Dodaj do ulubionych

Niepłodnośc?

10.06.08, 09:41
Dzień dobry,
Od jakiegoś czasu staram się zajśc w ciążę, niestety bezskutecznie...Zaczyna
mnie to martwicsad
Nie znam się zbyt dobrze na astrologii,ale próbowałam sama coś wykombinowac i
wychodzi mi że mogę miec duże problemy z zajściem w ciążę. Oto moje uzasadnienie:
-Wenus w 12 domu,
-Merkury w 12 domu,
-Wenus w kwadraturze do Jowisza,
-Wenus w kwadraturze do Lilith,
-Merkury w kwadraturze do Jowisza,
Ponadto obecnie Saturn siedzi w ósmym domu, wyczytałam że może to powodowac
blokowanie hormonów.
Czy ktoś mógłby potwierdzic?Czy to prawda że Wenus wskazuje ciążę, a Jowisz i
Merkury dzieci?
www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=ncofile6Ltn39-u1213082844;lang=e;gm=a1;btyp=24;mth=gw;sday=10;smon=6;syr=2008;hsy=1;zod=;orbp=;rs=0;add=18;add=20;add=22;ast=;nhor=1;nho2=1
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: Niepłodnośc? 10.06.08, 12:08
      Raczej patrzyłabym na Księżyc, a nie na Wenus. A gdyby patrzeć na Wenus, to taki aspekt jak kwadratura z Jowiszem prędzej pokazywałby trojaczki niż bezpłodność wink

Zahamowanie płodności lub raczej zajście w ciążę w wieku późniejszym kojarzyłoby mi się z koniunkcją Księżyca z Saturnem, ale to luźny aspekt.

W domu 12-ym masz Neptuna, a to jest jego dom przecież, to nie powinien szkodzić.
      Merkurego masz w 11-m, a Wenus w domach według Placidusa też masz w 11 (w Kochu w 12-m). Nie przejmowałabym się tym położeniem planet.

Słońce masz w Skorpionie, więc przypuszczam, że zdrowie masz dobre i dobrą zdolność regeneracji sił. Po prostu odczekaj.

Masz teraz Plutona na ascendencie. Może przynieść jakieś zmiany. Może przynieść zmiany związane z urodzeniem się dziecka, a może przynieść zmiany planów życiowych i dziecko nie przyszłoby w dobrym czasie.

Nie widzę bezpłodności w Twoim horoskopie, ale mogę czegoś nie dostrzegać. Na Twoim miejscu zdałabym się na mądrość natury. Dziecko może chcieć pojawić się w konkretnym momencie.
    • allija Re: Niepłodnośc? 13.06.08, 23:31
      Należałoby spojrzeć na dom 5. Władca wenus w 12 domu, kwadrat od
      jowisza /wzrost, rozwój/ i to z 8 domu /seks/, w koniunkcji z
      neptunem. Neptun co prawda w swoim domu ale w strzelcu nie czuje sie
      zbyt dobrze. Jeśli więc dzieci to raczej w wieku późniejszym czyli
      raczej pod opieka merkurego, nie wenus.
      Trzeba jeszcze rozpatrzeć lwa jako rzeczywisty dom 5 i aspekty
      planet tam znajdujących sie, u ciebie mars. Księżyc bo rodzina, u
      ciebie w koniunkcji z saturnem, tak wiec na pewno wymagana
      cierpliwość jak to przy saturnie. Jak dla mnie troche dużo tych
      kwadratur.
      Saturn przechodzący przez dom 8 nie przeszkadz w ciąży, ja przy
      takim ukladzie urodziłam dziecko.
    • klucha123_3 Re: Niepłodnośc? 16.06.08, 15:25
      Bardzo dziękuję za odpowiedzi.
      Z mojego wykresu wynika że mam merkurego w kwadraturze do marsa i oto co
      znalazłam na ten temat:
      It is not good for the native's children, who are usually few in number and
      subject to danger. Very often there is childlessnesssad
      • kita32 Re: Niepłodnośc? 16.06.08, 16:29
        Masz Merkurego w słabej kwadraturze do Jowisza, a nie do Marsa.

Czy mam dobre Twoje dane?: 15.11.79; 10.30; Łódź

Czy mogłabyś zacytować również uzasadnienie dla takiej interpretacji Merkurego w kwadraturze do Marsa? Przyznaję, że pierwszy raz słyszę.
        Merkury w kwadraturze do Marsa to kłótliwość, słowna agresywność, niewyparzony język itp - ale bezpłodność...?
        • klucha123_3 Re: Niepłodnośc? 16.06.08, 19:38
          Tak te dane są prawidłowe, na stronie astro.com mam podane mercury square
          mars...teraz to już zgłupiałamsad
          Zacytowałam Charlsa Cartera, niestety nie mogę ci podac linkasad bo jest to w
          opracowaniu które jakiś czas temu zdobyłam - swoją drogą bardzo ciekawe!Jeżeli
          chcesz mogę ci przesłac, podaj mi maila i jakie planety cię interesująsmile
          • kita32 Re: Niepłodnośc? 16.06.08, 20:14
            > Jeżeli
            > chcesz mogę ci przesłac, podaj mi maila i jakie planety cię interesująsmile

....Prześlij mi o Merkurym z Marsem - jeżeli autor uzasadnia dlaczego kwadratura tych planet może powodować niepłodność. Jeżeli nie uzasadnia, to nie przysyłaj, bo nie uwierzę w to co pisze.

adres: kita32@gazeta.pl

dzięki, Kita
        • klucha123_3 Re: Niepłodnośc? 16.06.08, 19:39
          Zapomniałam dodac, ale mnie podsumowałaświnkale zgadza się co do jotywink
          • kita32 Re: Niepłodnośc? 16.06.08, 19:55
            Och, faktycznie masz kwadraturę Merkurego z Marsem (5^ - dość luźna już), nie zauważyłam jej wcześniej bo mam nastawiony program na ściślejsze orby.

> Zapomniałam dodac, ale mnie podsumowałaświnkale zgadza się co do jotywink
            ...Hi! hi!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka