anapinka 13.02.07, 14:39 Ja zachwycam się ostatnio Illy czerwoną. Co innego możecie polecić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
max19640904 Re: Ranking tych najlepszych 13.02.07, 17:29 Zgadzam się Illy czerwona/mielonka i w ziarnach/,Izzo silver,Segafredo Emozioni,Kimbo Napolitano/mocna/.W ziarnach Java jampit,Mexico chiapas-jestem na etapie dalszych poszukiwań.Zamówiłam zestaw 18 arabic i szukam swego smaku.Lubię kawy mało kwaśne,czekoladowe,łagodne. Odpowiedz Link
sotie Re: Ranking tych najlepszych 13.02.07, 18:06 ja mam zdaje się amlo wyrafinowane gusta, bo zapijam sie wylącznie wosebą mocca gold :) inne w domu mi nie smakują :] Odpowiedz Link
max19640904 Re: Ranking tych najlepszych 13.02.07, 18:51 wazne ze Ci smakuje.Kawa to przyjemność.Wcześniej piłam tylko jacobs zielonego z przelewowego i myslałam,ze lepiej kawa nie może smakowac.A jednak może. Odpowiedz Link
max19640904 Re: Ranking tych najlepszych 14.02.07, 12:44 Dla smakoszy polecam tę sprawdzoną palarnię kawy blackcoffeeroasters.pl/. Odpowiedz Link
kashiashtheone Re: Ranking tych najlepszych 16.02.07, 17:50 1. Tazza d'oro 2. New Guinea Kimmel Peaberry 3. Java Jampit 4. Sulawesi Kalosi Toraja Odpowiedz Link
max19640904 Re: Ranking tych najlepszych 16.02.07, 18:50 4 akurat mam w młynku-polecam Odpowiedz Link
socka2 Re: Ranking tych najlepszych 20.02.07, 12:00 illy, kimbo, mauro - ostatnio te mam na tapecie no i sporadycznie lavazza najrozniejsze smaki Odpowiedz Link
jadwiszka Re: Ranking tych najlepszych 20.02.07, 15:55 lavazza albo kimbo, kimbo zdecydowanie, mialam raz pyszna kawe od znajomej z kolumbii- jej rodzice maja kilka plantacji...no coz, rarytasik... Odpowiedz Link
kashiashtheone Re: Ranking tych najlepszych 20.02.07, 16:08 Rarytasik to jes Blue Mountain. Kimbo jest nawet nawet ;). Lavazza to jaki lepszy Pedros - niestety Odpowiedz Link
jadwiszka Re: Ranking tych najlepszych 20.02.07, 16:36 nnno blue mountain owszem.....ale ile kosztuje................... Odpowiedz Link
jadwiszka Re: Ranking tych najlepszych 20.02.07, 16:37 a czarna kimbo albo ta niebiesko biala.........oj ...miodzio:), niestety zapasy mi sie powoli koncza, a dostawa dopiero...po wakacjach:( tym razem po kaze przywiezc wiecej czteropakow:) Odpowiedz Link
kashiashtheone Re: Ranking tych najlepszych 20.02.07, 19:10 Jak sprowadzac to Tazza d'oro z Rzymu. Co prawda mozna przez internet ale przesyłka kosztuje wiecej niz bilet na samolot. Jak ktos czesto bywa w Wiecznym Miescie to na Panteonie w polnocno wschodnim rogu jest sklep. Tak mi brakuje tej kawy ...mhhhm Odpowiedz Link
jadwiszka Re: Ranking tych najlepszych 20.02.07, 22:42 nnnnnnnnno ale ja mam znajomego tylko i wylacznie w Abruzzo i kupuje mi kimbo po prostu w supermarkecie:) ale we wrzesniu moze sie wybierzemy w podroz poslubna do wiecznego Miasta...bo nam sie tak marzy- to nie omieszkam wyprobowac :) aaaaaa jeszcze pamietam z Rzymu- kolo schodow Hiszpanskich pilam mala siekierke..... oj jakze pyszna byla......:) ale... mysle ze na smak takiej kawy ma wplyw nie tylko sposob parzenia, ale i okolicznosci picia. 40 stopniowy upal i mala czarna dla zgaszenia pragnienia... dlatego do dzisiaj zapamietana:) Odpowiedz Link
kashiashtheone Re: Ranking tych najlepszych 20.02.07, 22:48 gwarantuje ze w lutym przy 2-3 C tez smakuje i działa rozgrzewająco. Ja mam w planach w maju poleciec specjalnie po kawe bo okazuje sie ze internetem zamówione wychodzi drożej niz przelot samolotem po kawkę. Odpowiedz Link
jadwiszka Re: Ranking tych najlepszych 21.02.07, 01:15 nno szczegolnie jesli tanie latanie do rzymu wychodzi za zlotowke plus oplaty- czyli stowka w jedna strone a ja ostatnio za przesylke do wloch- 1 kg zaplaclam 130 zl na naszej poczcie polskiej, wiec sie nie dziwie takim planom:) to moze jedna paczuszka dla mnie? :):):) a kurcze to nie jest zly pomysl....... np w maju na pare dni do rzymu...nie za goraco, nie za zimno, po kawe i zobaczyc conieco.....az obgadam z facetem:) Odpowiedz Link
max19640904 Re: Ranking tych najlepszych 21.02.07, 08:06 Ta Tazoo jest ogolnie dostepna we Włoszech czy tylko w Rzymie?Zamawiam kawy u znajomych i na Swieta planuję kolejne zakupy. Odpowiedz Link
kashiashtheone Re: Ranking tych najlepszych 21.02.07, 10:19 W sklepie - tylko w Rzymie. Ale mozna kupowac przez internet. Problem jest taki ze oni nie moga wyslac zwykla poczta do Polski - nie wiem dlaczego ale tak utrzymują a ja kłócic sie z nimi nie bede. Wiec mozesz poprosic zeby zamowili dla Ciebie przez internet. Odpowiedz Link
krewetka Re: Ranking tych najlepszych 23.02.07, 11:52 a jaka kawe warto przywieźć z okolic Neapolu? Odpowiedz Link
morena.p Re: Ranking tych najlepszych 27.02.07, 18:31 własnie Izzo, tak moim zdaniem... Odpowiedz Link
kashiashtheone Re: Ranking tych najlepszych 27.02.07, 18:46 Moim zdaniem nalezy przywiezc takie kawy jakich nie mozna dostac np na allegro. Izzo, Kimbo, Illy i podobne są u nas dostepne i nie ma sensu ich przywozic z Włoch. Wykorzystaj okazję i kup cos czego u nas nie ma. Poszukaj lokalnych palrni i sklepów np Passalacqua www.passalacqua.com/index_eng.htm czy tez Caffe Barbera. Jesli tam bedziesz po prostu poodwiedzaj takie sklepy, wypij kawkę i sama stwierdziwsz co warto. Tak naprawdę to prawie kazdą warto ;) Odpowiedz Link
morena.p Re: Ranking tych najlepszych 27.02.07, 18:21 Dla mnie najlepsza jak dotad okazała się Izzo Gold i Manuel Odpowiedz Link
max19640904 Re: Ranking tych najlepszych 27.02.07, 20:03 Jezeli ktoś ma mozliwość to warto przywieżć ze względu na cenę no Illy kosztuje ok 16 zł a nie 29 i perzesyłka kimbo lavazza ok 7 zł Odpowiedz Link
kashiashtheone Re: Ranking tych najlepszych 27.02.07, 20:54 Co za pierdoły piszesz ? Najtaniej gdzie widzialem Illy to 4,9 eur, lavazza tez ponad 5 eur. Te same illy na allegro za 25 zl. W dodatku te kawy mają sie do Tazza d'oro czy Caffe Barbera jak jabol do dziesięcioletniego chateau. Chyba ze przywozisz kawe na handel a nie do picia, wtedy to kupuj Illy. Odpowiedz Link
kreatywni Re: Ranking tych najlepszych 27.02.07, 22:00 kashiashtheone napisał: > Najtaniej gdzie widzialem Illy to 4,9 eur, lavazza tez ponad 5 eur. A dlaczego w Polsce jest odwrotnie? Lavazza jest tańsza od Illy... Odpowiedz Link
jadwiszka Re: Ranking tych najlepszych 27.02.07, 22:02 tansza? ja dzisiaj patrzylam na ceny - bylo tylko czerwone illy na polce i rozne lavazzy , ale illy tansze jakies 3 zl tak btw: gdzie mozna kimbo u nas kupic? jeszcze sie nie spotkalam? Odpowiedz Link
kreatywni Re: Ranking tych najlepszych 27.02.07, 22:04 Kurczę, u mnie lavazza kosztuje 16-18 zł (250gr) a Illy koło 30... Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link
jadwiszka Re: Ranking tych najlepszych 27.02.07, 22:06 Ania a skad jestes?:) jesli mozna wiedziec? ja sprawdze jeszcze raz ta lavazze, moze cos zamerdalam, ale na 99% jest tak jak sprawdzalam, co prawda sprawdzalam w Almie, a w Almie jest generalnie wszystko drozej niz gdzie indziej, jutro mam zajecia kolo innego sklepu - to tez zerkne Odpowiedz Link
jadwiszka Re: Ranking tych najlepszych 27.02.07, 22:16 no to dziwne...bo rozumialabym w jakiejs pipidówce...:) Odpowiedz Link
kreatywni Re: Ranking tych najlepszych 27.02.07, 22:18 Jadwiszka zobacz tutaj: www.allegro.pl/item166718291_kawa_illy_espresso_macinato_zobacz_inne_.html www.allegro.pl/item168842204_kawa_lavazza_il_perfetto_espresso_duzy_wybor.html Odpowiedz Link
jadwiszka Re: Ranking tych najlepszych 27.02.07, 22:25 no ale ona w puszce! moze dlatego drozsza? kurcze zamerdalam sie totalnie- jutro ide spisac ceny:) Odpowiedz Link
kreatywni Re: Ranking tych najlepszych 27.02.07, 22:27 Sprawdź, może u Ciebie tańsze? Nie wiem jak jest z Illy (linki wybrałam zupełnie przypadkowe) ale zauważyłam, że lavazza jest tańsza w puszce. Pozdrawiam Odpowiedz Link
max19640904 Re: Ranking tych najlepszych 28.02.07, 14:20 Illy jest teraz w promocji w Makro po 27 zł.Nie pamiętam dokładnie ile Illy kosztowało w euro za na Swięta B.N. zapłaciłam 17 zł za puchę przeliczając na zł paragonu niestety już nie mam.W moim sklepie Lavazza kosztuje 24 zł to może i we Włoszech w podobnych sklepach patrzyliście.Wiem dokładnie ile zapłaciłam. Odpowiedz Link