magdawaw1 30.03.10, 10:01 zero komentarzy odnosnie nowego sezonu, a jak zwykle jest super Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniuta75 Re: czy tylko ja oglądam Breakin Bad? 30.03.10, 10:09 Lu chyba ogląda . Ja pilota tylko i podziękowałam . Odpowiedz Link
ka_thy Re: czy tylko ja oglądam Breakin Bad? 30.03.10, 10:57 Ja nawet pilota nie zdzierżyłam. Jak zobaczyłam tego sierotowatego faceta w dodatku w białych gaciach... To było zbyt dużo jak dla mnie Odpowiedz Link
lenkaaa Re: czy tylko ja oglądam Breakin Bad? 30.03.10, 12:53 ja juz sie doczekac nie moglam kiedy start tego sezonu, a teraz jak juz jest, to wyczekuje odpowiedzniej chwili, zeby nie ogladac na chybcika, tylko sie rozsmakowac paroma odcinkami na raz. Tak wiec albo dzis wieczorem zasiade albo dopiero po Swietach. Kocham ten serial !!! Odpowiedz Link
magdawaw1 Re: czy tylko ja oglądam Breakin Bad? 30.03.10, 14:16 o to tak jak ja...lubię ten serial..ale w poprzednich sezonach bywało, ze nie dawałam rady obejrzec po pare odcinków.. Odpowiedz Link
luczijka Re: czy tylko ja oglądam Breakin Bad? 30.03.10, 20:39 ka_thy napisała: > Ja nawet pilota nie zdzierżyłam. Jak zobaczyłam tego sierotowatego faceta w dod > atku w białych gaciach... To było zbyt dużo jak dla mnie Walter w żadnym wypadku nie jest sierotą ;P Jest za to niezłym skur..., ale żeby się o tym przekonać trzeba obejrzeć więcej niż jeden odcinek Widocznie nie przepadasz za absurdem i abstrakcyjnym humorem Ja właśnie za te białe galoty (i wiele innych szalonych motywów) pokochałam ten serial Odpowiedz Link
ka_thy Re: czy tylko ja oglądam Breakin Bad? 01.04.10, 08:56 OMG! Uwielbiam absurd i abstrakcyjny humor Czyżbyś własnie przekonała mnie do serialu... Tylko ten facet i te jego majtasy - czy przestaną mnie drażnić? Odpowiedz Link
luczijka Re: czy tylko ja oglądam Breakin Bad? 01.04.10, 13:00 ka_thy napisała: > OMG! Uwielbiam absurd i abstrakcyjny humor Czyżbyś własnie przekonała mnie d > o serialu... > > Tylko ten facet i te jego majtasy - czy przestaną mnie drażnić? Trudno powiedzieć, bo majtasy pojawiają się od czasu do czasu <hihihi>. Może Skylar (znaczy żona ) kupuje Waltowi te gacie i biedak musi je nosić? A co do pytania: "dać szansę, czy nie?", odpowiem: "O TAK!". Tylko nie zrażaj się, jeśli Ci się nie spodoba po pierwszych 3 odcinkach, bo wielu ludzi ma ten problem. BB w przeciwieństwie np. do Weeds nie jest serialem, który się kocha od razu, ale jak już pokochasz to na amen Spróbuj obejrzeć 6 odcinków, ponieważ właśnie wtedy akcja rusza z kopyta. Jednak lojalnie uprzedzam - abstrakcyjny humor i absurd są tylko elementami BB. Całość jest dość mroczna, bardzo realistyczna, miejscami nawet naturalistyczna... W końcu mamy do czynienia z narkotykowym biznesem Nadal zainteresowana oglądaniem? Odpowiedz Link
luczijka Re: czy tylko ja oglądam Breakin Bad? 30.03.10, 20:54 Jak to nikt nie ogląda? ;P Przecież nie dalej jak w zeszłym tygodniu wspominałam w tym wątku o premierze trzeciego sezonu ;P Początek pierwszego odcinka powalający, normalnie ciary Potem było raczej średniawo, no ale wiadomo, musieli przepracować plejncrasz Drugi odcinek był już w całości wspaniały Ucieszył mnie powrót Saula i pana Dzwonnika <lol>. Najlepsze momenty to oczywiście akcja-z-pizzą-na-dachu oraz piosenka przewodnia Walta "o koniku bez imienia" Odpowiedz Link
magdawaw1 Re: czy tylko ja oglądam Breakin Bad? 31.03.10, 10:54 ja jestem fanką Dżesiego.. z takiego dziecika - rozrabiaki zrobił sie gangster...ale pod wpływem Walta, która niby taki "zielony".... dla mnie na zawsze n1 zostanie rozpuszczanie zwłok w wannie w 1 sezonie... a w tym numer z pizzą niezły..aczkollwiek ta skyler dziła mi na nerwy..za walt junior niezły - aż sprawdzałam czy gra czy naprawdę jest spralizowany... czarny humor uber alles.. Odpowiedz Link
mendosita Re: czy tylko ja oglądam Breakin Bad? 31.03.10, 12:10 Ja oglądałam gdzieś do połowy 1 sezonu, potem przestałam, bo mnie to jakoś przygnębiało. Powiedzcie tylko jakim cudem Walter wciąż żyje, skoro w 1 sezonie dawali mu parę miesięcy życia? Wyzdrowiał? Odpowiedz Link
luczijka Re: czy tylko ja oglądam Breakin Bad? 31.03.10, 12:32 mendosita napisała: > Powiedzcie tylko jakim cudem Walter wciąż żyje, skoro w 1 sezonie > dawali mu parę miesięcy życia? Wyzdrowiał? Akcja całości (znaczy wszystkich sezonów) rozgrywa się na przestrzeni kilku miesięcy i to jest pierwsze wytłumaczenie. Drugie to po prostu cud medyczny. Pamiętasz może Izzie z GA? Dawali jej tylko 5% szans na przeżycie, a jednak się udało... Cuda się zdarzają, zwłaszcza w serialach Odpowiedz Link
lenkaaa Re: czy tylko ja oglądam Breakin Bad? 01.04.10, 18:25 mnie tez ten serial dosc mocno przygnebial i dolowal momentami, ale jakos nie moglam go przestac ogladac, taki nalog... Odpowiedz Link
luczijka Re: czy tylko ja oglądam Breakin Bad? 31.03.10, 12:25 magdawaw1 napisała: > ja jestem fanką Dżesiego Ja też jestem fanką Dźesjego, no bo jak można go nie kochać??? A takie postaci jak Saul lubię, bo dodają kolorytu > dla mnie na zawsze n1 zostanie rozpuszczanie zwłok w wannie w 1 > sezonie... Nigdy nie mów nigdy Może jeszcze wymyślą coś takiego, że Ci szczena opadnie <hihihi>. > a w tym numer z pizzą niezły..aczkollwiek ta skyler dziła mi na > nerwy.. Skylar jest kobietą, która by wyprowadziła z równowagi nawet mistrza Zen Nie trawię jej Na miejscu Walta to bym się cieszyła, że wyszło tak jak wyszło... Szczególnie, że mogło być zdecydowanie gorzej... za walt junior niezły - aż sprawdzałam czy gra czy naprawdę > jest spralizowany... Zgadzam się - jest świetny Uważam, że jego występ jest niedoceniany. Chłopak ma tylko lekkie porażenie mózgowe, a gra osobę z ciężkim paraliżem. > czarny humor uber alles.. O tak Odpowiedz Link
magdawaw1 Re: czy tylko ja oglądam Breakin Bad? 27.04.10, 11:00 ale odcineczek wczoraj był...fiu fiu.. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: czy tylko ja oglądam Breakin Bad? 27.04.10, 14:49 ach, jeszcze nie widzialam, moze dzis sie uda... Odpowiedz Link
lenkaaa Re: czy tylko ja oglądam Breakin Bad? 28.04.10, 09:22 Fiu, fiu ! Ale odcinek ! Taki "zdeprawowany" ten serial, a tak straszliwie wciaga, ze jedno oko momentami przymykam bo patrzec nie moge i mnie wstrzasa jak widze co oni tam wyprawiaja, a drugie oko szeroko otwieram, zeby nie przegapic co bedzie dalej ;> Odpowiedz Link
lenkaaa 3x10 27.05.10, 00:16 No zeby ich pochlastalo, caly odcinek o musze zrobili !!!! Juz mnie szlag ciezki trafial pod koniec, choc posmiac tez sie posmialam !!! Ale taka zapchajdziure zrobili jakich malo.... Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: czy tylko ja oglądam Breakin Bad? 27.05.10, 08:58 a poweidzcie mi bo mnie tu necicie...i az psozlam sparwdzic. pierwszy sezon ma only 7 odcinkow?? Odpowiedz Link
luczijka Re: czy tylko ja oglądam Breakin Bad? 27.05.10, 11:48 Tak, only 7 bo był strajk scenarzystów Odpowiedz Link
magdawaw1 Re: czy tylko ja oglądam Breakin Bad? 01.06.10, 10:47 ale odcinek.....fiu fiu...jeszcze zonka wejdzie w "biznesy"... Odpowiedz Link
lenkaaa Final 15.06.10, 00:15 no nie moge, ale zakonczenie !!!! To ile teraz trzeba czekac ? rok, pol roku ? Kurdeno ! Odpowiedz Link
magdawaw1 Re: Final 15.06.10, 11:39 no finał, ze małao co a paznokcie bym zjadła...walt ma chyba wodę a nie krew w zyłach...to jego opanowanie.... Odpowiedz Link
luczijka Re: Final 08.09.10, 12:44 Właśnie skończyłam 3 serię W kwietniu odłożyłam sobie parę odcinków, żeby mieć co oglądać w sezonie ogórkowym i opłaciło się Rewelacyjny finał i rewelacyjna seria w ogóle. Wczoraj nie mogłam spać pół nocy, bo przeżywałam-to-jeszcze-raz Oby więcej takich seriali jak BB. Może Walking Dead spełni te oczekiwania lub Boardwalk Empire. Na razie napalam się na oba, ale jak zwykle trza poczekać, żeby tak naprawdę ocenić Ps. Odcinek z muchą bardzo mi się podobał <hihihi>. To jeden z moich ulubionych, no ale ja uwielbiam motywy psychologiczne w filmach/serialach, zwłaszcza jeśli są dobrze zrobione ;P A tu były świetnie zrobione. Jednak rozumiem, że odcinek mógł się komuś nie podobać W końcu był dość specyficzny... Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Final 08.09.10, 13:55 o, mamo, wezcie mi przypomnijcie jak to sie skonczylo ! Tak mi sie final podobal, a teraz sobie za chiny ludowe nie moge przypomniec ostatnich scen... Kurcze, to chyba nie najlepszy final byl skoro go nie pamietam.... Ja mam taki miernik seriali: jak po pol roku nadal pamietam o czym byl sezon i jak sie skonczyl, to dobry serial, a jak nie pamietam, to zly.... hi, hi... Odcinek o musze pamietam a potem juz nie.... Odpowiedz Link
luczijka Re: Final 08.09.10, 18:00 lenkaaa napisała: > Ja mam taki miernik seriali: jak po pol roku nadal pamietam o czym byl sezon i > jak sie skonczyl, to dobry serial, a jak nie pamietam, to zly.... hi, hi... > Odcinek o musze pamietam a potem juz nie.... > Czyli wychodzi na to, że jednak odcinek z muszką był dobry <hihihi>. Wszystko zaczęło się od pewnego dziesięcioletniego chłopca. Jessie odkrył, że to właśnie ten mały zabił jego kumpla (patrz druga seria odcinek 11, początkowa scena). Zabójstwo było zlecone przez pana-w-okularkach, obecnego szefa Jessiego i Walta. Jessie postanowił coś z tym zrobić (czytaj zemścić się), ale Walt mu to uniemożliwił. Zakablował go u Gusa i doszło do "spotkania na szczycie", które odbyło się w przyczepie pana-w-okularkach. Na spotkaniu Jessie był zmuszony zaakceptować warunki swojego big-bossa i pogodzić się z tym w jaki sposób prowadzi on swoje biznesy W zamian Gus przyrzekł, że nie będzie już wykorzystywał dzieci do brudnej roboty. Słowa nie dotrzymał i oto co się stało... www.youtube.com/watch?v=SqASY0_Equs Powyższa scena wieńczyła 12 odcinek. Natomiast w 13 tych dwóch drabów od spokojnego-pana-Gusa-w-okularkach miało załatwić Walta, bo nie był im już potrzebny, no i oczywiście sprawiał za dużo kłopotów (m.in. w związku z tym małym chłopcem). Jednak Walt zaczął ich błagać, zaproponował nawet, że będzie pichcił za darmo, a gdy to nie poskutkowało, zaproponował, że wyda im Jessiego. Zadzwonił do niego i... www.youtube.com/watch?v=ACNEAbLnO9c Ps. Wydaje mi się, że nie pamiętasz dlatego, że oglądasz dużo seriali na raz, a nie dlatego, że serial był słaby Wiem co mówię, bo mam to samo Chociaż z BB jeszcze mi się to nie zdarzyło Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Final 08.09.10, 22:15 ach, no tak, teraz pamietam ! On go chyba nie zastrzelil, tylko co najwyzej zranil, bo przesunal rewolwer zanim strzelil... Odpowiedz Link
luczijka Re: Final 08.09.10, 22:32 lenkaaa napisała: > ach, no tak, teraz pamietam ! On go chyba nie zastrzelil, tylko co najwyzej zra > nil, bo przesunal rewolwer zanim strzelil... Tak to wyglądało, ale cholera wie Przekonamy się za jakieś 10 miechów Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Final 09.09.10, 09:11 obejrzalam sobie ten ostatni fragment i przypomnialo mi sie jak ten serial wciaga ! Jak strzelil z pistoletu w strone kamery, to az podskoczylam, tak mnie zachipnotyzowalo ogladanie... Odpowiedz Link
magdawaw1 Re: Final 09.09.10, 10:46 zgadza się , ostatni odcinek BB majstersztyk.....uwielbiam Jessiego!!! Odpowiedz Link
luczijka Re: Final 09.09.10, 12:06 magdawaw1 napisała: > uwielbiam Jessiego!!! Ja też! Ciągle nie mogę odżałować, że ukatrupili mu tą Jane... Ale tak pewnie musiało być - "dla dobra akcji" Odpowiedz Link