Dodaj do ulubionych

Ranking tych najlepszych

13.02.07, 14:39
Ja zachwycam się ostatnio Illy czerwoną.

Co innego możecie polecić?
Obserwuj wątek
    • max19640904 Re: Ranking tych najlepszych 13.02.07, 17:29
      Zgadzam się Illy czerwona/mielonka i w ziarnach/,Izzo silver,Segafredo
      Emozioni,Kimbo Napolitano/mocna/.W ziarnach Java jampit,Mexico chiapas-jestem na
      etapie dalszych poszukiwań.Zamówiłam zestaw 18 arabic i szukam swego smaku.Lubię
      kawy mało kwaśne,czekoladowe,łagodne.
      • sotie Re: Ranking tych najlepszych 13.02.07, 18:06
        ja mam zdaje się amlo wyrafinowane gusta, bo zapijam sie wylącznie wosebą mocca
        gold :) inne w domu mi nie smakują :]
        • max19640904 Re: Ranking tych najlepszych 13.02.07, 18:51
          wazne ze Ci smakuje.Kawa to przyjemność.Wcześniej piłam tylko jacobs zielonego z
          przelewowego i myslałam,ze lepiej kawa nie może smakowac.A jednak może.
          • max19640904 Re: Ranking tych najlepszych 14.02.07, 12:44
            Dla smakoszy polecam tę sprawdzoną palarnię kawy blackcoffeeroasters.pl/.
    • kashiashtheone Re: Ranking tych najlepszych 16.02.07, 17:50
      1. Tazza d'oro
      2. New Guinea Kimmel Peaberry
      3. Java Jampit
      4. Sulawesi Kalosi Toraja
      • max19640904 Re: Ranking tych najlepszych 16.02.07, 18:50
        4 akurat mam w młynku-polecam
        • socka2 Re: Ranking tych najlepszych 20.02.07, 12:00
          illy, kimbo, mauro - ostatnio te mam na tapecie
          no i sporadycznie lavazza najrozniejsze smaki
          • jadwiszka Re: Ranking tych najlepszych 20.02.07, 15:55
            lavazza albo kimbo, kimbo zdecydowanie, mialam raz pyszna kawe od znajomej z
            kolumbii- jej rodzice maja kilka plantacji...no coz, rarytasik...
            • kashiashtheone Re: Ranking tych najlepszych 20.02.07, 16:08
              Rarytasik to jes Blue Mountain. Kimbo jest nawet nawet ;). Lavazza to jaki
              lepszy Pedros - niestety
              • jadwiszka Re: Ranking tych najlepszych 20.02.07, 16:36
                nnno blue mountain owszem.....ale ile kosztuje...................
              • jadwiszka Re: Ranking tych najlepszych 20.02.07, 16:37
                a czarna kimbo albo ta niebiesko biala.........oj ...miodzio:), niestety zapasy
                mi sie powoli koncza, a dostawa dopiero...po wakacjach:( tym razem po kaze
                przywiezc wiecej czteropakow:)
                • kashiashtheone Re: Ranking tych najlepszych 20.02.07, 19:10
                  Jak sprowadzac to Tazza d'oro z Rzymu. Co prawda mozna przez internet ale
                  przesyłka kosztuje wiecej niz bilet na samolot. Jak ktos czesto bywa w Wiecznym
                  Miescie to na Panteonie w polnocno wschodnim rogu jest sklep. Tak mi brakuje
                  tej kawy ...mhhhm
                  • jadwiszka Re: Ranking tych najlepszych 20.02.07, 22:42
                    nnnnnnnnno ale ja mam znajomego tylko i wylacznie w Abruzzo i kupuje mi kimbo
                    po prostu w supermarkecie:)

ale we wrzesniu moze sie wybierzemy w podroz poslubna do wiecznego Miasta...bo
                    nam sie tak marzy- to nie omieszkam wyprobowac :)

aaaaaa jeszcze pamietam z Rzymu- kolo schodow Hiszpanskich pilam mala
                    siekierke..... oj jakze pyszna byla......:)

ale... mysle ze na smak takiej kawy ma wplyw nie tylko sposob parzenia, ale i
                    okolicznosci picia.
                    40 stopniowy upal i mala czarna dla zgaszenia pragnienia... dlatego do dzisiaj
                    zapamietana:)
                    • kashiashtheone Re: Ranking tych najlepszych 20.02.07, 22:48
                      gwarantuje ze w lutym przy 2-3 C tez smakuje i działa rozgrzewająco.
                      Ja mam w planach w maju poleciec specjalnie po kawe bo okazuje sie ze
                      internetem zamówione wychodzi drożej niz przelot samolotem po kawkę.
                      • jadwiszka Re: Ranking tych najlepszych 21.02.07, 01:15
                        nno szczegolnie jesli tanie latanie do rzymu wychodzi za zlotowke plus oplaty-
                        czyli stowka w jedna strone

a ja ostatnio za przesylke do wloch- 1 kg zaplaclam 130 zl na naszej poczcie
                        polskiej, wiec sie nie dziwie takim planom:)

to moze jedna paczuszka dla mnie? :):):)

a kurcze
                        to nie jest zly pomysl....... np w maju na pare dni do rzymu...nie za goraco,
                        nie za zimno, po kawe i zobaczyc conieco.....az obgadam z facetem:)
                        • max19640904 Re: Ranking tych najlepszych 21.02.07, 08:06
                          Ta Tazoo jest ogolnie dostepna we Włoszech czy tylko w Rzymie?Zamawiam kawy u
                          znajomych i na Swieta planuję kolejne zakupy.
                          • kashiashtheone Re: Ranking tych najlepszych 21.02.07, 10:19
                            W sklepie - tylko w Rzymie. Ale mozna kupowac przez internet. Problem jest taki
                            ze oni nie moga wyslac zwykla poczta do Polski - nie wiem dlaczego ale tak
                            utrzymują a ja kłócic sie z nimi nie bede.
                            Wiec mozesz poprosic zeby zamowili dla Ciebie przez internet.
                            • krewetka Re: Ranking tych najlepszych 23.02.07, 11:52
                              a jaka kawe warto przywieźć z okolic Neapolu?
                              • morena.p Re: Ranking tych najlepszych 27.02.07, 18:31
                                własnie Izzo, tak moim zdaniem...
                              • kashiashtheone Re: Ranking tych najlepszych 27.02.07, 18:46
                                Moim zdaniem nalezy przywiezc takie kawy jakich nie mozna dostac np na allegro.
                                Izzo, Kimbo, Illy i podobne są u nas dostepne i nie ma sensu ich przywozic z
                                Włoch. Wykorzystaj okazję i kup cos czego u nas nie ma. Poszukaj lokalnych
                                palrni i sklepów np Passalacqua www.passalacqua.com/index_eng.htm czy
                                tez Caffe Barbera.
                                Jesli tam bedziesz po prostu poodwiedzaj takie sklepy, wypij kawkę i sama
                                stwierdziwsz co warto. Tak naprawdę to prawie kazdą warto ;)
    • morena.p Re: Ranking tych najlepszych 27.02.07, 18:21
      Dla mnie najlepsza jak dotad okazała się Izzo Gold i Manuel
      • max19640904 Re: Ranking tych najlepszych 27.02.07, 20:03
        Jezeli ktoś ma mozliwość to warto przywieżć ze względu na cenę no Illy kosztuje
        ok 16 zł a nie 29 i perzesyłka kimbo lavazza ok 7 zł
        • kashiashtheone Re: Ranking tych najlepszych 27.02.07, 20:54
          Co za pierdoły piszesz ?
          Najtaniej gdzie widzialem Illy to 4,9 eur, lavazza tez ponad 5 eur.
          Te same illy na allegro za 25 zl. W dodatku te kawy mają sie do Tazza d'oro czy
          Caffe Barbera jak jabol do dziesięcioletniego chateau.
          Chyba ze przywozisz kawe na handel a nie do picia, wtedy to kupuj Illy.
          • kreatywni Re: Ranking tych najlepszych 27.02.07, 22:00
            kashiashtheone napisał:
            > Najtaniej gdzie widzialem Illy to 4,9 eur, lavazza tez ponad 5 eur.

A dlaczego w Polsce jest odwrotnie? Lavazza jest tańsza od Illy...
            • jadwiszka Re: Ranking tych najlepszych 27.02.07, 22:02
              tansza? ja dzisiaj patrzylam na ceny - bylo tylko czerwone illy na polce i
              rozne lavazzy , ale illy tansze jakies 3 zl

tak btw: gdzie mozna kimbo u nas kupic? jeszcze sie nie spotkalam?
              • kreatywni Re: Ranking tych najlepszych 27.02.07, 22:04
                Kurczę, u mnie lavazza kosztuje 16-18 zł (250gr) a Illy koło 30...

Pozdrawiam
                Ania
                • jadwiszka Re: Ranking tych najlepszych 27.02.07, 22:06
                  Ania a skad jestes?:) jesli mozna wiedziec?

ja sprawdze jeszcze raz ta lavazze, moze cos zamerdalam, ale na 99% jest tak
                  jak sprawdzalam, co prawda sprawdzalam w Almie, a w Almie jest generalnie
                  wszystko drozej niz gdzie indziej, jutro mam zajecia kolo innego sklepu - to
                  tez zerkne
                  • kreatywni Re: Ranking tych najlepszych 27.02.07, 22:14
                    z Łodzi
                    • jadwiszka Re: Ranking tych najlepszych 27.02.07, 22:16
                      no to dziwne...bo rozumialabym w jakiejs pipidówce...:)
                    • kreatywni Re: Ranking tych najlepszych 27.02.07, 22:18
                      Jadwiszka zobacz tutaj:
                      www.allegro.pl/item166718291_kawa_illy_espresso_macinato_zobacz_inne_.html

www.allegro.pl/item168842204_kawa_lavazza_il_perfetto_espresso_duzy_wybor.html
                      • jadwiszka Re: Ranking tych najlepszych 27.02.07, 22:25
                        no ale ona w puszce! moze dlatego drozsza?

kurcze zamerdalam sie totalnie- jutro ide spisac ceny:)
                        • kreatywni Re: Ranking tych najlepszych 27.02.07, 22:27
                          Sprawdź, może u Ciebie tańsze? Nie wiem jak jest z Illy (linki wybrałam
                          zupełnie przypadkowe) ale zauważyłam, że lavazza jest tańsza w puszce.

Pozdrawiam
              • kashiashtheone Re: Ranking tych najlepszych 27.02.07, 22:05
                np na allegro
                • krewetka Re: Ranking tych najlepszych 28.02.07, 09:30
                  w Krakowie ILLY po 35zł
                  • max19640904 Re: Ranking tych najlepszych 28.02.07, 14:20
                    Illy jest teraz w promocji w Makro po 27 zł.Nie pamiętam dokładnie ile Illy
                    kosztowało w euro za na Swięta B.N. zapłaciłam 17 zł za puchę przeliczając na zł
                    paragonu niestety już nie mam.W moim sklepie Lavazza kosztuje 24 zł to może i we
                    Włoszech w podobnych sklepach patrzyliście.Wiem dokładnie ile zapłaciłam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka