Dodaj do ulubionych

Warsztat tarotowy nr 2 - gdzie jest pająk ???

13.09.07, 08:53
przesuwam pytanie higienistki do nowego wątku jeśli mogę oczywiście smile
bo tamten trochę za długi

Higienistka pyta:
gdzie w moim mieszkaniu znajduje się słomiany pająk?
Obserwuj wątek
    • lezbobimbo Re: Warsztat tarotowy nr 2 - gdzie jest pająk ??? 13.09.07, 15:39
      > Higienistka pyta:
      > gdzie w moim mieszkaniu znajduje się słomiany pająk?

Zapytalam i Gospodynie stwierdzily: 7 bulaw, Sila i Król Pucharów.
      Wyrocznia Aeclectic natomiast: najpierw 6 monet
      Potrójna wyrocznia: 9 monet, Wieza, 5 pucharów.

Moze za duzo ciagniec? Ale przynajmniej monety sie powtarzaja.
      To wróce i bede interpretowac Gospodynie smile
    • alison18 Re: Warsztat tarotowy nr 2 - odp 13.09.07, 16:50
      Moje karty to: paź denarów, diabeł, dziesiątka denarów. Wydaje mi
      się ( i tu górę wzieła karta xv ) ze jest to miejsce rozstań czyli
      korytarz. Prawdopodobnie jest to pajak typowo do zawieszenia na
      sciane. Hmmm... nic wiecej do glowy mi nie przychodzi smile krótko i na
      temat, a czy poprawnie to sie okaze...
      *Odpowiadałam na to pytanie tez na poprzednim forum, ale widze, ze
      watek zostal przeniesiony tu smile
      • gosiadzika taak bo tamten sięgnął 13.09.07, 17:05
        ilości 100 postów smile
      • alison18 Re: Prawie ;) 19.09.07, 18:39
        Napisałam, że jest to korytarz hehe, od korytarza do przedpokoju
        daleko nie ma wink i że wisi na ścianie... smile
        A jeśli chodzi o warsztat nr 3 to lepiej w nowym wątku smile Już sie
        nie mogę doczekać pytania, fajny pomysł z tymi warsztatami, można
        się sprawdzić i troszkę poduczyć wink pozdrawiam
    • higienistka Re: Warsztat tarotowy nr 2 - gdzie jest pająk ??? 13.09.07, 17:43
      ciekawa jestem następnych interpretacji smile))
    • gosiadzika Re: Warsztat tarotowy nr 2 - gdzie jest pająk ??? 13.09.07, 18:06
      moje pytania
      jak można scharakteryzować pomieszczenie w którym znajduje sie ten pająk:
      10 pałek - talia victorian romantic tarot
      i wyskoczył jeszcze Rydwan - sam !!

co znajduje sie w najbliższym otoczeniu tego pająka
      wyszła wieża smile

iii wiem że nic nie wiemsmile
      ide przemyśleć smile
      • gosiadzika Re: Warsztat tarotowy nr 2 - gdzie jest pająk ??? 13.09.07, 18:30
        oświeciło mnie jak wyłączyłam komputer
        nie będę oryginalna bo już padła podobna odpowiedż wydaje mi się że pająk znajduje się w miesjcu , pomieszczeniu które stanowi niejako punkt wyjścia i wejścia - rydwan
        może to być przedpokój, sień, gdzieś gdize ciągle jest ruch
        a wieża to mi się skojarzyła z wieszakiem smile))
      • lezbobimbo Re: Warsztat tarotowy nr 2 - gdzie jest pająk ??? 13.09.07, 20:01
        Mi tez wyszla wieza i monety, zara sie bede namyslac!
        Najsmieszniej bedzie jak to sie okaze doslownie wieza, ale ta grajaca plyty i
        radio hihi wink
        • gosiadzika Re: Warsztat tarotowy nr 2 - gdzie jest pająk ??? 14.09.07, 08:48
          też o tym pomyślałam od razu ale wydawało mi się banalne smile
          • wyrdlove1 Re: Warsztat tarotowy nr 2 - gdzie jest pająk ??? 14.09.07, 17:10
            Mi się nasuwa takie pomieszczenie, do którego wchodzi sie po schodkach lub
            drabinie. Może strych?Może trzeba stanąć na krzesło, żeby go zdjąc..Są obok
            niego monety, stare, albo chińskie.Pilnuje tego jakiś dostojny mężczyznasmile)
    • coill Re: Warsztat tarotowy nr 2 - gdzie jest pająk ??? 15.09.07, 04:07
      Kochankowie,Wieza. Na calosc dociagnelam 7 pucharowmjako swoj "dodatek" do wnętrza.
      MOja interpetacja -
      W sypialni.Czy masz tak jakies zwierzątko male,ptaszka albo zółwika?(ew.na zdjęciu czy na obrazie? Obraz z np Aniolem tez moze byc)Moze gdzies koło zasłon i okna wisi na scianie.

Moze to byc takze łazienka, jako PRYWAtne pomeisznienie(kochankowie)pomieszczenie pełne wody(t pucharow oraz wieza ktora na mojej talii to doslownie wielka woda.

Gdyby nie te 7pucharow a takze to ze pytanie brzmialo Gdzie W MIESZKANIU... smialabym nawet myslec ze jest to balkon-za zasłoną,która zasłania Kochanów przed resztą świata,to ich prywatnosc a pająk jest na zewnątrz Wiezy,tego co jest w jej srodku nie widac...
      • coill Re: Warsztat tarotowy nr 2 - gdzie jest pająk ??? 15.09.07, 04:13
        aa chcialam jeszcze dopisac ze wieza i kochankowie kojarzy mi sie z takim pokojem "zabaw" takze,cos takiego gdzie robi sie np imprezkę w bliskim gronie.
        • coill Re: i jeszcze jedno:) 15.09.07, 04:18
          ALbo dach,jezeli nie masz balkonu o ktorym pisalam wyzejbig_grin(ale się zabezpieczam teraz HAHAHA)(nie wiem moze mieszkasz gdzies tak jak moja babcia i masz dostep do tych pokoikow strychoiwych przy dachu w blokah,u nas takie są tak sobie mysle,
          Albo ta wieza to porostu znaczyze maszsz mieszkania gdzies wysoko(wieza)na jakims piętrze wyze i tyle..A ja sie doszukuje nie wiadomoczegosmile
          • gosiadzika Re: i jeszcze jedno:) 15.09.07, 08:35
            ciekawajestem jaka jest odpowiedź smile
            • higienistka Re: i jeszcze jedno:) 15.09.07, 12:27
              wiem, ale nic nie powiem smile))
              ale wygląda to baaaaaaardzo interesująco smile)
              • coill Re: i jeszcze jedno:) 15.09.07, 13:48
                NIE MOGE SIE DOCZEKAC!!sad
                WLasnie przeczytalam wątki wyzej,widze ze Wieza sie powtórzyła pare razy,to mnie najbardziej zastanwia.
                • alison18 Re: i jeszcze jedno:) 15.09.07, 15:14
                  w sumie to moze byc to sypialnia (diabeł)big_grin albo tez gdzies przy
                  wyjsciu balkonowym jesli takie masz..(dziesiątka denarów)
                  • wyrdlove1 Re: i jeszcze jedno:) 15.09.07, 19:53
                    U mnie powtarzały się monetysmile Może masz zamiar sobie go kupićsmile)))
                    • higienistka Re: i jeszcze jedno:) 16.09.07, 08:31
                      nienienie smile
                      siedzi sobie i w tej chwili mogę go zobaczyć - tylko się tym nie sugerujcie, bo
                      mam laptopa i mogę być wszędzie smile))))
    • canada53 Re: Warsztat tarotowy nr 2 - gdzie jest pająk ??? 16.09.07, 20:02
      Też wylosowałam karty na pająka Higienistki.
      Wyszło mi: Rycerz Buław, 4 Buławy, 4 Miecze.
      Tym razem opierając się na doświadczeniach z rozkładu na pianino Coill zadałam
      parę pytań dodatkowych: co charakteryzuje miejsce w którym się ten pająk
      znajduje, czyje to pomieszczenie i jak Higienistka się w nim czuje, jakie
      czynności się wykonuje w tym pomieszczeniu. Zastanawiałam się jeszcze do czego
      służy ten pająk, bo fakt posiadania czegoś takiego w mieszkaniu dosyć mnie
      zaintrygował - pomyślałam więc, że przy okazji mogłabym też i na to pytanie
      otrzymać odpowiedź.
      Myślę, że karty nie pokazują mi łopatologicznie samego pająka i pomieszczenia w
      którym on się znajduje, tylko tak jak w poprzednim przypadku więcej mówią o
      ludziach, ich samopoczuciu i ich czynnościach wykonywanych w najbliższej okolicy
      pająka.
      Mam już kilka koncepcji dotyczących interpretacji mojego rozkładu, ale muszę
      jeszcze trochę nad nimi pomyśleć, napiszę więc wnioski troszkę później, jak je
      pozbieram w całość.
      • herbatazcytryna Re: Warsztat tarotowy nr 2 - gdzie jest pająk ??? 17.09.07, 12:43
        W pobliżu miejsca, gdzie trzymasz pamiątki, ewentualnie papierzyska urzędowe. No
        bardzo jestem ciekawa jak to wyjdzie smile
        • herbatazcytryna Re: Warsztat tarotowy nr 2 - gdzie jest pająk ??? 18.09.07, 10:51
          Widzę, że dopisujecie karty jakie wyszły. A więc był to Sąd, Papież i jedna z
          małych arkanów, tyle że już nie pamiętam jaka...
      • canada53 Re: Warsztat tarotowy nr 2 - gdzie jest pająk ??? 17.09.07, 21:56
        Wydaje mi się, że ten pająk służy temu, aby coś zakryć, ewentualnie aby
        odciągnąć wzrok od czegoś co raczej nie powinno być widziane. Sądząc po kartach,
        które mi wyszły nie ma on jedynie funkcji dekoracyjnej, ale jest on też po coś.
        Może ma o czymś przypominać?
        Rycerz Buław według mnie wskazuje na to, że nie jest to pomieszczenie mocno
        odizolowane, ale raczej takie ogólnodostępne, w którym jest sporo ruchu, ale nie
        przebywa się tam na stałe przez długi czas. 4 Buławy - to przede wszystkim dobre
        samopoczucie i miła atmosfera. 4 Miecze - odizolowanie się, chwila wytchnienia.
        Wszystko mogłoby więc sugerować... łazienkę. Ewentualnie kuchnię, bo coś na
        logikę biorąc słomiany pająk do łazienki jakoś dziwnie mi pasuje.
        Jeszcze mogłyby to być okolice toaletki (jeśli Higienistka oczywiście taki mebel
        w domu posiada) przy której można zająć się swoją urodą. Wtedy mogłoby się też w
        tym samym pomieszczeniu znaleźć łóżko, ale raczej nie łóżko Higienistki (Rycerz
        Buław na to nie wskazuje).
        Mam jeszcze jedno pytanie, czy w okolicy tego pająka jest też jakiś smok? Albo
        inna tego typu gadzina? A może coś z "chińszczyzny"?
        • higienistka Re: Warsztat tarotowy nr 2 - gdzie jest pająk ??? 17.09.07, 23:04
          > Mam jeszcze jedno pytanie, czy w okolicy tego pająka jest też jakiś smok? Albo
          > inna tego typu gadzina? A może coś z "chińszczyzny"?

nic takiego nie ma...
        • coill Re: Warsztat tarotowy nr 2 - gdzie jest pająk ??? 17.09.07, 23:47
          canada53 napisała:
          > Mam jeszcze jedno pytanie, czy w okolicy tego pająka jest też jakiś smok? Albo
          > inna tego typu gadzina? A może coś z "chińszczyzny"?
          Zadalam lekko podobne pytanie widzebig_grin
    • morgana8 Re: Warsztat tarotowy nr 2 - gdzie jest pająk ??? 17.09.07, 15:21
      Kochankowie - 4 mieczy - 6 pucharow

Wszystko mi sie tu kojarzy z oknem smile Okno, sielskie widoczki, aniolki, moze
      witraz, kwiatki, ogolnie przyroda, moze widok na ogrod. W pomieszczeniu byc moze
      lozko, moze jakas lawa, ale raczej chyba jest nieuzywane. Tak jeszcze mi sie
      skojarzylo z czyms w rodzaju domowej kapliczki, ale nie tak bardzo doslownie.
      Weranda?
    • gosiadzika to trzymamy się tygodniowego terminu 17.09.07, 18:50
      chyba, żeby każdy zainteresowany mógł mieć czas na udział w zabawie i czas na przemyślenie kart
      • higienistka Re: to trzymamy się tygodniowego terminu 17.09.07, 21:51
        jeszcze chwilkę poczekamy
        ujawnię miejsce pobytu pająka w środę rano smile
        • gosiadzika to już jutro :)) 18.09.07, 08:02

• coill Re: mysle sobie jeszze... 18.09.07, 20:18
      Patrzyla m sobie na karte jaka wypadla wczesniej,zeby zoabczyc moze cos przeoczylam jeszcze o pajaku to odpisze.
      Poki co jedyne co jeszcze mi przychodzi na mysl,to to ze wisi nad fotelem albo loozkiembig_grin Tak"Nad"wszystkimisuspicious
      • gosiadzika Re: mysle sobie jeszze... 19.09.07, 07:28
        ja się nie mogę doczekać odpowiedzi, bo zaraz będę analizować i dochodzić
        dlaczego takie karty wyszłysmile
    • higienistka no dobra :) 19.09.07, 08:57
      zatem pająk wisi sobie dość wysoko na ścianie w przedpokoju, tuż obok lustra i
      drzwi wejściowych, dokładnie na przeciw drzwi od sypialni. Jakieś pół metra od
      pająka jest wieszak na ubrania, a pod pająkiem - szafka na buty.
      Kiedy sama stawiałam sobie karty na miejsce pobytu pająka, wyszła mi Wieża smile
      Przypuszczam, że to dlatego, że pająk znajduje się na dość dużej wysokości.
      • gosiadzika trafiłam :)) super :) 19.09.07, 10:56
        jednak przedpokój,

wieszak skojarzył mi się z wieża bo na tej karcie z victorian romanic tarot ci
        marynarze są tak pozawieszani na maszcie smile

I myśle sobie że jednak wyciąganie trzech kart nie jest zbyt dobre lepiej chyba
        ciągnąć po jednej karcie i zadając pytanie szczegółowe dotyczące tego przedmiotu

--

" Dobry człowiek jest jak małe światełko. Wędruje poprzez mroki naszego świata i
        na swojej drodze zapala zgaszone gwiazdy. "
      • gosiadzika a czy mogę być następna z pytaniem? 19.09.07, 10:57
        moge mogę ??? smile)))
        • higienistka Re: a czy mogę być następna z pytaniem? 19.09.07, 11:06
          ja tam nie mam nic przeciwko smile
          tylko może poczekajmy z nowym pytaniem do jutra?
          • gosiadzika oczywiśćie 19.09.07, 11:08
            zwłaszcza że pstryknę zdjęcie pewnego obrazu i zamieszczę linka a wy go
            znajdziecie u mnie w domu smile
            • coill Re: oczywiśćie 19.09.07, 11:30
              gosiadzika napisała:

> zwłaszcza że pstryknę zdjęcie pewnego obrazu i zamieszczę linka a wy go
              > znajdziecie u mnie w domu smile
              >
              ale w innym pokoju niz wysi znajdziemy....hehehsmile
              Jak bedziesz zakladac,lepiej w nowym watku jako nr3 czy tutaj?
      • coill Re: no dobra :) 19.09.07, 11:25
        higienistka napisała:

> zatem pająk wisi sobie dość wysoko na ścianie w przedpokoju, tuż obok lustra i
        > drzwi wejściowych, dokładnie na przeciw drzwi od sypialni.

i tyle wpolnego z sypialnią pająk mialbig_grin
        GLupi kochankowie...a moze popeortu ty w przedpokoju sie namietnie witasz i żegnasz co??smile)
        • gosiadzika myślę że w nowym wątku 19.09.07, 12:06
          bo lubię porządek
          • canada53 Re: myślę że w nowym wątku 19.09.07, 21:20
            Brawo Gosiadzika, trafiłaś idealnie. Zresztą ogólnie widać że robimy postępy w
            określaniu miejsc - trening czyni mistrza. Tym razem zdecydowana większość
            odpowiedzi była dosyć blisko.
            Myślę, że dobre są takie cotygodniowe zagadki. I faktyczne lepiej zakładać na
            każdą nowy wątek (oczywiście z kolejnym numerkiem - porządek to jest to), żeby
            się można było w tym wszystkim łatwiej połapać. Nie wiem czy zdążę się załapać
            na następną, bo pojutrze wyjeżdżam na ponad tydzień, ale jak pytanie szybko się
            pojawi, to może się uda wink.
        • gosiadzika coil - karty miałąś niezłe 20.09.07, 15:05
          kochankowie - miejsce rozstań - przedpokój
          wieża - zawieszony pajączek jest
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka