magikal 14.12.05, 19:35 wlasnie skladam wniosek o kredyt w millennium (100% + wykonczenie, stan deweloperski) i szczerze mowiac nie mam pojecia skad wziac informacje co wpisac w formularzu zawierajacym kosztorys wykonczenia.. nie jestem przeciez inzynierem Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adrkam Re: millenium, druk o wykończeniu 14.12.05, 19:57 najprosciej wejdz na strony firm produkujacych interesujace cie materialy wykonczeniowe, policz srednie ceny. nastepnie zadzwon do jakiegos fachury od kafelek, hydrauliki, malowania i co tam jeszcze chcesz robic i spytaj ile wezmie za to co chcesz zrobic. ceny sa rozne dla roznych miast... ja w kazdym razie tak zrobilem. Odpowiedz Link
neo_r Re: millenium, druk o wykończeniu 14.12.05, 20:13 też tak zrobiłam, zrobiłąm spis robót na wykończenie, pojechaliśmy do Praktikera i in castoram spisałam ceny, potem policzyłam wszytko - podłogi, ściany- ile trzeba kafli, farb, paneli, dodałam robociznę etc i obliczyłąm mniej więcej ile trzeba Odpowiedz Link
magikal Re: millenium, druk o wykończeniu 14.12.05, 21:46 ok, a na ile to jest 1) wiążące, 2) weryfikowane? tzn czy jesli np wpisze 8000 zl na podlogi a 2000 na glazure to musze wydac dokladnie tyle na podlogi i glazury? czy to jest tylko orientacyjne?i czy musze to udokumentowac potem? Odpowiedz Link
neo_r Re: millenium, druk o wykończeniu 15.12.05, 21:44 tak - orientacyjnie, potem do Twojego przyszłego mieszkania jedzie rzeczoznawca banku i robi wycenę - określa czy ta kasa na wykończenie podniesie o tyle wartość nieruchomości; musisz tez trzymać faktury za materiały bo bank może zażądać do wglądu (ale nie musi) pozdrawiam Odpowiedz Link