Dodaj do ulubionych

Warsztat 218 - Wydarzenie

27.11.11, 22:35
Co się wydarzyło 12 listopada 2005 roku w moim życiu.

- Gdzie to było
- Z kim miało związek (poza mną)
- Jakie uczucia mi towarzyszyły przed, w trakcie i po wydarzeniu.

... zresztą, pytania możecie modyfikować jak chcecie..
Liczę na Waszą inwencję i życzę samych trafnych interpretacji smile
powodzenia i miłego tygodnia dla wszystkich.
Obserwuj wątek
    • ivana Re: Warsztat 218 - Wydarzenie 28.11.11, 00:02
      Oj jakie odlegle czasywink a swoja droga ciekawe czy Tarot woli mowic o przyszlosci czy przeszlosciwink
      Bardzo ciekawy temat Olkowink
      https://niespodzianka.pl/presents/0972b0548086103656d50e73cd2b6039.jpg
      • olkacool Re: Warsztat 218 - Wydarzenie 28.11.11, 08:20
        Dzięki Ivano smile Zobaczymy jak pójdzie..
        Ja jestem bardzo ciekawa jak karty To pokażą...
        • kita32 Re: Warsztat 218 - Wydarzenie 28.11.11, 11:27
          Bardzo ciekawy temat, też tak uważam smile
          • olkacool Re: Warsztat 218 - Wydarzenie 28.11.11, 19:00
            Cieszę się smile

Powodzenia dziewczyny smile
    • helgeyaska interpretacja 30.11.11, 20:16
      wydarzenie, jego charakter: 6 pucharów/ 10 pucharów/ KAPŁANKA

no więc moje typy to: urodziłaś dziecko, dowiedziałaś się o ciąży lub podzieliłaś się tą informacją z Bliskimi, ochrzciłaś dziecko czy włączyłaś je w inny sposób do społeczności, ewentualnie poczęłaś.
      no Kapłanka to albo lekarz, czyli jednak poród/potwierdzenie ciąży lub też właśnie te włączenie w społeczność, czyli np. chrzest.
      pozostałe opcje mniej prawdopodobne smile

miejsce wydarzenia: GŁUPIEC/ 7 denarów/ SĄD

no na wyjściu, poza domem, w miejscu czekania i ostatecznego rozwiązania, Sąd mówi też o instytucji, czyli szpital by pasował, ale również urząd stanu cywilnego (chyba tam się rejestruje dzieci??? ale nie jestem pewna) lub też kościół.

ludzie zaangażowani w to wydarzenie: KSIĘŻYC/ 9 pucharów/ MAG

hę... 9 pucharów to rodzina. Mag to specjalista, rytualista, osoba nadzorcza w tym przypadku. ale kogo opisuje Księżyc? no nie mam pojęcia, może właśnie ciężarną kobietę, czyli Ciebie? u mnie na tej karcie jest też sowa, a więc mógłby to być też drugi specjalista, może świadek jakiś?

uczucia Oli przed wydarzeniem: UMIARKOWANIE/ 5 pucharów/ rycerz buław

najpierw się trzymałaś, uczucia równolegle z rozsądkiem, potem zdecydowanie przyszło w kierunku uczuć. rozkleiłaś się, płakałaś, ale jednocześnie było to związane z tym ogniem z buław, wyzwaniem, przygodą, gnaniem przed siebie. no chyba, że Rycerz ten był Twoim wsparciem. czyli uczucia narastały z czasem i mogły być skrajnie zmienne.

uczucia Oli w trakcie: KAPŁANKA/DIABEŁ/8 denarów

o masz Ci los. gdyby to był poród, to pasuje idealnie.
      czyli uspokoiła Cię Kapłanka, może podała znieczulenie, aby było mniej emocji, więcej nauki (a może przed chodziłaś na szkołę rodzenia, lub miałaś już wcześniej dziecko), więc zaczynało się dobrze. centrum wydarzenia to jednak Diabeł, a więc niewola, ucisk, ból, zwątpienie, dramat. 8 denarów, czyli ciężka praca, wysiłek, dokładność no i efektowny koniec. także na poród idealnie. do innych wydarzeń które wymieniłam na początku gorzej pasuje.

uczucia Oli po wydarzeniu: as buław/ 2 buławy/ 3 buławy

no ciekawe, karty pod rząd smile
      na pewno entuzjazm i patrzenie w przyszłość, planowanie, pewność siebie, zadowolenie - także z siebie, rozgorączkowanie, ale też chęć wyjścia z obecnych miejsc.
      jednym słowem zadowolenie, ale z tym ogniem w tle, może być to też swego rodzaju niepokój.

poszłam jedną drogą interpretacji, może to z uwagi na ten andrzejkowy nastrój smile ale mam nadzieję, że tak czy inaczej coś trafiłam.
      również miłego tygodnia życzę i wszystkiego dobrego smile buziaki!
      • olkacool :) 30.11.11, 21:51
        Witam pierwszą uczestniczkę smile
      • kita32 Re: interpretacja 02.12.11, 20:03
        Przeczytałam Helgayasko Twoją interpretację. Pisząc swoją nie pomyślałam o urodzeniu dziecka. Do moich kart też by to pasowało. Jeżeli poród, to stawiałabym na domowy z mężem przy boku smile
    • andgie Re: Warsztat 218 - Wydarzenie 01.12.11, 22:58
      Czesc wszystkim!

Co sie zdarzylo 12 listopada 2005r?
      Wieza, od as kijow, as monet.
      Cos poteznego ,silnego niezbyt przyjemnego.
      Z jaka sfera zycia mialo to zwiazek?
      od 8 kijow, as mieczy, Cesarz
      Zawodowa. Moze tez chodzic o nauke lub uregulowanie spraw majatkowych.
      Gdzie to bylo?
      10 monet, krol kijow, Sad Ostateczny
      W sadzie?!
      Z kim to mialo zwiazek?
      Z przelozenia- giermek kielichow
      4 kijow, Sad, od Kolo Fortuny
      Z rodzina, dziecmi.
      Jakie byly uczucia przed: od 7 kijow
      Olkacool byla zezloszczona , zdenerwowana
      W trakcie: od rycerz bulaw
      Negocjowala, musiala przekonywac.
      Po: z przelozenia 9 kielichow, od Kolo Fortuny
      Ciagle zdenerwowana, ale juz spokojniejsza, osiagnela to, co chciala.

Tyle ode mnie. Czekam na rozwiazanie.
      • olkacool Re: Warsztat 218 - Wydarzenie 02.12.11, 05:47
        Andgie, fajnie że jesteś smile
    • ivana Re: Warsztat 218 - Wydarzenie 02.12.11, 14:31
      1. Miejsce wydarzenia
      As Mieczy(-) Paź Buław Cesarzowa

Majatek ziemski, dom rodzinny, dom na wsi, w dobrze znanym srodowisku Olce, w pięknym otoczeniu. Gospodarstwo agroturystyczne. Byc moze budynek Sądu

2.Jakiej sfery dotyczylo wydarzenie?
      5 Monet(-) Sprawiedliwosc(-) 7 Monet

Rozwodu wsrod najblizszych, moze byl problem z podzialem majatku . Wydarzenie wiazalo sie w jakis sposob ze zlym zarzadzaniem godpodarka, niesprawiedliwoscia urzedowa, opinia spoleczna, odmowa ze strony jakiejs instytuacji.
      To wydarzenie nioslo ze soba pomyslny obrot okolicznosci i spory zysk, byl to dobry moment na wyjscie z jakichs klopotow i spelnienie zyczen. Mimo jego smutnego charakteru nioslo nadzieje na poprawe losu.

3.Ogolny opis wydarzenia.
      5Mieczy(-) Paź Mieczy(-) 5 Pucharow(-)

Doszlo do jakichs zlosliwosci, zarzutow, pretensji. Narodzilo sie przy nim wiele plotek.Zostal ktos przy tym bardzo skrzywdzony i odebrana mu zostala jego wlasnosc. Niewykluczone ze doszlo do spalenia domu. Ktos nie mogl sie pogodzic ze strata i poczul sie skrzywdzony i wykorzystany

4. Kto uczestniczyl w wydarzeniu poza Olka
      10 Pucharow(-) 2 Denary 2 Miecze
      2 lub 4 czlonkow rodziny ewentualnie rodzice.

5.Uczucia Olki
      przed- Wieza
      Swiat jej sie zawalil

w trakcie-Cesarz
      poczuła sie pewnie i wiedziala juz na czym stoi

po-9 Monet
      poczula wewnetrzna zgodnosc z obowiazujacym prawem

Hmmm ciezko mi sie interpretowalo rozklad. Zuzylam sporo energii. Mysle ze dotyczylo traumatycznego przezycia dla Olki majacego zwiazek z rodzicami lub majatkiem rodzinnym. Byc moze chodzilo o rozwod rodzicow lub o nieprawomocne zawladniecie majatku rodzicow...

Ciekawa jestem rozwiazania
      Pozdrawiam serdecznie
      • kita32 interpretacja 02.12.11, 19:58
        Rozłożyłam karty i moim pierwszym skojarzeniem jest, że Olkacool była świadkiem napadu w banku, po czym jako świadek aktywnie uczestniczyła w śledztwie lub procesie. No ale ogólnie wydaje mi się to mało prawdopodobne....
        Rozkład:
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/nb4DbkaBRrjCPB1ghB.jpg
        Pytania:
        Wiersz dolny: wydarzenie – 6 Monet (-), przyczyna - 7 Mieczy, skutek - Wisielec;
        Wiersz górny: Olkacool – w trakcje wydarzenia - Sprawiedliwość (-), przed - 9 Mieczy, po – Mag;
        Na wierzchołku: z kim?- Rycerz Kijów;
        Gdzie? – 4 Monet.

4 Monet może oznaczać, że rzecz działa się w samochodzie (4 kółka), na drodze, albo też w banku lub ewentualnie w jakimś ekskluzywnym miejscu (gdzie siedzi się na pieniądzach), lub 4 Monet może oznaczać coś tak własnego jak własne mieszkanie.

Wydarzenie 6 Monet (-) sugeruje dostanie pieniędzy lub kosztowności, ale karta odwrócona może oznaczać rabunek. Przed – 7 Mieczy – to mogą być wcześniejsze plany przygotowania do kradzieży lub karta ta może oznaczać sposobność (okazja czyni złodzieja). Skutek – Wisielec – więzienie mi tu pasuje, ale może to być również jakieś uwięzienie, zablokowanie, wielki korek lub nagły spokój po jakiejś awanturze.

Olkacool przed wydarzeniem była chyba zmęczona, niewyspana lub zaabsorbowana jakimiś problemami (9 Mieczy). Wydarzenie było dla niej jakimś testem, sprawdzianem lub otarciem się o sprawę prawną lub karną (Sprawiedliwość). Odwrócenie sugeruje że sprawa nie była zbyt przyjemna. Zmobilizowała ją do jakiejś aktywności (zmiana z 9 Mieczy na VIII ). Skutek to Mag – przedstawia Olkę jako zwycięzcę - tą, która dała radę. Olka jest tu osobą aktywną, pewną siebie i swoich możliwości. Duża pozytywna zmiana z 9 Mieczy na Maga.

Uczestniczył w tym wydarzeniu Rycerz Kijów – człowiek (prawdopodobnie mężczyzna) aktywny i silny psychicznie. W pierwszym skojarzeniu z rabunkiem – myślałam, że to on, ale raczej nie. Karta Oki (Sprawiedliwość) i Rycerza są do siebie zwrócone – to mi się kojarzy z pewną bliskością, sympatią wzajemną, partnerstwem. Mógł on obronić Olkę przed jakimś niebezpieczeństwem.

No nie wiem... Bardzo jestem ciekawa wink A rozwiązanie będę mogła przeczytać w niedzielę dopiero późnym wieczorem...
        • olkacool Re: interpretacja 02.12.11, 20:19
          Ivano i Kito, witam Was bardzo ciepło.. dziękuję za udział smile
          • ivana Re: interpretacja 03.12.11, 10:57
            Rowniez pozdrawiam Cie cieplo Olkowink Niecierpliwie czekam rozwiazaniawink https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTBYMDVOXiUJZk4neBEk2M0nPzpbv2M-V5B_frfy3_z6DTxIOckug
            • olkacool Rozwiązania nadszedł czas :) 04.12.11, 18:04
              Chciałam Wam bardzo ciepło podziękować za udział, podaję odpowiedź...

- Gdzie to było - szpital, porodówka, oddział kobiecy

- Z kim miało związek (poza mną) - mój mąż obecny przez cały czas trwania porodu, lekarze, położne i dzidziuś (najpierw w brzuszku, potem w moich ramionach)

- Jakie uczucia mi towarzyszyły, tu muszę napisać że uczucia były rożne.. jak to zwykle bywa, ale które przeważały:
              przed - zniecierpliwienie, tym bardziej że już było dwa tygodnie po terminie... chciałam jakoś szybciej urodzić, nerwowość, zdenerwowanie, złość..

w trakcie - podekscytowanie, huśtawka w emocjach.. raz szczęśliwa że już się zaczęło za moment nieszczęśliwa .. bo tak długo to trwało..

po wydarzeniu - mega happy, szczeliwa do potęgi, choć obolała...

Dzięki raz jeszcze za udział big_grin
              • olkacool Do Helgeyaska 04.12.11, 18:06
                Nawet nie robię kopiuj wklej bo interpretacja bezbłędna, chodziło o poród.. mój pierwszy .. ta Kapłanka to pewnie moje oczytanie, wiedza książkowa, szkoła rodzenia tez zaliczona ;P .. ale doświadczenia zero....

Brawa!!!!! Super interpretacja smile
                • olkacool Do Andgie 04.12.11, 18:10
                  Co sie zdarzylo 12 listopada 2005r?
                  Wieza, od as kijow, as monet.
                  Cos poteznego ,silnego niezbyt przyjemnego…
                  Bardzo dobrze Andgie smile ciekawe, bo mi Wieża już wiele x poród pokazała.. kojarzy mi się „z wypychaniem” i użyciem sił asik Buław.. a Asik Monet to pewnie samo dzieciątko, dar dla nas smile

Z jaka sfera zycia mialo to zwiazek?
                  od 8 kijow, as mieczy, Cesarz
                  Zawodowa. Moze tez chodzic o nauke lub uregulowanie spraw majatkowych.
                  Tu nie.. ale w sumie karty można by dopasować.. dzialo sie sporo, ludzie krążyli, ja przechodziłam, ćwiczyłam, na piłce skakałam ;P asik to może przecięcie pępowiny .. Cesarz mąż obok..

Gdzie to bylo?
                  10 monet, krol kijow, Sad Ostateczny

porodówka…

Z kim to mialo zwiazek?
                  Z przelozenia- giermek kielichow
                  4 kijow, Sad, od Kolo Fortuny
                  Z rodzina, dziecmi.
                  Tak!

Jakie byly uczucia przed: od 7 kijow
                  Olkacool byla zezloszczona , zdenerwowana
                  tak, bo już mnie męczyło czekanie, poza tym strasznie długo trwała sama biurokracja i papierki, szukanie ubezpieczenia i stosy papierów do wypełnienia..

W trakcie: od rycerz bulaw
                  Negocjowala, musiala przekonywac.
                  Negocjacje też były .. a i uczucia bardzo intensywne… pasuje smile

Po: z przelozenia 9 kielichow, od Kolo Fortuny
                  Ciagle zdenerwowana, ale juz spokojniejsza, osiagnela to, co chciala.
                  Ładnie opisane.. ta 9 Kielichów w tym wypadku to megaspełnienie smile
                  Adngie, super Ci poszło!
                  • olkacool Do Ivany 04.12.11, 18:13
                    1. Miejsce wydarzenia
                    As Mieczy(-) Paź Buław Cesarzowa

porodówka.. w sumie karty fajne Cesarzowa jako oddział kobiecy, pazik obok głośno, sporo się dzialo As mieczy – nikogo nie wpuszczali poza mężem i pracownikami szpitala..

2.Jakiej sfery dotyczylo wydarzenie?
                    5 Monet(-) Sprawiedliwosc(-) 7 Monet

Rozwodu wsrod najblizszych, moze byl problem z podzialem majatku . Wydarzenie wiazalo sie w jakis sposob ze zlym zarzadzaniem godpodarka, niesprawiedliwoscia urzedowa, opinia spoleczna, odmowa ze strony jakiejs instytuacji. (..)
                    to nie..
                    3.Ogolny opis wydarzenia.
                    5Mieczy(-) Paź Mieczy(-) 5 Pucharow(-)

Doszlo do jakichs zlosliwosci, zarzutow, pretensji. Narodzilo sie przy nim wiele plotek.Zostal ktos przy tym bardzo skrzywdzony i odebrana mu zostala jego wlasnosc. Niewykluczone ze doszlo do spalenia domu. Ktos nie mogl sie pogodzic ze strata i poczul sie skrzywdzony i wykorzystany .
                    . nie .. raczej "miło" wspominam poród.. ale można to zinterpretować jako dosyć bolesne doświadczenie w życiu ;P Oczywiście mówię tu o samym porodzie.. nie o dzidziusiu w ramionach wink

4. Kto uczestniczyl w wydarzeniu poza Olka
                    10 Pucharow(-) 2 Denary 2 Miecze

ja, mąż i pracownicy szpitala..

5.Uczucia Olki
                    przed- Wieza

… byłam zła i zniecierpliwiona..

w trakcie-Cesarz
                    poczuła sie pewnie i wiedziala juz na czym stoi
                    no tak wink parłam do przodu..

po-9 Monet
                    poczula wewnetrzna zgodnosc z obowiazujacym prawem
                    tak tez można powiedzieć, mega zadowolona byłam smile

Ogólnie poszło ok, dziękuję za udział Ivanko!
              • andgie Re: Rozwiązania nadszedł czas :) 04.12.11, 18:07
                Jak slodkosmile Teraz wiem, ze karta Sadu oznaczala szpital ,przedstawia rodzine i chodzilo o rodzine .
                • olkacool Re: Rozwiązania nadszedł czas :) 04.12.11, 18:14
                  Nom .. mi Sąd bardzo często rodzinę pokazuje smile
                  i np. miejsca gdzie jest woda bieżąca łazienki np.

tarotmojapasja.blogspot.com/

fotoforum.gazeta.pl/72,2,1146,111801051,113834094,0,2.html?v=2
                  • olkacool Do Kity 04.12.11, 18:17
                    4 Monet może oznaczać, że rzecz działa się w samochodzie (4 kółka), na drodze, albo też w banku lub ewentualnie w jakimś ekskluzywnym miejscu (gdzie siedzi się na pieniądzach), lub 4 Monet może oznaczać coś tak własnego jak własne mieszkanie… 4 Monet jako, miejsce było wyposażone w odpowiednie sprzęty, aparaturę.. 4 ściany.. pasuje.. dojechaliśmy samochodem na miejsce i nie każdy mógł wejść, tylko maż, personel

Wydarzenie 6 Monet (-) sugeruje dostanie pieniędzy lub kosztowności, ale karta odwrócona może oznaczać rabunek. Przed – 7 Mieczy – to mogą być wcześniejsze plany przygotowania do kradzieży lub karta ta może oznaczać sposobność (okazja czyni złodzieja). Skutek – Wisielec – więzienie mi tu pasuje, ale może to być również jakieś uwięzienie, zablokowanie, wielki korek lub nagły spokój po jakiejś awanturze… przed byłam przybita i zniecierpliwiona, szczególnie że kilka nocy z rzędu nie spałam.. w trakcie Sprawiedliwość – to co piszą w książkach o porodzie to mit – mocno się rozczarowałam.. skutek Wisielec, przymusowy odpoczynek i regeneracja w szpitalu ...

Olkacool przed wydarzeniem była chyba zmęczona, niewyspana lub zaabsorbowana jakimiś problemami (9 Mieczy). Wydarzenie było dla niej jakimś testem, tak, można tak powiedzieć.. Odwrócenie sugeruje że sprawa nie była zbyt przyjemna.
                    Oj nie była, wręcz przeciwnie.. i się zgadza wszystko Zmobilizowała ją do jakiejś aktywności (zmiana z 9 Mieczy na VIII ). Tak, zdecydowanie.. Skutek to Mag – przedstawia Olkę jako zwycięzcę - tą, która dała radę. Olka jest tu osobą aktywną, pewną siebie i swoich możliwości. Duża pozytywna zmiana z 9 Mieczy na Maga. Tak Kito, bardzo ładnie opisane, dzięki smile

Uczestniczył w tym wydarzeniu Rycerz Kijów – człowiek (prawdopodobnie mężczyzna) aktywny i silny psychicznie. W pierwszym skojarzeniu z rabunkiem – myślałam, że to on, ale raczej nie. Karta Oki (Sprawiedliwość) i Rycerza są do siebie zwrócone – to mi się kojarzy z pewną bliskością, sympatią wzajemną, partnerstwem. Mógł on obronić Olkę przed jakimś niebezpieczeństwem. To już w ogóle piękny opis, mój mąż był trochę na posyłki.. i wciąż chodził, coś załatwiał, pomagał, był bardzo życzliwy i ciepły.. choć czasem zniecierpliwiony ;P
                    Dziękuję Kito za udział.. trochę w złym kierunku poszłaś, ale bardzo fajna interpretacja, jak zwykle miło mi się czytało .. smile
                    • olkacool Zwycieżca 04.12.11, 18:19
                      Bezwzględnie tym razem - Helgeyaska

.... choć wszystkim równie mocno dziękuję za udział smile
                      Bardzo fajnie się czytało ....
                      • andgie Re: Zwycieżca 04.12.11, 18:23
                        Gratulacje dla zwyciezczyni i calej reszty smile
                        • ivana Re: Zwycieżca 04.12.11, 18:27
                          Serdecznie gratuluje Helge. Duze brawa! Dzieki za super warsztat! Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
                      • helgeyaska Re: Zwycieżca 04.12.11, 18:29
                        big_grin
                        Helge bardzo się cieszy big_grin

dzięki Ola za zagadkę oraz jak zwykle, dzięki Dziewczyny za współudział i do zobaczenia w kolejnym warsztacie smile
                        • kita32 Re: Zwyciezca 04.12.11, 19:12
                          Brawo Helgeyasko!!!
                          To był strzał w dziesiątkę big_grin. Właściwie od razu jak przeczytałam Twoją interpretację, to byłam pewna, że wygrasz - tak mi podpasowała Twoja odpowiedź.

Olkocool, wybrałaś świetny temat! Aż dziw, że jeszcze nikt przed Tobą nie wybrał takiego tematu.
                          • olkacool :) 04.12.11, 20:19
                            Ano dziwne.. tym bardziej się cieszę że pierwsze koty za płoty wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka