mardona08 31.08.06, 13:11 Mam pytanie do eksperta z Fortis Banku. Czy biorąc kredyt w tym banku z rodzicami, bank weźmie pod uwagę mój wiek (30 lat)ustalając okres kredytowania? Proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariuszbednarek Re: Kredyt w Fortis Bank 31.08.06, 13:37 Witam Serdecznie, Oczywiscie jest taka mozliwośc. Zastrzezeniem jest fakt, że Pańskie dochody muszą przewyzszać wspólne dochody rodziców. Pana wiek weźmiemy pod uwagę jeśli ich udział jest wyzszy niż 50%. W razie jakichkolwiek pytań proszę o maila mariusz.bednarek@fortisbank.com.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link
mardona08 Re: Kredyt w Fortis Bank 31.08.06, 13:46 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Niestety moje dochody nie przewyższają łącznych dochodów rodziców.I w tym jest problem... Odpowiedz Link
m.kalist.fortisbank.warszawa Re: Kredyt w Fortis Bank 31.08.06, 15:16 Witam, nie jest to problem nie do przeskoczenia. - Można poszukać innego współkredytobiorcę, np. kogoś z rodzeństwa, bądź swojego partnera/kę; - wziąć mniejszy kredyt razem z jednym tylko rodzicem, którego dochód jest mniejszy od Pańskiego i spróbować brakującą kwotę uzupełnić wkładem własnym, ... najważniejsze jednak, by ustalić jakie są Państwa dochody netto, oczekiwana wysokość kredytu i warunki kredytu: waluta, okres - może na tym polu da sie sytuację poprawić? Prosze o dokładne info: mariusz.kalist@fortisbank.com.pl Odpowiedz Link