galaxian1 Re: Alcatraz 17.01.12, 10:21 Ja już mam wypożyczone Jest też jakiś nowy Smash, ponoć od Stevena Spielberga (ale jeśli taki jak Terranova, to ja dziękuję!). Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Alcatraz 17.01.12, 10:27 Ale oba odcinki wypożyczyłeś? Smash to to coś o MM? Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Alcatraz 17.01.12, 11:26 aniuta75 napisała: > Ale oba odcinki wypożyczyłeś? No pewno > Smash to to coś o MM? Własnie doczytałem, że o MM. Czyli bardziej dla WAS niż dla mnie Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Alcatraz 17.01.12, 11:28 E tam. Stereotypy . Ja nie mam zamiaru na to patrzeć , wolę jak się szczelają . Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Alcatraz 17.01.12, 13:38 aniuta75 napisała: > wolę jak się szczelają . Albo obcinają łby maczetą ! Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Alcatraz 17.01.12, 14:04 Noooo . Zobaczymy, czy Alcatrazu będzie dużo mordu . Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Alcatraz 18.01.12, 10:05 jezu jakim wy slangiem piszecie. mm to marylin manson? a alcatraz wypozyczam. i co to ten smash?? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Alcatraz 18.01.12, 10:21 Psioła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MM to Marylin Monroe przeca no! Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Alcatraz 18.01.12, 11:15 aaa... i co ten smash to serial o marylin manson? tfu monroe? Odpowiedz Link
galaxian1 1x01 18.01.12, 13:08 Jak na razie to takie se. Niczym mnie nie powaliło i nie zaskoczyło. Mam nadzieję, że to nie będzie "procedural", że w każdym odcinku szukają kolejnego więźnia I nie mogę przestawić się na Hugo - naukowca, ciągle wydaje mi się, że za chwile panie jakiś "kwas" w stylu Losta. A w panu "Szefie" widzę... księdza (od Tudorów!). I jak tu oglądać serial można, no ? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 1x01 18.01.12, 13:17 Ja już po obu odcinkach. Nie powaliło na kolana, to fakt. Ale nauczona doświadczeniem, że te co na początku powalają na kolana pod koniec kisną, nie narzekam. Jest ok i mam nadzieję, że będzie ok dalej. Ofkoz, że w każdym odcinku będzie o więźniu albo o kimś z "obsługi" , no bo jakżeby to inaczej? W końcu zniknęło ponad 300 luda, to trudno, żeby jednego obrabiac przez kilka odcinków. No i coś mi się wydaje, że do tych złapanych już będziemy wracac co jakiś czas. Odpowiedz Link
galaxian1 1x02 18.01.12, 18:40 Drugi odcinek bardziej mi się podobał, był jakby bardziej przejrzysty, zrozumiały. W pierwszym to nie bardzo było wiadomo, o co właściwie temu więźniowi kaman. Bo żona go zostawiła, to ludzi zabijał ? A może po prostu bardziej się już przyzwyczaiłem do postaci. Ale i tak bez rewelacji - prawdę mówiąc jak na razie to wolę POI. Obydwa seriale są nieco podobne - tylko w jednym mamy przestępstwa "z maszyny", a w drugim kryminaliści z przeszłości. I tu i tu należy zapobiec zbrodni i schwytać złoczyńcę. Jednak postacie z POI bardziej do mnie trafiają. W Alcatraz jest jakoś drętwo, postacie do siebie nie pasują. Zobaczymy co dalej ! Odpowiedz Link
yvi1 Re: 1x02 18.01.12, 22:27 Nam sie spodobal.Drugi jeszcze nie prztlumaczony u nas ,wiec jeszcze nie wiem. Co wiem,bedziemy sie patrzec. Odpowiedz Link
olylejdi_1 1x03 25.01.12, 21:38 Serial rewelacja. Mam tylko nadzieję, że Fringe nie ucierpi dlatego, że Abrams ma nowe dziecko. Ktoś wczesniej napisał, że ma nadzieje, że to nie będzie procedural. Rany ludzie! Czy wy oglądaliście Aliasa, Fringe'a, Losta? Ostatnie czego można się spodziewać po Abramsie to procedural. Konwencja niby jest taka, że co odcinek to nowy skazaniec, ale mamy też drugie tło - czyli co kombinuje Hauser? W pierwszym odcinku okazuje się, że facet ma tajne wiezienie - urządzone jak Alcatraz, gdzie czekają cele dokładnei ponumerowane jak wiezniowie w 1960, W drugim na koncu okazuje się, że ta laska, co z nim pracuje jest podejrzana. W trzecim..... a zresztą zobaczcie sami. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 1x03 25.01.12, 22:26 No to już w drugim było wiadomo, że ta czarna jest z Alcatraz'1960. Strasznie jestem ciekawa co ten Hauser knuje. I czy on tak sam, czy dla kogoś. Odpowiedz Link
olylejdi_1 Re: 1x03 26.01.12, 10:06 Ale teraz sie okazuje, ze doktorek tez dla niego pracuje. Czyli hauser wie, co robili z tymi wiezniami? Pewnie jakis efekt uboczny eksperymentu i on ich musi wyłapac. Cos jak te spiski sredniowieczne i tajemnica przekazywana z pokolenie na pokolenie. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 1x03 26.01.12, 10:53 olylejdi_1 napisała: > Serial rewelacja. Nie zgodzę się. Co w nim takiego rewelacja? Dla mnie zwykły przeciętniak. > Ostatnie czego można się spodziewać po Abramsie to procedural. Undercovers był proceduralem od Abramsa, dostał cancela chyba po 8 odcinkach. Z tego co czytałem to Alcatraz wcale nie zmiera dobrych ocen i z oglądalnością też raczej słabo. Może też należy spodziewać się cancela... Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 1x03 26.01.12, 11:12 Jeśli każdy odcinek będzie wyglądał w taki sposób - Na początku wróci nowy zbieg, poznamy jego historie, parę wspomnień z tego jak był z Alcatraz a na koniec albo go złapią albo zabiją i odstawią nowego Alcatraz... To ja za ten serial podziękuję. A wszystko zapowiada, że tak właśnie będzie. A jeszcze wkurzająca pani policjantka, która zamiast strzelać, to gada albo się przygląda i czeka aż przestępca strzeli pierwszy bezsens. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 1x03 26.01.12, 11:27 Oglądaj i nie marudź, bo niedługo to se nawet na Alcatraza nie popatrzysz . Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 1x03 26.01.12, 12:03 Będę marudził, bo liczyłem na niebanalny serial z ciekawą, wciągającą fabułą. A nie na procedurala, gdzie każdy odcinek jest taki sam Tu nawet wątku głównego nie ma - jest tylko w domyśle - jak to się stało, że oni wrócili. Ale to nie jest w żaden sposób prowadzone. Myślę, że dopiero finalne odcinki będą o czymś interesującym. A główny "sens" serialu to łapanie morderców - czyli serial jakich wiele. Odpowiedz Link
magdakingaklara Re: 1x03 26.01.12, 14:24 Chyba tak właśnie zapowiada. Wystarczy zobaczyć na poszczególne (narazie podano do 9 odcinka) tytuły odcinków. Kazdt zawiera jakieś imię i nazwisko. A więc do 9 odcinka każdy będzie pewnie dotyczył jakiegoś zbiega Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 1x03 26.01.12, 16:16 Może planują w drugim sezonie jakąś ekstra akcję z nimi . Wiecie coś w stylu Ocean's 11 tylko ich będzie więcej . Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 1x03 27.01.12, 09:14 aniuta75 napisała: > Może planują w drugim sezonie jakąś ekstra akcję z nimi Tylko że przy tak odkrywczej fabule, to o 2 sezonie możesz pomarzyć Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 1x03 27.01.12, 10:56 Chociaż z drugiej strony to hamburgery lubią oglądać w kółko to samo - CSI, Idole (nie wiem ktory sezon, ale pewnie ponad 10). Odpowiedz Link
8macek Re: 1x03 27.01.12, 11:26 ale faktem jest, że "alkatraz" to jak na razie bryndza jest. jeśli się to jakoś sensownie nie rozwinie do 5-6 odcinka to ja sobie podaruję chyba. w porównaniu do losta i frindża... no to po prostu nawet nie ma co porównywać Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 1x04 02.02.12, 08:56 magdakingaklara napisała: > Kolejna historia. > Nuda, nuda, nuda Kolejny odcinek będzie dokładnie taki sam Taki miał być to hit, a ja już wolę oglądać durnego Grimma, bo jest bardziej interesujący i historie są bardziej zróżnicowane. Odpowiedz Link
magdakingaklara Re: 1x04 02.02.12, 09:50 ja tez juz wole inne. Strasznie smętny i nudnawy. Ale dobrze, że są inne Odpowiedz Link