emi_forever 03.04.06, 13:13 Dzisiaj sprobuje złozyc wniosek.Ze zdolnością nie bedzieproblemu (mam 25 %) wkładu własnego.Kredyt w pln na 120 tys zł. Jakie był wasz czas oczekiwania? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
posen80 Re: BPH.Jak długo czekaliście na decyzję? 03.04.06, 13:15 Witam! Ja złożyłem wniosek w piątek tydzień temu. W czwartek chcieli ode mnie jakieś dodatkowe dokumenty, bo jakoś im po kilkakrotnym podliczaniu się coś nie zgadza z moją zdolnością. No i czekam! Znam osoby, które już po tygodniu podpisywały umowę, znam również takie, które dostały negatywną odpowiedź, bo... Właściwie bank nic nie powiedział. Pozdrawiam i życzę powodzenia! Odpowiedz Link
emi_forever Re: BPH.Jak długo czekaliście na decyzję? 03.04.06, 13:29 dzięki dobra, zobaczymy co mi powiedzą? a co z wyceną mieszkania(rynek wtórny)? pozdr emi Odpowiedz Link
posen80 Re: BPH.Jak długo czekaliście na decyzję? 03.04.06, 13:36 U mnie sytuacja wygląda troszkę inaczej. Kupuję mieszkanie na rynku pierwotnym u developera, więc wyceny nieruchomości nie potrzebuję. Pozdrawiam Odpowiedz Link
emi_forever Re: BPH.Jak długo czekaliście na decyzję? 03.04.06, 14:26 dzięki) a co do rynku wtórnego?? co z polisą? Odpowiedz Link
miniaxv Re: BPH.Jak długo czekaliście na decyzję? 03.04.06, 23:18 Umowa była podpisywana już po tygodniu od złożenia wniosku Mieszkanie z rynku wtórnego, operat szacunkowy był obowiązkowy! Dostaliśmy listę rzeczoznawców i mieliśmy wybrać - koszt 250zł (Poznań). Udało się bez ubezpieczenia na życie! POWODZENIA! Odpowiedz Link
jasta_a Re: BPH.Jak długo czekaliście na decyzję? 04.04.06, 10:45 A my złożyliśmy w poniedziałek tydzień temu i wczoraj mąż poszedł zobaczyć jak się sprawy mają. Pani w banku powiedziała, że wniosek leży tak jak leżał bo ona nie miała czasu go wysłać!!!!!! No ręce opadają!!!!!!! Więc czekanie sie przedłuży. Też dostaliśmy liste rzeczoznawców, wycena obowiązkowa koszt 400zł. Reszty je Odpowiedz Link
posen80 Re: BPH.Jak długo czekaliście na decyzję? 04.04.06, 16:32 Witam! Dzwoniłem dziś do banku i dowiedziałem się, że mój wniosek jest w realizacji. Zobaczymy jak długo!!! Oczywiście zwlekano z przesłaniem jego do analizy. Ale to chyba normalne dla BPH. Tylko niektórzy mają tą przyjemność dość szybko otrzymać promesę! Gorąco pozdrawiam i trzymam za wszytskich kciuki!!! Odpowiedz Link
annaskor Re: BPH.do miniaxv 04.04.06, 21:51 Miniaxv możesz napisać w którym oddziale BPH w Poznaniu wzięliście kredyt? Możesz polecić mi również konkretną osobę - konsultanta w tym oddziale? Jakie warunki otrzymaliście, jak wysoki kredyt i waluta? My chcemy na 100% (185 tys. zł) + 30 tys. zł na remont. Jeszcze jedno: którego rzeczoznawcę z listy BPH wybraliście i czy te 250 zł to standard czy też negocjowaliście? Będę wdzięczna za odpowiedź Pozdr Odpowiedz Link
idalia666 Re: BPH.Jak długo czekaliście na decyzję? 04.04.06, 17:39 Witam, wniosek złozylam 06.03 i do dzisiaj nie mam decyzji. Tłumaczą sie jakąś zmianą systemu. A ja musze świecić oczami przed developerem i firmą remontową, która miała wejśc 1 kwietnia. Mam dość, ręcę opadają. Odpowiedz Link
posen80 Re: BPH.Jak długo czekaliście na decyzję? 04.04.06, 18:06 Kurcze, tak długo Ciebie trzymają? Masakra!!! Termin transzy do developera u mnie mija 30.04. Jestem ciekaw czy otrzymam jakąś decyzję do tego czasu! A na Twoim miejscu skontaktowałbym się w dyrekcją banku! Pozdrawiam Odpowiedz Link
marcel64 Re: BPH.Jak długo czekaliście na decyzję? 10.04.06, 16:44 O wlasnie macie jakis kontakt do dyrekcji zeby zlozyc skarge /tz chodzi o nr telefonu/ bo tak odsylaja zeby tylko nie do dyrekcji Odpowiedz Link
posen80 Re: BPH.Jak długo czekaliście na decyzję? 06.04.06, 08:41 W ciągu tygodnia już dwukrotnie donosiłem do nich dokumenty! Wczoraj chcieli ode mnie całą listę dokumentów dotyczących mojego pracodawcy. Masakra: statut spółdzielni, odpis KRS, uchwałę powołującą radę nadzorczą. Odpowiedz Link
marcel64 Re: BPH.Jak długo czekaliście na decyzję? 10.04.06, 16:41 Ten bank olewa poprostu klientow od samego poczatku wiec nie wiem po co w nim bierzecie skoro juz na wstepie robia wam takiechece. Moj znajomy czekal ponad miesiac bo koordynator w miedzyczasie pojechal sobie na 2 tyg urlop!! Odpowiedz Link