest tylko na pol roku-rok, zanim bedziesz pewna, ze twoja cora dobrze
            sobie sama radzi ze schodami mina ze dwa lata albo i wiecej wiec jesli nie
            umiesz zrobic sama, to ta inwestycja z ikei wcale nie taka nieoplacalnasmile
            • Gość: mary_ann Re: zrób to sam IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.02, 17:04
              Masz rację, dodo, że to na dłużej, tyle że :
              a) ja tego towaru potrzebuje minimum 2 szt (ale to za mało, zeby nie ograniczać
              mojej "ruchomości" w domu; lepiej byłoby 4
              b) pomyślałam sobie po prostu, ze może ktoś wydał na to (tak jak mnie to czeka
              najpewniej sad /sporo kasy i byłby zadowolony odsprzedając mi to po cenie do
              uzgodnienia - zysk byłby obopólny
              c) nie opływam niestety, wbrew pozorom,
              w kasę

Ale dzięki anyway
              mary_ann
              • Gość: dodo Re: zrób to sam IP: *.sympatico.ca 30.01.02, 22:46
                a moze wywies na drzewie ogloszenie, ze kupisz uzywane.
                to drzewo to przyklad, moze w lokalnym przedszkolu albo kosciele. tu, gdzie
                mieszkam sa takie tablice w supermarkets, na ktorych mozna wieszac tego typu
                ogloszenia za darmo. mam nadzieje, ze sa tez i takie miejsca tam, gdzie ty
                mieszkasz.
                powodzenia.
                • Gość: mary_ann Re: zrób to sam IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.02, 11:54
                  NMasz rację, oczywiście. Miałam zamiar tak zrobić, ale chciałam zacząć od
                  Internetu, bo tu najwięcej ludzi, a i pomysły ciekawe.Np. na forum o dzieciach
                  w ogóle ktoś mi poradził wykorzystanie starego łóżeczka ze szczebelkami. to
                  tez jest jakiś pomysł.
                  Dzięki raz jeszcze za porady smilePozdrawiam.
    • e.n.o.l.a Re: zabezpieczenie schodów - doradźcie, pomóżcie 25.03.02, 17:59
      Mamy dwupoziomowe mieszkanie i musze Ci powiedziec, ze nigdy nie stosowalismy
      zadnego zabezpieczenia, dzieci nauczyly sie omijac schody podczas
      raczkowania... Podobno tak jest naturalniej.... A poza tym pomysl, ze kiedys
      moze Ci sie zdarzyc, ze zapomnisz o zamknieciu bramki, albo zostawisz
      otwarta " na minutke, bo zaraz wracam", a nieobyte ze schodami dziecko
      skorzysta........ brrr

Oczywiscie nie chcialam Cie straszyc wink
      Pozdrawiam, Enola
      • mary_ann Re: zabezpieczenie schodów - doradźcie, pomóżcie 26.03.02, 00:00
        Dzięki, mój wątek już jest dawny, więc nieco się zdezaktualizował. Bramka z
        Ikei już jest, na razie tylko na jednym poziomie "w dół". I muszę Ci
        powiedzieć, że była jak najbardziej potrzebna. Moja córeczka zaczęła biegać na
        czworakach kiedy skończyła 6 mies. i jest typem "paluszki do kontaktu".
        Zanim "nastała" bramka, wiele razy zawracałam ja dosłownie w ostatniej chwili.
        Nie bez znaczenia jest fakt, ze na tym poziomie jest kilka pomieszczeń i ja nie
        zawsze jestem przy tych schodach.
        Dzięki za odzew, pozdrawiam
        Mary_ann
        • Gość: Ewa Re: zabezpieczenie schodów - doradźcie, pomóżcie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.03.02, 16:42
          Postaraj sie nauczyc ja zsuwania sie w dol po schodach na brzuchu, nogami do
          przodu.W razie gdybys jej nie upilnowala masz wieksza szanse, ze nie zrobi
          sobie krzywdy. Moj synek opanowal te sztuke szybko, bylo to takie extra
          zabezpieczenie przed wypadkiem.
          • mary_ann Re: zabezpieczenie schodów - doradźcie, pomóżcie 26.03.02, 17:44
            Postaram się, z tym, że ona ma na razie 8 mies. i slabo jej jeszcze przychodzi
            opanowywanie związków przyczynowo-skutkowych smile)))) Uczenie trzeba odłożyć na
            trochę później, na razie wchodzi w gre tylko łapanie. Ale dzieki za sugestię.
            • Gość: Ewa Re: zabezpieczenie schodów - doradźcie, pomóżcie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.04.02, 18:54
              Wiesz moja mama na to wpadla i musze ci powiedziec ze maly cwaniak opanowal te
              czynnosc doskonale zanim jeszcze nauczyl sie chodzic. Tak ze za jakis czas
              naucz ja tego aby na widok schodow kierowala nozki w dol i probowala zjezdzac
              na brzuchu. Oczywiscie tylko na wypadek kiedy jej nie upilnujecie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka