agamasia 14.10.09, 00:11 Znajoma szuka nazwy kawiarni, którą chce otworzyć. Ktoś ma może jakieś pomysły? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sil.wen Re: Nazwa kawiarni 14.10.09, 00:22 Kawiarni to nie wiem, ale od czasów liceum zawsze marzyło mi się otwarcie restauracji o nazwie "Restauracja Stuartów". ------------------------------- "Owls are not what they seem..." Odpowiedz Link
gaudia Re: Nazwa kawiarni 14.10.09, 01:38 napisz jaki profil, wystrój, propozycje ma kawiarnia Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Nazwa kawiarni 14.10.09, 08:27 a to co poniekotrzy maja w sygnaturce taki obrazek tylko zmniejszony;D zawsze sprawia mi pewna radosc;> Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Nazwa kawiarni 14.10.09, 08:19 uwielbiam kawiarnie o fajnych nazwach, np w mojej okolicy jest kawiarnia milimoi art cafe, oczywiscie artcafe jest absolutnie zbednym dodatkiem,ale milimoi brzmi cudnie lubie wszelkie radosne slowotwrostwa itd, ale nic nie podrzuce nie znajac 'profilu' kawiarni) Odpowiedz Link
luczijka Re: Nazwa kawiarni 14.10.09, 13:26 Przyjęłam, że to ma być typowa kawiarnia czyli gadamy-sobie-popijając-kawę Co się robi w kawiarni? Wiadomo - głównie plotkuje ;P i w związku z tym proponuję takie nazwy: "Na Ucho" "Na Językach" "Ploteczki" "Głuchy Telefon" "Zwierzenia" "Dygresje" Mam też nazwy bardziej uniwersalne: "Moje Miejsce" "Intymnie" "Relaksacje" "Sami Swoi" "Kawowo" "W kąciku" "Rewizyty" oraz z angielska brzmiące: "Private Place" Cafe "In my own little corner" Na koniec dwie nazwy zupełnie bez ideologii, po prostu wydaje mi się, że pasują do kawiarenki: "Kawiarniane Romanse" "Niebezpieczne Związki" Co ciekawe ze wszystkich nazw, które podałam wykorzystane są tylko dwie: "Sami Swoi" (to kawiarnia w Warszawie i w Edinburgh'u) i "Ploteczki" (w Warszawie istnieje kawiarnia pod nazwą "Ploteczka", ale przecież to nie to samo ;P ;D). Oczywiście przed lub po każdej z nazw można dodać "cafe" lub "kawiarnia", ale można też zostawić tak jak jest Może coś z tego się przyda koleżance Odpowiedz Link
agamasia Re: Nazwa kawiarni 14.10.09, 17:08 Dzięki za propozycje Ja myślałam o Słodziku, a prawdopodobnie to będzie Szarlotta, albo jakoś tak Kawiarnia ma być ciastowo - deserowo - kawowa Odpowiedz Link
luczijka Re: Nazwa kawiarni 14.10.09, 20:13 To może Cukiereczek - byłoby choć trochę serialowo A gdzie to będzie? Może kiedyś tam wpadnę na kawę lub ciacho Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Nazwa kawiarni 14.10.09, 19:00 agamasia napisała: > Znajoma szuka nazwy kawiarni, którą chce otworzyć. Kawiarnia LOLUM Prawda ze genialne ? Odpowiedz Link
agamasia Re: Nazwa kawiarni 14.10.09, 19:04 Gdybym to ja otwierała, to nawet bym się nie pytała, bo to przecież wiadomo, ale ona to taka nie lolumowa jest Odpowiedz Link
luczijka Re: Nazwa kawiarni 14.10.09, 20:15 galaxian1 napisał: > agamasia napisała: > > > Znajoma szuka nazwy kawiarni, którą chce otworzyć. > > Kawiarnia LOLUM Pacz panie nigdy bym nie wpadła na tę nazwę ;P Odpowiedz Link
magdawaw1 Re: Nazwa kawiarni 15.10.09, 11:00 Zawsze można "ściągnnąć" nazwę z Pushing Daises -..Słodka Dziurka Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Nazwa kawiarni 15.10.09, 11:27 magdawaw1 napisała: > Zawsze można "ściągnnąć" nazwę z Pushing Daises -..Słodka Dziurka a taka to w mojej wsi jest Odpowiedz Link
luczijka Re: Nazwa kawiarni 15.10.09, 14:47 magdawaw1 napisała: > Zawsze można "ściągnnąć" nazwę z Pushing Daises -..Słodka Dziurka U mnie w rodzinie przewija się anegdotka, która karze mi kojarzyć "czekoladową dziurkę" z... lepiej nie mówić czym W związku z tym raczej nie poszłabym do kawiarni o zbliżonej nazwie ;P Odpowiedz Link