Dodaj do ulubionych

wiek a kredyt

27.12.10, 19:48
Proszę o inf. czy mogę otrzymać kredyt hipoteczny - mam 50 lat / emeryt - dochód 6 tys razem z żoną / chciałbym otrzymać kredyt na kupno domku / wart. 450000 / po sprzedaży mieszkania w bloku kredyt by wynosił 250000 - w jakim banku mogę się starać i czy otrzymam go ze względu na wiek .
Obserwuj wątek
    • ziut19 Re: wiek a kredyt 28.12.10, 12:57
      Oczywiscie, ze go otrzymasz. Co najwyzej maksymalny okres kredytowania bedzie krotszy, np.: 20 lat zamiast reklamowanych 50 smile
    • gardendwarf Re: wiek a kredyt 29.12.10, 01:28
      radze sprawdzic oferty dopasowane do panskich potrzeb na porownywarce finansowej typu ebroker, obiektywne i z pelnym wyliczeniem wszystkich kosztow, dodatkowo mozna sprawdzic opinie klientow.
      • miriam.7 Re: wiek a kredyt 29.12.10, 11:28
        Kredyt jest rzeczą indywidualną dlatego analiza rynku jest niezbędna, polecam oczywiście porównywarki cenowe, eBroker to jedna z najbardziej zaawansowanych porównywarek cenowych na polskim rynku
    • adamkoe Re: wiek a kredyt 17.01.13, 18:29
      Na pewno wiek działa na niekorzyść, ale z kredytem nie powinno być problemu. Bank nie będzie najwyżej skłonny do zbyt długiego okresu kredytowania. Najlepiej sprawdzić składając wnioski w kilku bankach lub skorzystać z pomocy doradcy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka