Dodaj do ulubionych

GE czy Fortis

06.07.06, 13:44
witam. Jakie macie doświadczenia z ww bankami , lie czeka się na rozpatrzenie
wniosku?
doradca zaproponował nam te dwa banki: CHF na 30 lat w ratach równych na 100%.
w GE daje 2,75% a w Fortisie 2,91% (nie wiem czy jest już w tym marża??. w
Fortisie kuszą 0 zł prowizją.
co myślicie.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • vrubelek78 Re: GE czy Fortis 06.07.06, 13:57
      i jeszcze dodatkowe pytanie: który z tych banków jest bardziej elastyczny i
      tolerancyjny. chodzi mi o to, że po wzięciu kredytu chcę zmienić pracę. jak w
      ogóle banki zapatrują się na takie sytuacje?
      • xax Re: GE czy Fortis 06.07.06, 21:52
        bierz tam gdzie tobie dadzą.
        • jka3 Re: GE czy Fortis 07.07.06, 12:07
          czesc, mam ten sam problem GE czy Fortis (dadza mi i tu i tu).
          niech ktos sie odezwie kto ma moze juz kredyt w ktoryms z tych bankow
          • agakowalik Re: GE czy Fortis 08.07.06, 19:45
            W Fortisie tempo mają ekspresowe. Wydali pozytywną decyzję tydzień po złozeniu
            kwitów ale jeszcze muszę coś tam wyjaśnić. Fortis ma jeden duży plus. Jesli
            będą szaleć na spreadzie to mogę sobie kupić franki na rynku i spłacać
            bezpośrednio we frankach. Miesięcznie to wychodzi kiklkanaście złotych (przy
            racie 1.200) ale zawsze to dodatkowe zabezpieczenie.
            • mamamisiasia Re: GE czy Fortis 10.07.06, 13:33
              staralismy sie i tu i tu. W obu przypadkach decyzja miala byc w tydzien- fortis
              wydal po kilku dniach, a GE domagal sie coraz to nowych dokumentow. Nawet kilka
              dni przed uruchomieniem transzy jeszcze cos chcieli, ale wtedy mogli juz nas
              pocalowac w .... I rzeczywiscie mamy rachunek walutowy, gdzie mozna wplacac
              franki. poniewac kredyt jest ogromny mamy tez zagwarantowana stala marze na
              caly okres kredytowania.
              • brzuzia Re: GE czy Fortis 11.07.06, 11:22
                ja konsolidowalem kredyty. 170.000 pln + 160.000 pln w ge.
                sa bardzo elastyczni ale biurokratyczni. nawet kazali sobie wyjasniac kwoty
                przelewow z wyciagu na rachunku. ale sprawe zalatwili w miesiac. przez doradce
                w finaster.com.pl. polecam bardzo rzeczowy pan Luterek (szef) i tylko do niego.
                ale dali kase na dwie niruchomosci +inne male kredyty + remont.
                i o to chodzi.
                zobaczymy czy cenia klienta. wlasnie zlozylem zapytanie o kolejny kredyt...
                btw: jak myslicie , ktory bank uwzgledni kase wz najmu i po jakim czasie taki
                najem musi byc zarejestrowany?
                • xax Re: GE czy Fortis 12.07.06, 08:59
                  Każdy bank uwzględnia kasę z najmu,tylko że najem musi trwać co najmniej rok i
                  umowa musi być na czas nieokreślony do tego pit-5 i nie wrzucaj za dużo w
                  koszty bo liczy się dochód a nie przychód.Ja wydzierżawiłem dom i podnajmuje 9
                  pokoji studentom.Teraz chcę ten dom kupić chodziłem po wszystkich bankach i
                  miałem z tym sporo problemów aż trafiłem do fortisu,uwzględnili wszystkie
                  przychody i dochody,28 czerwca złożyłem wniosek,teraz czekam na
                  odpowiedz,podnajmuje 9 miesięcy.
    • kot.pawel Re: GE czy Fortis 12.07.06, 17:29
      Witam, prawdą jest, że fortis stał sie bardziej elastyczny -walczy o rynek.
      Mają kilka udogodnień:

1. biora pod uwagę każdą formę udokumentowanego dochodu
      2. nie biora pod uwage ilości osób na utrzymaniu
      3. nie biora pod uwage posiadanych kart kredytowych ani limitów w ROR - pod
      warunkiem, że nie było przegięć z BIK'em
      4. nie pobierają prowizji
      5. starają się szybko procesowac wnioski
      6. nie wymagają polisy na życie a jedynie ubezpieczenia nieruchomości

• kasik765 Re: GE czy Fortis 13.07.06, 11:19
      złożyliśmy wniosek w GE. Obsługa taka sobie, ale oferta była super. dostaliśmy
      certyfikat na darmowe ubezpieczenie siebie i mieszkania na dwa lata a wniosek
      rozpatrzyli w 24h od przesania centrali-analitykom naszego kompletnego wniosku.
      pozytywne było też to ze były na tej naszej wybranej nieruchomości
      nieuregulowane grunty (- ale bedą) i bez zadnych przeszkód dostaliśmy ten
      kredyt. jeszcze go nie podpisaliśmy bo czekamy za millennium...... ale naprawde
      tempo załatwienia sprawy i oferta jest godna uwagi. to o załatwianiu kredytu a
      co bedzie w umowie kredytowej to zobaczymy poźniej i mam nadzieję ze się nie
      zdziwimy niemiło. pozdrawiam
      • ewka.konewka Re: GE czy Fortis 13.07.06, 13:06
        My czekamy juz 2 tygodnie na odpowiedz od GE i nic, zadnych wiadomosci. A mialo
        byc szybko.
        • viscum Re: GE czy Fortis 14.07.06, 13:36
          No tak, my na decyzję w GE Money czekamy już trzeci tydzień, i nicwink Gratuluję
          szybkiego załatwienia sprawywink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka