gosiadzika 13.09.07, 08:53 przesuwam pytanie higienistki do nowego wątku jeśli mogę oczywiście bo tamten trochę za długi Higienistka pyta: gdzie w moim mieszkaniu znajduje się słomiany pająk? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lezbobimbo Re: Warsztat tarotowy nr 2 - gdzie jest pająk ??? 13.09.07, 15:39 > Higienistka pyta: > gdzie w moim mieszkaniu znajduje się słomiany pająk? Zapytalam i Gospodynie stwierdzily: 7 bulaw, Sila i Król Pucharów. Wyrocznia Aeclectic natomiast: najpierw 6 monet Potrójna wyrocznia: 9 monet, Wieza, 5 pucharów. Moze za duzo ciagniec? Ale przynajmniej monety sie powtarzaja. To wróce i bede interpretowac Gospodynie Odpowiedz Link
alison18 Re: Warsztat tarotowy nr 2 - odp 13.09.07, 16:50 Moje karty to: paź denarów, diabeł, dziesiątka denarów. Wydaje mi się ( i tu górę wzieła karta xv ) ze jest to miejsce rozstań czyli korytarz. Prawdopodobnie jest to pajak typowo do zawieszenia na sciane. Hmmm... nic wiecej do glowy mi nie przychodzi krótko i na temat, a czy poprawnie to sie okaze... *Odpowiadałam na to pytanie tez na poprzednim forum, ale widze, ze watek zostal przeniesiony tu Odpowiedz Link
alison18 Re: Prawie ;) 19.09.07, 18:39 Napisałam, że jest to korytarz hehe, od korytarza do przedpokoju daleko nie ma i że wisi na ścianie... A jeśli chodzi o warsztat nr 3 to lepiej w nowym wątku Już sie nie mogę doczekać pytania, fajny pomysł z tymi warsztatami, można się sprawdzić i troszkę poduczyć pozdrawiam Odpowiedz Link
higienistka Re: Warsztat tarotowy nr 2 - gdzie jest pająk ??? 13.09.07, 17:43 ciekawa jestem następnych interpretacji )) Odpowiedz Link
gosiadzika Re: Warsztat tarotowy nr 2 - gdzie jest pająk ??? 13.09.07, 18:06 moje pytania jak można scharakteryzować pomieszczenie w którym znajduje sie ten pająk: 10 pałek - talia victorian romantic tarot i wyskoczył jeszcze Rydwan - sam !! co znajduje sie w najbliższym otoczeniu tego pająka wyszła wieża iii wiem że nic nie wiem ide przemyśleć Odpowiedz Link
gosiadzika Re: Warsztat tarotowy nr 2 - gdzie jest pająk ??? 13.09.07, 18:30 oświeciło mnie jak wyłączyłam komputer nie będę oryginalna bo już padła podobna odpowiedż wydaje mi się że pająk znajduje się w miesjcu , pomieszczeniu które stanowi niejako punkt wyjścia i wejścia - rydwan może to być przedpokój, sień, gdzieś gdize ciągle jest ruch a wieża to mi się skojarzyła z wieszakiem )) Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: Warsztat tarotowy nr 2 - gdzie jest pająk ??? 13.09.07, 20:01 Mi tez wyszla wieza i monety, zara sie bede namyslac! Najsmieszniej bedzie jak to sie okaze doslownie wieza, ale ta grajaca plyty i radio hihi Odpowiedz Link
gosiadzika Re: Warsztat tarotowy nr 2 - gdzie jest pająk ??? 14.09.07, 08:48 też o tym pomyślałam od razu ale wydawało mi się banalne Odpowiedz Link
wyrdlove1 Re: Warsztat tarotowy nr 2 - gdzie jest pająk ??? 14.09.07, 17:10 Mi się nasuwa takie pomieszczenie, do którego wchodzi sie po schodkach lub drabinie. Może strych?Może trzeba stanąć na krzesło, żeby go zdjąc..Są obok niego monety, stare, albo chińskie.Pilnuje tego jakiś dostojny mężczyzna) Odpowiedz Link
coill Re: Warsztat tarotowy nr 2 - gdzie jest pająk ??? 15.09.07, 04:07 Kochankowie,Wieza. Na calosc dociagnelam 7 pucharowmjako swoj "dodatek" do wnętrza. MOja interpetacja - W sypialni.Czy masz tak jakies zwierzątko male,ptaszka albo zółwika?(ew.na zdjęciu czy na obrazie? Obraz z np Aniolem tez moze byc)Moze gdzies koło zasłon i okna wisi na scianie. Moze to byc takze łazienka, jako PRYWAtne pomeisznienie(kochankowie)pomieszczenie pełne wody(t pucharow oraz wieza ktora na mojej talii to doslownie wielka woda. Gdyby nie te 7pucharow a takze to ze pytanie brzmialo Gdzie W MIESZKANIU... smialabym nawet myslec ze jest to balkon-za zasłoną,która zasłania Kochanów przed resztą świata,to ich prywatnosc a pająk jest na zewnątrz Wiezy,tego co jest w jej srodku nie widac... Odpowiedz Link
coill Re: Warsztat tarotowy nr 2 - gdzie jest pająk ??? 15.09.07, 04:13 aa chcialam jeszcze dopisac ze wieza i kochankowie kojarzy mi sie z takim pokojem "zabaw" takze,cos takiego gdzie robi sie np imprezkę w bliskim gronie. Odpowiedz Link
coill Re: i jeszcze jedno:) 15.09.07, 04:18 ALbo dach,jezeli nie masz balkonu o ktorym pisalam wyzej(ale się zabezpieczam teraz HAHAHA)(nie wiem moze mieszkasz gdzies tak jak moja babcia i masz dostep do tych pokoikow strychoiwych przy dachu w blokah,u nas takie są tak sobie mysle, Albo ta wieza to porostu znaczyze maszsz mieszkania gdzies wysoko(wieza)na jakims piętrze wyze i tyle..A ja sie doszukuje nie wiadomoczego Odpowiedz Link
higienistka Re: i jeszcze jedno:) 15.09.07, 12:27 wiem, ale nic nie powiem )) ale wygląda to baaaaaaardzo interesująco ) Odpowiedz Link
coill Re: i jeszcze jedno:) 15.09.07, 13:48 NIE MOGE SIE DOCZEKAC!! WLasnie przeczytalam wątki wyzej,widze ze Wieza sie powtórzyła pare razy,to mnie najbardziej zastanwia. Odpowiedz Link
alison18 Re: i jeszcze jedno:) 15.09.07, 15:14 w sumie to moze byc to sypialnia (diabeł) albo tez gdzies przy wyjsciu balkonowym jesli takie masz..(dziesiątka denarów) Odpowiedz Link
wyrdlove1 Re: i jeszcze jedno:) 15.09.07, 19:53 U mnie powtarzały się monety Może masz zamiar sobie go kupić))) Odpowiedz Link
higienistka Re: i jeszcze jedno:) 16.09.07, 08:31 nienienie siedzi sobie i w tej chwili mogę go zobaczyć - tylko się tym nie sugerujcie, bo mam laptopa i mogę być wszędzie )))) Odpowiedz Link
canada53 Re: Warsztat tarotowy nr 2 - gdzie jest pająk ??? 16.09.07, 20:02 Też wylosowałam karty na pająka Higienistki. Wyszło mi: Rycerz Buław, 4 Buławy, 4 Miecze. Tym razem opierając się na doświadczeniach z rozkładu na pianino Coill zadałam parę pytań dodatkowych: co charakteryzuje miejsce w którym się ten pająk znajduje, czyje to pomieszczenie i jak Higienistka się w nim czuje, jakie czynności się wykonuje w tym pomieszczeniu. Zastanawiałam się jeszcze do czego służy ten pająk, bo fakt posiadania czegoś takiego w mieszkaniu dosyć mnie zaintrygował - pomyślałam więc, że przy okazji mogłabym też i na to pytanie otrzymać odpowiedź. Myślę, że karty nie pokazują mi łopatologicznie samego pająka i pomieszczenia w którym on się znajduje, tylko tak jak w poprzednim przypadku więcej mówią o ludziach, ich samopoczuciu i ich czynnościach wykonywanych w najbliższej okolicy pająka. Mam już kilka koncepcji dotyczących interpretacji mojego rozkładu, ale muszę jeszcze trochę nad nimi pomyśleć, napiszę więc wnioski troszkę później, jak je pozbieram w całość. Odpowiedz Link
herbatazcytryna Re: Warsztat tarotowy nr 2 - gdzie jest pająk ??? 17.09.07, 12:43 W pobliżu miejsca, gdzie trzymasz pamiątki, ewentualnie papierzyska urzędowe. No bardzo jestem ciekawa jak to wyjdzie Odpowiedz Link
herbatazcytryna Re: Warsztat tarotowy nr 2 - gdzie jest pająk ??? 18.09.07, 10:51 Widzę, że dopisujecie karty jakie wyszły. A więc był to Sąd, Papież i jedna z małych arkanów, tyle że już nie pamiętam jaka... Odpowiedz Link
canada53 Re: Warsztat tarotowy nr 2 - gdzie jest pająk ??? 17.09.07, 21:56 Wydaje mi się, że ten pająk służy temu, aby coś zakryć, ewentualnie aby odciągnąć wzrok od czegoś co raczej nie powinno być widziane. Sądząc po kartach, które mi wyszły nie ma on jedynie funkcji dekoracyjnej, ale jest on też po coś. Może ma o czymś przypominać? Rycerz Buław według mnie wskazuje na to, że nie jest to pomieszczenie mocno odizolowane, ale raczej takie ogólnodostępne, w którym jest sporo ruchu, ale nie przebywa się tam na stałe przez długi czas. 4 Buławy - to przede wszystkim dobre samopoczucie i miła atmosfera. 4 Miecze - odizolowanie się, chwila wytchnienia. Wszystko mogłoby więc sugerować... łazienkę. Ewentualnie kuchnię, bo coś na logikę biorąc słomiany pająk do łazienki jakoś dziwnie mi pasuje. Jeszcze mogłyby to być okolice toaletki (jeśli Higienistka oczywiście taki mebel w domu posiada) przy której można zająć się swoją urodą. Wtedy mogłoby się też w tym samym pomieszczeniu znaleźć łóżko, ale raczej nie łóżko Higienistki (Rycerz Buław na to nie wskazuje). Mam jeszcze jedno pytanie, czy w okolicy tego pająka jest też jakiś smok? Albo inna tego typu gadzina? A może coś z "chińszczyzny"? Odpowiedz Link
higienistka Re: Warsztat tarotowy nr 2 - gdzie jest pająk ??? 17.09.07, 23:04 > Mam jeszcze jedno pytanie, czy w okolicy tego pająka jest też jakiś smok? Albo > inna tego typu gadzina? A może coś z "chińszczyzny"? nic takiego nie ma... Odpowiedz Link
coill Re: Warsztat tarotowy nr 2 - gdzie jest pająk ??? 17.09.07, 23:47 canada53 napisała: > Mam jeszcze jedno pytanie, czy w okolicy tego pająka jest też jakiś smok? Albo > inna tego typu gadzina? A może coś z "chińszczyzny"? Zadalam lekko podobne pytanie widze Odpowiedz Link
morgana8 Re: Warsztat tarotowy nr 2 - gdzie jest pająk ??? 17.09.07, 15:21 Kochankowie - 4 mieczy - 6 pucharow Wszystko mi sie tu kojarzy z oknem Okno, sielskie widoczki, aniolki, moze witraz, kwiatki, ogolnie przyroda, moze widok na ogrod. W pomieszczeniu byc moze lozko, moze jakas lawa, ale raczej chyba jest nieuzywane. Tak jeszcze mi sie skojarzylo z czyms w rodzaju domowej kapliczki, ale nie tak bardzo doslownie. Weranda? Odpowiedz Link
gosiadzika to trzymamy się tygodniowego terminu 17.09.07, 18:50 chyba, żeby każdy zainteresowany mógł mieć czas na udział w zabawie i czas na przemyślenie kart Odpowiedz Link
higienistka Re: to trzymamy się tygodniowego terminu 17.09.07, 21:51 jeszcze chwilkę poczekamy ujawnię miejsce pobytu pająka w środę rano Odpowiedz Link
coill Re: mysle sobie jeszze... 18.09.07, 20:18 Patrzyla m sobie na karte jaka wypadla wczesniej,zeby zoabczyc moze cos przeoczylam jeszcze o pajaku to odpisze. Poki co jedyne co jeszcze mi przychodzi na mysl,to to ze wisi nad fotelem albo loozkiem Tak"Nad"wszystkimi Odpowiedz Link
gosiadzika Re: mysle sobie jeszze... 19.09.07, 07:28 ja się nie mogę doczekać odpowiedzi, bo zaraz będę analizować i dochodzić dlaczego takie karty wyszły Odpowiedz Link
higienistka no dobra :) 19.09.07, 08:57 zatem pająk wisi sobie dość wysoko na ścianie w przedpokoju, tuż obok lustra i drzwi wejściowych, dokładnie na przeciw drzwi od sypialni. Jakieś pół metra od pająka jest wieszak na ubrania, a pod pająkiem - szafka na buty. Kiedy sama stawiałam sobie karty na miejsce pobytu pająka, wyszła mi Wieża Przypuszczam, że to dlatego, że pająk znajduje się na dość dużej wysokości. Odpowiedz Link
gosiadzika trafiłam :)) super :) 19.09.07, 10:56 jednak przedpokój, wieszak skojarzył mi się z wieża bo na tej karcie z victorian romanic tarot ci marynarze są tak pozawieszani na maszcie I myśle sobie że jednak wyciąganie trzech kart nie jest zbyt dobre lepiej chyba ciągnąć po jednej karcie i zadając pytanie szczegółowe dotyczące tego przedmiotu -- " Dobry człowiek jest jak małe światełko. Wędruje poprzez mroki naszego świata i na swojej drodze zapala zgaszone gwiazdy. " Odpowiedz Link
higienistka Re: a czy mogę być następna z pytaniem? 19.09.07, 11:06 ja tam nie mam nic przeciwko tylko może poczekajmy z nowym pytaniem do jutra? Odpowiedz Link
gosiadzika oczywiśćie 19.09.07, 11:08 zwłaszcza że pstryknę zdjęcie pewnego obrazu i zamieszczę linka a wy go znajdziecie u mnie w domu Odpowiedz Link
coill Re: oczywiśćie 19.09.07, 11:30 gosiadzika napisała: > zwłaszcza że pstryknę zdjęcie pewnego obrazu i zamieszczę linka a wy go > znajdziecie u mnie w domu > ale w innym pokoju niz wysi znajdziemy....heheh Jak bedziesz zakladac,lepiej w nowym watku jako nr3 czy tutaj? Odpowiedz Link
coill Re: no dobra :) 19.09.07, 11:25 higienistka napisała: > zatem pająk wisi sobie dość wysoko na ścianie w przedpokoju, tuż obok lustra i > drzwi wejściowych, dokładnie na przeciw drzwi od sypialni. i tyle wpolnego z sypialnią pająk mial GLupi kochankowie...a moze popeortu ty w przedpokoju sie namietnie witasz i żegnasz co??) Odpowiedz Link
canada53 Re: myślę że w nowym wątku 19.09.07, 21:20 Brawo Gosiadzika, trafiłaś idealnie. Zresztą ogólnie widać że robimy postępy w określaniu miejsc - trening czyni mistrza. Tym razem zdecydowana większość odpowiedzi była dosyć blisko. Myślę, że dobre są takie cotygodniowe zagadki. I faktyczne lepiej zakładać na każdą nowy wątek (oczywiście z kolejnym numerkiem - porządek to jest to), żeby się można było w tym wszystkim łatwiej połapać. Nie wiem czy zdążę się załapać na następną, bo pojutrze wyjeżdżam na ponad tydzień, ale jak pytanie szybko się pojawi, to może się uda . Odpowiedz Link
gosiadzika coil - karty miałąś niezłe 20.09.07, 15:05 kochankowie - miejsce rozstań - przedpokój wieża - zawieszony pajączek jest Odpowiedz Link