Dodaj do ulubionych

Multibank --- 3 m-ce oczekiwania na kredyt

22.12.06, 00:49
Pierwsza rozmowa i oferta zawsze jest zachęcająca. Super kredyt, bardzo
szybko, nawet w 2 tygodnie...
W zeszłym roku w maju złożyłem wniosek o kredyt na rozbudowę domu. Kredyt
dostałem w sierpniu tj. 120tys na rozbudowę (obecnie 3,45% w CHF)+ 60tys na
konsolidację (obecnie 4,15% w CHF). Doradca pozapominał o połowie dokumentów,
które mam złożyć, co jakiś czas przypominał sobie, że jeszcze coś jest
potrzebne.
W kwietniu tego roku dwukrotnie składałem wniosek o obniżenie oprocentowania.
Nawet nie odpowiedzieli..
Chciałem też dokredytować się u nich z uwagi na zwiększone koszty rozudowy i
podwyższony pierwotny standard. Czekałem i czekałem i doczekałem się pisma od
ich analityka, po którym wziąłem się za szukanie innego banku.
Miesiąc czasu czekaliśmy na opinię z Multibanku. W Multibanku za zwykłym
pismem - opinią o kredycie (kilka zdań na kartce A4) trzeba czekać miesiąc!

Jesteśmy bezdzietnym małżeństwem. Praca na etatach przynosi nam dochód brutto
ok. 10tys zł. Wydawałoby się, że powinniśmy być "łakomym kąskiem" dla
Multibanku. Tak nam się tylko wydawało...
Podpisaliśmy w listopadzie kredyt z PKO BP. Szybko, sprawnie, byliśmy
profesjonalnie obsłużeni. 360tys zł w CHF na 3,2% - kredyt hipoteczny MIX.

Z forum dostępnego dla klientów na stronie internetowej Multibanku (Aquarius)
można się dużo więcej dowiedzieć o ludzkich nieszczęściach związanych z
kredytowaniem się w Multibanku.

Obserwuj wątek
    • darek.poznan Re: Multibank --- 3 m-ce oczekiwania na kredyt 22.12.06, 00:55
      Dla uściślenia informacji - wartość nieruchomości = 520.000 złotych
      • brelunia Re: Multibank --- 3 m-ce oczekiwania na kredyt 22.12.06, 10:39
        Ja tez moglam w prakrtyce ocenic prace dwoch bankow PKO BP i Millenium.
        Zalezalo mi na uldze odsetkowej przy zaciaganiu kredytu. Do Millenium poszlam
        zlozyc wnioek 2 tyg temu - nadal nie mam odpowiedzi i nie wydaje mi sie, ze ja
        dostane do konca roku. Do PKO BP poszlam przedwczoraj, wczoraj dostalam
        odpowiedz (musialam dokupic ubezpieczenie od utraty pracy, kolejna decyzja -juz
        pozytywna jest dzisiaj (wlasnie byl telefon) i jade podpisac umowe smile Takim
        sposobem zalapie sie na ulge smile
        • rusekd Re: Multibank --- 3 m-ce oczekiwania na kredyt 22.12.06, 22:21
          Ja wziąłem kredyt w Millenium, po 8 dniach otrzymałem pozytywna decyzje,
          umówiłem się na podpisanie umowy, przygotowali, jeszcze tego samego dnia
          załatwiłęm cesje na ubezpieczenie i wydałem dyspozycje przelania transzy.
          Cały proces załatwiania kredytu poszedł bardzo sprawnie i bez zastrzeżeń
          Według mnie jedynie jakość obsługi KLienta jest dyskusyjna.
          • perfectdeal Re: Multibank --- 3 m-ce oczekiwania na kredyt 24.12.06, 12:37
            Witam!
            Polecam korzystanie z kuponow promocyjnych z Muratora. Wtedy decyzja w przeciagu
            5 dni roboczych. Mam takie kupony - prosze o kontakt 696 090 246. Wniosek trzeba
            zlozyc do konca grudnia.
            • darek.poznan Re: Multibank --- 3 m-ce oczekiwania na kredyt 29.12.06, 21:56
              Moim zdaniem Multibank nie nadaje się do obsługi kredytów hipotecznych.
              To jest bank, gdzie mogę mieć jedynie rachunek rozliczeniowy, bo łatwo i
              sprawnie robi się przelewy w necie.
              Ale kredyt hipoteczny lepiej wziąć w jakiejś poważnej instytucji finansowej,
              która z szacunkiem podchodzi do obsługi klientów. Powinni stopniowo się uczyć
              sprzedaży produktów finansowych, zaczynając może od rachunków i kredytów
              konsumpcyjnych.
              Moje doświadczenia pokazały, że klient jest tam zbędnym elementem. Nie wiem...
              Może pracownicy Multibanku są słabo umotywowani. Może mają złe systemy
              komputerowe. Może ten bank jest źle zarządzany. To już nie mój problem. Ale
              zawsze od teraz będę przestrzegał wszystkich przed tą pseudo-instytucją
              finansową udzielającą kredytów.
              • kosmata2 Re: Multibank --- 3 m-ce oczekiwania na kredyt 25.01.07, 23:23
                potwierdzam!!!!!
                kredyty hipoteczne są obsługiwane nieprofesjonalnie. Obiecują rozpatrzyć wniosek o kredyt w 2 tygodnie
                od złożenia komplety dokumentów, a to kompletna bujda. Potem co 2-3 dni wymyślają nowe
                zaświadczenia do przyniesienia a na końcu okazuje się, że Pan Doradca cię źle zrozumiał i nie przyznali ci
                kredytu na 110% wartości nieruchomości. U nas trwa to już 2 mesiące,zastanawiam się czy jeszcze nie
                każą mi przynieść kompletu badań lekarskich lub świadectw pracy z 3 pokoleń wstecz.
                Uważajcie! Miejcie ze dwa inne banki w zapasie na wszelki wypadek!
        • martens32 Re: Multibank --- 3 m-ce oczekiwania na kredyt 26.01.07, 00:33
          W millenium decyzja będzie po jakichś 4 tygodniach, a potem jeszcze długa droga
          do wypłaty kredytu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka